Temizlik takıntılarım yıprandım artık :(:(:(

Yaptigin seyler gayet normal, neden yardim alinsin ki?
Ben sokakta yere koymam hic bir posetimi, eve kadar tasirim, evime gelen herkesin de oyle olmasi gerekiyor.
Kapinin onunde ayakkabisini cikarip da eve girmeden once kapinin onune corabiyla ayagiyla basan insanlardan nefret ederim , ayagini evin icine at gerizekali diye bagirasim gelir
El cantasini koltugumun kanepemin uzerine koyamaz kimse cunku sokakta ve avm tuvaletlerinde el cantasini yere koyan pis kadinlar goruyorum hep midem bulaniyor
Evime gelip de elini yikamadan oturan insanlar midemi bulandiriyorlar, bir de cocugumu alip sevmiyorlar mi imdat diye bagirmak istiyorum
Sebzeyi meyveyi sooooyle bir usulen muslugun altina tutup da sofraya koyuyorlar, kimsenin evinde birsey yemek istemiyorum bu nedenle
Satin aldiklari kiyafetleri yikamadan giyiyorlar ,pis oldugunu bilmiyorlar ( bunu yapan doktor bile gordum yani insan nasil bu kadar bilincsiz olabilir aklim almiyor)
Daha neler neler cikar dusunsem
Bunlar bence dikkat edilmesi gereken seyler
Anormal olan bunlari yapanlar,ben degilim

Aynı durum bende de vardı.defalarca ellerini yapardım,kapı kolunu peceteyle atardım,başkasının evinde asla lavaboya gitmezdim bu takıntı arkadaşım sonra unv.yurtta kaldım 500 kisi le aynı lavaboya kullanmak zorunda kaldım.bu baktım artık takmiyorum

ben de aynıyım Naz571, hem de 10 yıldır, ben de çareler arıyorum :(

Ben sokakta yere koymam hic bir posetimi, eve kadar tasirim, evime gelen herkesin de oyle olmasi gerekiyor.
Kapinin onunde ayakkabisini cikarip da eve girmeden once kapinin onune corabiyla ayagiyla basan insanlardan nefret ederim , ayagini evin icine at gerizekali diye bagirasim gelir
El cantasini koltugumun kanepemin uzerine koyamaz kimse cunku sokakta ve avm tuvaletlerinde el cantasini yere koyan pis kadinlar goruyorum hep midem bulaniyor
Evime gelip de elini yikamadan oturan insanlar midemi bulandiriyorlar, bir de cocugumu alip sevmiyorlar mi imdat diye bagirmak istiyorum
Sebzeyi meyveyi sooooyle bir usulen muslugun altina tutup da sofraya koyuyorlar, kimsenin evinde birsey yemek istemiyorum bu nedenle
Satin aldiklari kiyafetleri yikamadan giyiyorlar ,pis oldugunu bilmiyorlar ( bunu yapan doktor bile gordum yani insan nasil bu kadar bilincsiz olabilir aklim almiyor)

ya ben de senin gibi düşünüyorum, pis insanlar yüzünden biz hastalıklı muamelesi görüyoruz gibime geliyo, yoksa bu da beynimin bana bi oyunu mu :/

Sorun bende değil onlarda. Kimdir onlar : sozde gazete okuyorum ayagina gözünün icine baka baka burnunu karıştırıp oraya buraya süren, koltuk altını karıştıran, elle yediginde bile elini yikamayan, wc den ciktiginda elini sus olsun diye sadece suyla yikayan, hapsirinca mendil kullanmayan ama mikrobunu her yere bulastiranlar...Hayvanlar onlara göre çok temiz. Lütfen onları bu işe karıştırmayalim.
aynısını düşünüyorum, mesela ben pis insanlar yüzünden okb oldum titizlik hastalığı..
öss ye hazırlanırken eve kalorifer döşenecekti ustalar her yeri batırdı 2 hafta şuraya dokunma pis buraya dokunma pis diye diye üzerimde kaldı, 10 yıldır da atlatamadım..

Temiz - titiz olmakla, takıntılı olmak arasında bir çizgi var.
Bu tip şeyleri lütfen basit almayın, eğer ciddi bir şeyler olduğunu hissediyorsanız, çevrenizden "Yeter artık" uyarılarını alıyorsanız lütfen vakit geçirmeyin hanımlar.

Yoksa ben de defalarca yüzümü yıkarım gün içinde, alışkanlık. Ellerimi yıkamadan yiyeceklere dokunmak istemem, evimin içinde terliksiz gezilmesinden hoşlanmam, yaz günü çıplak ayak gelen misafirleri terlik giymeleri konusunda uyarırım (Hatta bu görgü kuralıdır, ilk kez birinin evine gidiyorsanız mümkünse yaz bile olsa erkeklerinizi çorap giymesi konusunda uyarın)
Yemek yapmadan önce saçlarımı sıkı sıkı toplarım - tırnaklarım kısadır, yeşillikleri sirkeli suda yıkarım vb.

Ama basit hijyenik önlemler ile eziyet haline gelen uygulamaları gözlemleyin, çevrenize de sorun.

Bizim komşumuz vardı, çocuklarını çamaşır suyunda yıkardı kadın ya!
Eve girmeden önce kocalarını kapının önünde soyup, kıyafetlerini poşetleyip her gün yıkayanlar var.
Ve daha ne klinik hadiseler... Korkutmak istemem ama kadınların derileri soyulmuş ellerindeki.

Yazınıza bakacak olursak normal bir titizlik gibi duruyor ama doktor değiliz ki...
Şüpheleriniz varsa, doktora gidin lütfen, istekli bir şekilde. Çünkü sinsi ilerleyen bir durum bu.

Çok kötüyüm o kadar yıpranıyorum ki dakikalarca el yıkamalar her şeyi sudan geçirmeler ellerim yaşlı eli gibi artık çok yoruyor beni bunlar bugün marketten sipariş verdim poşetleri yere koymuşlar resmen ağladım yoğurt yere değdiği için masa çamaşır suyuyla ovaladım tabi en sonunda da kendime ağladım:KK43:
oooo sen naptın bacım ya bırak ellerinin yaslılıgınu düsüne düsüne stresten kanser olursun senden daha mı degerli bosverrrr birazzzz

böyle ömür gecmez sürekli ayaktasın sürekli aklına surayımı silsem burayımı silsem temiz olsun yeter kadınlarımıza cok üzülüyorum 40 yasında hasatları cıkıyo bune hırs yani kimseyede yaranılmaz bunuda bilin erkek evin temizine bakmaz balyajlı kadına bakar derler bu kadar yıpratma kendini

Bu hastalığında çeşitleri oluyor.Ben arkadaşa ne şekilde bir takıntım olduğunu açıkladım zaten.İsterse evi b.k götürsün benim umrumda olmaz.Ben sadece yerle temas etmeyeyim,bir de başkalarının dokunduğu şeylere dokunmayayım bana yeter.Zaten köpeğiminde patilerini siliyorum sürekli diye belirttim.Ama o genel olarak hayvanlar pistir diyor.Bu yanlış bir şey.Tamamen bakımla alakalı bir şey bu.Mesela köpeğimi sokağa çıkarıp,patilerini temizlemeden asla eve sokmam.Bu zaten böyle olması gereken bir şeydir herkes için.Ama kimi insan aman geçiversin bir seferlik ne olacak diyebilir,fakat ben asla sokmam eve temizlemeden.Sokakta patileri yere bastığı için,benim de yer takıntım olduğu için o yüzden temizleme gereği duyarım.Aynı şekilde kendimde ayakkabısız yürümek zorunda kalıp eve gelsem,kendi ayaklarımı da 50 kere yıkardım,köpeğe özel bir durum değil aslında.
ayyy ne güzell köpegin varmıs resim atsana bi kere :))

ya ben de senin gibi düşünüyorum, pis insanlar yüzünden biz hastalıklı muamelesi görüyoruz gibime geliyo, yoksa bu da beynimin bana bi oyunu mu :/
Aynen ya, alem pislikten kiriliyor ben onlardan kacmaya calisiyorumsadece yoksa asiri temiz veya takintili bir insan degilim

kızlar bu bi takıntı. limoncu28 arkadaşım temizlik değil ki bu takıntı. yani basit bi olay değil. engellenebilen birşey değil. gerçi ben biz okb lileri ancak okb liler anlar diyorum, ötekileri biraz boş konuşuyo gibime geliyo kusura bakmayın da..

Aynen ya, alem pislikten kiriliyor ben onlardan kacmaya calisiyorumsadece yoksa asiri temiz veya takintili bir insan degilim
takıntılı olduysak da onlar yüzünden olduk bence. lise sonda kalorifer döşeyen ustalar 2 hafta heryeri batırdılar, o sürede şuraya dokunma buraya dokunma üzerimde kaldı, sonra otobüste burnunu karıştıran bi adam tutacakları tuttu diye otobüslere binemez oldum. benim hatam mı bu şimdi :(

slm bir hafta temizlik yapma birak ortaligi b...k gotursun.emin ol bu hafta sonunda tamamen butun takintilarindan kurtulursun...

slm bir hafta temizlik yapma birak ortaligi b...k gotursun.emin ol bu hafta sonunda tamamen butun takintilarindan kurtulursun...
denedim arkadaşım, keşke o kadar kolay olsa.
ben okb olduğumu kabul ediyorum düzgün bi psikiyatr arıyorum sadece..

bizim orada bir adam kadının bu hastalığı yüzünden karısından boşanmıştı

takıntılı olduysak da onlar yüzünden olduk bence. lise sonda kalorifer döşeyen ustalar 2 hafta heryeri batırdılar, o sürede şuraya dokunma buraya dokunma üzerimde kaldı, sonra otobüste burnunu karıştıran bi adam tutacakları tuttu diye otobüslere binemez oldum. benim hatam mı bu şimdi :KK43:
Otobuslerde tutunacak yerleri ben de tutmam cocuklugumdan beri ;( en pis yerler kategorisinde ilk sirada bence toplu tasima var

kafa dengim biri buldum aynısını düşünüyorum ek olarak
sokakta buldukları yere oturanlara
atkı kaban gibi şeyleri kafe de filan çıkarıp sandalyeye koyup yerde sürünüyor illet oluyorum
soyunma kabininden ayakkabısız çıkıp aynada bakarken gördüm oyyy oy
insanlar böyle göz ucuyla bile bakınca pis olduğu meydanda
biraz dikkat etseler bizler bu kadar olmayız

o bir haftanın sonunda iki kati dezenfekte etmek için uğraşırsın yani bunu anlamak için farklı bir bakış açınız olmalı bizim bakış açımız ''benim içim temiz deyip'' işin içinde sıyrılanlardan dolayı
mesela ben oldum olası yumurtayı yıkayıp silip kırıp elimi yıkarım ama bazı insanlar yumurtayı elleyip mutfakta ellenmemiş yer bırakmazlar ;mutfak tezgahının beziyle yer yeri sileni gördüm bazen televizyonda doktorlar halk sağlığı uzmanı filan çıkıp nasıl yapılmalı diye anlatıyor diyorum ben böyle yapıyorum ama çevremdeki insanlara göre ben çok titizim yok ya ben titiz değilim siz pissiniz diyesim var

kafa dengim biri buldum aynısını düşünüyorum ek olarak
sokakta buldukları yere oturanlara
atkı kaban gibi şeyleri kafe de filan çıkarıp sandalyeye koyup yerde sürünüyor illet oluyorum
soyunma kabininden ayakkabısız çıkıp aynada bakarken gördüm oyyy oy
insanlar böyle göz ucuyla bile bakınca pis olduğu meydanda
biraz dikkat etseler bizler bu kadar olmayız
aynen ben. buldugum yere otururum, kabanim kontum yerlerde surunur turp gibiyim valla. aman hayat kısa ne gerek var

Back
X