Temizlik derdi...

Cam sizi rahatsız ediyor mu? Hayır.
Eşinizi rahatsız ediyor mu? Evet.
Camı eşiniz silmeli. Rahatsız olan o.

Allah dağına göre kar verir derler ya ne kadar sabırlıyım bana öyle bir eşi Rabbim bilmiş de vermemiş yoksa elimden bir kaza çıkar
Ayyy canım güldürdün beni haklısın ama işte bakma bende seviyorum eşimi sevmesem bu kadar sinirine katlanmazdım galiba

Cam sizi rahatsız ediyor mu? Hayır.
Eşinizi rahatsız ediyor mu? Evet.
Camı eşiniz silmeli. Rahatsız olan o.
Canım diyorum sen sil diye sen hasta olsan tamm silerim ama elin ayağın tutuyor hastada değilsin sileceksin diyor

Ayy benim camlari gorse intihar eder senin koca. Gecende arka balkonun camini sildim ama yazdan beri silmiyorum yani. Esim dalga geçiyor. Vay be bu camdan disarisi gorunuyormus aslinda diyor.
Yani canim diyeceksin ki brnim adim hidir elimden gelen budur...

Hanımlar merhaba

Kısaca konuya geçeyim esim temizlik ve duzen hastası. Önceki gün eşimle temizlik yüzünden kavga ettik camlar yüzünden inanın yazın her hafta cam silerim eşim söylenmesin diye. Şimdi kış ayı hava soğuk diye temizlemiyorum çünkü hemen hasta oluyorum ufak bi soğuk aldığımda. Beni karşımızda ki apartmanda oturan kadınla kıyaslıyor o kadında hep cam siler yaz kış farketmez titiz belli eşim gibi sende onun gibi ol diyor yahu kızım var daha bebek cam açayım hadi kendimi geçtim çocuk hasta olcak diyorum uyuyunca yap diyor bir sürü laf saydı 3 saat kavga ettik neredeyse. 3 sene oldu kabul ben bekarken çalışıyordum hiç iş yapmadım evde yemek yapmayı bile evlendikten sonra öğrendim şimdi herkez temizliğimi ve yemeklerimi çok beğeniyor bi eşime begendiremiyorum ne yapsam bi şey buluyo küçük bi toz görse kıyamet kopuyor. Ben kavga edince unutmuyorum zaten yüzüm düşüyor hemen gece yan yana bile yatmak gelmiyor içimden eşim hiç birşey olmamış gibi sarılmaya filan çalışıyor iyice sinirleniyorum bende.

Hanımlar benim eşim gibi eşi olan var mı? Var sa nasıl baş ediyorsunuz ne yapmamı önerirsiniz.
Canım resmen resmen resmen benim eşimi anlatmışsın. Benimkinin tek farkı bağırıp çağırmıyor ama en büyük derdimiz bu sürekli söyleniyor kızıyor kırılıyor ağır laflar ediyor ve günde en az 5-6 kez temizlik konusu açılıyor. Dünyada ki en önemli şey temizlik onun için. Ben 1 buçuk senelik evliyim eskisi kadar sorun değil sanki artık ikimizde alıştık birbirimize ama eskiden ben boşanmayı bile düşündüm, her gün ağlıyordum sevgim nefrete dönmüştü o da benden nefret ediyordu offfffff ne günlerdi. Sadece zamanla kabullendik ben biraz daha çaba gösteriyorum o da biraz daha susuyor bu kadar. Yoksa sorun hala sorun olarak bizde ve en büyük problemimiz budur. Belki trt belgeselde ki obsessive compulsive cleaners programı işe yarayabilir. Biiz izliyorduk başlarda kötüydü onları görüp bana sarıyordu falan ama zamanla sanki ne kadar çok pis insanın olduğunu görünce benim hakkımı yememeye başladı ama yine söylüyorum hala en büyük problemimiz bu temizlik düzen konusu. :KK11:

Veririm eline bi toz bezi bide camsil hadi bakalım derim, ki yaptımda artık beraber temizlik yapıyoruz :KK49:

Hanımlar merhaba

Kısaca konuya geçeyim esim temizlik ve duzen hastası. Önceki gün eşimle temizlik yüzünden kavga ettik camlar yüzünden inanın yazın her hafta cam silerim eşim söylenmesin diye. Şimdi kış ayı hava soğuk diye temizlemiyorum çünkü hemen hasta oluyorum ufak bi soğuk aldığımda. Beni karşımızda ki apartmanda oturan kadınla kıyaslıyor o kadında hep cam siler yaz kış farketmez titiz belli eşim gibi sende onun gibi ol diyor yahu kızım var daha bebek cam açayım hadi kendimi geçtim çocuk hasta olcak diyorum uyuyunca yap diyor bir sürü laf saydı 3 saat kavga ettik neredeyse. 3 sene oldu kabul ben bekarken çalışıyordum hiç iş yapmadım evde yemek yapmayı bile evlendikten sonra öğrendim şimdi herkez temizliğimi ve yemeklerimi çok beğeniyor bi eşime begendiremiyorum ne yapsam bi şey buluyo küçük bi toz görse kıyamet kopuyor. Ben kavga edince unutmuyorum zaten yüzüm düşüyor hemen gece yan yana bile yatmak gelmiyor içimden eşim hiç birşey olmamış gibi sarılmaya filan çalışıyor iyice sinirleniyorum bende.

Hanımlar benim eşim gibi eşi olan var mı? Var sa nasıl baş ediyorsunuz ne yapmamı önerirsiniz.

Onun takıntısı niye sizi geriyor ki. Temizlik takıntısı varsa her yer temiz olmadan yapamıyorsa alsın bezi silsin bütün evi saatlerce. Oturduğun yerden her yerin temiz olmasını istemek çok kolay. Ben de istiyorum bütün ev temiz olsun bir toz bile olmasın. Sürekli çok lezzetli yemek pişsin önüme gelsin, ütüm yapılsın. Ama birinin yapması gerek. Ya kendin yapacaksın ya başkasından rica edeceksin ya da karşılığında bir şey vereceksin. Kendi yapamıyorsa biraz fazla çalışsın temizlikçi tutsun.
Ben çalışıyorum sen evdesin triplerine girdiyse hiç kasmayın kendinizi. İş bulun çalışın. Kazandığınız bütün para bakıcıya gitse bile çok rahat edersiniz.

Hayır canım eşim terazi burcu başak olan benim
Ayni bizz:))ben basak esim terazi:)
Valla benim esim bu kadar soylenmez fakat soylendigi zamanda,bakar ben hicc aldiris etmiyorum:)alir bezi siler,supurur hemde soylene soylene :-)valla hic umrumda degil,4 cocukla ev le ugrasmasi kolaymi anacim:KK14:
Hic cevap verme soylenirse,dayanamiyorsa ya kendi siler ya yardimci tutar..

Hanımlar merhaba

Benim eşim de çok titizdir ama iyice içi dolmadıktan sonra beni kırmamak için bir şey demez. Çalışma odası var oraya kapatıyor kendini beraber bir şey yapmıyorsak. Oraya ben girmediğimden temiz :D Toz olmasına izin vermez hemen siler. Seninkini çok saygısız buldum. Orası ikinizin evi. Senin sağladığından daha üst düzey bir temizlik bekliyorsa kendi yapsın. Ayrıca bence bir temizlikçi kadın bulun, iki haftada bir gelsin camları silsin sen başka şeyler yapıyorsan da. Benim camlar aylar geçiyor da anca siliniyor, onda da ben silmiyorum yani kadın siliyor. Ben de eşimin aksine kadın bana bugün yatak odasının perdesini yıkayalım, tozlanmış deyince çıkarıp takacak olan o olduğu halde ay bu kadın da temizliğe mi takmış nedir diye düşünen insanım :D

Benim eşim de çok titizdir ama iyice içi dolmadıktan sonra beni kırmamak için bir şey demez. Çalışma odası var oraya kapatıyor kendini beraber bir şey yapmıyorsak. Oraya ben girmediğimden temiz :KK70: Toz olmasına izin vermez hemen siler. Seninkini çok saygısız buldum. Orası ikinizin evi. Senin sağladığından daha üst düzey bir temizlik bekliyorsa kendi yapsın. Ayrıca bence bir temizlikçi kadın bulun, iki haftada bir gelsin camları silsin sen başka şeyler yapıyorsan da. Benim camlar aylar geçiyor da anca siliniyor, onda da ben silmiyorum yani kadın siliyor. Ben de eşimin aksine kadın bana bugün yatak odasının perdesini yıkayalım, tozlanmış deyince çıkarıp takacak olan o olduğu halde ay bu kadın da temizliğe mi takmış nedir diye düşünen insanım :KK70:
Sesli guldum yahu:KK70:siz cok yasayin emii:-)

Sal gitsin onu memnun etmek için hergün cam silecek değilsin.kendisi silsin çok istiyosa

Ben gelen ablaya bile kışın ortası silme boşver diyorum. İnsan karısına nasıl kıyar aklım almıyor. Pis kalsın ne olacak.

Benim gibi biri daha varmış , sevindim tek olmadığıma :) kadın dayanamayıp benden gizli saklı cam siliyor.

Konu sahibine,
Tüm yorumları okumadım ama kesinlikle doktora gitmesi lazım eşinizin, çünkü hem sizi hem işyerindekileri rahatsız ediyor bu temizlik takıntısı. Altında başka nedenler vardır, çocukluğunda yaşadığı vs yani terapi görmesi gerekir. Daha fazla zaman kaybetmeden doktora götürün.

Bende canım hafta bir mutlaka genel temizlik yaparım koltuk altları supurur silerim halilari filan kaldırır silkelerim haftanın 3 günü yerleri siliyorum elimle hergün yerleri supuruyorum 2 günde 1 toz alıyorum hergün banyo tuvalet temizliği fix yani ama yaranamiyorum
Sen de çok titizmişsin, bence bu durumunla seni beğenmeyip kavga çıkarıyorsa kesinlikle tedaviye ihtiyacı var.

Sen de çok titizmişsin, bence bu durumunla seni beğenmeyip kavga çıkarıyorsa kesinlikle tedaviye ihtiyacı var.
Canım benim eşim vardiyalı birgün 8.30 da birgün 14.00 da işe gidiyor geç gittiği zaman eşimin yanında onunla çay filan içmek isterim ise gidene kadar sohbet etmek tam oturacağım yanına sen niye oturdun işler duruyor ev berbat halde diyor biri gelse dışardan baksa evde hiç birşey yok ki topladım sildim süpürdüm mutfakta birica bardak kaşık yok ortalık derli toplu ama eşimin gözünde her yeri pislik götürüyor gerçekten bazen tahammülüm kalmıyor ama yapıcak bişey yok bu saatten sonra adamı değiştiremem ama en azından huylarını tepkisini bir nebze küçülmeye çalışıyorum

Maalesef benimki var.
Basak burcu. Sozde titiz! Killari falan her yerde. Pisletir pisletir ev temiz olsun diye bekler ama ben ne zaman keyfim gelirse o zaman temizlik yapiyorum. Cok rahatsiz olursa kendisi yapsin.

Maalesef benimki var.
Basak burcu. Sozde titiz! Killari falan her yerde. Pisletir pisletir ev temiz olsun diye bekler ama ben ne zaman keyfim gelirse o zaman temizlik yapiyorum. Cok rahatsiz olursa kendisi yapsin.
Canım yapıyor ben tepkimi koydum en son bu olay olduktan sonra evi filan suburtuyorum mutfak masasını toplatiyorum bak mesela cam bile sildi şükürler olsun en azından yardım etmeye başladı artık eşimde benim saçıma kızıyor halıdan didik didik saç arıyor bulunca bu ne diye kızıyor evin içinde başörtü bone vs tak diyor da zaten disarda kapalıyım evin içinde niye takayım saçlarım kızım yapıyor genelde saçımı çektiği için ben bazen göremiyorum düştüğünü

Canım yapıyor ben tepkimi koydum en son bu olay olduktan sonra evi filan suburtuyorum mutfak masasını toplatiyorum bak mesela cam bile sildi şükürler olsun en azından yardım etmeye başladı artık eşimde benim saçıma kızıyor halıdan didik didik saç arıyor bulunca bu ne diye kızıyor evin içinde başörtü bone vs tak diyor da zaten disarda kapalıyım evin içinde niye takayım saçlarım kızım yapıyor genelde saçımı çektiği için ben bazen göremiyorum düştüğünü
benimki de her gun supurge ac demisti, aklini oynattin herhalde dedim. Hep bu temizlik hastasi anneleri alistirmis, analari evin hizmetcisi gibi davrana davrana...

Benim gibi biri daha varmış , sevindim tek olmadığıma :) kadın dayanamayıp benden gizli saklı cam siliyor.

Konu sahibine,
Tüm yorumları okumadım ama kesinlikle doktora gitmesi lazım eşinizin, çünkü hem sizi hem işyerindekileri rahatsız ediyor bu temizlik takıntısı. Altında başka nedenler vardır, çocukluğunda yaşadığı vs yani terapi görmesi gerekir. Daha fazla zaman kaybetmeden doktora götürün.
Canım benim kv çok titiz hatta hali çırpmaktan koltuk kaldırmaktan belinde ve boynunda fıtık çıkmış haftada 2 defa cam siliyormuş 2 gunde 1 hali cirpiyormus vs vs eşim lise mezunu Üniversiteye gider diye çocukluktan beri eşimi tabiri caizse kız çocuğuna öğretir gibi temizlik yapmayı titiz olmayı öğretmiş ve her istediğini yapmış eşimi el üstünde tutmuşlar biraz şımarık ve bencil büyümüş şimdi ben eşimin iş yerine ne zaman gitsem insanlar eşimi şikayet ediyor bende şakasına vurup napalim evde de aynı diye geçiştiriyorum çok sıkılıyorum cunku

benimki de her gun supurge ac demisti, aklini oynattin herhalde dedim. Hep bu temizlik hastasi anneleri alistirmis, analari evin hizmetcisi gibi davrana davrana...
Aynen kv dem sağolsun ben hergün hatta bazen günde 2 defa süpürge açıyorum :(

Back
X