• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temelden ev almak?

bennbusraa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2020
312
375
53
Kızlar büyük şehirden eşimin memleketine yerleşiyoruz (biraz da o yüzden bdv ye açtım konuyu )
Sorum şu ,temelden ev alıp bitinceye kadar kirada oturmak mı mantıklı ( güvenilir oldugu söylenen Müteahhitlerden)
Ya da hazır ev almak mı? Hazır evlerde bayagı bir birikmiş para ve kredi istiyor.
(Temelden evlerde mutfağımı banyomu en azından istediğim gibi yapılır diyorum) siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz.
Bir de temelden evin riskleri nelerdir merak ediyorum?

Temelden evi anlamlar aldı bundan 7 sene önce. Müteahhit vaktinde teslim etti herşeyde istediği gibi oldu. Ama şuan inşaat sektörü sanki eskisi gibi hızlı ilerlemiyor. Ekonomik sebebler belki pandeminin etkisi. Ben çevrede başlayıp da bitmeyen bir sürü inşaat görüyorum. Kesinlikle daha uygundur ama beklemeyi göze alacaksanız

2015'te fetö muhabbetinde bayağı büyük bir inşaat şirketinin bugün bile evleri bitmedi, bitenlerin bir kısmı hala tapu alabilmiş değilken ben girmezdim topraktan.
Dolardı pandemiydi derken riskli geliyor. Her gün farklı bir olağanüstü şey olabilir gibi geliyor bana.

Temelden ev derken kaba inşaatı bitmiş halde size teslim edecek ise dediğiniz gibi mutfak, zemin, banyo gibi tüm iç dekorasyonu siz yaptıracaksınız aslında bu sizin maddi imkanınızave zamanıza bağlı, gezecek fayans beğeneceksiniz, usta ayarlayacak ve başında birisinin beklemesi gerek, verdim parayı yaptı diye bir şey yok, kırık kulozeti takar gider. Her türlü uzun ve yorucu bir süreç. Ben evimde tadilat yaptırdım 3 ay pisliğini çektim, çektiğim çile yanında harcadığı para da cabası. Kaba inşaat evlerde, evin zamanında teslimatı gibi bir konu var, sözleşme şartlarına dikkat edin, cezai bedel olması önemli. Size zamanında teslim edemez ise kiranızı karşılasın.

Hazır evlerde evet daha fazla ödüyorsunuz ama garantisi var, ustalar pislikle uğraşımıyorsunuz ancak evin kalitesine bakın, kullanılan malzeme fayans, musluklar, zemin, eğer kalitesiz malzeme ise paranızla rezil olursunuz. Arkadaşım böyle bir ev aldı, havluluk bile asamıyor duvara, duvarın içi boş... Pencereler kapalı ama evde perdeler oynuyor rüzgar evin içinde...

Temelden ev derken kaba inşaatı bitmiş halde size teslim edecek ise dediğiniz gibi mutfak, zemin, banyo gibi tüm iç dekorasyonu siz yaptıracaksınız aslında bu sizin maddi imkanınızave zamanıza bağlı, gezecek fayans beğeneceksiniz, usta ayarlayacak ve başında birisinin beklemesi gerek, verdim parayı yaptı diye bir şey yok, kırık kulozeti takar gider. Her türlü uzun ve yorucu bir süreç. Ben evimde tadilat yaptırdım 3 ay pisliğini çektim, çektiğim çile yanında harcadığı para da cabası. Kaba inşaat evlerde, evin zamanında teslimatı gibi bir konu var, sözleşme şartlarına dikkat edin, cezai bedel olması önemli. Size zamanında teslim edemez ise kiranızı karşılasın.

Hazır evlerde evet daha fazla ödüyorsunuz ama garantisi var, ustalar pislikle uğraşımıyorsunuz ancak evin kalitesine bakın, kullanılan malzeme fayans, musluklar, zemin, eğer kalitesiz malzeme ise paranızla rezil olursunuz. Arkadaşım böyle bir ev aldı, havluluk bile asamıyor duvara, duvarın içi boş... Pencereler kapalı ama evde perdeler oynuyor rüzgar evin içinde...
Çok bilgilendirici bir yorum tesekkur ederim size.. projede olan mutfağı vs degistirip yapıyorlar diye duymuştum ben. Kendim karsiyalacaksam okadarının altından kalkamayız zaten

Temelden ev alacaksanız noter huzurunda sözleşme yapın müteahhitle şu gün teslim edilecek iskanı şu tarihte çıkacak diye ödeme kısmını bile noter üzerinden yaparsanız bir sorun olmaz tabi bi maliyet bu noter üzerimden ama yapmadan sakın girişmeyin müteahhitlere pek güvenilmez en tanıdık olsa bile. Eğer ev alacaksanız da mutlaka iskanını ekspertiz den kontrol ettirin ( ekspertizin güvenilir olmasına dikkat edin) mutlaka alacağınız evi belediye den sordurun parsel olarak ada olarak. Belediye bi kişi gönderiyor evi yerinde kontrol ediyor tapusu ile birlikte değeri fln ölçüyor..

Kaç senede teslim alınıyor kabaca?

O projeye, müteahhidin büyüklüğüne, gelen paraya, en önemlisi de günümüzdeki ekonomik krize göre değişir

Görümcem henüz temelde aldı evi 105 bine, müteahhit sıkışmıştı vade bile yaptı ve söylediği tarihte bitirdi

Mayıs’ta alındı bir sonraki sene Ağustos ta taşındı

Aynı sitede biz 3,5 yıl sonra 145 e daire aldık

Şimdi hangisi daha karlıydı bilemedim

Kızlar büyük şehirden eşimin memleketine yerleşiyoruz (biraz da o yüzden bdv ye açtım konuyu )
Sorum şu ,temelden ev alıp bitinceye kadar kirada oturmak mı mantıklı ( güvenilir oldugu söylenen Müteahhitlerden)
Ya da hazır ev almak mı? Hazır evlerde bayagı bir birikmiş para ve kredi istiyor.
(Temelden evlerde mutfağımı banyomu en azından istediğim gibi yapılır diyorum) siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz.
Bir de temelden evin riskleri nelerdir merak ediyorum?
2006 yılında ailem de girdi temelden eve ki babam inşaat sektöründe çalışır neyse o yıl inanılmaz bir zam bir yükseliş oldu bir çok müteahhit ayağa kalkmadı. Ve evi 2012 de bir çok eksikleriyle teslim ettiler istediğimiz özemdiğimiz şeyler yapılmadan bundan dolayı ben ev alacak olsam sıfır da değil bir kaç yıllık herşeyi oturmuş ev alırım diye düşlüyorum hep

2006 yılında ailem de girdi temelden eve ki babam inşaat sektöründe çalışır neyse o yıl inanılmaz bir zam bir yükseliş oldu bir çok müteahhit ayağa kalkmadı. Ve evi 2012 de bir çok eksikleriyle teslim ettiler istediğimiz özemdiğimiz şeyler yapılmadan bundan dolayı ben ev alacak olsam sıfır da değil bir kaç yıllık herşeyi oturmuş ev alırım diye düşlüyorum hep
Anladığım kadarıyla bu isler tamamen şans işi yani

Bugünki sartlarda 1 tl mi bile temelden eve vermem.Rahat sartlarda bile cok batip,kacana sahit oldum.Para kolay kazanilmiyor.Riske etmeyin.Gece yastiga nasil baş koyup uyuyacaksiniz oraya para baglayip? Yani bana göre degil en azindan.

Back
X