Temizlik takıntımdan kurtulamıyorum 😭😭😭

Valla ürünü rafa dizen kişinin kişisel temizliğiyle de eve gelen misafirin çantasını nereye koyduğuyla da ilgilenmiyorum. Ürünü paketiyle yemiyor, çantanın koyulduğu yeri yalamıyorsam benim için sorun yok. Şimdiye kadar da bu sebeple bir sağlık sorunu yaşamadım. Benim evim haftada bir yardımcı tarafından temizlenir, çocuğum yok kedim var. O kum dağıtırsa şarjlıyla alır geçerim. Ev tozlu değilse temizdir benim için. Yani bence (tekrar ediyorum pis olan ben olabilirim, hiç üzülmem bu duruma) sizin düşünceleriniz fazla ve takıntılı. Bana göre böyle yani.
cok sukur hıc bırımız paket poset yemıyoruz yalamıyoruz
bır gun kucuk cocugunuz elındekı salatalıgı o az once kaldırımda yere oturmus mısafırınızın yenı kalktıgı koltuga dusurup yerse, dıs cıkarırken kemırırse dusunceler belkı degısebılır
yemek yapıyoruz dogradık domatesı aa salcayı unutmusuz
cıkardık dolaptan aldık salcayı o sılmeden koydugumuz salcayı bır guzel yemeye koyduk tezgaha koyduk
o elle domates dogramaya devam ettık
tebrıkler harıka mıkroplar kazandınız ve kazandırdınız :)
sızın saglık sorunu yasamamanız yaptıgınızın dogru oldugunu gostermez
evın ıcınde sokak ayakkabısıyla gezenlere de bırsey olmuyor ? sokak ayakkabısıyla gezdı dıye hasta olan ölen gormedım mesela ama dogru mu tabıkı degıl ... bunun gıbı

benım cocugumda var kedımde var bu coronadan once evıme hergun mısafırde alırdım benım evımı kullanma yogunlugum ıle sızınkısı bır olmayabılır aldıgımız malzemelerın yogunlugu bır olmayabılır bu yuzden kendınızle kıyaslayıp eslestırmenız buna gore ben pisim o takıntılı demenız zaten dogru tespıt olmaz

bu arada sızın pis oldugunuzu ıddaa etmedım yazdıgım hıcbır seyde pissiniz demedım sız benım takıntılı oldugumu ıddaa edıyorsunuz o ayrı oda sızın dusuncenız benım ıcın sorun yok :) ıyı gunler

cok sukur hıc bırımız paket poset yemıyoruz yalamıyoruz
bır gun kucuk cocugunuz elındekı salatalıgı o az once kaldırımda yere oturmus mısafırınızın yenı kalktıgı koltuga dusurup yerse, dıs cıkarırken kemırırse dusunceler belkı degısebılır
yemek yapıyoruz dogradık domatesı aa salcayı unutmusuz
cıkardık dolaptan aldık salcayı o sılmeden koydugumuz salcayı bır guzel yemeye koyduk tezgaha koyduk
o elle domates dogramaya devam ettık
tebrıkler harıka mıkroplar kazandınız ve kazandırdınız :)
sızın saglık sorunu yasamamanız yaptıgınızın dogru oldugunu gostermez
evın ıcınde sokak ayakkabısıyla gezenlere de bırsey olmuyor ? sokak ayakkabısıyla gezdı dıye hasta olan ölen gormedım mesela ama dogru mu tabıkı degıl ... bunun gıbı

benım cocugumda var kedımde var bu coronadan once evıme hergun mısafırde alırdım benım evımı kullanma yogunlugum ıle sızınkısı bır olmayabılır aldıgımız malzemelerın yogunlugu bır olmayabılır bu yuzden kendınızle kıyaslayıp eslestırmenız buna gore ben pisim o takıntılı demenız zaten dogru tespıt olmaz

bu arada sızın pis oldugunuzu ıddaa etmedım yazdıgım hıcbır seyde pissiniz demedım sız benım takıntılı oldugumu ıddaa edıyorsunuz o ayrı oda sızın dusuncenız benım ıcın sorun yok :) ıyı gunler

Yok çocuğum olsa da umursamam zira yeğenlerim sokak köpeklerini ağızlarından öperek, taşta toprakta yuvarlanarak büyüdüler. Koltuğa salatalık sürmesi çok problem olmaz. Eve de ayakkabıyla girdiğim oluyor. Ama her gün duş alırım bakın, o konuda üstüme tanımam. Size de iyi günler😂

Takıntılarım hayatımı mahvediyo. Kurtulamıyorum. Mesela bi misafir gelsin gittiğinde oturduğu dokunduğu her yeri silmem gerekiyo. Bu durum beni çok uğraştırıyo ve üzüyo. Ya da marketten aldığım şeyleri dolaba dizince dolabı kirli hissediyorum ve dolaba ya da o şeylere her dokunduğumda elimi yıkıyorum😢 Eve gelince mutlaka duş alıyorum. Duş almadan hiç bi yere dokunamıyorum oturamıyorum. Benim gibi olup bu durumdan kurtulan var mı😢
merhaba bende bir ara çok yoğun o sekildeydim mesela kirli gelir koltuk silersin aklına o konuda farklı birşey gelir onuda yaparsın cebcap vermemeye calis çok daha az oluyo bende öyle yapıyorum OKB var sende bende de tabi ....l ilacı beni çok iyi etti şuanda kullanmadığım için tabiki mutlaka kötüyüm ama kötünün iyisi her durtuyu yapma daha az geliyo dusunce

İlaçsız olmuyo irade çok önemli hergun hastaneye gitmedim ilacınızı yazar ara vermeden o ilacı kullanırsın kötü olursan gider dozu artirirsin şuandaki halde atlatman mümkün değil ilaçsız kendimden biliyorum zor Allah kimseye vermesin iyi bir ilaç çözer sonra irade insallah

Çok yorucu gerçekten. Bi de çalışıyorum. Yetişemiyorum işlere. Bi de mesela mutfağı sildim temizledim diyelim. Kendimi kirlenmiş hissediyorum ve duş almadan diğer odaları temizleyemiyorum. Çamaşır makinesine kirlileri doldurunca da mutlaka duşa girmem gerekiyo.
Obsesif kompulsif bozukluk olabilir.bu durumda tedavi görmeniz gerekir.

Bende 24 cıktı durum vahim desenize temizlikte bir kac bir şey oyle cok degil de sanirim diger seyler yani yapmam gerekenleri kafamda surekli düşünmem emin oldugum seyi surekli kontrol etmem falan sanirim bende de hastalik var :(
Konu sahibi Allah yardimciniz olsun hayat cok zordur sizin için.. bir an once dr a gidin bence

Bende 24 cıktı durum vahim desenize temizlikte bir kac bir şey oyle cok degil de sanirim diger seyler yani yapmam gerekenleri kafamda surekli düşünmem emin oldugum seyi surekli kontrol etmem falan sanirim bende de hastalik var :KK43:
Konu sahibi Allah yardimciniz olsun hayat cok zordur sizin için.. bir an once dr a gidin bence
Bu hastalık kişi biliyor zaten ama emin olamıyor çok kötü çekmeyen bilmez Allah yardım etsin bu durumdaki insanlara

Bu hastalık kişi biliyor zaten ama emin olamıyor çok kötü çekmeyen bilmez Allah yardım etsin bu durumdaki insanlara
Aynen arkadaşınki hayat yoran cinsten.Ben farkindayim ama bir kac bir sey haric kendime engel olabiliyorum tek engel olamadigim surekli olumsuz dusuncelerin aklima gelmesi.. yapacagim şey aklima geldi mi surekli kafamdan tekrar etmem dogru yapsam da kontrol etmem vs gibi.. kendime dur diyorum ama gecici bir sure gectikten sonra yine basliyor..

Tamam temiz olun ama,
O kadar harcadigimiz su, kullandiginiz onca kimyasalla dogaya, kendi vucudunuza, dogal kaynaklara ne kadar zarar verdiginizi bir kez daha dusunun. Tedavi olmaniz gerekiyorsa olun, boyle bir luksunuz yok cunku.

Ben temiz olayim da dunyanin anasini aglatayim futursuzlugunu da anlamam mumkun degil.

Aynen arkadaşınki hayat yoran cinsten.Ben farkindayim ama bir kac bir sey haric kendime engel olabiliyorum tek engel olamadigim surekli olumsuz dusuncelerin aklima gelmesi.. yapacagim şey aklima geldi mi surekli kafamdan tekrar etmem dogru yapsam da kontrol etmem vs gibi.. kendime dur diyorum ama gecici bir sure gectikten sonra yine basliyor..
OKB bendede böyle başladı malesef çok ömür değil sağlıklı ömür 🙏

Tamam temiz olun ama,
O kadar harcadigimiz su, kullandiginiz onca kimyasalla dogaya, kendi vucudunuza, dogal kaynaklara ne kadar zarar verdiginizi bir kez daha dusunun. Tedavi olmaniz gerekiyorsa olun, boyle bir luksunuz yok cunku.

Ben temiz olayim da dunyanin anasini aglatayim futursuzlugunu da anlamam mumkun degil.
👎Çekmeyen bilmez denenilen bu olsa gerek

Bende bu durumdayim. Kendimi kontrol edemiyorum. Bir keresinde kendime meydan okuyup evi temizlemeden ciktim. Inanin aklimdan cikmadi ve tekrar eve donup temizlik yapip ciktim. Bende hastalik derecesinde artik :(

Buaralar bende oyle gibiyim 🙄 dışardan gelince hicbir yere dokunmadan banyo yapılacak, kiyafetler makinaya atilacak. Marketten aldıklarımı yıkamadan yerlestirirsem icim hiç rahat etmiyor birde ustune oraya degmistir buraya diye kendimi heryeri temizlerken buluyorum.. zaten kimseyi eve almıyorum, yeni eve taşındım haliyle evde yapılacak bi kaç sey vardi bi kaç kişi geldi arkalarından evi domestosla temizledim.. benim korkum virüs yüzünden, önceden bu kadar değildim çünkü. Ama geçecek eminim hep böyle yaşayamayız.

Canım bende azalti gelişi en azından rahatlama var maruz bırakıyorum
Bende bu durumdayim. Kendimi kontrol edemiyorum. Bir keresinde kendime meydan okuyup evi temizlemeden ciktim. Inanin aklimdan cikmadi ve tekrar eve donup temizlik yapip ciktim. Bende hastalik derecesinde artik :KK43:
aklima her geleni yapmıyorum üç gündür hiç birini azaldı yinede rahatsız ediyo belgeselde izledim maruz bırakma yöntemini üç ayda iyileşti OKB olan insanlar hasta değiliz zaten aklı bir durum değil birine cvp verince diğeri diğeri ... Geliyor o zaman kiricaz o gelicek biz yapmiycaz inanın azaliyo herşeye vakit kaliyo benim doktorum bir kitap önerdi uygularsan iyilesirsin dedi sipariş ettim bekliyorum obsesif kompulsif bozukluk çalışma kitabı pisikonet yayınları alın isterseniz belki faydası olur nasıl kurtulacagimizi anlatıyor bu güne kadar her akla geleni yaptik sonuç 0 bundan sonra yapmadan gidelim ölsekte yapmayalım başta nefesiniz daralcak basınız agriycak devam ederseniz gelişi azalcak bende OKB var iyi geldi düşünceler rahatsız ediyo onuda kitapla asabilecegime inanıyorum bı deneyin lütfen 🙏

Back
X