Temizlik takıntısı..

Hadi temizlik yapında, ne olur çamasır suyu veya kimyasal bişey çok kullanmayın.
Eve
Geçmiş olsun.Farklı alanlara odaklanmanız gerekir.Genelde takıntılar ya travma sonrası bir tepki olarak ortaya çıkıyor,ya da her şeyin rutine binmesinden ötürü.Meşgaleler bulmanız çok önemli.İzzet Güllü'nün videolarını izlemenizi de tavsiye ederim.Ve mutlaka bir psikiyatriste gidin.Bu durum ilerlerse bebeği de çok etkiler.
Evet bende travma sonrasında oluştu

Merhaba hanımlar. Çok rahatsız olduğum bir konu var.. Sürekli temizlik yapıyorum evde. Hergün buzdolabını siliyorum mesela, balkon yıkıyorum. Günde 3 4 kez toz alıyorum. Tuvaleti en az iki kez yıkıyorum. Duşakabini her duştan sonra yıkıyorum. Daha bir sürü şey var sayamadığım. Psikiyatriye gitmem gerektiğini biliyorum ama, bebek düşündüğümüz için kullanılan ilaçlar da zarar verebileceğinden gidemiyorum ne yapcam ben. Yapmasam içim içimi yiyor ama bundan çok yoruldum. Hem beynen hem bedenen zor bir durum :mad:
Hiç başka işiniz yok mu ?
Ben temizliğin "t" sine vakit ayıramıyorum
Eğer yoksa, kendinizi oyalamanın yollarını bulun ya da bebekten önce tedavi olun .Annem de böyle . Zor hayat..

Işte bu ben. Misafir gelmese de o gardrop sürekli siliniyor çünkü toz bize göre

Şöyle düşün atıyorum insanoğlunun ortalama 60 senesi olsun. 60li yaşlarına yaklaşıp geriye dönüp baktığında elle tutulur ne yaptım diye sor kendine? Cevap ne bol bol temizlik. Dünyada bol bol temizlik yap ve öl. Dünyaya temizlik yapmaya mi geldin? O kdr vakit harcayacağına kendine zaman ayır kendine yatırım yap. Giden senel3r geri gelmiyo.

Aynı teyzem kocası bu aralar sıkışığız bana yardımcı ol çalış bende sana evde yardım ederim diyince zoruna gidip ağlamış bi insan. Kocası çalış dedi diye ağlamış ya. Babamın evine giderim demiş düşün o derece. Hayır yaptığı temizliği öve öve bitiremiyo demek ki gücün kuvvetin yerinde senden yardim bekleyen kocanı niye geri ceviriyosun ? Anca temiz yerleri dönüp dönüp temizlemeye yarar.

Arkadaşlar bazılarınız şu saçma sapan yorumlarını kendine saklasın. Boş vaktiniz var mı. Git çalış bilmem ne diyenler. Sizin aklınıza gelen benim de geliyor herhalde. Işten yeni ayrıldım ve bilmediğim başka bir yere taşındım. Cevap yazma zorunluluğunuz yok. Canımı sıkmayın yeter.

Şöyle düşün atıyorum insanoğlunun ortalama 60 senesi olsun. 60li yaşlarına yaklaşıp geriye dönüp baktığında elle tutulur ne yaptım diye sor kendine? Cevap ne bol bol temizlik. Dünyada bol bol temizlik yap ve öl. Dünyaya temizlik yapmaya mi geldin? O kdr vakit harcayacağına kendine zaman ayır kendine yatırım yap. Giden senel3r geri gelmiyo.

Aynı teyzem kocası bu aralar sıkışığız bana yardımcı ol çalış bende sana evde yardım ederim diyince zoruna gidip ağlamış bi insan. Kocası çalış dedi diye ağlamış ya. Babamın evine giderim demiş düşün o derece. Hayır yaptığı temizliği öve öve bitiremiyo demek ki gücün kuvvetin yerinde senden yardim bekleyen kocanı niye geri ceviriyosun ? Anca temiz yerleri dönüp dönüp temizlemeye yarar.
Doğru diyorsun. Ben sorumluluk almayı seven bir insanım çalışmayı da seviyorum. Temizlikle hayat geçmez. Bunun önüne geçeceğim gerçekten..

Arkadaşlar bazılarınız şu saçma sapan yorumlarını kendine saklasın. Boş vaktiniz var mı. Git çalış bilmem ne diyenler. Sizin aklınıza gelen benim de geliyor herhalde. Işten yeni ayrıldım ve bilmediğim başka bir yere taşındım. Cevap yazma zorunluluğunuz yok. Canımı sıkmayın yeter.
Muhtemelen içinizdeki boşluğu (işten ayrılma-yeni bir yere taşınma-evde yalnız kalma)
bu şekilde dolduruyorsunuz.
Uzmanlığım PDR, size psikolojik yardım almanızı öneririm.
Obsesyon geliştirmiş gibi görünüyorsunuz,
ben de temizliği ve düzeni seven biriyim ama sizinki ilerlemiş ve yardım almazsanız hayatınız zorlaşır.

alllah allah bu kadınların hic mi isi yok burda okuyorum o lavobo ıslak olmıcak damla su olmıcak mantıgını biri cıkınca sürekli lavabo silmek nedir ya yazık bu kadınlara canınızı hic düsünmüyomusunuz

benim apartmanda bi kadın vardı yani annemlerin ayyy camasır suyu kokusundna kapıdan gecemezdin

gecen dolmusa bindim kadın eller nasıl camasır suyu ama bildigin camasır suyuyla yıkanmıs dersin kokudan basım agardı baska yere gectim onun yuzunden yazık

Dağıtmamaya özen gosteriyorum.
Fazla eşya bulundurmuyorum .
Pratik olsun isterim her şey.
Kullanmadığım hicbir şeyi kenarda tutmam.
Hemen veririm atarım .
Büyük temizlik gerekiyorsa yardımcı kadın tutuyorum.
Ugrasamam ben temizlikle,ovalamakla,citilemekle.
Ömrümü deterjanlar içinde çürütmek istemem .
Bana boş iş geliyor bunlar kusura bakmayın :)
bende diger yöntemi söyliyimde kadınlar kullansın her esin bi takıntısı vardır kı bana göre aptal takıntılar

kimi her hafta sonu saha kiralar maca gider
kimi kombine alır
kimi bilgisayar hastasıdır sürekli yeni cıkan oyunları alır
kimi yani normaldan fazla alınan eve gereksiz ne varsa kadın bunu esine karsı kullanmalı

maca mı gitmek istiyo salon u kople ona verin camlar dahil temizlesin öyle evin butcesini bos seylere hobi adında harcıyosa temizlikci cagrıcana o yapsın sen dinlen

sen öylemi yapıyosun diyenlere valla öyle yapıyorum bu zamanda kimseye yaranamazsın 50 yaslarına geldigimde ellerimde cekme sürekli temizlik yapan kadınların hastalıgı dizlerimde menuskus istemiyorum

Bir salon büyüklükte terasımız vardı fayanstı ..
O fayansların aralarını fırcalardım soğukmuş kışmış yazmız dinlemezdim ..
Heryeri çamaşır suyuyla silerdim ..
Ertesi gün iş olurdu sabah 4.5 dinlemezdim temizlik yapardım ..
Eşim çamaşır suyunu yasaklamıştı para biriktirip koliyle gizlice alıp ayakkabı kutularının içine saklıyordum ..
Çalışma hayatına atıldım .
Bebeğim oldu ..
Hastalandım ..
Ve hamile kalmak için uğraşırken .
Temizliği bıraktım hele bebeğim var şuan makinada çamaşırlar çığırıyor ..
Her gelen evin tertemiz diyor ama bu salmış halim bilmiyorlar.

Yıllar önce temizlik robotu almıştık altı yıl olcak kullanıyorum ama onu aldıktan sonra toza karşı bir huy başladı bende adam bize bunu satarken bir test yaptı kanepedeki tozları ıslak mendil koyup borunun ağzına yerleştirdi tozlar birikip havayı tıkadı bu olayı hiç unutmuyorum ki o zaman kızım bebekti daha yeni yeni yürüyordu.şimdi ben yastıkları bile süpürgeyle alıyorum pijamalar her gün çırpıyorum hatta havadaki tozu süpürmek en büyük zevkim :D o kadar titiz değilim ama eve güneş vurunca şu tozlar uçuşunca deli oluyorum

Ben sizin kadar degilim ama gene de temizlige harcadigim vakite ve enerjiye hep aciyorum. Kayip gibi geliyor.
Bazen insanlarda taktir ediyor ay ne guzel tertemiz falan gibi cumleleri duyunca insan dahada bagimli hale geliyor temizlige.

Back
X