temizlikçi abla almalı mıyım

ayseayseli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2016
157
56
13
37
arkadaşlar merhaba, eşim de ben de çalışıyoruz yaklaşık 1.5 yıllık evliyiz.

eşim yapı gereği dağınık, üstüne başına beden temizliğine dikkat eder ama pijama katlamaymış ev tozluymuş bunlar umrunda olmaz benden de beklemez. ama ben titizim biraz her yer toplu olsun istiyorum. şuanda da 5 ayı geçti hamileliğim.

ister istemez kıyamadığı için ev süpürüp siliyor ama dağınıklığı aynı. çamaşırlar askıdan alıp giyer ay şunları da katlayayım demez.

orta halliyiz kiradayız her hafta birini alamam malum bebek masrafları da olmaya başladı.

eşim yapma diyor ben yapıyorum ya da onu zorluyorum sonuçta yapmadan olur mu ama o öyle alışmış bekar evi gibi sanıyor. bazen tartışıyoruz. eşim değişmez biliyorum zorla titiz yapamam onu ama bu da beni geriyor işte huzursuzluk çıkıyor söylenmeye başlıyorum niye attın niye katlamadın vs.

benim işim ona göre daha rahat ve yakın onunki yorucu işten gelip ev toplamak istemiyorum yapmayalım diyor. benim de içim rahat etmiyor.
ne yapmalıyım kendimizi zorlayıp yardımcı abla tutmalı mıyız sizce. eşim bu konuda karışmaz ona yaptırmayayım da kim yaparsa yapsın

Yarım gün gelen yardımcılar var, çocukları okuldayken mesela.

Benim iş arkadaşıma geliyor her hafta ayrım gün.

Fiyat olarak da daha ödenebilir oluyor.

Banada her hafta kadın gelıyor
ama kadın evı fılan toplamaz daha dogrusu toplar belkı ama temızleyemez vakıt kalmaz
o sebeble o gelmeden sız evı toplamalısınız o geldıgındede utunuzu yaparsınız mesela dıye dusunuyorum ben oyle yapıyorum gelmeden evvel evı topluyorum salondan baslıyorsa yatak odasında dolap ıcı ısım varsa o sırada bende dolabı duzenlıuyorum

arkadaşlar merhaba, eşim de ben de çalışıyoruz yaklaşık 1.5 yıllık evliyiz.

eşim yapı gereği dağınık, üstüne başına beden temizliğine dikkat eder ama pijama katlamaymış ev tozluymuş bunlar umrunda olmaz benden de beklemez. ama ben titizim biraz her yer toplu olsun istiyorum. şuanda da 5 ayı geçti hamileliğim.

ister istemez kıyamadığı için ev süpürüp siliyor ama dağınıklığı aynı. çamaşırlar askıdan alıp giyer ay şunları da katlayayım demez.

orta halliyiz kiradayız her hafta birini alamam malum bebek masrafları da olmaya başladı.

eşim yapma diyor ben yapıyorum ya da onu zorluyorum sonuçta yapmadan olur mu ama o öyle alışmış bekar evi gibi sanıyor. bazen tartışıyoruz. eşim değişmez biliyorum zorla titiz yapamam onu ama bu da beni geriyor işte huzursuzluk çıkıyor söylenmeye başlıyorum niye attın niye katlamadın vs.

benim işim ona göre daha rahat ve yakın onunki yorucu işten gelip ev toplamak istemiyorum yapmayalım diyor. benim de içim rahat etmiyor.
ne yapmalıyım kendimizi zorlayıp yardımcı abla tutmalı mıyız sizce. eşim bu konuda karışmaz ona yaptırmayayım da kim yaparsa yapsın

aynı benim kocam :rolleyes: ütü çamaşır bulaşık hiç anlamaz bıraksam seninki gibi çamaşırlıktan giyinecek. Sevgili kocamın nacizane fikirleri ise şöyle: Bulaşık makinesini tezgahın üstüne boşaltıp ordan kullanıp makineye dizelim boşuna dolaba dizmeye uğraşmayalım. Atletlerini bir ıslak mendil kutusu gibi bir şeye koyalım alırken diğer atletler dağılmazmış. Kıyafetler yaz kış ayrılmasına ne gerek varmış vs... Ama tabi kafasının etini yiyorum bence 15 günde bir ya da ayda 1 al birini

Banada her hafta kadın gelıyor
ama kadın evı fılan toplamaz daha dogrusu toplar belkı ama temızleyemez vakıt kalmaz
o sebeble o gelmeden sız evı toplamalısınız o geldıgındede utunuzu yaparsınız mesela dıye dusunuyorum ben oyle yapıyorum gelmeden evvel evı topluyorum salondan baslıyorsa yatak odasında dolap ıcı ısım varsa o sırada bende dolabı duzenlıuyorum

ama ben her hafta vermek istemiyorum onun yerine bebeğime bişe alırım diyorum eşim bencillik yapmış olmuyor mu bu durumda. bi çok arkadaşım var ihtiyaç duymadan birlikte yapıyorlar. temizlikten bu kadar nefret edecek ne var onu anlamıyourm

aynı benim kocam :rolleyes: ütü çamaşır bulaşık hiç anlamaz bıraksam seninki gibi çamaşırlıktan giyinecek. Sevgili kocamın nacizane fikirleri ise şöyle: Bulaşık makinesini tezgahın üstüne boşaltıp ordan kullanıp makineye dizelim boşuna dolaba dizmeye uğraşmayalım. Atletlerini bir ıslak mendil kutusu gibi bir şeye koyalım alırken diğer atletler dağılmazmış. Kıyafetler yaz kış ayrılmasına ne gerek varmış vs... Ama tabi kafasının etini yiyorum bence 15 günde bir ya da ayda 1 al birini
evet aynı fikirler. iki bulaşık makinesi alacakmış biri temizken alıp diğerine dolduracakmışız:mad:

ama ben her hafta vermek istemiyorum onun yerine bebeğime bişe alırım diyorum eşim bencillik yapmış olmuyor mu bu durumda. bi çok arkadaşım var ihtiyaç duymadan birlikte yapıyorlar. temizlikten bu kadar nefret edecek ne var onu anlamıyourm
Erkek yahu yapmak ıstemeyebılır bızde tamda bu sırada kadın almaya basladık 15 gunde 1 de alabılırsın benım bazen oylede oluyor nasıl denk gelırse yanı yarım gun 60 tl cok bı para degıl aslında ayda 240 tl esın sıgara ıcıyormu mesela?

adam temizlik yapıyor anladığım kadarıyla,sadece katlamıyor biraz dağınık bırakıyor belki...
bence abartmayın bu durumu.üstelik bebek de geliyormuş,zaten bundan sonra isteseniz de eviniz her daim düzenli derli toplu olamayacak..
ayrıca ilerde bakıcı tutacak mısınız? hani şimdiden başlar diye söyledim..

çalışan bir kadının yardımcı alması zorunluluk bana göre.aksi takdirde niye bu kendini parçalama isteği.yazık değilmi bize hem çalış akşama kadar hemde ev hanımı gibi ev işinide aksatma.çift işte çalışmak gibi bi durum.gerek yok kimse madalya vermiyor kendimi seviyorum valla yıpratmak istemiyorum.

ama siz eşşinizi kökten değiştirmeye çalışıyorsunuz,elinden geldiğince yardım ediyor,temizlik vs yapıyormuş..temizliği sevdirmeye çalışmayın..kimse değişmez bu saatten sonra..

Ailede size yardımcı olabilecek kız kardeş vs var mı? Ne bilim abla kardeş üstünden yaparsınız. Hamileliğin ne kadar zorlu geçiyor bilmiyorum tabi. Ben de hamişim ve çalışıyorum, aynen benim eş de yardım eder sağ olsun, ortalığı süpürür, çamaşırı asar vs. Yine sizde tek eşinmiş dağınık olan, bizde ikimiz de dağınığız, şu aralar hatta ben fena dağınığım. :)

Yardımcı almak, ya da her gün her gün karşılayamam diyorsanız 15 günde bir almak uygun gibi görünüyor. En azından kimseye minnetiniz olmaz. 15te bir full yaptır temizliğini, dağınıklığı da "Niye toplamadın" değil de, gördüğün yerde "Hayatım eğilemiyorum, yardım eder misin birlikte toplayalım" deyip ufak ufak halletseniz? Hamişsiniz, titizliği azcık bırakıp tatil yapıyor gibi düşünseniz? :/

Eltim haftada bir yarım gün alıyor yardımcı. Bu şekilde çok rahat oluyor ama ben de şu anda haftada bir alamam. Eşim yapıyor ama benim içime sinmiyor ite kaka gidiyoruz resmen.
Ben ilk defa geçen ay genel temizlik için aldım. Bir de doğuma yakın alacağım.

aynı benim eşim :KK70:ne gerk varmış bulaşık makinasına.ne zaman boşalt desem kağıt tabak batdak plastik kaşık alalım yiyip atalım.evi niye temizliyomuşuz işiyormuytuz biz eve napıyormuşuz.cam neden siliniyormuş zaten batıyor geri.tül niye yıkanıyor yağlı ellerimizi tülemi siliyomuşuz.kendisi kendine aşırı tititzdir ama eve gelince çok gereksiz.

Erkek yahu yapmak ıstemeyebılır bızde tamda bu sırada kadın almaya basladık 15 gunde 1 de alabılırsın benım bazen oylede oluyor nasıl denk gelırse yanı yarım gun 60 tl cok bı para degıl aslında ayda 240 tl esın sıgara ıcıyormu mesela?

içiyor günde iki tane içiyor bırakamadığı için tamamen. ben sanırım takıntı yaptım herkesin eşi ses etmeden yapıyor sen de yap ne var diye. bir kere yarım gün aldım 70 tl ve kadın o kadar baştan savma yaptı ki sinir oldum. bi de 7/24 konuştu ayrıca kahvaltısı yemeği daha çok yoruldum. bir de alışık değilim sanırım sanki boşa giden para gibi geliyor

Şimdi beklentiniz önemli adamdan

Silip süpürüyormuş

Bulaşıkları toplayıp çamaşırları makinaya atabilir çamaşırları da siz katlayın mesela

Hamile iken yardımcım yoktu en son büyük temizlik yaptırdım ama titiz de değilim

Pijamalar katlı olmasa ne olur ki katlı da değil zaten

Çocuğum var haftada yarım gün yardımcım var siliyor Süpürüyor ortalığı da topluyor çamaşur vs ben topluyorum o büyük iş yapıyor

Ben işte iken geliyor akşam derli toplu temiz ev buluyorum 55 tl

Sizde çocuk yok iki haftada bir bile yeter bence

çocuğunuza da esasen gereksiz olan ama hepimizin özenip aldığı cicimli bicili şeylerden biri eksik Alınır ama huzurlu annesi olur babası ile tartışıp gerilmez

içiyor günde iki tane içiyor bırakamadığı için tamamen. ben sanırım takıntı yaptım herkesin eşi ses etmeden yapıyor sen de yap ne var diye. bir kere yarım gün aldım 70 tl ve kadın o kadar baştan savma yaptı ki sinir oldum. bi de 7/24 konuştu ayrıca kahvaltısı yemeği daha çok yoruldum. bir de alışık değilim sanırım sanki boşa giden para gibi geliyor
alısırsın bırde onları kendı halıne bırakmayacaksın
bana gelen kısı yemek yemıyor
cocukları oldugu ıcın vakıt harcamıyor sadece sıgara molalarında meyve suyu bıskuvı fılan verıyorum . valla oyle ıtırazsız yapıyorlarmı bılmem benım esım cok yardımcı bana evdeyken ama ayda 10 gun yok , fakat bır kadın gıbı o ısın sorumlulugunu uzerıne almıyor bır gun yapsa 20 gun yapmıyor :D

adam temizlik yapıyor anladığım kadarıyla,sadece katlamıyor biraz dağınık bırakıyor belki...
bence abartmayın bu durumu.üstelik bebek de geliyormuş,zaten bundan sonra isteseniz de eviniz her daim düzenli derli toplu olamayacak..
ayrıca ilerde bakıcı tutacak mısınız? hani şimdiden başlar diye söyledim..

ilk yıl kendim bakmayı düşünüyorum sonra annem var yakında o bakar sanırım. ne biliyim ne var azıcık toplu olsaydı çıldırtıyor beni zaman kaybı ona göre gel film izleyelim diyor:mad:

Back
X