temizlik mi yoksa eşimle vakit geçirmek mi?

Çok gü
zel snlatmışsınız :) kendimdede ha buluyorum belkide ben çok rahatım ama oda bana bira daha yardım etse rahatlıcam :)

Kendine ne zaman vakit ayiriyorsun?

Şimdi,çalışmanın,temizlik yapmanın ne eşe vakit ayırmakla,ne de buzdolabında birşeylerin bozulmasıyla alakası yok.
Burdan şu sonuç mu çıkmalı,eşimle ilgileneyim her yer dağınık olsun/dolapta herşey bozulsun.Allah aşkına nasıl ilgidir bu.Evle ilgilenmekte eşle ilgilenmek kadar önemlidir.Buzdolabında bozulan şeyleri almak için çalışıp para kazanıyorsunuz bi yerde de.
Hem iki kişisiniz.Ne kadar iş olabilir ki bir evde.

Ev temizliğini birlikte yapıyoruz bide eşim et yemeklerini yapar. Ama derle topla ütü çamaşır bulaşık konusunda yalnızım

Galiba bu konuda fikirlr farklı :) kimi aynı yaşanmışlıklarla ana hak veriyor kimide garklı düşünüyo :)

Güzel bir şeye değinmişssiniz bizim evlerimiz annelerimizin evi gibi olamaz çünkü günümüzün yarısı işte ve yollarda geçiyor. Ben de sizinle aynı ikilemde kalmaktan ötürü evliliğimin ilk ayı depresyona girmiştim. Ama şimdi ufak-tefek şeyler dışında akşamları elime çöp almıyorum. Eşimi de özlüyorum zaten. Yani siz bence hata yapmıyorsunuz. Eşinizin sinirli anına denk gelmiştir, dolapta bozulan şeye sıkılmıştır eşim de kızar bir şeyler israf olursa çünkü. Bence haftanın 1-2 gecesi ev işlerine zaman ayırın kalanı gene eşinizle geçirin :)

Tamda
duymak istediğim cvabı verdiniz :) yalnız olmamal güzel :) çalışan bayan ve eve geç geliyorsa öncelikler konusunda zorlanıyo :)

Onunla vakit geçirme kendini ev işlerine ver, kocanda sana aferim desin. Bence yanlış yaparsın. Mesela sana yardımcı olmasını isteyebilirsin. Atıyorum akşam yemeğini yediniz, sen sofrayı kaldırırken o da buzdolabını düzenleyebilir. Ya da o sofrayı kaldırırken sen başka bir iş yapabilirsin. Eşine güzelce teklif et. İşlerimizi çabucak bitirelim sonra beraber vakit geçirelim de. Evin toplu olduktan sonra, mesela sen ütü yaparken o da evi süpürse, ertesi gün de tozları alsan hergün en fazla yarım saat ayırsan herşey rayına girer.

Vallahi benim eşimde arada dolapta meyve bozuldu mu söyleniyor bu meyveleri niye alıyoruz akşamları getirsene yiyelim. Bak bak lafa bak. Çalışıyorum ve 2 çocuğum var biri 11 diğeri 5 yaşında. Akşam eve gelip yemek hazırla, masayı topla, bulaşıkları makinaya yerleştir, evdeki ufak tefek işleri hallet çay demle çocukların sütünü içir, küçüğün üstünü giyinmesine yardımcı ol, dişler fırçalansın yatağına yatır, uyuyuna kadar odaya 50 kere git gel (çocuklarda da alışkanlık annneeeee diye bağırıyorlar hayır babaaa diye bağırsanıza biraz da) ve tüm bu işleri yaparken sadece sofra kurarken yardım eder kendisi. Bir de adam bana meyveleri niye çürütüyorsun ki diyor, kaldı ki çocuklara mutlaka meyve tabağı yaparım aksatmam pek ancak canları istemezse yapmam. Beyefendinin de önüne meyve tabağı getirecekmişim kendime de hazırlayacakmış ziyan oluyormuş. Haa öyle mi hayatım bir zahmet onları da sen hazırla getir önüme ne kadar koşturduğumu görüyorsun oturup bir de sana meyve tabağı hazırlayamam diyorum. Bazen soruyor meyve var mı diye, var dolapta getirsene yiyelim diyor git kendin getir hem sen ye hem de ben diyorum. Gidip hazırlayıp getiriyor.

Aynen katılıyorum. Bir şeyleri sizinle paylaşşsın siz her şeye yetemezsiniz, böylelikle gözünüzden kaçan şeyler de olmaz.

Bir aksam is yap , bir aksam esinle vakit gecir ..
Hr aksam is yapmak zorunda degilsin..
Zaten 2 kisi olunca etraf pek dagilmiyor kirlenmiyor..
Bunu daima yaparsan etrafta temiz kalir...

Kendine ne zaman vakit ayiriyorsun?
Bunlar kursum olduğunda yaptıklarımdı:) Ki ben temizlik yaparken ağlaya ağlaya yaparım:)
Yani saatlerce temizlik yapamam:)
Ben saat 6:00 civarı evde oluyordum eşim 6:40 gibi geliyordu
önce hemen duşa giriyordum.20 dk falan sürüyordu duş almam
duştan sonra yemekleri çıkarıp ocağa koyuyorum bi yandan da ya toz alıyorum ya da odayı süpürüyordum küçük süpürgeyle.
Eşim geliyordu yemekleri tabaklara koyuyorum sen masaya götür diyordum o götür getir yaparken kirli tencereleri vs yemek yemeden hemen bulaşık makinasına atıyorum. Sonra da yediğimiz tabakları makinaya atıyorum. Yemek sonrası çok oyalanmıyordum. Çay olana kadar mutfağı toparlayıp süpürüyorum.
Eşim zaten haber vs izliyor oluyor ya da tv izliyor. Yemek rehavetinden benle zaten ilgilenmiyor o zaman aralığında.
Wc ye gidip domestos döküp fırçalayıp geliyorum. Gün aşırı yapıyordum bunu. Wc temizlemediğim günde hemen ütüyü açıp 2 3 parça bişey ütülüyordum.
Sonra çay içiyoruz. Bitti kalan akşamda bana kalıyordu:)
Şuan bütün gün evdeyim ama :)

bende aynı sizin gibi düşünüyorum
sonuçta akşama kadar kaç kişiyle uğraşıyoruz. yoruluyoruz. akşam eve gelip eşle çocuklarla ilgilenmek dinlenmek hakkımız.

bunlar ne yaa ben bunları yapsam yaşayamam

Siz yemeğin rehavetini ne zaman ve nasıl atıyorsunuz?

aaaa atom karınca

o da haklı.denge olmalı.işler yığılırsa da gerilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…