- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
- Konu Sahibi MissKitty86
-
Çocuklar zaten beni her gördüğünde tüm jest mimiklerime kadar beni süzerler.olmayan bir şey görüyor gibiler normali bu mu diye bakıyor üzülüyorum içten içe. Bir gün benim çocuğuma sizin anneniz iyi biri sizinle ilgileniyor demişler. Çocuklarda farkında bence.
Ben anne olduktan sonra 2-3 kez hastalık dışında çocuklardan sonra kalktığım görülmedi dediğiniz gibi sesten zaten uyuyamam.hasta olsam bile gözüm üzerlerinde açar tv baksınlar gözümün önünde derim
Tamam yarin sabah ekmek arasi yapmayacam cocuklara, kahvalti hazirlayacam. Aksama da dedigin gibi lahmacun yapiyim o zaman aklimda baska birsey yoktu zatenCakal misin kizim sen bak hala gecistiriyo
Menü diyorum menü
Ben de böyleyim iste diyip kesip atiyorsun yemezler.
Yarin kalk misler gibi kahvalti hatirla, bak yaptikca yapasin gelecek, yat yat nereye kadar birsey degismiyor
Hadi bak esinin yapmadigini ben yapiyorum sana cicim, kalk aaa popon düzlesti oturmaktan ayol
Hayir 70 yasinda zaten toruacagiz simdiden baslamisin
I ih, bana menü yaz ve dedigini yap
Haydi bakalim artik söz verdin sayiyorum tutarsin artikin
Ah insallah dediginiz gibi olur insallahÇalışınca kendine gelirsin. Çocuk yokken çalıştığımda veya a çalışmadığım zamanlarda öglen kadar yatasım gelirdi bazen ama şuan bebek var, eşim görevde günlerdir aylardır evde olmuyor.
Çalıştığım günden beri kendime daha çok bakmaya başladım, enerjim keyfim yerine geldi. Sabah eşime kahvaltı Hazırlayıp gönderiyorum sonra ben işe.. Öğlenleri koştur koştur eve gelip kızımı emzirip uyutuyorum yine koştur koştur işe.
Market alışverişi temizlik yemek, çamaşır ütü akşamları kızımı gezdirme, üstüne ders çalışma. Hepsine yetebiliyorum. Ama çalışmazken hiçbir hevesim olmuyordu. Hep uyku hep yangelip yatmak :))) Gözün korkmasın, bence daha güzel olacak hayatın
Tamam yarin sabah ekmek arasi yapmayacam cocuklara, kahvalti hazirlayacam. Aksama da dedigin gibi lahmacun yapiyim o zaman aklimda baska birsey yoktu zaten
İleride sizden ayrıldıklarında kimse üzerlerine düşmeyecek, onlara bu kadar ihtimam göstermeyecek. Bunlar benim değil arkadaşımın çocuğunu gönderdiği kreşin psikoloğunun sözleri...Ay inanin süphe eder oldum inandiklarimdan
Bana da cok fazla yapiyormusum hissini uyandiriyor
Mesela cocuklarin cani birsey istedi sunu yaptim bunu yaptim diye konusunca e yapma diyor, tikaniyorum o ara
Sikayet etmiyorum ki anlatiyorum, e yoruluyorum da ama yapmama secenegi aklima gelmiyor
Cocuktur cekmistir cani
dikkat ettigim cocuk gercekten anne babasindan birsey istemiyor
Hani misafirlige geldiginde cocuk acikir o baska konu, cocuk kendi evinde annesinden istemiyor, alismamis
Bu da onlar icin olmasi gereken
Nasil bir iliski ilerisi nasil olur bilmiyorum
Tesekkür ederim, umarim gec kalmamisimdir. Birsey sorabilirmiyim siz cocuklarinizla neler yapiyorsunuz? Nasil ilgileniyorsunuz?Kimse çocuklarınızı sizden fazla düşünemez.
Ben burayı okudum, birazdan gidip uyuyacağım.
Siz de, cocuklariniz da hayatimda bir sey degistirmeyeceksiniz.
Bir an once kendinize gelmezseniz, yarın obur gün çocuklara da bahaneniz olacak.
Arkadaş kurbanı diyeceksiniz ama o arkadaşa onu kendi ellerinizle ittiginizi düşünmeyeceksiniz,
Belki sizin ilgisizliginiz yuzunden başka birinde arayacak ilgiyi, yanlış ilişki, yanlış bir evlilik yapacak
Evet bir şekilde bir şeyler yaşıyoruz, ama gün başladığında dünyaya getirmeye kadar verdiğimiz çocuklara iyi birer ebeveyn olmak için uyanıyoruz.
Is güç, psikolog, koca, elalem bir şeylerden çekindiginiz icin harekete geçmeyi beklemeyin.
Kendi istediğiniz için yapın.
Ve öyle size toz pembe, giyin suslen kendine gelirsin, cik bir gez toz onerisi vermenin anlamsiz oldugunu dusunuyorum, cunku alasini biliyorsunuz, kendinize günlük hedefler koyun, hedeflerinizin merkezi de çocuklarınız olsun..
Sizin seçiminizin tek magduru onlar.
Her şeyi aynı anda yapmaya çalışmayın.
Sigara içen ilgili bir anne olun.
Sonra da birakilir sigara.
Ev hanımı anne olun, iş bulunur.
Tamam yapmayın 4 çeşit yemek.
Cam kapı da silmeyin.
Bulursunuz haftada 1 gun birini o Yapilir.
Ama Çocuklarınizdan çalamazsınız.
Sürekli onları başından kovan anne olmayın.
İleride sizden ayrıldıklarında kimse üzerlerine düşmeyecek, onlara bu kadar ihtimam göstermeyecek. Bunlar benim değil arkadaşımın çocuğunu gönderdiği kreşin psikoloğunun sözleri...
İleride sizden ayrıldıklarında kimse üzerlerine düşmeyecek, onlara bu kadar ihtimam göstermeyecek. Bunlar benim değil arkadaşımın çocuğunu gönderdiği kreşin psikoloğunun sözleri...
Temel güven hatırladığım kadarıyla ilk beş yılda kazanılıyor en fazla. Sonrasında çocuğa hizmetkar olmak yanlış örnek olmakla eşdeğer. Özellikle annelerin oğullarına abartılı ilgisinin sonuçları hepimizin malumu. Çocukların evde sıkılmasına, etkinliksiz boş takılmasına, sevdiği bir yemeği özlemesine fırsat vermeliyiz.Canlarının her çektiği yapılmayabilir buna eyvallah ama çocuğa yaşı gereği neyse ona gore davranilir
Çocuğun üstüne düşmek/düşmemek ne demek, hangi yaş grubundan bahsediyoruz, ileride dediginiz ne kadar ileride bilmiyorum ama cocugun sağlam karakterde bir birey olması için, ailesinin sevgisinden ve ilgisinden emin olması gerekiyor.
Yoksa ilgi ve sevginin yerini dolduracak sey çok..
Canlarının her çektiği yapılmayabilir buna eyvallah ama çocuğa yaşı gereği neyse ona gore davranilir
Çocuğun üstüne düşmek/düşmemek ne demek, hangi yaş grubundan bahsediyoruz, ileride dediginiz ne kadar ileride bilmiyorum ama cocugun sağlam karakterde bir birey olması için, ailesinin sevgisinden ve ilgisinden emin olması gerekiyor.
Yoksa ilgi ve sevginin yerini dolduracak sey çok..
Tesekkür ederim, umarim gec kalmamisimdir. Birsey sorabilirmiyim siz cocuklarinizla neler yapiyorsunuz? Nasil ilgileniyorsunuz?
Temel güven hatırladığım kadarıyla ilk beş yılda kazanılıyor en fazla. Sonrasında çocuğa hizmetkar olmak yanlış örnek olmakla eşdeğer. Özellikle annelerin oğullarına abartılı ilgisinin sonuçları hepimizin malumu. Çocukların evde sıkılmasına, etkinliksiz boş takılmasına, sevdiği bir yemeği özlemesine fırsat vermeliyiz.
Psikologa gidiyorum ama henüz faydasini görmedim. Abartiyor diyeceksiniz ama hayatim hep sıkıntılıydı kendimi bildim bileli. Ben komple ailemi kaybettim ama görüsmedigim icin. Anne sevgisine hep hasrettim oldugu halde. Bende kendi cocuklarimi hasret birakiyorum. Allah beni islah etsin artik ne diyim. Insallah isle beraber ikimizde düzelirizBen de sizin gibiyim. Kızım 14 aylık daha ama. Ve ilgilenmeme lüksüm de yok. Karnını doyurmak altını değiştirmek zorundayım çünkü. Kendisi yapamıyor. Bazen çok zor geliyor bana da herşey ama kendimi zorluyorum, keyif almaya çalışıyorum. 1 hafta kaldı işe başlamama benim de, şimdi de üzülüyorum kızımdan ayrılacağım diye.
Belki bu sürece o daha büyükken girseydim ben de sizin gibi olacaktım.
Sizin başınızdan sıkıntılı bir durum mu geçti? Ne zamandır böylesiniz, psikologa gittiniz mi?
Ben annemi kaybedip evliligimde sorunlar yaşadıktan sonra böyle oldum. Psikologa gideceğim ise başlayınca. Bence siz de gidin.
Aynen katiliyorum
Bir de yeni dönemde cocuklara yok söyle böyle diye baya kati davranilmasi öneriliyor
Yok ilerde kendi isini yapabilsin yok su bu diye
Bencil bireyler yetisiyor farkinda olmadan
Anne babadan sevgi görmeyip simartilmamis bir cocuk ileride kime nasil sevgi gösterecek, sevkat gösterecek
O da kendi cocuguna bana yailmadi sana da yapilmayacak diyecek kisir döngü baslayacak
Yok yatagini hemen ayirin, yok sana alismasin
Denge önemli, tabi asiri simartilan cocuklari kast etmiyorum o apayri bir sorun
Sevgi alabilen ve verebilen cocuklar yetistirelim
Ister psikolog desin, ister destelerce kitapta yazsin ben yine de yüzyillarca süregelmis genlerime isleyen dogal isgüdüsel anneligimi yapacagim
Otuz yil sonra da öyle degil böyle olmali diyecek o cok bilenler
Yanimda yatiriyorum halen, kimilerine kalsa büyük suc isliyorum bireysellemiyor falan filan
Her cocuk apayridir, dönemleri dürecleri farklidir
Fabrikadan ayni marka cikmiyor bunlar, kimisi baska ilgi ister
Nasil her dogan mühensis cikmiyorsa ressami, sanatcisi , doktoru olacak bu cocuklarin
Nasil tek tip yetistirebiliriz aklim almiyor
Bazisi annesinden daha cok ilgiye ihtiyac duyacaktir, bazisi hemen özgürlesmek isteyecektir
Buna cocuk karar versin, ortaklasa yol cizilebilir
Tesekkür ederim. Not almayi bir kac kisi daha önermisti yarin sabah deneyimHavalar güzel hala güneşli bence günlük yarım saat yürüyüş yapın. Sonra evde yapılacak işleri not alın. Düğmem kopmuştu onu bile not almıştım ben düğmeni dik diye:) işleri yaptıkça tik atın bu sizi daha istekli yapar. Çocuklarıniz okuldan gelince de onlara vakit ayırın. Zaten üniv di işti derken 20li yaşlarda yanınızdan ayrılacaklar güzel anılar biriktirmeye bakın
Psikologa gidiyorum ama henüz faydasini görmedim. Abartiyor diyeceksiniz ama hayatim hep sıkıntılıydı kendimi bildim bileli. Ben komple ailemi kaybettim ama görüsmedigim icin. Anne sevgisine hep hasrettim oldugu halde. Bende kendi cocuklarimi hasret birakiyorum. Allah beni islah etsin artik ne diyim. Insallah isle beraber ikimizde düzeliriz
Gercekten sizin gibi arkadas herkese lazim, tesekkür ederimHa söyle, bak gel buraya da not al
Kiz bir de hirs yap biraz, onlar yapiyor benim neyim eksik de
Yarinin menüsü gelsin gelsin ooh, mideler bayram etsin
Sabahtan kahveni yap azicik iyi gelir belki
Su da ic ha, bunlar da önemli
Not al buraya da bak bu huyunu yeneceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?