Temizlik takıntımdan kurtulamıyorum 😭😭😭

Ruzgarrr10

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2019
64
16
3
35
Takıntılarım hayatımı mahvediyo. Kurtulamıyorum. Mesela bi misafir gelsin gittiğinde oturduğu dokunduğu her yeri silmem gerekiyo. Bu durum beni çok uğraştırıyo ve üzüyo. Ya da marketten aldığım şeyleri dolaba dizince dolabı kirli hissediyorum ve dolaba ya da o şeylere her dokunduğumda elimi yıkıyorum Eve gelince mutlaka duş alıyorum. Duş almadan hiç bi yere dokunamıyorum oturamıyorum. Benim gibi olup bu durumdan kurtulan var mı

Sizin gibiyim
Bu durumdan kurtulmadım , çünkü kurtulmak istemedim .
Halimden memnunum
Evet çok yorucu ama pis olmaktan çok daha iyi
Hele de Wc den çıkıp el yıkamayanları görünce

Ben aldığım ne varsa herşeyi direk paketiyle yıkıyorum .
Kavanoza koyulacakları direk kavanoza koyuyorum .

En çok yoran da bir yere gittiğimde kullansam da kullanmasam da götürdüğüm gerçeği yıkıyorum . Bavul dahil

Koronadan önce ve koronadan sonra olmak üzere ayırarak cevaplamak isterim sorunuzu eğer sizin de koronadan sonra bu davranışlarınız başladıysa veya şiddetlendiyse normal çünkü hepimizde söz konusu olan nir durum benim de ellerim kolonya ve sirkeden mahvolmuş durumda. Yok koronadan önce de vardı derseniz maalesef yardımcı olamayacağım ama bu durumu yaşayan arkadaşlarım yardımcı olacaklardır

Şaşkınlıkla okuyorum bence psikolojik destek almalısınız bu hiç normal değil kendinize bunu yapmayin

Doktora gitmek için sürekli işten izin almak açıklama yapmak zorunda kalmak istemiyorum. Kendi kendine aşabilen varsa ben de onun yöntemini uygulamak istiyorum

Sizinki dediğiniz gibi biraz takıntıya girmiş
Ben tüm temizlikten sonra yıkanıyorum. Her odadan sonra değil .

Psikolojik olarak şunu düşünebilirsiniz . Çamaşırları makineye atınca nerem kirleniyor ? Sadece ellerim . O zaman ellerimi yıkamam kâfi gelir . Ve sadece ellerinizi yıkayın

Bir de şunu merak ettim 5 yıl önce ne oldu hayatınızda ?
Ben kendimi bildim bileli böyleyim

5 yıl önce evlendim ve ilk kez ailemden çok uzağa gittim. İşyerimde fareler vardı. Ben deli gibi korkuyorum ve iğreniyorum fareden. İşyerinde kendimi kirlenmiş hissediyodum ve eve gelince kıyafetleri makineye sokup direkt duşa giriyodum. Makineyi çalıştırcağım zaman da kirli kıyafetler değdi diye yuvarlak kısmın etrafını siliyorum

Simdi böyle devam edin koronadan korur sizi. Ama şu salgin hastalik bitince bi psikoloğa gidin biraz rahatlayin. Mesela her odadan sonra dus almak cok sacma. Tum evi temizleyip oyle girin dusa. Temizlikten sonra dus alinir zaten normal ter icinde kaliyo insan ama her odadan sonra dus almak sacma yapmayin kendinize bu eziyeti.

Bu temizlik konusu düşündükçe daha da paranoyak yapiyo insanı. Bugün esim isten geldi kiyafetlerini cikardi direk banyoya gitti. Ben o kiyafetlerin cebindeki cuzdani anahtarı vs çıkarıp yere koydum sonra hemen o kıyafetleri makinaya attim makinayi çalıştırdıktan sonra ellerimi yikadim sonra o cüzdanı falan tek tek kolonyayla silip silip cekmeceye koydum sonra onlari ilk koydugum yeri sildim sonra gidip camasir makinesinin dışını deterjanin oldugu poseti, deterjani koydugum ölçeği sildim sonra kolonya şişesinin dış kısmını sildim kullanip kullanip yere koydum diye. Sonra o yeri tekrar sildim. Yani gittikce paranoyak oluyo insan.
Tabi korona bitsin boyle asla yapmam cok abartılı normal gunler icin.

Doktora gitmek için sürekli işten izin almak açıklama yapmak zorunda kalmak istemiyorum. Kendi kendine aşabilen varsa ben de onun yöntemini uygulamak istiyorum

başka bir şey uydurun ozaman, anlattıklarınız okb boyutunda, acilen yardım almalısınız kendinize bu iyiliği yapın.Rahat ediceksiniz

Kendi kendine asman çok zor. Hem psikiyatri hemde psikoterapi almanı öneririm. Sana merkez tavsiyesinde de bulunabilirim

Seninki kadar olmasa da bende uzun zamandır bu sorunla mücadele ediyorum.Ben bunu yavaş yavaş aştım mesela üstümdeki tek bir saçı asla yere atmazdim gece yarısı bile olsa yatağımdan kalkar banyoya atardım keza toz tüy gibi şeylerde de aynı.Sonra dedimki amaaan kendimi boşa yoruyorum zaten yerleri de süpürüyoruz devamlı bişey olmaz dedim ondan sonra biraz rahatladım.Cook yorucu bişey bunun farkına var ve kendine eziyet verme

Bunun yerine temizliği bitirince duş alın. Ben öyle yaparım. Eldivenle kirlileri makineye atın. Sizinki çok fazla. Yardım alın çözemezseniz.

Kendi kendine üstesinden gelebileceğiniz aşamayı geçmiş sizinki
Salgın biter bitmez psikologla görüşmenizi öneririm. İşten izin alamam demişsiniz, Cumartesi de çalışanlar var. Ne yapın edin mutlaka psikoloğa gidin.

psikologluk değil konu sahibi psikiyatriye gitmesi gerek artık. Psikiyatri yanında psikologla terapi belki işi çözer.

Şu ruhsal sorunların da tıpkı fiziksel hastalıklar gibi olduğunu ve evde kendi kendinize tedavi edemeyeceğinizi ne zaman anlayacaksınız merak ediyorum. Mesela astımınız olsa işten izin alıp düzenli olarak doktora gitmekten çekinmezsiniz, ilaç kullanmayı ihmal etmezsiniz ama sorun ruhsal olunca izin alamam, ilaçlar zararlı. Bu şekilde iyileşemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…