Temizlik takıntısı:(((

waterfall

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2012
69
0
16
İstanbul
Öncelikle merhaba kızlar. 1 senelik evliyim. Benim takıntılı mı değil mi olduğumu anlamam lazım. Eşim takıntı haline getirdiğimi söylüyor.Benim bu temizlik merakım eşimi geriyor. Herşey çok temiz düzenli olsun istiyorum. Mutfak dolaplarının içi, buzdolabı, tüller,perdeler,dolapların,vitrinlerin arkası,vitirinin içi,fırsat buldukça cam silerım:)Üstelik Çalısan bırıyım.Aksam ütü duruyosa illaki bitırcem gece yarısı olsa uykusuz kalsam bıle. Çamasır sepetınde dahı kırlı camasır olursa o gün yıkarım,esım haftasonu dısarı cıkmak ıster temızlık yaptığımdan cıkamam eşimde çok yardımcı olmaya çalışıyor ama nafile.Ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun bana. Buarada o kadar yorgun oluyorum ki ve ağır geliyor evlılık korkuyorum. Annemin evinde çok mu rahattım acaba

bende severım temızlıgı duzenı,su anda zaman ayırmam gereken daha onemlı ıslerım oldugu ıcın temızlıgı 2.plana ıttım gıbı.sızın de bu tarz ıslerınız olursa bu takıntınız gececektır.hele kı cocuk olunca hepten ertelerız herhalde.

hadi temizliğinizi,ütünüzü anlayabilirimde sepetteki 1-2 çamaşır için hergün makine mi çalıştırıyorsunuz:26:
yazık o elektriğe,yazık o suya ne gereği var.makina dlsun öyle yıkayın

temiz, titiz ve düzenli olmanız çok hoş
çünkü ben temiz ve düzenli insanlara bayılırım,
ancak bu düzen ve temizlik yapma isteğiniz, eşinizin sizinle dışarıda gezme isteğini geri çeveirecek, uykusuz bıracak ve eşinizin takıntılı olduğunuzu söyleyecek kadar ileri bir duruma geldiyse bir an önce bu gidişe dur demeniz gerekiyor

çünkü erkekler için her ne kadar temiz bir ev, ütülü gömlekler, lezzetli yemekler yapan bir eş olursa olsun ,
eşiyle dışarıya çıkıp hoş vakit geçirmek, birlikte bişeyler yapmak daha önemli
gerçi erkekleri mutlu etmek imkansız ama neyse....

bence kendınızı kontrol etmeyı ogrenmelısınız .

bu cok guzel bır huy yada alıskanlık degıldır .

bu hastalıktır .bu takıntınızı asmadıgınız muddetce

ılerkı zamanlar da esınızle cıddı problemlerınız olusacaktır .

cunku orta da bır gercek var kı ; temızlık takıntınızdan

eşinizi ihmal edıyorsunuz .

misal; esınız haftasonu dısarıya cıkmak ıstıyor ama ,sız temızlık takıntınız yuzunden

cıkamıyorsunuz .ıhmal etmeler baslamıs bıle .

Evet haklısınız bunu da düsünmüyor değilim. Çocuk sahibi olmaktan da ayrı korkuyorum. Annem gecende onu dıyor bana. Kızım sen bu düzen merakın yüzünden cocuğunu da koltuğa bağlarsın kirletmesın dıye evı dıyo:)))

daha da yeni evlisin herşeyin pırıl pırıldır zaten ilerde çok pişman olursun evet takıntılısın
tak koluna kocanı al eve bi yardımcı çalışıyormuşsunda sen hayatın tadını çıkar gene haftada 1 gün ütü amaşır felan yap ama sürekli temizlikle geçen ömre yazık be güzelim

hadi temizliğinizi,ütünüzü anlayabilirimde sepetteki 1-2 çamaşır için hergün makine mi çalıştırıyorsunuz:26:
yazık o elektriğe,yazık o suya ne gereği var.makina dlsun öyle yıkayın

Çok doğru ve sizin bu dediklerinizi düsünüp üstüne üstlük duramayıp yapıyorum ve çok geriliyorum yapamayınca:) yeni evliyim diye mi acaba genç kızken umrum değildi bıkar mıyım sizce?

ağır gelen evlilik değil ev işleri çalısan bi bayansınız bu kdr titiz olmaya gerek yok ev işi sadıktır sizi evde bekler merak etmeyin temizlk icin haftasonu esınızle dısarı cıkın gelın bakın evde yine duruyor iş:)) bu yuzden temizlk ıcın hayattan calmaya gerek yok plan yaparsanız daha iyi olur bu sizden cok karsı tarafı yıpratır vitrin içi dısı temizlıgı ayda yada 15te bir yapın cnm ne gerek vr ynı

Evet temizlik konusunda takıntılısınız... Biraz daha relaks olmaya çalışın,hayatı kendinize ve eşinize zehretçek kadar olmamalı bu temizlik,titizlik sevdası...

yok yok merak etme bu temızlık takıntısı bır sure sonra sende de torpulenır.zaten 2 kısı olunca ıstebse de ev cok fazla kırlenmıyor sadece toz oluyor.malum halılar yenı olunca tuylerı cok dokuluyor.cocuk olunca bılıyorum bır sure hıc oturmayacagız hersey aynı duzende devam etsın dıye daha cok yorulacagız.ama emınım o da bır duzene gırecektır.

temizlige düşkün olabilirsiniz ama dikkat edinde eşinizi ihmal etmeyin....kendini eve, temizliğe adayan insanlar bir süre sonra eşlerini kendilerinden uzaklaştırıyor... şahsen benim evim kirli olsa, yada evde yapacak bir işim olsa bile eşim dışarı çıkalım derse hiç birşey gözüme görünmez, çıkarım...

Çok doğru ve sizin bu dediklerinizi düsünüp üstüne üstlük duramayıp yapıyorum ve çok geriliyorum yapamayınca:) yeni evliyim diye mi acaba genç kızken umrum değildi bıkar mıyım sizce?

genc kızken umrunuz da olmayıp sımdı yenı evlenınce temızlık takıntısı basladı ıse ;

acaba esınıze marifetlerınızı gosterme merakınız olabılır mı ?

hanı ben temız derlı toplu ınsanım ,bak gor nasıl bır kız aldın kıymetımı bıl

dıye acaba bır cabanız olabılır mı esınıze karsı

eşim çok pozitif ve gezmeyi seven biri. Benım bi fiil temizlik yapmam üzüyo onu. bakıyo basedemıyom o da yardımcı oluyor. Ama anlamıyor tabıkı bu kadar temızlıği doğal olarak. ben süpüreyım bı arkasından sıl gel cıkalım dıyor ama ben bı baslıyom allaahhhhDD kaptırıverıyom... ama son 1 haftadır düzeltmeye basladım çünkü baktım esım cok gerılmeye basladı ve haklı da. mısal bu haftasonu full gezicez kısmetse plan yaptık ınsallah asmam lazım bılıyorum o yüzden sızlerden yardım ıstedım ya zaten.

Hele çocuklar olunca evi her zaman tertemiz tutabilmek tamamen hayal oluyor..:)

söyle bır ıhtımal de olabılır ,yenı evlı oldugunuz ıcın esyalarınız sımdı yenı ve pırıl pırıldır .

o yuzden onları gözunuzden sakınıyor olabılırsınız .bu sebepden de temızlık yapma geregı duyuyorsunuzdur.

ama esyalara gozunuz alısınca zamanla,bu takıntınız bıtebılır.

yıne genc kızken yaptıgınız gıbı umrunuz da olmaz

bılmıyorum kı ınan genç kızken ıçımde sakladığım bir temizlik canavarı beslemısım evlenınce cıktı ortaya sanırım.
eski yerine gömmem lazım sadece onu bılıyorum... çok yoruluyorum çünkü.

ilk adım bunu anlamak ve kendımı elestırmektı. Kabul etmek evet temızlık takıntım var düsen taknıtım var demek sanırım ama yapmıyorum son 1 haftadır. yenmeye calısıyorum cünkü hayat akıp gıdılyor ve ev ısı kısır bı dongü.

Bende temizliie düzene çok önem veren ve titizlik hastası olan bir annenin kızıyım sizi çok iyi anlıyorum :)

Evlenmeden önce yıllarca annemin evimizin heryerini kaldırıp (masa sandalye halı allah neverdiyse butarz :) ) süpürüp silip yerleştirir toz alırdı..zaman zaman yardım ederdim elbet ama hergün temizlenen evde baldöksen yalanır tabiri caizze benim temizlememe fırsat gelmesdi düşünün :)hafta içi hafta sonu hiç fark etmez o enerjisiylee her daim temizlik modunda olabilirdi annem okul döneminde hafta sonunun keyfini çıkarmak isterdik yada iş yorgunlugu ama bı bakmışız eletrik süpürgesiyle uyanırdık ah aman yrabbi annemlee uğrasırdım ben pasaklı olucam görüceksin sebebim olucaksın derdim heryeri pis götürebilir de derdim gelin görün ki yıllar geçti ben şuan 1 yılı dolduracağım yuvamda ssonuçç öyle bi annenin kızıda onun gibi olurmuş :) bendede inanılmaz bi düzen takıntısı var herşey muntazam yerli yerinde olacak iğnedne iplie herşeyee bayılıyorum düzenli ve temiz olunca ilk zamanlar hiç oturmadığımıı fark ettirdi eşim sürekli sehpalarda duran kumanda telefona kadar kaldırıyor olmam evleri sürekli kaldırıp halıları çırpıp silip yerleştirmem aman yrabbi eşim ne var bu evde neolur kumadan burda dursun falan :) diye dalga geçerdi eşimde çok düzenli ve titiz olduğu için pek gözüne batmam ama normalden fazla olunca o bilee kızıyor neolur canına acı artık bı hafta iş yapma bana sözver faalan diyor :)temizlik muhabbetinde sana önerim eşini bunaltmaman canım afedersiizz ama evimizi pislik götürsün hafta sonu sadece önemli olan birlikte birşeyler yapabilecek fırsatımız olsun birbirmizi ihmal etmeyelim :))) geçenlerde eşim dediki ben evi temizleyip toparlıyacaktım bırak bikerede bizim evimiz dağıınık olsun gel otur yanıma boşverrr dedi :) bazen insan dağınık olmayı bile isteyebiliyormuş. unutmauın erkekler temiz kadından hoslanır ama bu domestoslar ciflerle evi temizleyi ve ter kokup yorgunluktan ölüp dert yakınan yorgun kadından hoslanmaz :)))

ama bunun farkına varmak büyük bır adımdır değıl mı? çünkü ben boyle bırı değıldım, esımle nısanlıyken flört ederken süreklı gezerdık ama kendı evım olnca değisti onemlı olan dengeyı sağlamam ve temızlığı 2. hatta belkde en sona atmk hayatta. yapcam ama kararlıyım yencem ıçımdekı takıntımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…