Temizlik takıntısı

Evdeyken wc den önce yıkamam, ama dışardaysam yıkarım. Bana normal geldi çünkü ben okb hastasıyım 10 yılı geçkin Bi süredir, hayatı zindan eden Bi hastalık.. Ben çözümünü bulamadım. Rahat olmak isterdim diğer insanlar gibi, ama düşünüyorum da dışardan geldiğim kıyafetlerimle evde nasıl oturacaktım koltuğa falan :/

Benimki de daha cok ev temizliği takıntısı... evi zefiranla siliyordum önceleri, bu madde ameliyat malzemesi steril eden bir madde. Sonra yasaklandı. Elimden domestos düşmüyor. Mesela diyelim camasır serdim kurusun diye, toplayana kadar ev dağıldı diye gergin oluyorum. Her yemekten sonra, cay bile demlesem mutlaka ocagı söküp herşeyi cifleyip demirleri filan telliyip geri kuruyorum gibi gibi... Bu sebeple midem sürekli bulanıyor diye doktora gittim eşim durumu anlatınca doktor temizlik malzemelerini fazla solumaktan dedi. Ayrıca bu sene bebeğim de olunca iyice abarttım ve ellerim artık egzama :( cok acıyor yaralar cıkıyor özellikle eklemlerimde olanlar yüzünden bükemiyorum. Krem verdi doktor, ellerim yağlanıyor kirli gibi oluyor diye sürmüyorum. Ben ettim sen etme. Yol yakınken biraz serbest bırak kendini
Nasıl yani bebekli evde çamaşır suyu ile temizlik mi yapıyorsunuz?

Benim ev rahattır. Öyle temizlik takıntım ev ile ilgili yok.
ama saydıklarınızın çoğunu ben de yapıyorum. El yıkama ve telefon silme . Bunlar bende de var.

Ayyy ben sinav zamani farknda olmdan boyle herseyde elimi yikardim kalem tutmadan once kalemi birakinca falan ama hic farknda degldm kmsede farketmemisti daha sonra ellerimde yara ve kanamalar basladi solugu cildiyede aldim dr direk asiri el yikama sonucu dedi ben sasirdim sonra bi baktm drun odasinda elimi yikiyorum 😂😂kremlerle falan duzeldi neyseki oylece bitti gitti ama streslendigimde yine el yikadigimi fark ediyorum

Bende ellerimi çok yıkarım dısardan gelince o üstümde koltuklara oturmam esimde dahil telefonlarımızı silerim yanımda hep kolonyam ve kağıt havlum vardır otobusten inince sıkarım silerim ama wcden önce yıkamam.
Belli araliklarla çantalarımı yıkarım anahtarlarımıda kesle telefonlarda yıkansaydı :27:

WC öncesi ve sonrası ben de el yıkarım ki normali bu zaten. Dışarıdan gelir gelmez A’dan Z’ye her şeyimi değiştiririm(tişört, gömlek hemen kirliye atılır, ama pantolonu her giymeye yıkamam). Eve gelir gelmez ellerimi yıkarım. Telefonu düzenli silmem, aklıma gelmemişti hiç. Bir de öyle temizlik takıntılı biri değilim, evim de olması gerektiği hijyende, bazen dağınık olması beni rahatsız bile etmiyor.

Listenize birşey daha ekleyeyim benim yaptığım: Herhangi bir ortamda yanınızdan bir insan geçtiğinde sırf kokusunu duymamak adına ( iyi veya kötü farketmez) 3-4 sn nefes almamak sonra nefes almaya devam.
Bunu yapan var mı arkadaşlar cidden merak ettim.O ruh hastası sadece ben değilim bence.

Birkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Tuvalete gitmeden önce elinizi yıkar mısınız
Eve gelince dışarıda kullandığınız telefon kulaklık vs siler misiniz
Dışarıda giydiğiniz kıyafete ya da çevrenizdeki insanın dışarıda kullanıp silemediği telefon vs dokununca elinizi yıkar mısınız
En ufak çiziklerinizde elinizi yıkar mısınız
Metrodan inip okul ile varınca elinizi yıkar mısınız
Kirli sepete dokununca elinizi yıkar mısınız
Pet değiştirmeden önce elinizi yıkar mısınız
Sizce bunlar anormal mi birkaç sorum daha var sürekli elime mikrop geldiğini düşünüyorum nasıl yenicem bunu aklıma geldiği halde yıkamasam geçer mi bu yukarıda yazdıklarımın hangileri Nepal sizce

Evet senin ki biraz takıntı yolunda. Bence aklına gelse bile gerek olmayan durumlarda yıkama. Başka şeylerle meşgul ol, başka şeyler düşün... Böylece yenebilirsin sanki..

Dışarıda giydiğiniz kıyafete ya da çevrenizdeki insanın dışarıda kullanıp silemediği telefon vs dokununca elinizi yıkar mısınız
Sizce bunlar anormal mi birkaç sorum daha var sürekli elime mikrop geldiğini düşünüyorum nasıl yenicem bunu aklıma geldiği halde yıkamasam geçer mi bu yukarıda yazdıklarımın hangileri Nepal sizce
Telefon ve tuvalete girmeden önce ki kısmı hariç diğerlerini bende yaparım.Aslında bunlarda yapılmalı siz yazınca düşündüm.Bence normal bu davranışlarınız.

Anormalsin disarida kullanilan telefon ne demek onu silmek ve bunyuzden el yikamak her seyin oncesinde sonrasinda el yikamak bunlar abarti.

Ben elime baskasinin kılı degdiginde hemen elimi yikarim bide masada falan kıl görürsem hemen sabunlu bezle siliyorum orayı

Sürekli elinizde mikrop olduğunu düşünmeniz haricinde diğerleri bana normal geldi. Kedim köpeğim var, sokakta baktığım 20 kedi var. Haliyle bunları bende yapıyorum. Konuyu takipteyim size konulacak teşhise göre bende normal miyim ona bakacağım:)))

Bence normal.Ben de yikarim.

El yikama bendede var bide dezenfektan kullanma huyum. Bide simdi bebek oldu genelde almadan once el yikayip dezenfektan suruyorum aliskanlik oldu bu abartimi bilmiyorum ama. Sizin yaptiklariniz anormal gelmedi bana nedense.

bu dediğin şeylere dokunmadan önce değilde sonra yikiyorum genelde 🤔

Back
X