Temizlik Konusunda Yardım

Bir şey sorucam çamaşır suyu ve cif aynı anda kullanılır mi? Tuvalete öyle yazmışsınız ya. İkisini biranda sıkınca zehirlenmeyeyim sonra. Bir de çamaşır makinesine deterjan meselesi var ne kadar koymak lazım? Teşekkür ederim güzel bilgiler için.
dogru noktaya parmak bastın belırtmeyı unutmusum :)
cıflemeden once sıvı camasır suyu dokuyorum once
dezenfekte oldukdan sonra sadece lavaboya ozel fırcayla cıflıyorum ve duruluyorum
yanı ıkısını bı arada kullanmıyorum
camasır deterrjanı da toz kullanıyorum ben
kendı ambalajlarının ıcınde olcek oluyor ortalama 1 olcek kullanıyorum
ozel mendıller var renklerı bırbırıne karıstırmayan bu sebeple sıyahlar beyazlar ve renklıler bı arada yıkayabılıyorum tasarruf etmıs oluyorum ve zamandan kazanıyorum

ortalama 1 saat programda yıkıyorum
bıtek ıc camasırları ayrı yıkıyorum :) dıger camasırlarla yıkamıyorum ıcıme sınmıyor

yumusatıcı yerıne sırke kullanıyorum makınayı calıstırdıkdan sonra su alıyor deterjan cekmecesı kısmında gorursun
su almaya basladıkdan sonra dokuyorum yarım cay bardagı kadar sırke hem yumusacık yapıyor hemde camasır suyuna gerek kalmıyor
kokuda olmuyor :)

İcim ferahlamadı desem yalan olur :) Allah razı olsun. İki kişi çok da kirletmeyiz galiba. Mutfak zaten pis bırakılmaz. Orasını hallederim diğerleri de yavaş yavaş dediğin gibi. Çok büyük temizlik için de kadın alırım olmadı :halay:

Heheh, boşver cidden ev işi nankör :) O kadar abartmaya ne gerek var, hele ki çalışan bayanlar için... Hayatımda diş fırçasıyla, zımparayla temizlik yapmadım, yapmam da. Evim de hep temizdir... Fazlası sadece sağlığa zarar.

Tabi ki, büyük temizliğe kadın alırsın, yeri gelir kendin yaparsın... Zaten yapmaya başladıkça görürsün ne gerekli ne gereksiz...

Zaten dediğin gibi 2 kişi çok kirlenmez. Deli gibi temizlesen ne olacak, ev bütün gün boş zaten çalıştığınız için ;)

Çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu yazdıklarınız bakacağım mutlaka. Kınayan da olmuş ama ne yapalım bundan sonra öğreneceğim ben de.
:)
acık soyleyeyım
erken yasta ogrenmeye hıc gerek yok ev ıslerını
ben kendımı bıldım bılelı elımden gelır bu ısler 14 yasımda tum evı cıkartır tek basıma ve guzel guzel yemekler pastalar yapardım :D
bekarken daha fazla ozenırdım hem calısıp hem okuyup hem ev ısı yapıyordum
madalya takan olmadı :KK70:

nasılsa yapıcaksın kendını yormaman yıpratmaman en guzelı kımse anasının karnında ogrenmedı cok kolay hemencecık yapar duzenını oturtursun :)

onemlı olan mutlulugun

dogru noktaya parmak bastın belırtmeyı unutmusum :)
cıflemeden once sıvı camasır suyu dokuyorum once
dezenfekte oldukdan sonra sadece lavaboya ozel fırcayla cıflıyorum ve duruluyorum
yanı ıkısını bı arada kullanmıyorum
camasır deterrjanı da toz kullanıyorum ben
kendı ambalajlarının ıcınde olcek oluyor ortalama 1 olcek kullanıyorum
ozel mendıller var renklerı bırbırıne karıstırmayan bu sebeple sıyahlar beyazlar ve renklıler bı arada yıkayabılıyorum tasarruf etmıs oluyorum ve zamandan kazanıyorum

ortalama 1 saat programda yıkıyorum
bıtek ıc camasırları ayrı yıkıyorum :) dıger camasırlarla yıkamıyorum ıcıme sınmıyor

yumusatıcı yerıne sırke kullanıyorum makınayı calıstırdıkdan sonra su alıyor deterjan cekmecesı kısmında gorursun
su almaya basladıkdan sonra dokuyorum yarım cay bardagı kadar sırke hem yumusacık yapıyor hemde camasır suyuna gerek kalmıyor
kokuda olmuyor :)
Aa bu mendil işini öğrendiğim çok iyi oldu. Nerede bulabilirim onu?

Heheh, boşver cidden ev işi nankör :) O kadar abartmaya ne gerek var, hele ki çalışan bayanlar için... Hayatımda diş fırçasıyla, zımparayla temizlik yapmadım, yapmam da. Evim de hep temizdir... Fazlası sadece sağlığa zarar.

Tabi ki, büyük temizliğe kadın alırsın, yeri gelir kendin yaparsın... Zaten yapmaya başladıkça görürsün ne gerekli ne gereksiz...

Zaten dediğin gibi 2 kişi çok kirlenmez. Deli gibi temizlesen ne olacak, ev bütün gün boş zaten çalıştığınız için :KK66:
Çok teşekkür ederim. Zamanla alısacağım artık. Eşim bir gelsin de ben her şeyi hallederim :)

Oradan nasıl bir izlenim yarattım bilmiyorum ama geyik için hiç konu açmadım eskiyim de buralarda konularıma göz atın isterseniz. İyi forumlar size.
Burdan işin daha kitap boyutunda olduğunuz eylem boyutuna geçmediğiniz izlenimi yarattınız
neyse uzatmayayım Kolay değil ama kolay gelsin

Konsol icin lake beyaz demissiniz evet onlarda tozlar birlesiyo silince gercekten cok zor oluyo.Ben yeni kesfettim silikonlu temizlik spreyleri var onlar cok iyi toz almada hem mobilyayi patlatiyo hem harika kokuyo.Evine girince herseyi yaparsin kendi kendine ogrenirsin boşver takma kafana.Kocişin geliyomus yanina gerisi boş.

Konsol icin lake beyaz demissiniz evet onlarda tozlar birlesiyo silince gercekten cok zor oluyo.Ben yeni kesfettim silikonlu temizlik spreyleri var onlar cok iyi toz almada hem mobilyayi patlatiyo hem harika kokuyo.Evine girince herseyi yaparsin kendi kendine ogrenirsin boşver takma kafana.Kocişin geliyomus yanina gerisi boş.
Yaa onu nasıl bir şey acaba nereden bulabilirim? Teşekkür ederim çok şükür bitiyor hasret çok yıpratıcı bir süreç oldu bunları düşünmeye ancak sıra geldi.

Çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu yazdıklarınız bakacağım mutlaka. Kınayan da olmuş ama ne yapalım bundan sonra öğreneceğim ben de.
Aman siz kınayanlara bakmayın.. bazı hatunlar çok meraklıdır kınamaya laf sokmaya her şeyi en iyi en doğru ben bilirim demeye.. :KK53: bende evlendiğimizde yemek yapmayı doğru düzgün bilmiyodum.. şimdi kebaplar hünkar beğendiler el açması börekler havada uçuşuyo :D el yatkınlığınız ve lezzetiniz varsa onu da çok çabuk kaparsınız.. hiç panik olcak üzülcek bi şey yok..:KK6:

Ben temizlik konusunda hiç annemlere yakışır bir evlat değilim ama yine de yazayım
Bizim evin en pasaklisiyim da..
Neyse sağlığımı koruyacak kadar temizim bana yetiyor :)

Haftada bir cam silme demişler şoka girdim. Hiç işim olmaz valla. Yılda iki yeter.

Camların pimapen kısmını ciflerim sadece diğer kısmı prille sabunlar durular son olarak kurularim.

Dolaplar vs de aynen büyük temizliktir benim için.

Her hafta yaptığım işler çamaşır,ütü,balkon yıkama, toz alma,süpürme,silme, tuvalet banyo yıkama.

En çok kullandığım domestos,omo,yagçöz,cif,camsil..

Boşver çalışan kadın mükemmel ev hanımı olmak zorunda değil bana göre..

:)
acık soyleyeyım
erken yasta ogrenmeye hıc gerek yok ev ıslerını
ben kendımı bıldım bılelı elımden gelır bu ısler 14 yasımda tum evı cıkartır tek basıma ve guzel guzel yemekler pastalar yapardım :KK70:
bekarken daha fazla ozenırdım hem calısıp hem okuyup hem ev ısı yapıyordum
madalya takan olmadı :KK70:

nasılsa yapıcaksın kendını yormaman yıpratmaman en guzelı kımse anasının karnında ogrenmedı cok kolay hemencecık yapar duzenını oturtursun :)

onemlı olan mutlulugun
Valla çok yıpratıcı bir seneyi geride bıraktım. Eşim gelmeden öğreneyim bilmem ne işine de girişmedim açıkçası. Aptal değilim ya öğrenirim elbet. Nelerin üstesinden geldim temizlik mi beni yıldıracak onu da hallederim evelallah :)

Aman siz kınayanlara bakmayın.. bazı hatunlar çok meraklıdır kınamaya laf sokmaya her şeyi en iyi en doğru ben bilirim demeye.. :KK53: bende evlendiğimizde yemek yapmayı doğru düzgün bilmiyodum.. şimdi kebaplar hünkar beğendiler el açması börekler havada uçuşuyo :KK70: el yatkınlığınız ve lezzetiniz varsa onu da çok çabuk kaparsınız.. hiç panik olcak üzülcek bi şey yok..:KK6:
Ben de tencere yemeği bilmiyorum. Ama denediğim fırın yemekleri müthiş oldu. Pasta filan da geliyor elimden. Bilmiyoruz dediysek hiçbir şey de bilmiyor değiliz yani. El lezzetim var sanırım. Yavaş yavaş yaparım hallederim ınsallah çok sağolun :)

Ben temizlik konusunda hiç annemlere yakışır bir evlat değilim ama yine de yazayım
Bizim evin en pasaklisiyim da..
Neyse sağlığımı koruyacak kadar temizim bana yetiyor :)

Haftada bir cam silme demişler şoka girdim. Hiç işim olmaz valla. Yılda iki yeter.

Camların pimapen kısmını ciflerim sadece diğer kısmı prille sabunlar durular son olarak kurularim.

Dolaplar vs de aynen büyük temizliktir benim için.

Her hafta yaptığım işler çamaşır,ütü,balkon yıkama, toz alma,süpürme,silme, tuvalet banyo yıkama.

En çok kullandığım domestos,omo,yagçöz,cif,camsil..

Boşver çalışan kadın mükemmel ev hanımı olmak zorunda değil bana göre..
Sağol canım pislikten ölmeyelim yaşanacak kadar olsun yeter kafasındayim zaten. Neyi nereye kullanıcam onu bilmiyordum hanımlar baya tüyolar verdi bir yerden başlayacağız artık el mecbur :)

Yaa onu nasıl bir şey acaba nereden bulabilirim? Teşekkür ederim çok şükür bitiyor hasret çok yıpratıcı bir süreç oldu bunları düşünmeye ancak sıra geldi.
Ben bimden almistim ama şimdi bir suru markette var mavi bi sıvı sprey şeklinde.
Adı da HighGenic silikonlu temizleyici

Ben bimden almistim ama şimdi bir suru markette var mavi bi sıvı sprey şeklinde.
Adı da HighGenic silikonlu temizleyici
Allah razı olsun arkadaşım mutlaka deneyeceğim bu konuya çok sinir oluyordum gerçekten.

Ben de tencere yemeği bilmiyorum. Ama denediğim fırın yemekleri müthiş oldu. Pasta filan da geliyor elimden. Bilmiyoruz dediysek hiçbir şey de bilmiyor değiliz yani. El lezzetim var sanırım. Yavaş yavaş yaparım hallederim ınsallah çok sağolun :)
ben anteplıyım :)
yemeklerımız guzel lezzetlı ve pratık olur
hangı sebzeyı kullanmak ıstıyorsan bana yaz ben hemen bı tarıf vereyım
yapa yapa ogrenır hemen pratık kazanırsın
annem 17 yasında evlenmıs yumurta haslamayı bıle bılmıyormus pısınce rengı degısır sanıyormus :D 1 saatden fazla surmus babam noldu bu yumurta deyınce annem e hala beyaz rengı degısmedı kı demıs :D
sımdı yemegını yesen bu kadın o kadınmı dersın degısıme ınanamazsın :)

ben anteplıyım :)
yemeklerımız guzel lezzetlı ve pratık olur
hangı sebzeyı kullanmak ıstıyorsan bana yaz ben hemen bı tarıf vereyım
yapa yapa ogrenır hemen pratık kazanırsın
annem 17 yasında evlenmıs yumurta haslamayı bıle bılmıyormus pısınce rengı degısır sanıyormus :KK70: 1 saatden fazla surmus babam noldu bu yumurta deyınce annem e hala beyaz rengı degısmedı kı demıs :KK70:
sımdı yemegını yesen bu kadın o kadınmı dersın degısıme ınanamazsın :)
Benim sırtım yere gelmez artık sık sık kapını çalarım :) Antep yöresine de bayılırım buarada. Çok sağol gerçekten moral oldu yazdıkların bana :)

Back
X