hı ,,benimde başıma benzer bir olay gelmişti,şimdi ben eşimle henüz 2 aylık nişanlıydık,kayınvalidemlere gitmiştik oturmaya,döndü kayınvalidem dediki,''evlenince artık bayramdan bir kaç gün erken gelirsinde,evdeki temizliği yaparsın!sen camları silersin böyle güzel güzel,bende komşulara övünürüm gelinim geldi benim evimi temizliyo diye.''
ben çok garipsemiş ve kızmıştım.ben bayramlardan önce istanbuldan kalkıp 4 saat yolluculuk yapıp onun evini temizlemeye gidecekmişim.ama benim annem hemen mudahale etti,benim cevap vermeme gerek kalmadı,annem dediki kayınvalideme-çok hoşuma gitmişti-''herkes kendi temizliğini kendi yapsın,ben kızımı kimseye hizmetci vermiyorum,böyle bişeyle övünmekte ne demek oluyormuş,hem senin kızların ne güne duruyor.''.kayınvalidem bir daha bana bu konuyu açamadı bile!
bir ara bana kalmaya geldikleri zaman eşim iş yerinden arar.onlara yemek verip vermediğimi sorardı,onları gezdirmeye falan götürmemi söylerdi?ama ben bir gün kızınca ''ne arayıp annenlere iyi bakıp bakmadığı soruyorsun?evime gelen her misafire saygı gösteririm ben,ben düşmanımıyım,yoksa böyle şeyleri düşünemiyormuyum,anlamıyorum!''artık onuda bıraktı sormuyor!:))erkeklerin hepsi böyle demek ki!
bence gidipte alıştırma,bir kere gidersen devamı gelir,sen bilirsin tabii,karışmak gibi olmasın.