annesi yapıyormuş

anneci biri değildir daha çok işine odaklı ama annesi evinde her işi eksiksiz yapıyor. çalışmadığı için tabi. bir kaç kez anlatmaya çalıştım ama konu sen de çalışmasan evle ilgilensen olur mu diye ricaya geliyor. Bu sefer de benim gönlüm olmuyor, calismak istiyorum
komple bastan asagi redflag adamlar nasil iyi koca diye aniliyorlar, şok oluyorum.
soyle haftalik kim neler yapiyor bir yazar misin?
ortalama olarak
7 gunde kim kac kere yemek yapiyor?
kim sofrayi topluyor
kim makinayi acip bosaltiyor.
kim camasirlarla ilgileniyor
kim cikarip kurutup katliyor.
kim utusunu yapiyor.
kim alisveris yapiyor
kim supurge tutuyor
kim lavabo ocak temizliyor
kim tuvalet temizliyor
kim evi siliyor
kim toz aliyor,
zamani geldiginde kim perdeleri yikiyor?
kim camlari temizliyor???
muhtemelen bunlarin neredeyse tamamini aktif olarak yapan sizsiniz ama yaranamiyorsunuz bu da sizi iyice soğuttu herseyden.
yazarsanız daha objektif olur.
ataerkil duzen oyle bir sey ki insan farkinda olmadan duznei oyle zannediyor.
bizde mesela babam kendimi bildim bileli hep iyi koca harika baba diye etiketlenmistir. ha iyiligine iyi, canim benim ama buyuyunce sunu farkettim ki adama mukemmel vasfı veren seyler adamin zaten yapması gereken asgari seyler. misal biz bebekken 25 gece annem uyuttuysa onun yorgun oldugu 5 gunde babam bizi uyutmustur. ayda 20 kere annem parka cikarttiysa 3 kere babam cikartmistir. adamin çocuklarıyla konusmasi, elinden tutup ayda bir iki dışarı cikmasi falan adami "mukemmel baba" yapmis. ya da pazarlari kahvalti hazirlamasi, evde yemek yoksa lahmacun söylemesi, anne sehir disindayken kendi cocuklarina gzo kulak olup onlari beslemesi, perde camasir asmasi vs.
kime sorsak babam annemin tum yükünü alan bir koca - ki dogrudur iyi bir koca- ama objektif baktigimda gordum ki babamin ev kocaligi ile annemin ev hanimligini bir yuzdeye koyarsak yaptigi is yuzde 2 bile degil.
e hal boyleyken nasil erkekler azicik sey yapsa bile övülüyor , kadin elinden gelenin en iyisini yapsa bile eleştiriliyor. kendi emegini kendi bile görmüyor
coook sinir bozucu.