Temizlik takıntısı

Dışarıdan eve gelen bişiyi silmeden yıkamadan eve almam ki.Ellerim yıkamadan dolayı sık sık kuruyor nemlendirici dayanmıyor.
Sürekli kullandığım telefon vs siliyorum da paketli ürünleri silmeyi bıraktım ben bıktım bu rutinden

Iyide kucuk yaralar hava alirsa cabuk iyilesir. Bantla daha uzun surer iyilesmesi. O kadar cabuk mikrop kapmazsin zaten
Ya çok haklısınız ama benim en büyük sorunum o zaten temizlik takıntım da ondan geliyor kanla bulaşan bir hastalık kapmaktan korkuyorum :(

Mesela bir de şeyi merak ediyorum dışarıda yemek yerken masaya bir şey düştü onu yer misiniz

Iyide surekli yarali insanlarin orasini burasina mi dokunuyorsun? Yanj o kadar dusuk ihtimalleri dusunuyorsunki..
Evet işte metroda falan fazla yakınız denk gelir diye zaten sorun da bu çok ufak ihtimalleri hesaplayıp hayatımı zindan ediyorum

Tuvalete gitmeden önce elinizi yıkar mısınız
hayır

Eve gelince dışarıda kullandığınız telefon kulaklık vs siler misiniz.
hayır

Dışarıda giydiğiniz kıyafete ya da çevrenizdeki insanın dışarıda kullanıp silemediği telefon vs dokununca elinizi yıkar mısınız.
bazen evet bazen hayır

En ufak çiziklerinizde elinizi yıkar mısınız.
hayır

Metrodan inip okul ile varınca elinizi yıkar mısınız.
toplu taşımadan sonra yıkarsam ellerimi kendimi daha iyi hissederim.ama her zaman yıkamaya fırsat olmayabiliyor.

Kirli sepete dokununca elinizi yıkar mısınız.
kirli çamaşırdan sonra evet.

Pet değiştirmeden önce elinizi yıkar mısınız.
hayır. sonrasında yıkarım doğal olarak.

ben de genelde temizlik takıntılı biri olarak bilinirim. yaptıklarınız bana göre fazla fazla.

Tuvalete gitmeden önce elinizi yıkar mısınız
hayır

Eve gelince dışarıda kullandığınız telefon kulaklık vs siler misiniz.
hayır

Dışarıda giydiğiniz kıyafete ya da çevrenizdeki insanın dışarıda kullanıp silemediği telefon vs dokununca elinizi yıkar mısınız.
bazen evet bazen hayır

En ufak çiziklerinizde elinizi yıkar mısınız.
hayır

Metrodan inip okul ile varınca elinizi yıkar mısınız.
toplu taşımadan sonra yıkarsam ellerimi kendimi daha iyi hissederim.ama her zaman yıkamaya fırsat olmayabiliyor.

Kirli sepete dokununca elinizi yıkar mısınız.
kirli çamaşırdan sonra evet.

Pet değiştirmeden önce elinizi yıkar mısınız.
hayır. sonrasında yıkarım doğal olarak.

ben de genelde temizlik takıntılı biri olarak bilinirim. yaptıklarınız bana göre fazla fazla.
Aşırı diyorsunuz yani..
Bunları yapmayınca mikrop kapıcam gibi hissediyorum nasıl kurtulurum bundan (psikolog hariç ona bu pazartesi randevu için arayacağım başka problemlerim de var)

Bu saydıklarınızdan sadece tuvalete girmeden once ellerimi yıkama kısmını yapıyorum, dıgerlerını yapmıyorum.
Durumunuz sızı rahatsız ediyorsa bir uzmana gorunun derim, daha ileri boyuta tasınmadan.

Bu saydıklarınızdan sadece tuvalete girmeden once ellerimi yıkama kısmını yapıyorum, dıgerlerını yapmıyorum.
Durumunuz sızı rahatsız ediyorsa bir uzmana gorunun derim, daha ileri boyuta tasınmadan.
Mesela ben telefonumu metroda dışarıda kafede masada falan hep kullanırım eve gelince silmeden kullanmak içimden gelmiyor anormal mi bilemedim

Bir de dişimi fırçalamadan yüzümü yıkamadan önce mutlaka elimi yıkarım direkt sabunladığım sabunu yüzüme sürmem bu sa mı fazlaysa giriyor
Bu normal bence. Sonucta metroda vs . Binlerce insanin dokundugu yere dokunup ,sonra telimizi elliyoruz. Eve gelince silmek normal bence.

Hepsi değil ama bir kaçı bende de var kıyafet olayı mesela dışarıda bir markete gidip gelsem bili yeni dolaptan çıkarıp giyindiğim o kıyafetler direkt kirli sepetine. Ellerimide öncesi sonrası çok yıkıyorum çok kuru cildim oyüzden sürekli kremlerle dolaşıyorum

Back
X