TEMİZLIK TAKINTISI

temizlik neredeyse hiç umrumda değil evdeysem geç ve sağlam bir kahvaltı yaparım tv internet çay kahve nadiren evde spor derken temizlik kalır, zaten kirleten de yok benim orda pek toz da yok evim de göstermiyor kirini, dağınık bırakmıyorum çamaşırı bulaşığı hallediyorum en iyi ihtimalle 2 haftada bir gün süpürüp siliyorum maksimum 2 saat onu bile zor yapıyorum, 1 yıldır ütü yapmadım, annemse temizlik hastası evi ve gezmeleri onun herşeyi. anneme tepki olarak rahat olduğumu düşünüyorum bi rahat vermedi çünkü. tlc kanalında obsessive compulsive cleaners diye bi program var onu izleyebilirsiniz

Bende oyleyim hergun ev supuruyorum siliyorum ama hala pis gelir heryer illaki camsir suyu ve deterjan kokusu olacak evde en fazla sprmedigim iki gundur sonra gece kabus goruyorum her yer boceklenmis fln ama yoruluyorum yapmasamda olmuyor
Benim aklimda hep temizlik planlari oluyo surekli.Isimi bitirince yani.Simsi buyuk temizligim bitti bidahakinin planini yapmaya basladim

Evle ilgilenmek guzel de bir sure sonra sosyal hayat kalmiyor. Bir ara ben de cok takintiliydim, arkadaslarla bulustugumuzda aklimdan yikanmasi gereken camasirlar, fircalanmasi gereken halilar geciyordu, bir cay icip kendimi eve atiyordum.
Calismaya baslayinca enerjim kalmadi, ama yine de evim temiz :)
Bazen is yerinde bile hayal ediyorum kendimi koltuk silerken icimi bi huzur kapliyor anlik :))

Iki haftada birmi.Sizin hayatinizdan istiyorum.Cayi cok seven biriyim lakin kendine hic deger vermiyorum hep ev hep ev.Aksine annmde boyleydi dahada beter.O beni rahat buyutmedigi icin bnce boyleyim.Misal esim bi kiyafetini alirken dierlerinin kat hizasi bizulmamaki.Yoksa cok stresleniyorum

Benim aklimda hep temizlik planlari oluyo surekli.Isimi bitirince yani.Simsi buyuk temizligim bitti bidahakinin planini yapmaya basladim
Canını yoldami buldun yaslaninca belim elin kemiklerin hep sana hesap soracak çocuğuna faydali olamicaksin hizmetcimisin sen kararında yap evladınla oynas hersey boş

Bnde nerde olursam olayim ruhum evin temizligiyle mesgul

Canını yoldami buldun yaslaninca belim elin kemiklerin hep sana hesap soracak çocuğuna faydali olamicaksin hizmetcimisin sen kararında yap evladınla oynas hersey boş
bu bi hastalikmis arastirdim okb deniliyor.Belitileri var bnde

halimden memnunum, evime nadiren gelen olur misafir gelmeden temizlerim temizlemesem de göze batacak bi kir olmuyor, bence temizlik bize hizmet etmeli biz temizliğe hizmet etmemeliyiz hayatımızın merkezine oturtmak saçma geliyor bana, yani temizlik yapmak için yaşamak, kahvaltı yapmadan temizlik yapmak falan. ananem de temizlik hastası kızlarına küçük yaşta çok ağır işler yaptırmış alıştırmış annem bize yaptırmadı onu izlerken rahatsız oluyordum

temizlik rahatsızlığı . sürekli temizlik yapma hissi geliyor . bununla ilgili trt belgesel kanalında bir belgesel vardı . birisi günde 6 saat temizlik yapıyormuş mesela.
Ben bazen günde 10 saat temizlik yaparım bendede okb var çok zor düzensiz bir hayattı düşünemiyorum her şey çok düzendüzenldir evimde

Ahh ahh bende evde olsamda temizlik yapsam genelde pazar gunleri yapiyorum temizlik. Haftaici isten geldigimde yemegim varsa 1 gun onceden evi supuruyorum o kadar seviniyorumki toz almak zaten haftada 1 kere. Wc lavaboda geceleri dislerimi fircalerken

Evet (OKB) takıntı /saplantı sizdeki.Evde durmayın,dısarı atın kendinizi,Durdukca sürekli temizler,daha da farklı takıntılara yol açarsanız. Psikologa gidin olmazsa daha sonra pskiyatriste gerek duyulursa yönlendirilir,ilaç tedavisine baslarsınız.Kendiniz yenin,yenmeye çalışın.

Temizlikle geçen hayat boşa geçen bir hayattır.

Psikiyatriden randevu alın. Geçmiş olsun,"okb"lisiniz.

Yatmafan ortaligi toparlarim
İki gune bir lavabo-klozet ve banyo yerlerini temizlerim.
Bukasik makinesini doldur bosalt surekli duzenli tutmaya calisirim, haftada bir buzdolabıni bosaltir silerim.
Bazen hergun,bazen iki gune bir evi supururum.
Camasiri biriktirmem.Renkliler bi makine ediyorsa hemen calistiririm mesela.Utuyu tv seyrederek sadece gerekli olanlari utulerim.Nevresim ic camasir vs utulemem.Toz almayi hic sevmem.Bazen haftada iki kez,bazen 1 kez alirim.
Yerleride haftada bir siliyorum.
Dolaplari dokup buyuk temizlik yapma isini senede 2-3 kez yaparim.Verilecekler,atilacaklar vs.Sonrada haftada bir goz atarim.Cekmecelerde,dolaplarda karisik bi yer var mi.Varsa hemen duzeltirim.Bekletmem.
Belim rahatsiz.İyi olsa koltuklari halilari kaldirip silmeyi cok isterim ayda bir kez.

Konu sahibi, bi psikiyatrdan randevu alin.O sizi gerekirse psikologa yonlendirir.

Temizlik ortalığı toplama mı onlar ne

Beni bilenler bilir ben pisim

Haftada bir yarım gün yardımcım var o temizliyor eskiden haftada bir de silip süpürmezdim

Canım isterse bulaşık toplarım istemezse masada durur

Eşya bana hizmet etmeli ben ona değil

zarar vermiyor mu ? hem o kadar kimyasal hem de yorulmuyor musunuz fiziksel ve psikolojik olarak ? Allah kolaylık versin canım . ikra_571
Hemde çok yoruluyorum belime ağrılar giriyor evimde 150 metre kare küçükte deil sürekli temizlik düşüncesi beni çok zorluyor ama yapmadanda duramıyorum ev temiz ve düzenli olunca içime huzur doğuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…