Temizlik takıntısı

Temizlik bir terapi yöntemi olabilir ama titizlik kesinlikle bir semptomdur.
Obsesyon tehlikeli bir durum almadan ne güzel ki farketmişsiniz, umarım bugünleri gülerek anacağınız şekilde hatırlarsınız.
Ben ciddi anlamda üzülüyorum titizlik takıntılı insanlara.
Elbette eller düzenli yemek öncesi sonrası, iş yapmadan önce, wc sonrası, eve girişte falan yıkanır ama bu sayı 10 bilemedim 15 i geçmez ki.
Günlük duş, ağız ve vücut bakımı, saydığımız gibi 10 15 el yıkama, temiz kıyafetler ev, dışarı ve yatak olarak ayrılan bitti gitti:)
Aynen canim abartılı yapılıyorsa mutlaka yardım alınmalı. Ben geçtim o sayıları şu an normal şekilde herşey bir tek kap kaşık yeniden yıkama kaldı onun içinde biraz daha yardim almam gerekli sonra bitti gitti.Evet temizim ama titiz olmak istemiyorum çünkü bu çok tehlikeli yerlere gidiyor labirent gibi gittikçe kayboluyorsun korkunç bir şey. Ama herşeyin bir sebebi varmış eğer bu durumda olan kişiler sonradan olduysa benim gibi mutlaka yardim alsınlar yaşamış oldukları bir olayın sonuçu olabilir! Önemseyelim lütfen kendimizi ...

Saydıkların çok güZel. Tuvalete gitmeden önce ve sonrasında yıkamak çok doğru ve sünnet bildiğim kadarıyla. Sendeki sorun bunları anormal sanıp kendini hasta düşünüp bunu kendinde sorun haline getirmen ve hastalığa dönüştürmen yakındır. Yaptıklarını devam yap ve normal şekilde kal. Kafanda kurdukca abartıya kaçma ihtimalim yüksek.

Bu dediklerinin hepsi bende var. Ufak çizik derken elin çizilmesi mi? Öyle ise onda da yıkarım doğal olarak. Çok sık yıkıyorum ama çok şikayetçi değilim bundan.
Çizikleri bantlar mısınız yazacaktım yanlış olmuş mesela benim elim sudan soğuktan çok çatlıyor ben de hepsini yara bandı ile bantlıyorum mikrop kapmasın diye sonuçta kalabalık yerlere biniyoruz metro vs gibi ama o kadar fazla bant oluyor ki elimde bazen artık ufak çatlaklarda bantlamayacağım galiba

Hiçbirini yapmam.
Ben titiz değil, temiz bir insanım belirteyim.
Farkı ne titiz ve temizliğin
Bir de sizce dediklerimi yapmama gerek yok mu bir de ellerimi ufak çatlaklar olduğunda dahi bantlıyorum mikrop kapmasın diye sizce bu da mı abartı

Öyle canım haklısın ama insanin elinde olmuyor bazen yemek yaparken kaplari tekrar yikiyorum bide bu cikti ya toz olduysa diye .Yaşadığım bir tramva dan sonra böyle oldu terapi goruyorum zaten çoğu şeyi düzeltmiş durumdayim şükür.Eskiye bakarak çok çok iyiyim .Konu sahibi de psikoloğa gidebilir altta yatan çok etken olduğunu düşünüyorum çünkü.
Ben de okb olduğumu düşünüyorum altında da suçluluk duygusu yattığını düşünüyorum küçüklükten beri böyle itham edildim çünkü mükemmeliyetçi bir annem var

Temizlik bir terapi yöntemi olabilir ama titizlik kesinlikle bir semptomdur.
Obsesyon tehlikeli bir durum almadan ne güzel ki farketmişsiniz, umarım bugünleri gülerek anacağınız şekilde hatırlarsınız.
Ben ciddi anlamda üzülüyorum titizlik takıntılı insanlara.
Elbette eller düzenli yemek öncesi sonrası, iş yapmadan önce, wc sonrası, eve girişte falan yıkanır ama bu sayı 10 bilemedim 15 i geçmez ki.
Günlük duş, ağız ve vücut bakımı, saydığımız gibi 10 15 el yıkama, temiz kıyafetler ev, dışarı ve yatak olarak ayrılan bitti gitti:)
Mesela şeyi merak ediyorum dışarıda biri kurabiye ikram etti paketten onu almadan önce siliyor musunuz sonuçta bir tane atıcaksınız ağzınıza garip oluyor silince

Bir de sizce dediklerimi yapmama gerek yok mu bir de ellerimi ufak çatlaklar olduğunda dahi bantlıyorum mikrop kapmasın diye sizce bu da mı abart

Bana göre takınti hastaliķ olma korkusu gelişebilir sonrasinda eskiden vardı bende bende sonra isin icinden cikamaz hale gelmistim psikojik yardim aldim..Üzerine gitmelisin tekrarladigin davranislarin.mesela psikologun örnegini sayarsak mikrop kaparsan ne olur...
hasta olursun
hasta olursan doktora gidersin ...
doktor ilaç verir.
tabi bu bir örnek bu sekilde sorular sorup merkeze iniyorsun

Hepinize çok teşekkür ederim ama bazılarınız çok normal tuvalete girerken mutlaka yıkanmalı derken bazılarınız anormal demiş ben bu ayrımı yapamıyorum ve bir yeriniz çizildikten sonra yıkamaktan kastım orayı silip temizlemek sonra yara bandı yapıştırmak ben açık kalmasın diye elimdeki soğuktan sudan olan çatlakları hemen bantlıyorum kalabalık yerlere biniyoruz bir yerlere değiyorus diye açık söyliyim en çok kanla bulaşan hastalıklardan korkuyorum ve bence benimki okb ya da okbye gidiyor ve altında suçluluk duygusu var sanırım bundan sonra aldığım önlemlerin çoğunu almayacağım böylece belki yavaş yavaş saplantılı düşüncelerim de gider bunla yıllarca yaşayan insanlar varmış ama ben bir süredir bile hayatımın aşırıı kısıtlandığını düşünüyorum sürekli kaygılı halindeyim deneyeceğim kendime karşı koymayı daha önceden psikiyatriste hastalık hastalığı anksiyete için gitmiştim Prozac verdi onu kullanıyorum cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim

Bir de sizce dediklerimi yapmama gerek yok mu bir de ellerimi ufak çatlaklar olduğunda dahi bantlıyorum mikrop kapmasın diye sizce bu da mı abart

Bana göre takınti hastaliķ olma korkusu gelişebilir sonrasinda eskiden vardı bende bende sonra isin icinden cikamaz hale gelmistim psikojik yardim aldim..Üzerine gitmelisin tekrarladigin davranislarin.mesela psikologun örnegini sayarsak mikrop kaparsan ne olur...
hasta olursun
hasta olursan doktora gidersin ...
doktor ilaç verir.
tabi bu bir örnek bu sekilde sorular sorup merkeze iniyorsun
Bunu yaptım en kötü ihtimalleri düşündüm öyle olursa Nolur böyle olursa Nolur diye iyi geldi ama bazen hadi bir kere yıkayayım ya da hadi dokunmayayım ne kaybederim diyorum sanırım kendi yaptığım bir hata yüzünden hasta olmaktan korkuyorum böylece ilerliyor

Hepinize çok teşekkür ederim ama bazılarınız çok normal tuvalete girerken mutlaka yıkanmalı derken bazılarınız anormal demiş ben bu ayrımı yapamıyorum ve bir yeriniz çizildikten sonra yıkamaktan kastım orayı silip temizlemek sonra yara bandı yapıştırmak ben açık kalmasın diye elimdeki soğuktan sudan olan çatlakları hemen bantlıyorum kalabalık yerlere biniyoruz bir yerlere değiyorus diye açık söyliyim en çok kanla bulaşan hastalıklardan korkuyorum ve bence benimki okb ya da okbye gidiyor ve altında suçluluk duygusu var sanırım bundan sonra aldığım önlemlerin çoğunu almayacağım böylece belki yavaş yavaş saplantılı düşüncelerim de gider bunla yıllarca yaşayan insanlar varmış ama ben bir süredir bile hayatımın aşırıı kısıtlandığını düşünüyorum sürekli kaygılı halindeyim deneyeceğim kendime karşı koymayı daha önceden psikiyatriste hastalık hastalığı anksiyete için gitmiştim Prozac verdi onu kullanıyorum cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim
En başinda ilac kullandigini soylenemen gerekirdi bence ilacin yetersiz ve yanlis ilac secimi olabilir doktorunla konusman gerekir sikayetlerini vs.

Bunu yaptım en kötü ihtimalleri düşündüm öyle olursa Nolur böyle olursa Nolur diye iyi geldi ama bazen hadi bir kere yıkayayım ya da hadi dokunmayayım ne kaybederim diyorum sanırım kendi yaptığım bir hata yüzünden hasta olmaktan korkuyorum böylece ilerliyor
sacede ilaç tedqvisi ise yaramamişti bende ek olarak 1 yil terapi aldim drun terapi önermedimi sana

Evet sonucta yerleri banyo tuvaleti siliyorum. Onun eşyalarını değil
Ama bebeginiz o havayi soluyor size cok net şunu soyliyim ki çok kötülük yapıyorsunuz hem bebege hem kendinize evi silerken o camasir suyunu soluyorsunuz sürekli ve bu asla temizlik değil
Oğlum alerjik bronjit doktorumuz ilk nefessiz kalip kostugumuzda evde ne kullanirsin deterjan diye sordu çünkü kışın özellikle surekli sokuyoruz evdeki havayı ve çamaşır suyu parfümlü her şeyi yumuşatıcıyi kesinlikle yasakladi ben yıllardır markette temizlik sirkesi olur ya ondan alip kullanirim tertemiz yapıyor parkeleri de lutfen yazmadan edemedim bebeginiz için vazgeçin çamaşır suyu kullanmayın sirke alin kat ve kat iyidir o zehri solumaktan

Çizikleri bantlar mısınız yazacaktım yanlış olmuş mesela benim elim sudan soğuktan çok çatlıyor ben de hepsini yara bandı ile bantlıyorum mikrop kapmasın diye sonuçta kalabalık yerlere biniyoruz metro vs gibi ama o kadar fazla bant oluyor ki elimde bazen artık ufak çatlaklarda bantlamayacağım galiba

Benim de ellerim çatlardı vazelin kullanıyorum. Yüzüm de normalde hemen kurur yüzüme de sürüyorum vazelin. Vazelin sürmezsem çatlar.

Back
X