- Konu Sahibi MissKitty86
-
Tesekkür ederim. Is iyi gelecek diyorsunuz yaniCocuklariniz kocaman olmus,coktan ise geri donmeliydiniz. Hemen son aldiginiz maas uzerinden su anki muhtemel maasinizi hesaplayin. Her yil %10 zam aldiginizi varsayarak ne kadar zararda oldugunuzu gorun. Bu bence yeniden ise baslayip biraz hizlanmanizi saglarher konuda
Ev isi de yemek de hepsi de hallolur calisiyorsaniz. Ama calismiyorsaniz ne kendinize faydaniz olur ne de cocuklariniza. Once siz sonra onlar. Degisime kendinizden baslayin. Hakkinizda hayirlisi olsun
Cok iyi anladim. Ne güzel bir annesiniz masallah. Yarin sabah yazdiklarinizi tekrar okuyup kendime notlar alacagim.Çocuklar kolay affeder, hala yanınıza geldiklerine göre siz kendinizden umudu kesmiş olabilirsiniz ama onlar kesmemiş.
Nasıldan kastınız ne bilmiyorum evde oldukları ve olduğum süre boyunca hayatımda olduklarını kabul ettim ve birlikte yaşıyorum
Sabah uyandığımızda güzel uyuyup uyumadiklarini, rüyalarında ne gördüklerini soruyorum. Onlar anlattıkça keyifli bir hal alıyor.
Bir yandan sabah ihtiyaçlarımızı goruyoruz, dis fırçalama, ust bas degistirme, sac tarama..
10 yaşında çocuğum yok, ama 4.5 yasindakine tavla ogrettik mesela.
Satranç yavaş yavaş ogreniyor.
Ev işi yaparken birinden biri yanımda oluyor.
2.5 yasindaki eksiksiz kek tarifi verebilir.
Ikisi de güneş sistemini sayar, gezegenlerin özelliklerini bilir,
4.5 yaşındaki vücuttaki kemiklerin büyük bir kismini latince sayabilir.
Konuşuyoruz.
Konuştuklarını dinliyorum.
Laf lafı açıyor ve öğreniyorlar.
Bazen birlikte açıp bakıyoruz, bazen resmini çiziyoruz. Bazen babası anlatıyor.
Evet oturup saatlerce onlarla aktivite yapmıyorum ama ben ne yapıyorsam yanımdalar.
Gece uyumadan kitap okuma ve dertleşmek rutinimiz.
Haftasonları ilgilerini çekeceklerini düşündüğüm plan yapıyorum.
Haftaiçi havalar güzel oldukça akşam scooter surmeye gidiyoruz.
Kötüyse evde lego, araba.
Markete çıkıyorsam en az biri çoğunlukla ikisi yanımda oluyor, izole değiller, reyondan aradıklarını bulurlar.
Hayatımdalar işte.
Ama hayatımda olmaları için ben hayattayim.
Her annenin şartları başka.
Ben sizin bakış acınıza göre kuralcı bir anneyim.
Çocuklarımın en büyük 4.5 yasinda 3 taneler.
Herkes elinden geldiğince kendi işini görür.
Disaridan geliriz, ayakkabılarını içeri alırlar.
4.5 ve 2.5 yas ustlerini kendi giyer, ellerini yikayabilir, dislerini fırçalayabilir.
Hepsinin odasını 6 aylıkken ayırdım, pişman değilim
Çocuklarım dünya yıkılsa anneleri ve babaları yanlarında olur buna eminler.
Sosyal böcekler, toplum icinde rahatlar.
Kurallar var diye tek tip olmadılar.
Hatta epey ozgunler.
Meraklarını canlı tutup, ilgilerini koreltmemeye çalıştık.
Bu kadari da turuncu olarak benim annelik anlayisima gore yeterli :)
KesinlikleTesekkür ederim. Is iyi gelecek diyorsunuz yani
Evet eski konularim... daha buraya yazamadigim nice seyler. Ama iste cocuklarimin hic bir sucu yok olanlarda... insallah cabuk toparlanirim. Tesekkür ederim desteginiz icinEski konulariniza baktım biraz, cok normal bu hale gelmeniz
Hemen düzelmesini bekleyemeyiz tabii ama bence psikolog zamanla iyi gelecek. Siz de elinizden geleni yapmaya çalışın ama. Mesela ertelemeyin, o an yemek yapmayı, oyun oynamayı ertelemeyin. O an kalkın hemen aklınıza gelince. Çocuklarınız da büyük aslında çok şanslısınız size arkadaş olmalı onlar şu an. Ben o kadar sabırsızlanıyorum ki kizim konuşsun, sohbet edelim, büyüsün dertleşelim diye heyecanlaniyorum. Tadini cikarin anne olmanın ❤
Hadi insallahKesinlikle
Cocuklarinizla daha fazla zaman gecireceksiniz hatta. Garip ama gercek
cocugu beni ne zaman görse yapisiyor kizimla arkadas oynamak istiyor, disari cikinca yaziyorum gel parka ciktim ya da cocuklari cikardim bisiklete biniyoruz hep baska isi oluyor
Cocugun ihtiyaclari ikinci sirada bile onun icin, cocugun ihtiyaclari umurunda degil
Ben de cocuga üzülüyorum, benden yüz görüyor annesine yapamadigi tüm baskiyi bana yapiyor
Sabahlari nasil uyandirmaz seni demistim yani cocuklar beni asla uyutmaz altida kalkarim, uyandirmaz bizi öper gider dedi
Hadi cocuk cok olgun anne babaya ihtiyaci yok o yasta, öglene kadar hic mi acikmiyor, ama kendi keyfi tüm bu seylerin önüne geciyor, vicdan yapamiyor
Kafam karisiyor acaba ben mi abartiyorum, bütün anneler mi böyle
ben mi abartiyorum diye
Çocuklar zaten beni her gördüğünde tüm jest mimiklerime kadar beni süzerler.olmayan bir şey görüyor gibiler normali bu mu diye bakıyor üzülüyorum içten içe. Bir gün benim çocuğuma sizin anneniz iyi biri sizinle ilgileniyor demişler. Çocuklarda farkında bence.
Ben anne olduktan sonra 2-3 kez hastalık dışında çocuklardan sonra kalktığım görülmedi dediğiniz gibi sesten zaten uyuyamam.hasta olsam bile gözüm üzerlerinde açar tv baksınlar gözümün önünde derim
En mukemmel anne sizsiniz arkadaslar evet... kac sayfadir kadinlari resmen gommussunuz. Mahalle arasi dedikoducu teyzeler gibi.
Sizin gibi arkadas dusmanima dilemem ben. Koca bir yazik. Insanlar iclerinde ne yasiyor bilemezsiniz
Herkes kendi cocuguyla ilgilensin. Kimsenin anneligi sizi igilendirmez.
.
Belkide çalışmaya başlayınca daha enerjik olursunuz.Diğer türlü süreklii evdeyim hep aynı şeyler deyip salıyorsunuzdur kendiniziMerhaba arkadaslar,
Eski konularimda psikologa gitmemi cok tavsiye eden oldu, gittimde ama simdiye kadar bir faydasini göremedim. Halen ayni hal devam ediyor hic birseye yetisemiyorum, birsey yapasim gelmiyor evi cocuklari kendi öz bakimimi ihmal ediyorum. Cocuklarin temel ihtiyaclarini anca halledebiliyorum birde günde anca bir cesit yemek, evin temizligi azami düzeyde... yapmak istemiyorum yapamiyorum uyusukluk tembellik beceriksizlik her sey var...
simdi birde cok kisa bir sürede pozisyonu iyi sayilan bir is buldum, neyime güvenerek basvurduysam artik... bir ay sonra baslayacam ben napacam ya. Nasil halledecem nasil düzene girecem. Yani arkadaslar kisaca nasil söyle organize, düzenli, aktif bir kadin neseli cocuklari ile nitelikli vakit geciren bir anne olabilirim? Ne olur bana yardim edin ne yapabilirim?
Psikologların çoğu gerek gormez ilaca ama doktora görünmekte fayda var benceTesekkür ederim insallah olur cünkü yillarim bosa geciyor. Hele cocuklarimin geri dönmeyecek yillari... piskolog simdilik ilaca gerek görmüyor ama bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?