Temizlik takıntısı..

Zeyneppzezee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
348
602
53
31
Merhaba hanımlar. Çok rahatsız olduğum bir konu var.. Sürekli temizlik yapıyorum evde. Hergün buzdolabını siliyorum mesela, balkon yıkıyorum. Günde 3 4 kez toz alıyorum. Tuvaleti en az iki kez yıkıyorum. Duşakabini her duştan sonra yıkıyorum. Daha bir sürü şey var sayamadığım. Psikiyatriye gitmem gerektiğini biliyorum ama, bebek düşündüğümüz için kullanılan ilaçlar da zarar verebileceğinden gidemiyorum ne yapcam ben. Yapmasam içim içimi yiyor ama bundan çok yoruldum. Hem beynen hem bedenen zor bir durum :mad:

Psikolojik danışmanına en kısa sürede musajt olduğunda bi uğra derim. Psikolojiktir. Anlattiklarina bakilirsa hani orayi temizlemeyince sanki aylardir temizlenmiyomus hissi geliyorsa bunu uzman biriyle aşarsınız.

Obsesyon diyorlar sanırım destek alman şart tlc de temizlik bağımlilari programi var senin gibi tüm zamanlarini temizlikle geçırıyorlar ve takıntı tanısı konulmuş coguna saglikli bir durum degil yani

Psikolojik yardım almak illa ilac kullanmak gerektirmez ki siz yeter ki bu durumu aşmak isteyin, normal olmadığını farkedin, bir uzmandan yardım alarak halledebilirsiniz diye düşünüyorum.
Düşünsenize bundan 10 yıl sonra hayatınıza şöyle bir dönüp baksaniz ev temizliği dışında ne gelir aklınıza? Hobi edinin, çay kahve keyfi yapın kitap okuyun bebek ve gelişimi için falan gününüzü bunlarla doldurun, inanin o temizlediğiniz evden ve eşyalardan daha değerlisiniz..

Haklısınız ama elimde değil maalesef. Çalışırken de böyleyim ben.. Boş kalmakla alakası yok maalesef. En doğrusu doktora gitmek olacak dediğiniz gibi

Eşiniz ne diyor bu duruma.valla çok yakın tanıdım kadının bu huyları yüzünden boşanmak uzere
Eşim beni rahatsız edecek şeyler yapmıyor. Yada neden böylesin yapma demiyor aksine bana yardım ediyor. Ama ben onu da ilerleyen yıllar içinde yıpratmak istemiyorum.. En doğrusu tedavi olacak sanırım

Uzmana gidin yine de. İlla ilaç yazacak diye bir kaide yok ki. Belki terapiyle düzelecek? Sürekli temizlikle ömür mü geçer?

Canim bende öyleydim surekli de el yıkarım mesela. Bu obsesif kompulsif gibi duruyor anlattıkların. Dogru tanıyı doktor koyacaktır. Ilacta verecektir. Ben 8 sene kullandim. Evet takıntılarım gecti ancak,o zaman edindigim alışkanlıklar hala duruyor.
Mesela banyoya dusa girdiğimde terlikle girmek.
Afedersin tuvaleti yaptiktan sonra tarahat muslugmu o muslugu acarken tuvalet kağıdıyla açmak,bulasiklari yikayinca koklamak. (Elde yikanan bulasiklar) guzel kokuyorsa temizdir :(
Sonra mesela kiyafeti 2 saat giysen bile kirli sepetine atmak. Bazen atmadigim oluyor ama giymiyorum orda utu masasinda duruyor öylece. Tik huy iste :)
Bu aliskanliklar bende malesef kaldı
Ama umrumda degil dogrusu
Bunun icin tekrar ilac kullanamicam hic yeter senelerce kullandim
Babadan geciyormus diye birsey duymustum obsesif icin baba geninden
Bence git ama psikologa git yapma boyle canına Yazik degilmi
Mesela bide seyde var bende aklima geldi lavaboda el yikayinca su sicrayinca bezle silmek hemen kupkuru olmasi lazim. Ocak kontrol etme falan onlar gecti . Dun gece aklima geldi galiba hastaligim nuksediyo :( dedimki kalkmicam yataktan eger ocak yanmis olsa esim benden once su icmeye girmisti görürdü
Kalkmadim uyudum :) yani gunde 3 4 kere toz almak zor. Ben seni anliyorum ama vende gunde 2 kez ev silerdim :) bir sabah bir de aksam tekrardan

Canim bende öyleydim surekli de el yıkarım mesela. Bu obsesif kompulsif gibi duruyor anlattıkların. Dogru tanıyı doktor koyacaktır. Ilacta verecektir. Ben 8 sene kullandim. Evet takıntılarım gecti ancak,o zaman edindigim alışkanlıklar hala duruyor.
Mesela banyoya dusa girdiğimde terlikle girmek.
Afedersin tuvaleti yaptiktan sonra tarahat muslugmu o muslugu acarken tuvalet kağıdıyla açmak,bulasiklari yikayinca koklamak. (Elde yikanan bulasiklar) guzel kokuyorsa temizdir :KK43:
Sonra mesela kiyafeti 2 saat giysen bile kirli sepetine atmak. Bazen atmadigim oluyor ama giymiyorum orda utu masasinda duruyor öylece. Tik huy iste :)
Bu aliskanliklar bende malesef kaldı
Ama umrumda degil dogrusu
Bunun icin tekrar ilac kullanamicam hic yeter senelerce kullandim
Babadan geciyormus diye birsey duymustum obsesif icin baba geninden
Bence git ama psikologa git yapma boyle canına Yazik degilmi
Mesela bide seyde var bende aklima geldi lavaboda el yikayinca su sicrayinca bezle silmek hemen kupkuru olmasi lazim. Ocak kontrol etme falan onlar gecti . Dun gece aklima geldi galiba hastaligim nuksediyo :KK43: dedimki kalkmicam yataktan eger ocak yanmis olsa esim benden once su icmeye girmisti görürdü
Kalkmadim uyudum :) yani gunde 3 4 kere toz almak zor. Ben seni anliyorum ama vende gunde 2 kez ev silerdim :) bir sabah bir de aksam tekrardan
Şu kıyafet yıkama ve sürekli ev silme durumu da var. Gerçekten çok sıkıcı böyle olmasını istemiyorum ama biliyorsun işte elinde olmuyor insanın. Yapmamaya çalışıyorum o kadar huzursuz oluyorum ki bu sefer de

Ilk cipralexle basladim sonra prozac lustral. Hatta lustrali 150 mg bile ictim:rolleyes: laroxyl remeron en sonda cymbalta of neler cektim neler bide depresyona sokar bu insani dusunsene toz almissin oturdun kahve ictin aklina geliyor birsey tekrardan toz aliyorsun of seni cok iyi anliyorum ama yuzde 80 90 geciyor gercekten sonra tekrarlayabiliyor :///////
Aklima geldikce yazcam
Mesela sende sofben dogalgaz ocak kontrol etme,evdeki ışıkları söndürme,birisinin söylediği bir sözü kafaya takma gibi durumlar var mi
Mesela carsamba gunu biri sana dediki kilo almışsın. Bunu cuma gunune kadar düşünür musun:rolleyes:
Obsesif insanlar zeki olurmus galiba bunuda duydum ama kendimi teselli ediyorum iste sanirim:KK71:

Şu kıyafet yıkama ve sürekli ev silme durumu da var. Gerçekten çok sıkıcı böyle olmasını istemiyorum ama biliyorsun işte elinde olmuyor insanın. Yapmamaya çalışıyorum o kadar huzursuz oluyorum ki bu sefer de
Offf o huzursuzluklar var yaaaa bilmez miyim. Neredeyse tüm günün mahvoluyor . Mutsuz oluyorsun. Bazi insanlarda dini konularda olabiliyor bazi insanlarda temizlik konularinda. Mesela abdest almis diyorki acaba yikadimmi kolumu bidaha yikiyor gibi..
Herkeste farkli seyrediyor bu hastalik sanirim. Mesela dun gece yikandim ben.
Uyudum oglen kalktim taaaa. Esim tavuk aldi. Tavuguda cok sevmem de pis kokuyor ya hani
Yazma tulbent taktım. Ustumu degistirdim. Bu arada firinda pisirdim neyse yemek bitti tulbenti kokluyorum. Kokmuyor icim rahat edemedi ve yikicam onu ustum falanda kokmadi. Sinir oldum bidaha dusa girdim:)

Offf o huzursuzluklar var yaaaa bilmez miyim. Neredeyse tüm günün mahvoluyor . Mutsuz oluyorsun. Bazi insanlarda dini konularda olabiliyor bazi insanlarda temizlik konularinda. Mesela abdest almis diyorki acaba yikadimmi kolumu bidaha yikiyor gibi..
Herkeste farkli seyrediyor bu hastalik sanirim. Mesela dun gece yikandim ben.
Uyudum oglen kalktim taaaa. Esim tavuk aldi. Tavuguda cok sevmem de pis kokuyor ya hani
Yazma tulbent taktım. Ustumu degistirdim. Bu arada firinda pisirdim neyse yemek bitti tulbenti kokluyorum. Kokmuyor icim rahat edemedi ve yikicam onu ustum falanda kokmadi. Sinir oldum bidaha dusa girdim:)
Işte aynı Tedaviyle de mi kalıyor bu saçma hareketler ya. Birde birşey sorcam beynin karmakarışık gibi hissediyor musun, odaklanamama unutkanlık var mı?

Back
X