Temelden ev almak?

Biz gercekten guvenilir bir muteahhitten temelden ev aldik hatta biz evi aldigimizda daha arsada ev yeri bile acilmamisti tamamen kagit uzerinden aldik evi, 2 bucuk sene sonunda evimizi teslim aldik. Ben tasindigimda karsi komsum bitmis haldeyken evi emlakcidan aldi ayni siralarda tasindik ama o benden ayni eve 150 bin tl daha fazla odemis oldu. Fakat guvenilir muteahhit bulmak ciddi bi mesele ben evi aldigim donemler bi akrabamda baska bi muteahhitten temelden eve girdi fakat onun muteahhit insaati yarida birakip gitti ama cok sukur ki paralarini kurtarabildiler.. temelden ev almak maddi olarak cok dogru bi hareket ama cok cokta riskli, gercekten guvenilir insanlari bulmak gerekiyor biraz da sansinizin yaver gitmesine bagli...

Temelden ev aldık, söz verdikleri tarihte bitmedi ve verdikleri vaatlerin biçoğunu tutmadılar, artık söylenmekten didişmekten çok yorulmuştuk evden bile soğuduk, bitince karlı bi şekilde sattık ama süreç stresliydi. Tekrar girmem böyle bi işe.

Biz gercekten guvenilir bir muteahhitten temelden ev aldik hatta biz evi aldigimizda daha arsada ev yeri bile acilmamisti tamamen kagit uzerinden aldik evi, 2 bucuk sene sonunda evimizi teslim aldik. Ben tasindigimda karsi komsum bitmis haldeyken evi emlakcidan aldi ayni siralarda tasindik ama o benden ayni eve 150 bin tl daha fazla odemis oldu. Fakat guvenilir muteahhit bulmak ciddi bi mesele ben evi aldigim donemler bi akrabamda baska bi muteahhitten temelden eve girdi fakat onun muteahhit insaati yarida birakip gitti ama cok sukur ki paralarini kurtarabildiler.. temelden ev almak maddi olarak cok dogru bi hareket ama cok cokta riskli, gercekten guvenilir insanlari bulmak gerekiyor biraz da sansinizin yaver gitmesine bagli...
Peki sizce müteahhitin geçmişteki başarıları önemli mi bu durumda? Gecmiste başarısı var diye güvenilmeli mi?

sokağımda 4-5 katlı hala son aşamalarında takılıp kalmış bu sebeple tapu vs alamayan dolayısı ile satılık kiralık ilanı veremeyen 2 tane mis gibi apartman var.
sektör zorda.

Ben güvenemezdim. Bitmiş evde bile satarken ne yalanlar dönüyor. Hiç olmayan bir evin sorunları beni yıpratırdı. Hiç rahat biri değilim, garantiliyim, o yüzden olabilir. Kafasında kurup büyütmeyen, rahat biriyseniz olabilir.

Ben güvenemezdim. Bitmiş evde bile satarken ne yalanlar dönüyor. Hiç olmayan bir evin sorunları beni yıpratırdı. Hiç rahat biri değilim, garantiliyim, o yüzden olabilir. Kafasında kurup büyütmeyen, rahat biriyseniz olabilir.
Aksine çok takıntılı biriyim muhtemelen işe girişince rahat uyku uyuyamayacağım sanırım. Cogunluk fikir haklı sanırım riske gerek yok elde avuctakinden de olmayalım

Peki sizce müteahhitin geçmişteki başarıları önemli mi bu durumda? Gecmiste başarısı var diye güvenilmeli mi?
Biz biraz ona guvendik acikcasi bulundugumuz sehirin en cok ev yapan insaat firmasiydi, ayri ayri mahallelerde pek cok site yapti ve yillardir da ayni ise devam ediyolar, oncesinde ev alan tanidiklarimizda vardi sikayetci olan kimseye rastlamadik. Diger akrabam ise sektore daha yeni girmis oncesinde sadece tek bir site yapmis olan muteahhitten almisti ama yari yolda kaldi..

Biz biraz ona guvendik acikcasi bulundugumuz sehirin en cok ev yapan insaat firmasiydi, ayri ayri mahallelerde pek cok site yapti ve yillardir da ayni ise devam ediyolar, oncesinde ev alan tanidiklarimizda vardi sikayetci olan kimseye rastlamadik. Diger akrabam ise sektore daha yeni girmis oncesinde sadece tek bir site yapmis olan muteahhitten almisti ama yari yolda kaldi..
Anladım. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için 🤗🤗

Allah yardımcınız olsun da hazır olan evi seçmek beklemekten daha mantıklı geliyor sanki bana

Temelden ev almak risk soylenen tarihte bitmez hicbir zaman. Ama oyle ustayi sen buluyosun oyle bisey yok insaati yapan herseyi yapiyor tabiki sen sadece aecim yapma hakkina sahip oluyorsun guzel bisey parkeler su renk olsun vs

Köklü,büyük firmaların iyi projelerine lansmandan girmişliğim var. Yatırım amacıyla düşündüğüm için çok detayına girmedim ama kendi oturacağım ev için bunu yapmam,görmeden almam.

İki evimiz var ikisini de temelden aldık. İki evin de muteaahitleri çok köklü müteahhitlerdi. Bir sıkıntı yaşamadık zamanında teslim edildi ve bizim topraktan 400 e aldığımız daire bittiğinde 600 den satışa koyuldu.

Köklü firmalardan alınır yani.
Ayrıca ev yapım aşamasındayken ayrı ayrı uğraşmıyorsunuz
Onların çalıştığı firmalarda zaten tek tip yapmıyor
Aynı firma bi sürü kapı yapıyor rengini modelini seçebiliyorsunuz
Mutfak desen oda öyle
Yerler desen aynı şekilde
Çokta bir sorun olmuyor
Aynı çalışan gelip yapıyor
Ama işçilik çoooooook önemli
Özellikle pencere ve mutfak dolaplarının kalitesine dikkat edin

İnsan bitmiş,boyanmış ama kat irtifak tapusu olan evden bile çekiniyor,ya belediyeden basit bir sebeple izin alamazsa da kat mulkiyet tapusu çıkmazsa diye. Ki okuduğum şeylere göre yangın yönetmeliğine uygun degil diye, evin minik bir kısmı belediyenin alanı oldu diye, başka başka sebeplerle bile çıkmıyormus bazen kat mulkiyet tapusu...
O yüzden bence bitmiş ev, akmaz kokmaz daha iyidir.
Arada nasıl bir fiyat farkı var? Mesela sizin orada evler 300binse ama temelden girince 150 binden alacaksan belki deger risk almaya. Ama arada elli bin atmış bin varsa bence degmez

Back
X