- 29 Temmuz 2025
- 42
- 93
- 3
- 25
ben Twitter falan kullanırken hep belirtiyorum alışkanlık olmuş o yüzden burda da belirttim bir an aklımdan çıktı sadece kadınlara özel olduğuEşinin erkek olduğunu söylemen çok iyi oldu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben Twitter falan kullanırken hep belirtiyorum alışkanlık olmuş o yüzden burda da belirttim bir an aklımdan çıktı sadece kadınlara özel olduğuEşinin erkek olduğunu söylemen çok iyi oldu
sadece temizlik konusundan yola çıkarak tamamen red flag demek çok yanlış. henüz çocuğumuz da yok ayrıca. ben sadece işlerimi nasıl düzene koyabilirim diye yazdım. eşimi yermek ve başkasına yerdirmek amacıyla değil. rica ediyorumkomple bastan asagi redflag adamlar nasil iyi koca diye aniliyorlar, şok oluyorum.
soyle haftalik kim neler yapiyor bir yazar misin?
ortalama olarak
7 gunde kim kac kere yemek yapiyor?
kim sofrayi topluyor
kim makinayi acip bosaltiyor.
kim camasirlarla ilgileniyor
kim cikarip kurutup katliyor.
kim utusunu yapiyor.
kim alisveris yapiyor
kim supurge tutuyor
kim lavabo ocak temizliyor
kim tuvalet temizliyor
kim evi siliyor
kim toz aliyor,
zamani geldiginde kim perdeleri yikiyor?
kim camlari temizliyor???
muhtemelen bunlarin neredeyse tamamini aktif olarak yapan sizsiniz ama yaranamiyorsunuz bu da sizi iyice soğuttu herseyden.
yazarsanız daha objektif olur.
ataerkil duzen oyle bir sey ki insan farkinda olmadan duznei oyle zannediyor.
bizde mesela babam kendimi bildim bileli hep iyi koca harika baba diye etiketlenmistir. ha iyiligine iyi, canim benim ama buyuyunce sunu farkettim ki adama mukemmel vasfı veren seyler adamin zaten yapması gereken asgari seyler. misal biz bebekken 25 gece annem uyuttuysa onun yorgun oldugu 5 gunde babam bizi uyutmustur. ayda 20 kere annem parka cikarttiysa 3 kere babam cikartmistir. adamin çocuklarıyla konusmasi, elinden tutup ayda bir iki dışarı cikmasi falan adami "mukemmel baba" yapmis. ya da pazarlari kahvalti hazirlamasi, evde yemek yoksa lahmacun söylemesi, anne sehir disindayken kendi cocuklarina gzo kulak olup onlari beslemesi, perde camasir asmasi vs.
kime sorsak babam annemin tum yükünü alan bir koca - ki dogrudur iyi bir koca- ama objektif baktigimda gordum ki babamin ev kocaligi ile annemin ev hanimligini bir yuzdeye koyarsak yaptigi is yuzde 2 bile degil.
e hal boyleyken nasil erkekler azicik sey yapsa bile övülüyor , kadin elinden gelenin en iyisini yapsa bile eleştiriliyor. kendi emegini kendi bile görmüyor
coook sinir bozucu.
o zaten sen elleme ben yapacağım diyor benim içim rahat etmiyor açıkcası ben bir şeyler yapmak istiyorumÇocuk olmayan evlilikte ev işinin yük olmasını anlamıyorum.
Akşama kadar evde değilsiniz zaten.
Haftada bir silme yeter. Mutfak ve oturma alanını da ihtiyaç dahilinde süpürürsünüz sadece.
İş kolaylaştırıcı o kadar çok temizlik aleti var ki artık.
Mutfak akşamdan düzenli bırakılırsa yine sorun olmaz.
Ayrıntılı temizlik içinde ayda bir yardımcı alındı mı tamamdır.
Eşiniz çok titizse kendi ekstra yapsın. Yapamıyorsa olanla idare edecek.
"isten ayril ev islerine zaman ayir" cumlesi aslinda red flagdir - kuşkusuzsadece temizlik konusundan yola çıkarak tamamen red flag demek çok yanlış. henüz çocuğumuz da yok ayrıca. ben sadece işlerimi nasıl düzene koyabilirim diye yazdım. eşimi yermek ve başkasına yerdirmek amacıyla değil. rica ediyorum
tamamıyla red flag olan erkeklerin iyi diye söylenmesi şeklinde bahsettiğinizz için söyledim yoksa 1 veya 2; sizin diyişinizle; kötü huy her insanda var."isten ayril ev islerine zaman ayir" cumlesi aslinda red flagdir - kuşkusuz
iyi niyetle soylenen bir cumle oldugunu sanmiyorum ama yine de sen bilirsin.
temizlik icten gelmiyorsa kulfettir, yapacak birsey yok.
ben de daginik bir inanim. aile evimde iki yatak var birinde yatiyorum digerinde bir kere giyindigim - dolaba konmayacak kadar kirli - tekrar giyinecegim kadar temiz kiyafetler ustuste duruyor
bekarken bekar daginigim, evli olsam evli dağınık olacagim, cocuklu olsam cocuklu daginik.
boyle yani, sen de boylesin degismezsin muhtemelen .
yapacağın tek sey esinle is bölümü yapıp sorumlukuklarinin net olmasi ve onu yapmaya gayret etmen.
cunku boyle herkes onune cikan isi yaptiginda kafanda bir suru sekme acik oluyor. su da vardi bu da vardi diye insan baslamak bile istemiyor. oysa hersey net oldugunda ve sadece birkac gorev oldugunda baslamak cok daha basit oluyor .
bir daha daginikliktan sikayet ederse konus esinle gorev dagilimi isini.
ben baska çözümü bilmiyorum.
zaten iki kisinin yasadigi ev ne kadar kirlenebilir ki? cok da takilmaya gerek yok
Doğuştan geldiğini düşünüyorum ben bu tarz şeylerin.kendini geliştirebiliyorsun, nefsine hakim olabiliyorsun bazen ama hiçbir zaman annelerimiz gibi olamayacağız bence.ben de çözemiyorum 2,3 gün güzel sonra yine salıyorum.benim de arada erkek arkadaşım toparlıyor beniEşimle evleneli 1 yıl kadar oldu. Eşim(erkek) çok titiz bir insan. Ama ben onun kadar titiz değilim ve evde temizlik yapamıyorum. Yani içimden gelmiyo istekle yapmıyorum yapsam bile 2. gün aynı hale geliyor. Artık bu konuda tartışmaktan da çok yoruldum. Neler yapabilirim nasıl ilerleyebilirim? Gerçekten çok bunaldım![]()
bakın tekrar tekrar söylüyorum, bozulmuyorum. bana işten çıkı da dayatmıyor. annen çalışmıyordu diyorum, o da bunu sunarak istersen çık diyor. ben çıkmayacağım diyince konu kapandı zaten. ayrıca çözüm bulmak için yazdım zaten yapan nasıl yapıyor nasıl ilerletiyor öğrenmek içinanasının evindeki düzeni temizliği bekliyorsa evlenmeseymiş.
ev temizliği için işten çık diyen adam takıntılıdır.
kendi kariyerinden mental sağlığından ekonomik özgürlüğünden temizlik yapmak için vazgeçmeni bekleyen biri nasıl iyi biri oluyor anlamadım.
eşinize destek alması konusunda yardımcı olun madem laf söyleyenlere bozuluyorsunuz çözüm bulmaya çalışın bu şekilde ömür mü geçer adamın kendine de yazık bu kadar temizlik takıntısı ileriride çok sorun olur. çocuk olduktan sonra ne yapacaksınız? kendinizi mi suçlu bulup herşeye yetişmeye çalışacaksınız yine..
Siz hiç mi bir şey yapmıyorsunuz?o zaten sen elleme ben yapacağım diyor benim içim rahat etmiyor açıkcası ben bir şeyler yapmak istiyorum
Kokmuyoz vallaama seninki de pasaklılığa giriyor o kadar uzun boylu değilkokarsınız kız
yemeği çoğunlukla iş yerinde yiyor, haftada 4 gün falan beraber yiyoruz o zaman da yapıyorum.Siz hiç mi bir şey yapmıyorsunuz?
Yemek işini nasıl hallediyorsunuz?
Yaşınız küçük ya da hayat tecrübeniz yok belli ki. Bir erkek temizlik konusu için işten çık diyemez, öneri de veremez, ricada da bulunamaz. Ona siz karar verirsiniz. Bugün bunun farkına varıp buna göre davranırsanız sonrasında ipleri baskasina vermeden hayatınıza devam edersiniz. Bugün bunu anlamak yerine burada insanlara ben o kisima takılmadım derseniz bundan sonraki hayatınızda kendinizi ilişkide pasif konuma koyarsınız.bakın tekrar tekrar söylüyorum, bozulmuyorum. bana işten çıkı da dayatmıyor. annen çalışmıyordu diyorum, o da bunu sunarak istersen çık diyor. ben çıkmayacağım diyince konu kapandı zaten. ayrıca çözüm bulmak için yazdım zaten yapan nasıl yapıyor nasıl ilerletiyor öğrenmek için
her gun yap demıyorumda o dağınıklık beni tiksindirir mesela yardımcı tutun canınız istemiyorsaKokmuyoz vallaAha demin süpürdüm azıcık, bir saate yine her yer saçımla dolacak biliyorum. Şöyle bir gün falan temiz kalsa hevesle temizlicem ama yok kalmıyor. Ev hanımı da değilim her gün her gün temizlik yapamam.
Tamam ben eşime izin verdim o da bana bu şartı koyuyor hanımefendi. Konu neden buraya geldi anlamıyorum. Ben çözüm bulmak için yazdım diyorum. At mı bu adam iplerini tutayım ya. Benim de ricalarım oluyor onun da. Ben pasif olacağım sağolun. Nasıl temizlik yapılır öğrenmeyi tercih ediyorum. Siz hayatınızda bunu uygulamazsınız.Yaşınız küçük ya da hayat tecrübeniz yok belli ki. Bir erkek temizlik konusu için işten çık diyemez, öneri de veremez, ricada da bulunamaz. Ona siz karar verirsiniz. Bugün bunun farkına varıp buna göre davranırsanız sonrasında ipleri baskasina vermeden hayatınıza devam edersiniz. Bugün bunu anlamak yerine burada insanlara ben o kisima takılmadım derseniz bundan sonraki hayatınızda kendinizi ilişkide pasif konuma koyarsınız.
Ona da insanlar kendisi mi karar verseher gun yap demıyorumda o dağınıklık beni tiksindirir mesela yardımcı tutun canınız istemiyorsa
elbetteeee kerkeness hanımmmmOna da insanlar kendisi mi karar verse![]()
Baya titiz o zaman? 2 kişinin temizliği hâlâ yetmiyor mu? Titiz erkek de hiç sevmiyorum ben.gerçi işine gelene titiz işine gelmeyene değiller bence.eskiden benim de titizlik taslayan bir kişiyle ilişkim olmuştu.adam ne zaman evine gitsem havluları, çarşaflari yıkamış oluyordu ki havlu ve çarşaf bence öyle hergün yıkanan birşey değil.sürekli yok havlunu yıkadin mi? Yok çarşafın ne zaman yikandı? Yok yastık kılıfı kirli gözüküyor birşey sereyim cart curt poz kesiyordu.sonra bu hpv oldu.siğil falan çıkarttı.sonra tutturdu ben senden başkasıyla ilişkiye girmiyorum zaten çok titizim biliyorsun senden geçti diye.ben de yazık dediğine inanırdım kendimi suçlu hissederdim.ondan sonra bir test yaptırdım negatif çıktıöfkenizi anlıyorumama o da yapıyor yanlış anlaşıldı sanırım, sadece bana göre bir tık azz yapıyor ama yine de yetmiyor. ondan bahsediyordum
At olan adam degil zaten onu diyorum. Nasıl temizlik yapılır? Kalkarsın yaparsın. Bu kadar. İçinde olmayana ne yapılır ki?Tamam ben eşime izin verdim o da bana bu şartı koyuyor hanımefendi. Konu neden buraya geldi anlamıyorum. Ben çözüm bulmak için yazdım diyorum. At mı bu adam iplerini tutayım ya. Benim de ricalarım oluyor onun da. Ben pasif olacağım sağolun. Nasıl temizlik yapılır öğrenmeyi tercih ediyorum. Siz hayatınızda bunu uygulamazsınız.
insanlar rutin oluşturmak için de sorabilir merak ettikleri için de.At olan adam degil zaten onu diyorum. Nasıl temizlik yapılır? Kalkarsın yaparsın. Bu kadar. İçinde olmayana ne yapılır ki?