Temizliğe yardım:)

eşim bana böyle birşey deseydi
OLDU CANIMMM,SEN YAT UYU BEN SENİ ARARIM... derdim
güler geçerdim
ay çok komik yaaaaa

ben geçen sene çalışmıyordum ve nişanlıyım,
iki bayramda gittim yardıma elimden geldiği kadar da ona ellettirmedim ,iş düşürmedim.
ama bu sene çalışıyorum ve gidemiyorum, sağolun lafını bile etmedi de.
yine de isterseniz bi gncüğünüzü ayırın derim ben :)

bir defa giderseniz alışkanlık yapar ona göre. birde eşinize şu cümleyi kurabilirsiniz. sende benim ailemin yardımına git o zaman.

ayağı bacağı bir tarafı kırık olur
yatalak falan olur
çok hasta olur
hadiiii o zaman gidersin de (o zaman bile gitmem temizlikçi tutarım olmadı)
şimdi eli ayağı tutarken gitme bence

hı ,,benimde başıma benzer bir olay gelmişti,şimdi ben eşimle henüz 2 aylık nişanlıydık,kayınvalidemlere gitmiştik oturmaya,döndü kayınvalidem dediki,''evlenince artık bayramdan bir kaç gün erken gelirsinde,evdeki temizliği yaparsın!sen camları silersin böyle güzel güzel,bende komşulara övünürüm gelinim geldi benim evimi temizliyo diye.''
ben çok garipsemiş ve kızmıştım.ben bayramlardan önce istanbuldan kalkıp 4 saat yolluculuk yapıp onun evini temizlemeye gidecekmişim.ama benim annem hemen mudahale etti,benim cevap vermeme gerek kalmadı,annem dediki kayınvalideme-çok hoşuma gitmişti-''herkes kendi temizliğini kendi yapsın,ben kızımı kimseye hizmetci vermiyorum,böyle bişeyle övünmekte ne demek oluyormuş,hem senin kızların ne güne duruyor.''.kayınvalidem bir daha bana bu konuyu açamadı bile!
bir ara bana kalmaya geldikleri zaman eşim iş yerinden arar.onlara yemek verip vermediğimi sorardı,onları gezdirmeye falan götürmemi söylerdi?ama ben bir gün kızınca ''ne arayıp annenlere iyi bakıp bakmadığı soruyorsun?evime gelen her misafire saygı gösteririm ben,ben düşmanımıyım,yoksa böyle şeyleri düşünemiyormuyum,anlamıyorum!''artık onuda bıraktı sormuyor!:))erkeklerin hepsi böyle demek ki!
bence gidipte alıştırma,bir kere gidersen devamı gelir,sen bilirsin tabii,karışmak gibi olmasın.

Son düzenleme:
eşinizin annesi sizden böyle bişey beklemiştir belki. Oğluna açıp söylemiştir o da kendi düşüncesiymiş gibi size aktarmıştır.. Çünkü erkekler bu tür şeyleri pek akıl edemez...
Siz en iyisi şöyle yapın biara hal ahatır sormak için kayınvalidenizi arayın. "Anne biliyorsun bir gün boşum var, canım çıkıyor işte yoksa yardım etmek isterdim" diyin. Düşüncesizliğinden utanır belki..
Yada hiç bişey söylemeyin, duymamış gibi davranın,aldırmayın.

neolcak kızlar ya ben 8 senelik evliyim gerektiğinde ben yaparım eltimle temizliğini ne olcak sanki duasını alsak yeter tabi çalışan için zor olur bencede ancak kendi işini yaparsın ben çalışmıyorum 2 çocuğum var ama her yere yetişirim kayınvalidem bir tane benim altlı üstlü oturuyoruz bide

bu kaynanalar iyiki oğullarını verdi bizlere istemedikleri şey kalmadı bas bayağı o eşinindeğil annesinin lafı kendine hizmet etirmek istiyor sakın gitme elini verirsen kolunu alamasın

Sen bu kadar yoğunken kendi evine ayıracak vaktin yokken Eşin bencede biraz mantıksız bir istekte bulunmuş:oklava: annnesini bu kadar çok düşünüyorsa seni de düşünsün ve bir gündelikçi tutsun kaydirigubbakcemile3

valla bende çalıştığım için yapamıyorum ama arada bir veriyorum 50 ytl kadını gönderiyorum temizletiyorum onun da gönlü oluyor bende sıkıntıya girmiyorum....

bence kayivalideniz esinize citlatmis bayram temizligine yardim etsin die
sen calisan bir byansin ustelik seninde evin var senin evininde bayram temizligine ihtiyaca vardir
neden kayinvaliden sana yardim etmiyor hadi calisan bir bayan olmasan neyse

zaten evliliğn iilk yıllarında olan şeyler bunlar nedense....gerçi başıma gelmedi ama...bencede eşine bize anlattığın gibi anlat canım...hergünün dolu olduğunu kendine ayıracak bir zamanının olmadığını...umarım anlayışla karşılar.
kolay gelsin...

kendi evinizi ancak temizleyebilirsiniz,eşinize böyle söyleyin bence.
çok düşünüyorsa,annesine bir kadın tutabilir.

Benim eşimde böyle ilginç tekliflerde bulunur sık sık.. annesinin beni sevmesini istiyor umrumda bile değil benim halbuki...neyse çok istiyorsa neden kendi gitmiyor ki. Benim evimi kim temizleyecek dersen sana sende annemden yardım iste diyecektir bence gitme birşey de deme kendi anlasın.

canım eli ayağı tutan herkes evinin işini yapabilir.bir kulağından girsin diğerinden çıksın.mutlaka konuşmuştur oğluyla anasıda dertlenmiştir yoruluyorum diye ne hinoğlu hin onlar.içinizden gelmedikçe hiçbirşey yapmayın

Bende hiç anlamiyorum bunu yaa
Allah Allah kendi yapamiyormu ?
neden oyle bir teklif ederler ki anlam veremiyorum...
gitmek istemiyorsan, esine dersin, olsun bitsin...

eşime önce kavga şeklinde tepki versemde sonradan güzel bi dille yoruldugumu ve bunun saçma bi istek oldugunu anlattım.Oda hak verdi düşücesizce bi davranış oldugunu
böylelikle kurtuldum. Çok şükür :):teytey:

işte bu tür olaylara cok sınır oluyorum.gelının kaynanaya temızlık vs gıbı konularda yardım edılmesı gerektıgıne ınanan ve böyle kabul eden ınsanlar.yanı neden böyle olsunkı tabıkı ınsan ınsana her zaman her sekılde yardım etmelıdır.ama bu daha farklı bı konu.yanı bı kayınvalıdenın elı ayagı tutuyorsa yardıma ne hacet yanı neden ıllakı gelın temızlıge kosar gelın yardımeder gıbı algılıyoruz ..ama cok eskılerden gelıo bu düsünce eskılerden gelını oğluna es olsun dıye degılde tarlaya baga bahceye yardımm eder dıye dusunerek alırlarmıs.yanı bırakalım artık yaa gelın canı ısterse zaten yapar.yapmıyosada bunu cok görmemelıyız kımse kımsenın ısını yapmak zorunda degıl.allah katında bıle gunahı yokegerkı elın ayagın tutuyorsa kımseye ezıyet olmadan kendı ısını kendın gorucen..eskı kafalar ıstee

bence gitme alıştırma her bayram teklif isticek çünki hanımefendi yaşlı değilse eli ayağı tutuyorsa sakın gitme derim erkekler bu konuda nedense annelerine kıyamıyorlar inciden yapılmış annleri sanki çok kızıyorum benim kayınvalidem hasta diye iki haftadır bende kalıyor istediği saate kadar oturur gece sabah istediği satte kalkar 7 aylık hamileyim evi temizlerken başımda dikiliyor çekil kızım sen otur ben yaparım demez neden çünki o hanım yemeği hazırlanıcak çayı demlenicek oda biblo gibi bir köşede otorup tvsini izlicek bugün eve geldi eşim demezmi annem açtır birşeyler hazırla diye cinlerim tepeme çıktı bıktım artık temmbelliğinden sorumsuzluğundan kadın değil benim gözümde akşama kadar yatıp hiçbir işe elini sürmeyen ne kendisi çevresindekiler için faydalı birşey yapmayan boş gelmiş boş giden bir insan baştan herşeye hee deseydim başıma neler gelirdi allah bilir sakın sakın alıştırma ohh be içimi döktüm sayende ammada dolmuşum bukonuda :):)

bence eşine "gel beraber yardım edelim, yardımcı bi kadın tutalım, yarı parasını sen ver yarısını ben" de. maddi durumunu bilmiyorum ama günlük 60tl ye geliyorlar genelde. bi günde dip köşe temizler. hatta kaynananın eli ayağı tutyorsa yarım günlüğüne ona yardımcı olsun diye çağırın. o zaman yarı fiyatına geliyorlar.

Back
X