• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

TEMİZLİĞE ÇAĞIRACAĞIM KİŞİ. ..

İnsanlar acımasızdır.
Eğer ki çocuk başarılıysa, velisi sizin evinize temizlediğe geldiği için ona yüksek not verdiğinizi dahi söyleyebilirler.

Ben de eve veli cagirmaya karsiyim normalde ama 2 sefer temizlikci çağırdim, tesadüfen ikisi de velim cikti. (Bizim okuldaki hocalar hep onları çağırıyormus meğer.)
Öğrencilerin ne hissedecegi karakter meselesi aslında ve de cevre etkili. Benim ogrencilerimin çok hoşuna gitmiş mesela gelmek istemişlerdi anneleri getirmeyine selam yollamislardi. Zaten siz söylemedikten sonra diğer öğrenciler bilmez annesinin size geldigini. Mesela öğrencilerimden biri kimseye söylememis sınıfın haberi yoktu. Biri de hava atıyordu sınıfına annesi bize geldi diye :) Velilerimizin maddi durumu pek iyi değil yüzde doksaninin. Anneleri de ya ev hanımı ya da temizliğe gidiyor. Bundan dolayı da olabilir tabi. Sizin cevrenin durumuna göre değişebilir. Ya da annesi size gedigini kimseye söylemez yani eğer baska birini cagiramayacaksaniz.

Başka faktörler de var tabi. Velilerimin gerçekten çok ihtiyacı varmis ve gelmekten memnundular. Diğer yandan ilk cagirdiklarim 2 kişiydiler. gerçekten dedikodu yapıyordu biri diğer gittigi yerler ile ilgili ayrıca çok ağzı bozuktu ve işini de iyi yapmıyordu. Çok yüz göz olmuş hissettim. Gittiklerinde onun yaptığı yerleri temizledim yine :/ yani zaten başkası da olsa pek bişey diyemem ama veli olunca hiç söylenmiyormus. Ikinci sefer cagirdigimsa gayet iyiydi memnun kaldım.

Ögrenci tabiiki üzülür ... Bence veli ile iliski statüsü degisir gibi. Diger veliler duyarsa basiniza is aca bilirsiniz ...
Mesela kadinin cocuguna öncelik veriyor, daha özel davraniyor , x hanimla arkadas oldular ... Falan.
Baska birini arayin derim.

Sakin yapmayin.
Yavrucagin gururu nasil incinir.
Belkide " x hoca acaba birine soylucekmi annemin temizlikci oldugunu ve onun evini temizledigini" diye.
Cocuk diken ustunde olur ve omru boyunca bu sorun yaratir karakterinde.

Aman aman, sakin.

Merhaba hanımlar. Benimki dert değil de fikir alışverişinde bulunmak istiyorum. Mesleğim öğretmenlik. Hamile olduğum için temizlikte zorlanıyorum. Eve temizliğe velimi çağırmam doğru olur mu sizce? Başka bulamadın mı derseniz bir tane vardı çok memnundum ama başka işe başladı. 2 kişi daha var ama onlardan pek memnun değiller çağıran arkadaşlar. Şimdilik bu velimden başka seçeneğim yok. Acaba öğrencim bu duruma üzülür mü? Kadını seviyorum çok tatlı biri ama ne bileyim uygun olur mu bilemedim. Birde temizliğe kim gelirse gelsin tuvaleti banyoyu kendim yıkıyorum zaten. Çekiniyorum oraları temizletmeye. Ne dersiniz bu duruma?
Ya siz ne kadar dusunceli bir ögretmensiniz. Ogrencim uzulur mu demeniz cok tatli gercekten sizi tebrik ediyorum. Benim zamanimda hic bi tane bile boyle ogretmenim olmadi gercekten bu konuda cok kotu anılarım var bu yuzden ogretmen deyince icim buz gibi olur sizin gibisini ilk defa gordum.

Memlekette temizlikci mi kalmadi ogrencinizin izzetini rencide etmeyin hicbi cocuk kaldiramaz bunu

Siz hep kötülere denk gelmişsiniz ya. Bizimkiler tüm angarya işlerini velilere yükler kimse bişey demez ya :)

Bendeki tüm örnekler kötü

Bana sorunu olan insan gelir

Fakültede 1. Sınıfta hocamız size hep sorunlu insan gelecek bunu bilerek bu ile başlayın demişti

Ne yapalım her türlü kötü senaryo bende bulunabilir bu nedenle

Hayır velim teklif etmedi. Ben köy okulunda çalışıyorum. Okulda çalışan ablaya temizliğe yardım edecek birine ihtiyacım olduğunu , köyden temizlik işlerine giden kimse olup olmadığını sordum. Sorduğum kişi de o köyden olduğu için bilir. O da 3 kişi söyledi. Özellikle birisi çok iyi herkes memnun o da senin velin şu kişi dedi. Temizliğe giden diğer 2 kişi bir kaç yere gitti, gitmesine ben aracı oldum ama onlardan çok şikayet geldi dedi. Bende velime 'okuldan bir öğretmen temizliğe çağırsa gelir misin' diye sormasını rica ettim. Ama benim çağırdığımı söyleme dedim. Okulda çalışan abla sormuş, o da gelirim demiş. Tabii benim çağırdığımı söylemeden. Bu sırada ben 'kendi velime nasıl şuraya sil burayı böyle yap ' diyemem dedim. Ordaki 2 bayan arkadaşım da 'neden söylemeyesin ne var bunda' dediler.
bence çağırılabilir, sonuçta ihtiyacı var bayanın hem temizliğe size yardım için gelmiyorki sonuçta ücret alıcak pek ala uygun dille yapmasını istediğiniz şeyleri söylersiniz.

Sonuç da herkesin bir mesleği var onun da işi o ve bu şekil para kazanıyor öğrencinin haberi olmadan olabilir bence

cocugun haberı olmasın olmaz mı?
bence olabılır onun ıhtıyacı varsa para en azından yabancıya gıtmez

mutlaka üzülür,derslerinizde başarısı bile azalabilir bnce.Mutlaka başka biri vardır binanın merdivencisi olabilir mesela bn öyle yapıyorum

o onun işi haklısınız da sonra nüfuzunu kullandı diye şikayet ediyorlar

bir öğretmenin böyle börek çörek sarma yapan velisi varmış

zor durumdayım vs demiş o da yaptırıp para da vermiş

sonra öğretmen velilere börek çörek yaptırıyor oldu adı

yine bir gün velilerden biri şu tarafa gidiyorum bir şey ister misin demiş hani arkadaşınıza sorarsınız ya

o da benim tamircide ayakkabım var onu alır mısın gelirken demiş; parasını a önceden ödemiş hem de buna rağmen bana özel angarya işlerini yaptırdı diye şikayet edildi; inanmazsınız görev yeri de değiştirildi

mahkeme kararı ile zor döndü yerine
Ne gıcık veliler varmış ya. Ben hep doğuda çalıştım hiç bu tarz birine denk gelmedim. Çok şükür.

Back
X