Tembellik, yetememezlik, tekrar ise baslamak

Ay inanin süphe eder oldum inandiklarimdan
Bana da cok fazla yapiyormusum hissini uyandiriyor
Mesela cocuklarin cani birsey istedi sunu yaptim bunu yaptim diye konusunca e yapma diyor, tikaniyorum o ara
Sikayet etmiyorum ki anlatiyorum, e yoruluyorum da ama yapmama secenegi aklima gelmiyor
Cocuktur cekmistir cani
dikkat ettigim cocuk gercekten anne babasindan birsey istemiyor
Hani misafirlige geldiginde cocuk acikir o baska konu, cocuk kendi evinde annesinden istemiyor, alismamis
Bu da onlar icin olmasi gereken
Nasil bir iliski ilerisi nasil olur bilmiyorum

Havalar güzel hala güneşli bence günlük yarım saat yürüyüş yapın. Sonra evde yapılacak işleri not alın. Düğmem kopmuştu onu bile not almıştım ben düğmeni dik diye:) işleri yaptıkça tik atın bu sizi daha istekli yapar. Çocuklarıniz okuldan gelince de onlara vakit ayırın. Zaten üniv di işti derken 20li yaşlarda yanınızdan ayrılacaklar güzel anılar biriktirmeye bakın

Tamam yarin sabah ekmek arasi yapmayacam cocuklara, kahvalti hazirlayacam. Aksama da dedigin gibi lahmacun yapiyim o zaman aklimda baska birsey yoktu zaten

Ah insallah dediginiz gibi olur insallah

Tamam yarin sabah ekmek arasi yapmayacam cocuklara, kahvalti hazirlayacam. Aksama da dedigin gibi lahmacun yapiyim o zaman aklimda baska birsey yoktu zaten

Ha söyle, bak gel buraya da not al
Kiz bir de hirs yap biraz, onlar yapiyor benim neyim eksik de
Yarinin menüsü gelsin gelsin ooh, mideler bayram etsin
Sabahtan kahveni yap azicik iyi gelir belki
Su da ic ha, bunlar da önemli
Not al buraya da bak bu huyunu yeneceksin

İleride sizden ayrıldıklarında kimse üzerlerine düşmeyecek, onlara bu kadar ihtimam göstermeyecek. Bunlar benim değil arkadaşımın çocuğunu gönderdiği kreşin psikoloğunun sözleri...

Tesekkür ederim, umarim gec kalmamisimdir. Birsey sorabilirmiyim siz cocuklarinizla neler yapiyorsunuz? Nasil ilgileniyorsunuz?

İleride sizden ayrıldıklarında kimse üzerlerine düşmeyecek, onlara bu kadar ihtimam göstermeyecek. Bunlar benim değil arkadaşımın çocuğunu gönderdiği kreşin psikoloğunun sözleri...

Ileride zaten o yasa geldiklerinde bunu anasi babasi da söyleyecek
Yani cocuk baska yetiskin baska
Sevgiyle ilgiyle büyüt ileride bununla mi basa cikamayacaklar
Ilgisizlikle nasil basa cikacak bu cocuklar o zaman
O da önemli
Cocuk ana baba evinde rahat etmeyecek de nerede edecek
Bilemiyorum denge önemi
Yani ben cocuguma herseyi yaparim ama ögretirim de ögüt de veririm

Canlarının her çektiği yapılmayabilir buna eyvallah ama çocuğa yaşı gereği neyse ona gore davranilir
Çocuğun üstüne düşmek/düşmemek ne demek, hangi yaş grubundan bahsediyoruz, ileride dediginiz ne kadar ileride bilmiyorum ama cocugun sağlam karakterde bir birey olması için, ailesinin sevgisinden ve ilgisinden emin olması gerekiyor.
Yoksa ilgi ve sevginin yerini dolduracak sey çok..

Temel güven hatırladığım kadarıyla ilk beş yılda kazanılıyor en fazla. Sonrasında çocuğa hizmetkar olmak yanlış örnek olmakla eşdeğer. Özellikle annelerin oğullarına abartılı ilgisinin sonuçları hepimizin malumu. Çocukların evde sıkılmasına, etkinliksiz boş takılmasına, sevdiği bir yemeği özlemesine fırsat vermeliyiz.

Aynen katiliyorum
Bir de yeni dönemde cocuklara yok söyle böyle diye baya kati davranilmasi öneriliyor
Yok ilerde kendi isini yapabilsin yok su bu diye
Bencil bireyler yetisiyor farkinda olmadan
Anne babadan sevgi görmeyip simartilmamis bir cocuk ileride kime nasil sevgi gösterecek, sevkat gösterecek
O da kendi cocuguna bana yailmadi sana da yapilmayacak diyecek kisir döngü baslayacak
Yok yatagini hemen ayirin, yok sana alismasin
Denge önemli, tabi asiri simartilan cocuklari kast etmiyorum o apayri bir sorun
Sevgi alabilen ve verebilen cocuklar yetistirelim
Ister psikolog desin, ister destelerce kitapta yazsin ben yine de yüzyillarca süregelmis genlerime isleyen dogal isgüdüsel anneligimi yapacagim
Otuz yil sonra da öyle degil böyle olmali diyecek o cok bilenler
Yanimda yatiriyorum halen, kimilerine kalsa büyük suc isliyorum bireysellemiyor falan filan
Her cocuk apayridir, dönemleri dürecleri farklidir
Fabrikadan ayni marka cikmiyor bunlar, kimisi baska ilgi ister
Nasil her dogan mühensis cikmiyorsa ressami, sanatcisi , doktoru olacak bu cocuklarin
Nasil tek tip yetistirebiliriz aklim almiyor
Bazisi annesinden daha cok ilgiye ihtiyac duyacaktir, bazisi hemen özgürlesmek isteyecektir
Buna cocuk karar versin, ortaklasa yol cizilebilir

En azından evin temizliği azami düzeydeymiş.

Cocuklariniz kocaman olmus,coktan ise geri donmeliydiniz. Hemen son aldiginiz maas uzerinden su anki muhtemel maasinizi hesaplayin. Her yil %10 zam aldiginizi varsayarak ne kadar zararda oldugunuzu gorun. Bu bence yeniden ise baslayip biraz hizlanmanizi saglar her konuda

Ev isi de yemek de hepsi de hallolur calisiyorsaniz. Ama calismiyorsaniz ne kendinize faydaniz olur ne de cocuklariniza. Once siz sonra onlar. Degisime kendinizden baslayin. Hakkinizda hayirlisi olsun

Tesekkür ederim, umarim gec kalmamisimdir. Birsey sorabilirmiyim siz cocuklarinizla neler yapiyorsunuz? Nasil ilgileniyorsunuz?

Çocuklar kolay affeder, hala yanınıza geldiklerine göre siz kendinizden umudu kesmiş olabilirsiniz ama onlar kesmemiş.

Nasıldan kastınız ne bilmiyorum evde oldukları ve olduğum süre boyunca hayatımda olduklarını kabul ettim ve birlikte yaşıyorum
Sabah uyandığımızda güzel uyuyup uyumadiklarini, rüyalarında ne gördüklerini soruyorum. Onlar anlattıkça keyifli bir hal alıyor.
Bir yandan sabah ihtiyaçlarımızı goruyoruz, dis fırçalama, ust bas degistirme, sac tarama..

10 yaşında çocuğum yok, ama 4.5 yasindakine tavla ogrettik mesela.
Satranç yavaş yavaş ogreniyor.
Ev işi yaparken birinden biri yanımda oluyor.
2.5 yasindaki eksiksiz kek tarifi verebilir.
Ikisi de güneş sistemini sayar, gezegenlerin özelliklerini bilir,
4.5 yaşındaki vücuttaki kemiklerin büyük bir kismini latince sayabilir.
Konuşuyoruz.
Konuştuklarını dinliyorum.
Laf lafı açıyor ve öğreniyorlar.
Bazen birlikte açıp bakıyoruz, bazen resmini çiziyoruz. Bazen babası anlatıyor.

Evet oturup saatlerce onlarla aktivite yapmıyorum ama ben ne yapıyorsam yanımdalar.
Gece uyumadan kitap okuma ve dertleşmek rutinimiz.
Haftasonları ilgilerini çekeceklerini düşündüğüm plan yapıyorum.
Haftaiçi havalar güzel oldukça akşam scooter surmeye gidiyoruz.
Kötüyse evde lego, araba.
Markete çıkıyorsam en az biri çoğunlukla ikisi yanımda oluyor, izole değiller, reyondan aradıklarını bulurlar.
Hayatımdalar işte.
Ama hayatımda olmaları için ben hayattayim.

Kreş psikoloğundan bahsedince, ben de ilk 5 yılı düşünerek söyledim..

Psikologa gidiyorum ama henüz faydasini görmedim. Abartiyor diyeceksiniz ama hayatim hep sıkıntılıydı kendimi bildim bileli. Ben komple ailemi kaybettim ama görüsmedigim icin. Anne sevgisine hep hasrettim oldugu halde. Bende kendi cocuklarimi hasret birakiyorum. Allah beni islah etsin artik ne diyim. Insallah isle beraber ikimizde düzeliriz

Her annenin şartları başka.
Ben sizin bakış acınıza göre kuralcı bir anneyim.
Çocuklarımın en büyük 4.5 yasinda 3 taneler.
Herkes elinden geldiğince kendi işini görür.
Disaridan geliriz, ayakkabılarını içeri alırlar.
4.5 ve 2.5 yas ustlerini kendi giyer, ellerini yikayabilir, dislerini fırçalayabilir.
Hepsinin odasını 6 aylıkken ayırdım, pişman değilim
Çocuklarım dünya yıkılsa anneleri ve babaları yanlarında olur buna eminler.
Sosyal böcekler, toplum icinde rahatlar.
Kurallar var diye tek tip olmadılar.
Hatta epey ozgunler.
Meraklarını canlı tutup, ilgilerini koreltmemeye çalıştık.
Bu kadari da turuncu olarak benim annelik anlayisima gore yeterli :)

Tesekkür ederim. Not almayi bir kac kisi daha önermisti yarin sabah deneyim

Eski konulariniza baktım biraz, cok normal bu hale gelmeniz
Hemen düzelmesini bekleyemeyiz tabii ama bence psikolog zamanla iyi gelecek. Siz de elinizden geleni yapmaya çalışın ama. Mesela ertelemeyin, o an yemek yapmayı, oyun oynamayı ertelemeyin. O an kalkın hemen aklınıza gelince. Çocuklarınız da büyük aslında çok şanslısınız size arkadaş olmalı onlar şu an. Ben o kadar sabırsızlanıyorum ki kizim konuşsun, sohbet edelim, büyüsün dertleşelim diye heyecanlaniyorum. Tadini cikarin anne olmanın

Gercekten sizin gibi arkadas herkese lazim, tesekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…