Temizlik takıntısı:(((

bende böyleyim,biliyormusunuzgözükmeyen vitrin dolaplarının içindeki eşyalar bile düzensizse kafama takarım,hep temizlik yapmak isterdimşimdi yapamıyorum her yer dört dörtlük olsun istiyorum..yalnız değilsiniz anlıyacağınız,ne yapmak gerek bilmiyorum

tabi erken farkına varmışssınız.. zaten 2 kişisiniz, evinizde öyle çok kirlenmez...hergün tedirgin bir şekilde temizlik yapmak için birşeyler aramayın... mesela lavoboyu haftada 2 kere temizleyebilrisiniz...genel temizliği hafta 1 gün yapın... hafta içide ev çok tozluysa üstün körü elektirk süpürgesine verin...çamaşırlarıda birikmeden atmayın makineye... ütü çok fazla birikmeden yapın... başkada birşey yok...yeni evlisiniz sanırım, halılardaki yünler heryere dağılıyordur, bi süre sonra oda gececek...
benimde ailemde annemde ve teyzelerimde obsesif temizlik takıntısı var... o yüzden bende kendimi frenlemeye çalışıyorum...
hayat çok kısa... evliliğnizdeki en güzel zamanlarınızı, eşinizle geçirin. elinizde temizlik bezini alıp eşinizin yanında temizlikçi gibi durmayın.... bacak bacak üstüne atıp güzel bir çay demleyip, eşinizle beraber oturup en seevdiginiz diziyi, filmi izleyin. yada sadece muhabbet edin...

çok güzel yazmıssın ınan kı sımdı senın yazdıklarını okuyunca baska bı dallandı budaklandı olayım:))) çünkü benım annemde cok asırı titiz bır kadındı. bır gün evde temızlığe yardım edıyodum hız unutmam ne anlayayım süpür dedı oyle süpürüyom ben de :) aaa suna bak kızım ev boyle temızlenmez kaldırcaksın herlerı dedı. bı basladık sabahtan aksama kadar kapı kallarından yapma cıceklere kadar hatırlıyom o günü hıç unutamam:))) bu ne ya dıye ısyan edıyodum senın gibi ama aynısı oldum. gecen pazar esımle dısarı cıkcaktık esım süpürge yapayım sen de ardından sıl cıkalım dısarda yıyelım gezelım felan dedı. bı süpürdü beğenmedım arkasından süpürdüm sıldım,toz aldım, sonra perdelerı yıkamaya karar verdım, kızdı bu sefer bı baktım kı aksam 8 olmus. aynaya bı baktım saç bas leş gibiyim. bıldığın sebeğım. güldü esım halıme. cıkmasak yoruldum dedım çünkü.evı temızledım ama koca günüm gitti ,kocamla güzel bı pazarı kaçırdım, onu da mahkum ettım evde. cok kızdım sonra da kendıme. evı temızlerken kendımı mahvettım günü mü de. ama pazardan bu yana takmamaya calısıyorum ev ısını.çünkü hayatımın en güzel anları gıdıyor bunu anladım ve yapmıcam bu kadar ev işi:))))

Eşinizi ihmal etmeden temizliğinize devam ederseniz problem yok demektir . Ama Temiz olan yerleri tekrar tekrar silmekte hastalığın habercisidir.
Çalışıyorsanız haftada bir genel temizlik elbette normal. . Yanlız bir iki çamaşaır için de çamaşır makinesini çalıştırmak yanlış .
Çocuğunuz olduğunda ister istemez ev dağılacak,Sabah toplasanız bile öğlen eski haline dönücek :)
Bu huyunuzdanda ozamn vazgeçiceksiniz :)

canım takamamaya çalıs ınan o kadar da onemlı değıl:))) bak su kadarını dıyım esımın nısanda bana getırdığı nısan cıceğımı yıkadım gecenlerde komık ama traji komık. bı baktım kı hayat gıdıyor yoruluyom kendıme bakamıyom esımı ıhmal edıom ıkı gıdım toz yüzündn kı ıkımızde calısıyoz ne kırlencek kı ev. farkına vardım. yapmıyorum suanda. haftada bır sil süpür. esımde yardım edıyor. yanı son bı haftadır yapmıyorum yapmıcam da haftasonu gezcem yencem bu takıntıyı.bence sende dene.haberleselım sonrada.bu haftasonu napcaz bakalım

temizlik yapmaktan kendinize ve eşinize vakit ayıramıyorsanız bu kesinlikle takıntıdır zamanla herşey daha zor olur sizin için sevdiklerinizi kendinizden uzaklaştırırsınız teyzem de böyleydi hergün temizlik yapardı nereye gidersem gidiyim evdeki işleri düşünüyorum derdi misafir kabul etmiyordu evim kirlencek diye, zamanla sinirleri iyiye bozuldu eşi çocukları birbir uzaklaştı kendinden eşler arasına soğukluk girdiğinde tekrar eskisi gibi olamıyo eniştem gezmek isterken teyzem temizliği seçti çocuklarıyla bile vakit geçiremiyordu hatta evi kirletmeyin diye robota çevirmişti onları hayatı temizlik oldu yıprattı kendinide ailesinide yol yakınken kendinizi engelleyin bugün yapmıcam diyin haftaya yaparım diyin önce kendinizi düşünün rahat olmaya çalışın

takmıyım diyorum kendi kendime..birde benim küçük bebeğim var hafta içi yemek haricinde doğru düzgün bir iş yapamıyorum,evin içinde çocuğumu oyalıcak bir yakınımda yok derliyim toplayayım..hafta sonu 2 günümü temizliğe ayırıyorumyakında taşınma ihtimalimiz var,yeni evim derli toplu olucak diye avutuyorum kendimitaşınırken gereksiz çoğu şeyi atıcam çünkü,çocuksuz hanımlar haftasonlarınızın keyfini çıkarın

hiç sevmiyorum öyle titiz insanların evine de gitmeyi.....bir kere gittim farkında olmadan.....çay bardağımız her boşaldığında tek tek yıkayıp.kurulayıp yerine koyuyordu.bu yüzden salona yanımıza gelemedi merak ettim bu nereye kayboluyor sürekli diye....gittim baktım ki her bardaktan sonra avabonun içinide çifliyor..o günden sonra böyle birini ne evime alırım nede giderim dedim....bende evimi temizlerim..pis de değilim titizde değilim....normal derecede...fazlası hastalıktır...birde üstelik iki kişi....sürekli temizlemek...bence buda biraz hastalık derecesine giriyor...ömrünü temizlikle mi geçireceksin..çıkın eşinle dışarı gezin tozun...hayatın tadını çıkarmaya bakın....böyle davrandıkca bazı eşlerde rahatsız oluyor..

yok ben okadar geliştiremedim kendimi istememde asla allah korusun. zaten amacım da oyle olmamak ve farkına vardım zaten yapmıyorum eskısı gıbı. aşmaya başladım. Gerçektende haklısınız ben de ıstemem yerınızde olsam. İnsan bı tuhaf olur, ıstenmıyomus gıbı hısseder kendını. Evımde mısafır ağırlıyorum ve bu aılemde de gordüğüm kadarıyla ayıp bişeyde asla yapmam.

Bencede takıntı,evliliğin ilk başlarında bende çok titizdimeşim annesinin titizliğinden bıktığı için benim temizlik takıntıma takmıştı şimdi bir çocuğum var inan yapacak iş var ama ben bebeğim uyuyorken burdaoturmuş kendime vakit ayırıyorum ev işi nankördür sabahtan akşama kadar yaparsın gece yatmadan ev yine kirlenir:) ha bu tabi ki yapma demek değil vitrin arkasını sürekli temizlemsen birşey olmaz ya da bir sepet ütünü ertesi gün yapıncada hiç bir şey olmaz, ben bebeğim olunca ütünün dağ gibi biriktiğinide gördüm,eşim seninki takıntı diye yerlere kırlentleri atıp bunlar burdan kalkmıycak derdi yada ben dışarı çıkıcam zaman her yeri toplamdan bulaşıkları yıkamadan asla çıkmazdım eşim kıyafetlerini değişir yatağın üstüne atardı kalkmıycak bunlar derdi o odadan çıkınca katlar dolaba koyardım:) halada evde iş bırakıp çıkmam ama eşim hadi gezelim boşver dersede boşveririm ne olacak eşimle geçireceğim zaman daha önemli bu arada benim annem hiçde titiz değil hatta anne niye şura dağınık bura pi diye tartışırım...

temizliği çok sewerim hergün sil süpür toz al lavoba temizle
hergünde 2 saatimi ayırırım
ondan sonra gez toz oh miis bizde iki kişiyiz eşim dağınık napalım arkasını toparlarım bende
bazı kadınlar ütü yapmayı sevmez ben bayılırım ütüye
evime gelen misafirde memnun ayrılır evimden asla rahatsız etmem
temiz kadınları seviyorum ya
yaşasın temizlik..

bu arada çalışıyor musunuz?yoksa aksamları mı yapıyorsunuz her gün?

bu arada çalışıyor musunuz?yoksa aksamları mı yapıyorsunuz her gün?

hayır çalışmıyorum onun için rahatım
ama çalışsamda durum değişmezdi
temzlik benim için ön planda
kocam derse gel gezelim herşeyi bırakır giderim yani giderimde aklım evde olur o başka

ben çalışıyorm ama bısey değışmıyo sadece eve aksam gelınce yıne yapıyorum temızlığı. bu da hem ıs hem süreklı temızlık ıkı kat yorgunluk demek. ama dur dedım kendıme. ve takmamaya yemın ettım. tıtızlık temızlık bıle dozajında olmalı. baktım ben asıyorum bu dozajı dur dedım kendıme.

hayır çalışmıyorum onun için rahatım
ama çalışsamda durum değişmezdi
temzlik benim için ön planda
kocam derse gel gezelim herşeyi bırakır giderim yani giderimde aklım evde olur o başka

Çocuğunuz olunca durumlar değişir.......

iyi yapmışın senin için zor olabilir
biri bana deseki gel alış veriş yapalım yorgunsam asla gitmem
ama yorgunsam da temizliği yapıyorum
bide çok mutlu oluyorum ya
etrafımda çok pis insan gördüğüm için benim takıntım burdan geliyor
annemde titiz kadındı bununda rolü büyük
hele dolaplarımın içi jilet gibi bayılırım mis kokarlar bide
eşimde bana alıştı oda temizdir ama dağınıklığından ödül vermez yani

Ne olurdu sizdeki temizlik aşkının yarısı bende olaydı. Çalıştığım için cumartesileri temizlik günü olarak ayırdım. Gün boyu harıl harıl temizliyorum. Ama onun dışında hele de hafta içi işten gelipte temizlik hayatta yapamam. Sonuçta bizdeki de can hem iş hem ev açıkca söyleyim gelemem. Ayrıca eşim hadi dışarı çıkalım dese temizliği falan bırakır göğe merdiven dayarım :))

Arkadaşım öyleymiş haftada halı yıkardım diyordu,eşi o kadar bunalmışki kızıda küçükmüş o zamanlar tuvaletini yaptığı lazımlığı alıp halının üzerine boşaltmış bir güzel..Hadi bakalım şimdi bunuda temizle demiş,ondan sonra kendime geldim demiş..

Canınıza yazık inanın kendinizin kıymetini bilin birazcık yaşlar ilerleyince acısı çıkıyor bunun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…