Temizlik derdi...

Benim ki başak titiz ve düzenlidir.
Rengi atar dağınıklık görünce.bi ara kapı üstlerini parmaklardı toz var mı diye:işsiz:
Camlara sinir olur kirlenince
Yanında 2 saat süpürge çalıştırsam gık demez keyif alır
Kaç adam perde asmayı sever benimki her hafta yıkasam of demez düşünün artık:KK53:
Daha çoğalır örnekler.
Başlarda bıt bıt ederdi onu aştık çok şükür.yardım ediyor sağolsun

Var ca
Hanımlar merhaba

Kısaca konuya geçeyim esim temizlik ve duzen hastası. Önceki gün eşimle temizlik yüzünden kavga ettik camlar yüzünden inanın yazın her hafta cam silerim eşim söylenmesin diye. Şimdi kış ayı hava soğuk diye temizlemiyorum çünkü hemen hasta oluyorum ufak bi soğuk aldığımda. Beni karşımızda ki apartmanda oturan kadınla kıyaslıyor o kadında hep cam siler yaz kış farketmez titiz belli eşim gibi sende onun gibi ol diyor yahu kızım var daha bebek cam açayım hadi kendimi geçtim çocuk hasta olcak diyorum uyuyunca yap diyor bir sürü laf saydı 3 saat kavga ettik neredeyse. 3 sene oldu kabul ben bekarken çalışıyordum hiç iş yapmadım evde yemek yapmayı bile evlendikten sonra öğrendim şimdi herkez temizliğimi ve yemeklerimi çok beğeniyor bi eşime begendiremiyorum ne yapsam bi şey buluyo küçük bi toz görse kıyamet kopuyor. Ben kavga edince unutmuyorum zaten yüzüm düşüyor hemen gece yan yana bile yatmak gelmiyor içimden eşim hiç birşey olmamış gibi sarılmaya filan çalışıyor iyice sinirleniyorum bende.

Hanımlar benim eşim gibi eşi olan var mı? Var sa nasıl baş ediyorsunuz ne yapmamı önerirsiniz.
Var canim benimde tipatip aynisi asiri titiz camasirlarini sepete dolaba koyar gibi katlar koyar gomlekleri renklerine gore siralidir (aciktan koyuya dogru) hicbirsey egri yamuk gormek istemez bugun cikardigi gomlegi yarin dolabinda utulu asilmis ister.eve girmeden ayakkabilrini siler parlatir sabah hazir olur.deodarntlari iki gunde bitirir.dahasi saysak bitmez ben braz alistm oda bana alistm bn rahat insanim ama ikimizde birbirimizle zorlaniyoruz gercekten

Canım benim eşim vardiyalı birgün 8.30 da birgün 14.00 da işe gidiyor geç gittiği zaman eşimin yanında onunla çay filan içmek isterim ise gidene kadar sohbet etmek tam oturacağım yanına sen niye oturdun işler duruyor ev berbat halde diyor biri gelse dışardan baksa evde hiç birşey yok ki topladım sildim süpürdüm mutfakta birica bardak kaşık yok ortalık derli toplu ama eşimin gözünde her yeri pislik götürüyor gerçekten bazen tahammülüm kalmıyor ama yapıcak bişey yok bu saatten sonra adamı değiştiremem ama en azından huylarını tepkisini bir nebze küçülmeye çalışıyorum
Çok ürperdim bunu okuyunca. Yani yavaş yavaş törpülemeye çalışacaksın artık. Tamam ben bir psikoloğa gideyim diyecek birine benzemiyor. Bence öyle bağıra çağıra kavga etme uzun süreler, ama tepki koy. Öyle sana sen niye oturuyorsun mu dedi sen yanına gidince, git başka şeyle ilgilenmeye başla ama ev işi değil. Çocuğun yanına git gel seninle oyun oynayalım de onunla uğraş veya bilgisayarın karşısına geç falan mesela. Ters ol bir süre ama öyle saatlerce tartışmayla çözülecek gibi değil. Bir süre sonra seni değiştiremeyeceğini anlayınca huzursuzluktan sıkılıp kendi değişir diye düşünüyorum.

Benim ki başak titiz ve düzenlidir.
Rengi atar dağınıklık görünce.bi ara kapı üstlerini parmaklardı toz var mı diye:işsiz:
Camlara sinir olur kirlenince
Yanında 2 saat süpürge çalıştırsam gık demez keyif alır
Kaç adam perde asmayı sever benimki her hafta yıkasam of demez düşünün artık:KK53:
Daha çoğalır örnekler.
Başlarda bıt bıt ederdi onu aştık çok şükür.yardım ediyor sağolsun
Çok zor dimi müfettiş gibi hatta ilk evlendiğimiz de dalga geçerdim eşimle valla kv bu kadar laf etmiyor bana ilerde bi gelinimiz olursa zavallı kız benden değil senden çekecek belli diyordum o da senin gibi olursa onada öyle davranırım dedi pis pis gülerek bu söylediklerini bi insan duysa beni pislik içinde oturuyor sanir

Bu kadar işi hangi ara yapıyorsunuz, hem de çocukla?
Benim ev, ev olmaktan çıktı da.
Canım benim kızım tuvalete bile gitsem peşimden ağlıyor unutmadan önce ben heryeri kaldırıp topluyorum süpür toz al yatakları düzelt mutfağı topla sonra kızımı uyutuyorum Allahtan gündüz uykusu 2 saat kadar sürüyor bende o arada banyoyu ve ayrı olan küçük tuvaleti yıkıyorum cam siliyorum bazen 2 güne bölüyorum cam olayını yerleri siliyorum haftada 3 defa pazartesi günleri halıları kaldırıp dip köşe temizlerim o gün eşim ise geç gider hep kizima o bakıyor bende işe gidene kadar halletmeye calisiyorum

E
Çok ürperdim bunu okuyunca. Yani yavaş yavaş törpülemeye çalışacaksın artık. Tamam ben bir psikoloğa gideyim diyecek birine benzemiyor. Bence öyle bağıra çağıra kavga etme uzun süreler, ama tepki koy. Öyle sana sen niye oturuyorsun mu dedi sen yanına gidince, git başka şeyle ilgilenmeye başla ama ev işi değil. Çocuğun yanına git gel seninle oyun oynayalım de onunla uğraş veya bilgisayarın karşısına geç falan mesela. Ters ol bir süre ama öyle saatlerce tartışmayla çözülecek gibi değil. Bir süre sonra seni değiştiremeyeceğini anlayınca huzursuzluktan sıkılıp kendi değişir diye düşünüyorum.
Denedim hepsini denedim ama ters tepti kesinlikle yilcak bi insan değil eşim en vahimi istediği gibi çalışmayan insanlar eşim sayesinde ya işten çıkıyor ya da bölge değiştiriyor eşimi çok beğeniyor işini titiz yapmasını övüyorlar üstleri ben hayret ediyorum ya adamlar işten çıkıyor eşimden yine memnunlar

Benim babam da böyle temizlik hastası ama kendi de yapar.gerci ne kadar yapsa da bu takıntı yıpratıcı o kadar titiz ki mesela bulaşık makinesinde bulaşık varken yatıp uyuyamaz makineyi çalıştırır.ya da evde çöp varken asla yatamaz kapıcı alsa bile çöp eklendiğinde aşağı inip atar yatmadan önce.annem çamaşırı yıkar daha yeni bittiyse bile çamaşır asilmadiysa niye asilmadı diye tutturur.balkonu hergün yıkar falan.kotu bir haber vereyim yaşlandıkça bu takıntı daha da artarak devam etti böyle birini değiştirmek zor.babacigimi çok severim ama bize geleceğinde beni de bu stres basar :) ama senin eşin hem kendi yapmıyor hem de beğenmiyor o da sinir bozucuymus .Madem yapmıyor o zaman temizlikçi gelecek eve kusura bakmasın.

Bizim de var böyle bir komşumuz. Ancak çoğunlukla camı o siliyor, balkonu o yıkıyor. Kısacası rahatsızlık duyuyorsa haftasonları o da tutsun işin bir ucundan. Hem bebek bak hem yemek yap de dört dörtlük temizliğini yap istiyorsa o da yardım edecek.

Titiz olmasi guzel bir sey saygi duyarim en azindan pis degil ama kendisi yapmasi lazim. Sen o evde yasayan bir birey olarak rutin temizligini yaparsin, fazlasi kocanin ellerinden oper. Toz, cop diye hayatini zehir etmesin senin.

Benim babam da böyle temizlik hastası ama kendi de yapar.gerci ne kadar yapsa da bu takıntı yıpratıcı o kadar titiz ki mesela bulaşık makinesinde bulaşık varken yatıp uyuyamaz makineyi çalıştırır.ya da evde çöp varken asla yatamaz kapıcı alsa bile çöp eklendiğinde aşağı inip atar yatmadan önce.annem çamaşırı yıkar daha yeni bittiyse bile çamaşır asilmadiysa niye asilmadı diye tutturur.balkonu hergün yıkar falan.kotu bir haber vereyim yaşlandıkça bu takıntı daha da artarak devam etti böyle birini değiştirmek zor.babacigimi çok severim ama bize geleceğinde beni de bu stres basar :) ama senin eşin hem kendi yapmıyor hem de beğenmiyor o da sinir bozucuymus .Madem yapmıyor o zaman temizlikçi gelecek eve kusura bakmasın.

Bir de babam bize geldiğinde ortalığı pis bulduysa alır eline süpürgesi her yeri supurmeye başlar anca öyle oturabilir :)

Canım sana şöyle anlatayım eşim aslında yapıyor ama ona göre ben o yapınca rahata alışırım işi yapmam diye yapmıyor yani alışkanlık olmasın diye yoksa yapmayacak adam değil eşimle çok zıtlık var aramızda ben evlenince öğrendim herşeyi yemeği temizliği çalışıyordum bahane değil ama annemde pek dokunmadı bana 1 gün tatilim var onda da iş yaptırmadı bana bu hata tabi ama işte ben ceremesini çektim kendimi övmüyorum ama bende geliştirdim kendimi bi karışmadığı yemeğim var çünkü evime gelen akrabaları yemeklerime bayılıyor elin lezzetli diyor onun dışında ben her gün cam silsem eşim silme demez emin ol annemler hep diyor ileri yaşlarda değişir diye ben inanmıyordum babanız beni onayladı resmen o çamaşır bulaşık olayı bizdede var maalesef

Titiz olmasi guzel bir sey saygi duyarim en azindan pis degil ama kendisi yapmasi lazim. Sen o evde yasayan bir birey olarak rutin temizligini yaparsin, fazlasi kocanin ellerinden oper. Toz, cop diye hayatini zehir etmesin senin.
Yapmaz canım iş yerinde yeteri kadar iş yapıyormuş bu da benim isimmis bi ara bu lafı bile duydum :D

Canım sana şöyle anlatayım eşim aslında yapıyor ama ona göre ben o yapınca rahata alışırım işi yapmam diye yapmıyor yani alışkanlık olmasın diye yoksa yapmayacak adam değil eşimle çok zıtlık var aramızda ben evlenince öğrendim herşeyi yemeği temizliği çalışıyordum bahane değil ama annemde pek dokunmadı bana 1 gün tatilim var onda da iş yaptırmadı bana bu hata tabi ama işte ben ceremesini çektim kendimi övmüyorum ama bende geliştirdim kendimi bi karışmadığı yemeğim var çünkü evime gelen akrabaları yemeklerime bayılıyor elin lezzetli diyor onun dışında ben her gün cam silsem eşim silme demez emin ol annemler hep diyor ileri yaşlarda değişir diye ben inanmıyordum babanız beni onayladı resmen o çamaşır bulaşık olayı bizdede var maalesef
Sen alışırsın diye mı yapmıyor valla bence ben yetişemiyorum gerek de duymuyorum bu kadar sık yapmaya ,sen rahatsız oluyirsan sen yap de bence .Yazık sana valla çocuğun da var

Yapmaz canım iş yerinde yeteri kadar iş yapıyormuş bu da benim isimmis bi ara bu lafı bile duydum :KK70:
Ya boyle sacma seylerle gelmesinler. Esin, annenin mesaisi ne zaman bitiyormus peki? Cocuk uyuyunca bile is yapiyorsun yazik degil mi? Temizlik kadinin isi de degil ayrica. Herkes ortak yasam alanini temiz tutmaktan sorumlu. Senin bir kurumda calisip calismaman fark etmez.

Sen alışırsın diye mı yapmıyor valla bence ben yetişemiyorum gerek de duymuyorum bu kadar sık yapmaya ,sen rahatsız oluyirsan sen yap de bence .Yazık sana valla çocuğun da var
Ben onu desem işte 10 saat kavga ediyoruz ben üzülüp ağlıyorum hep maalesf

Ya boyle sacma seylerle gelmesinler. Esin, annenin mesaisi ne zaman bitiyormus peki? Cocuk uyuyunca bile is yapiyorsun yazik degil mi? Temizlik kadinin isi de degil ayrica. Herkes ortak yasam alanini temiz tutmaktan sorumlu. Senin bir kurumda calisip calismaman fark etmez.
Canım eşim bu konuda çok bencil diyorum ya bekarken pohpohlanmis ve her istediğini yapılmış şaka gibi ama evlenene kadar ona itiraz eden bi ben varım ailesinde buda onu gıcık ediyor Görümcelerim bile şikayet eder bana küçükken az çektirmedi bize diye

Canım benim kızım tuvalete bile gitsem peşimden ağlıyor unutmadan önce ben heryeri kaldırıp topluyorum süpür toz al yatakları düzelt mutfağı topla sonra kızımı uyutuyorum Allahtan gündüz uykusu 2 saat kadar sürüyor bende o arada banyoyu ve ayrı olan küçük tuvaleti yıkıyorum cam siliyorum bazen 2 güne bölüyorum cam olayını yerleri siliyorum haftada 3 defa pazartesi günleri halıları kaldırıp dip köşe temizlerim o gün eşim ise geç gider hep kizima o bakıyor bende işe gidene kadar halletmeye calisiyorum

Ama yazık sana, çocuklar uyuyunca ben perte çıkmış oluyorum.
Kocan da titiz mitiz, en azından çocuk büyüyene kadar görmesin bazı şeyleri.

Back
X