Temizlik takıntısı hayatımı ve evliliğimi mahvediyor çok yoruldumm

Nergiscicegi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2016
23
2
1
Merhaba arkadaşlar, konudanda anlaşılacağı gibi benim artık hayatimi mahveden temizlik takıntısı.Temizlik diyorum ama sorun artık aldı başını gitti. Benim TUVALET VE BANYO TAKINTIM var. Artık evliliğine fazlasiyla zarar veriyor bu iki yere girip çıkmam neredeyse günümün çoğunu alıyor. Tuvalette en az yarım kalıyorum ve neredeyse 10 veya 20 ibrik dolusu şu harcıyorum her gittiğimde. Ciktiktan sonra banyoya girip ellerimi saatlerce yıkıyorum ve hatta banyoya giriyorum bazen ve saatlerce kendimi temizliyorum. Surekli aklımda idrar ve diski var. Başka birşey düşünemiyorum. Heryeri kirli görüyorum. Ama sureklı bunlarla ilgilendiğim için ne evle ilgilenebiliyorum nede kocam ve çocuğumla. Ne yapacağımızı şaşırdık denemedigimiz tedavi çeşidi kalmadı neredeyse. Birçok psikiyatriye gittim çeşitli ilaçlar kullandım ama yok iyilesemiyorum. Birçok terapi yöntemleride denedik yok olmuyor. Çocuğumun altını bile ben değiştiremiyorum ve bu beni çok üzüyor. Lütfen Allah rızası için birinin bit fikri varsa yardım etsin. Çok ama çok zor durumdayım. Şimdiden tesekkurler.

Temizlikte takıntı haline getirmek gerçekten baş edilmesi zor bir şeydir. Görmezden gelseniz ne kadar sabredebiliyorsunuz en fazla ?

Bir de burcunuzu merak ettim başak mı ?

Teyemmüme mi yönelsen ne bileyim tıpın yetersiz kaldığı konuya ben nasıl çare bulayım
Bende ne yapacağımı şaşırdım çok çaresizim. Bir türlü kendimi tuvalette iyi yikiyamiyorum diye düşünüyorum ve tüm gün aklımdan çıkmıyor bu ve bir yere dokunamiyorum oraya bulaşır diye her gün bir makine dolusu çamaşır yıkanıyor ve hepsi benim camasirlarim

Birçok psikiyatriye gittim çeşitli ilaçlar kullandım ama yok iyilesemiyorum. Birçok terapi yöntemleride denedik yok olmuyor.

bi doktora bir ay gidip ay bu işe yaramadı diyerek başka doktora filan mı yöneliyorsunuz? en uzun süre ne kadar tedavi gördünüz?

bir kaçış mı acaba..hani diğer sorumluluklardan diyorum

acilen bir uzmandan yardım alın ilerleyebilir

Ama sızın kı doktorluk yanı bız sana ne dersek dıyelım sen bu nu tek basına yapamazsın
Tuvaletten sonra saatlerce el yıkamak cok cok cok abartı bısey cunku , ayrıca cocugunla kım ılgılenıyor tum bunlar olurken

Çocuğun altını kim alıyor sureklı . Benım eşim olsa yeter artık der kendını iyileştir işini gap der valla erkek milleti dayanmaz buna

Nasıl yani nerden anladiniz?
anlamadım sadece bir soru sizin neyi neden yaptıgınızı nereden bileyim.evle çocukla ilgilenemiyorum diyorsun oysa diger taraflarda temizlik ister beyniniz kolay olana mı yönlendiriyor sizi diye bir soru sordum .

burada ne yazarsak yazalım "mucize" tedavi diye birşey yok.gittiğiniz terapiye en az 1 sene devam etmeli,ilaçları da aynı şekilde düzenli olarak kullanmalısınız..
tavsiye ile çözülecek bir soru değil bu.
sabredemiyorum de saçma bir bahane,hem sizin hem eşiniz ve çocuğunuzun da hayatını bu kadar etkileyen bir durumda sebredemiyorum ne demek...

Sen bence kafanda bunu kuruyorsun. Aslinda beyninde bitirebilirsin bunu. Kafandaki kuruntulari yok etmen gerek. Bunu kendi kendine bile basarabilirsin. Ac videoları izle temizlikle alakali. Orda nasil temizliyorlar bak gör. Normali nasıl olur bu islerin gozunle gör. Buna inan. Yani o banyoyu bir kere yikamak normal gunde 10 kere yikamak yada saatlerce ugrasmak gereksiz oldugunu kafana yerlestirmen gerek. Mikroplardan tamamen kurtulamicagini soludugun havada bile mikrop oldugunu kafana yerlestirmen gerek. Bunlarin doğal bir şey oldugunu normal duzeyde hijyenik insanlarin boyle temizlik yaptigini kafana öğretmelisin. Evde cok durmamaya calis. Gez dolas kurslara git. Ozellikle temiz kabul ettigin insanlarin evine git bak. Onlar normal düzeyde temizlik isiyle ugrasip nasil da ayni senin evin gibi olduğunu gör gozunle. Bunlari beynine ogretmelisin. Ayrıca doktoru hemen birakma.

Benzer takinti bende vardi yalniz bende her konuda vardi.mesela kapi kolunu pecetesiz aCmazdim buna ragmen saatlerce ellerimi yikardim.
Asla baskasinin evinde lavabo kullanamazdim.
Bana gore hersey kirliydi.gubde bir kalip sabun bititrirdim.
Sonra unv.e gittim kalabalik bir yurtta kaldim civi ckviyi soktu.les gibi lavabolar,banyolar caresiz kullandim.
Su an hic oyle takintim yok.sende inatjna gir toplu kullanilan yerlerde lavaboya.ellerini iki defa yika cik.icin gitsede tekrar tekrar yikama.gececek..

Belki siz nasıl tuvalette temizlendiginizı söylerseniz bir yararı olmazmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…