temizlikçi abla almalı mıyım

Bi de bebek için kullandığımız toz granül sabun varya
O yüzden bebeğe ayrı bize ayrı makine çalıştırıyorum ben
Kaç yaştan sonra granül sabunu bıraktınız, rutin sizin çamaşırlarla attınız ?

ayyy okurken bunaldım yanlış anlamayın yani ben yapamam da o yüzden. tam eşimin kafası:KK50:

Allah hep eşleri böyle mi denk getiriyor acaba biri titiz biri dağınıkHoppa

Benim eşim de böyle

Annem de

Kv dem tam tersi ama

Hayata bakış açısı önemli yani yatak odam şu an dağınık size göre yani ama bu benim hayatımda eksiklik yarattı mı hayır

Ben oraları toplamak için neden yarım saat erken uyanayım mesela

Ya da bugün yorgunsam yemek yediğimiz tabaklar masada dursa neyimiz eksilir zaten biz yedik yarın masa lazım olunca toplar koyarız tezgaha dinlenince de tıkarız makinaya

Siz benden küçüksünüzdür muhtemelen 36 yaşındayım ve şimdiye kadar bu yaşantımın zararını görmedim ama siz bakın geriliyorsunuz eşinizle aranız bozuluyor vs

Tamam her şeyi salmayın ama olabilir şeyler olduğunu görün ve çok germeyin kendinizi zira bebek olunca dağınıklık da katlanacak

Benim eşim de böyle

Annem de

Kv dem tam tersi ama

Hayata bakış açısı önemli yani yatak odam şu an dağınık size göre yani ama bu benim hayatımda eksiklik yarattı mı hayır

Ben oraları toplamak için neden yarım saat erken uyanayım mesela

Ya da bugün yorgunsam yemek yediğimiz tabaklar masada dursa neyimiz eksilir zaten biz yedik yarın masa lazım olunca toplar koyarız tezgaha dinlenince de tıkarız makinaya

Siz benden küçüksünüzdür muhtemelen 36 yaşındayım ve şimdiye kadar bu yaşantımın zararını görmedim ama siz bakın geriliyorsunuz eşinizle aranız bozuluyor vs

Tamam her şeyi salmayın ama olabilir şeyler olduğunu görün ve çok germeyin kendinizi zira bebek olunca dağınıklık da katlanacak

haklısınız aslında ama huyum kurusun işte. en iyisi kendimi değiştireyim eşimi değil:)

bazen görüyorum dağınığım eşim çok titiz beni aşağılıyor diye konu açıyorlar. ben onun tam tersi olmak istemiyorum zaten huzursuzluk olsun istemiyorum. inşallah her şey yoluna girer teşekkür ederim

aynı benim kocam :rolleyes: ütü çamaşır bulaşık hiç anlamaz bıraksam seninki gibi çamaşırlıktan giyinecek. Sevgili kocamın nacizane fikirleri ise şöyle: Bulaşık makinesini tezgahın üstüne boşaltıp ordan kullanıp makineye dizelim boşuna dolaba dizmeye uğraşmayalım. Atletlerini bir ıslak mendil kutusu gibi bir şeye koyalım alırken diğer atletler dağılmazmış. Kıyafetler yaz kış ayrılmasına ne gerek varmış vs... Ama tabi kafasının etini yiyorum bence 15 günde bir ya da ayda 1 al birini
:-)haha super ama yaz kis ne gerek var kiyafet ayrimina katiliyorum ayrica atletlerin islak mendil kutusu olayininda gideri var evet tahmin edildigi üzreee derli toplu degilim rahatim :KK71:

aynı benim eşim :KK70:ne gerk varmış bulaşık makinasına.ne zaman boşalt desem kağıt tabak batdak plastik kaşık alalım yiyip atalım.evi niye temizliyomuşuz işiyormuytuz biz eve napıyormuşuz.cam neden siliniyormuş zaten batıyor geri.tül niye yıkanıyor yağlı ellerimizi tülemi siliyomuşuz.kendisi kendine aşırı tititzdir ama eve gelince çok gereksiz.

Valla iyi fikir verdi eşiniz köpük tabak bardak aldirayim eşime :KK53:
Bende ev işinde pek tembelim de:110:

arkadaşlar merhaba, eşim de ben de çalışıyoruz yaklaşık 1.5 yıllık evliyiz.

eşim yapı gereği dağınık, üstüne başına beden temizliğine dikkat eder ama pijama katlamaymış ev tozluymuş bunlar umrunda olmaz benden de beklemez. ama ben titizim biraz her yer toplu olsun istiyorum. şuanda da 5 ayı geçti hamileliğim.

ister istemez kıyamadığı için ev süpürüp siliyor ama dağınıklığı aynı. çamaşırlar askıdan alıp giyer ay şunları da katlayayım demez.

orta halliyiz kiradayız her hafta birini alamam malum bebek masrafları da olmaya başladı.

eşim yapma diyor ben yapıyorum ya da onu zorluyorum sonuçta yapmadan olur mu ama o öyle alışmış bekar evi gibi sanıyor. bazen tartışıyoruz. eşim değişmez biliyorum zorla titiz yapamam onu ama bu da beni geriyor işte huzursuzluk çıkıyor söylenmeye başlıyorum niye attın niye katlamadın vs.

benim işim ona göre daha rahat ve yakın onunki yorucu işten gelip ev toplamak istemiyorum yapmayalım diyor. benim de içim rahat etmiyor.
ne yapmalıyım kendimizi zorlayıp yardımcı abla tutmalı mıyız sizce. eşim bu konuda karışmaz ona yaptırmayayım da kim yaparsa yapsın

Ayni benim koca:)
Valla kardes haftada bir yarim gün yardimci gelmeye basladigindan beri acaip rahatladim. Tabii onun temizligi haricinde de arada ev supuruyorum wc banyo yikiyorum ama onun kadar detayli yapmama gerek yok. Ayda toplam 300 lira vermis oluyorum kimine gore cok olabilir ama hiic de gozumde degil. Psikolojim de daha iyi,ani gelen misafirler icin de en fazla oyuncak vs daginikligi oluyor onlar da dert degil,ayrica ev temiz olunca bulasik camasir yemek vs gibi normal gunluk isler de goze batmiyor pek. Valla bence paraya kiyiver eger geliriniz bunu karsilamaya yetiyosa.

Haftada 1 gün, yarım gün geliyor, ev mis gibi...60tl veriyorum.
Ben yapamıyorum temizlik filan, anca çamaşır, yemek yapıyorum. Ütüye bile sıtkım sıyrılıyor, mecbur yapıyorum.

Su an erkek olduğumdan suphelendim, cogunuzun kocasi benim kafadan :KK70:
Benim belli bir periyodum yok, camdan disariyi gorememeye baslayinca yardimci aliyorum :KK53: haliya bisey dokulunce yikamaya gonderiyorum, koltuklari yataklari da yikatiyorum. Hayatimda bir kere cam sildim aleme maskara oldum, hic hali koltuk silmedim, dolaplarimin icleri de daginik, ama hayat guzel :KK66: ozetle çok kasmayin, banyonuz mutfaginiz temiz olsun, yemeginizi temiz yapin, bulasiginiz guzel yikansin gerisi hikaye, azcık daginikliktan kimseye zarar gelmez.

Ayni benim koca:)
Valla kardes haftada bir yarim gün yardimci gelmeye basladigindan beri acaip rahatladim. Tabii onun temizligi haricinde de arada ev supuruyorum wc banyo yikiyorum ama onun kadar detayli yapmama gerek yok. Ayda toplam 300 lira vermis oluyorum kimine gore cok olabilir ama hiic de gozumde degil. Psikolojim de daha iyi,ani gelen misafirler icin de en fazla oyuncak vs daginikligi oluyor onlar da dert degil,ayrica ev temiz olunca bulasik camasir yemek vs gibi normal gunluk isler de goze batmiyor pek. Valla bence paraya kiyiver eger geliriniz bunu karsilamaya yetiyosa.
Kız doğurdun mu sen

Sağlıkla büyüt

Örnek ol biz tembellere iki çocukla buraya da zaman bulmuşsun

Ben de alıyorum üstelik iki kişiyiz evde. Eşimle aynı işyerindeyiz işle ev uzak sabah 7'de çıkıp 8 gibi eve geliyoruz genelde... 2 haftada bir geliyor önemli misafirlerim gelecekse alırım bazen bir de. Ben de 3 4 günde bir süpürürüm kadın geldikten 1 hafta sonra viledalıyorum her yeri.
Sehpalarımın masalarımın üstü genelde temizdir zaten tozlandığını görünce alıveriyorum 10 dk mı bile almıyor. Eşim wc temizliği konusunda titiz bazen kendi yapıyor lavaboyu klozeti çok da kirlenmiyor...
Kısacası temizlikle fazla vakit kaybedip yorulmuyoruz. Sen de 2 haftada bir çağırabilirsin ev çok büyük değilse yarım gün bile yeter. Pencereler silinmesi gerektiğinde tam gün çağırırsın. Başka türlü bebek doğunca hiç idare edemezsin zaten hem iş hem çocuk...

Yani çalışıp da idare edebilenlere ben şaşırıyorum açıkçası. Ben de pis dağınık tayfadanım herhalde. :-)

Size birşey diyecegim
Egerki ablayi alip arkasindan temizlik yapmayacaksaniz alin.
Titizim dediginiz icin bunu soyledim yanlis anlamayin.

2 haftada bir yardımcı alıyorum. Derin temizliği o yapıyor. Bayağı rahatlatıyor. Titizlik diye ömrünüzü bitirmemelidir tavsiye ederim. Bir kadın alın, gösterin sizin yapma şeklinizi, bir müddet onlar da size alışır. Ben dağınıklıkta duramiyorum mesela, ev dağınık olunca, perdeler kirli olunca, buzdolabı karışık olunca aklımı toparlayamam, gelirler sağdan sağdan.

Gen eşim diyor, ev battı diyorsun, gayet derli toplu diyor ama o da benim gördüğümü görmüyor. Derli topluydsa sorun yok diye düşünür. Ben de bir yardımcı kadın aldım, perdeleri indirdik, camlar, halılar, koltuklar giriştik, 2-3 günde bitti. Rahatsız olurum ama devamlı eşmde bezle de dolaşamam.

Bu adam degismez tatlim, cunku annesi boyle yetistirmis. O yuzden hep diyorum erkek annelerine cok is dusuyor diye. Benim esim suyunu bile kendi almazmis bekarken..gel bu adama duzenli olmayi titiz olmayi ogret..tuvalet 5 ay temizlenmese ev 1 yil suprulmese.camasirlar 3 ay yikanmasa neden boyle demez :D valla iyi mi kotu mu bilmiyorum..hani cok herseye dirdir eden ve mizmizlanan,, yok pantolonum neden utulenmedi, yok gomlegim yikanmadi mi filan dese o da sinir bozucu..bu isin bi orta yolu olmali.

Dun aksam yatmadan camasirlari topla demistim, sabah bi baktim 6 bucukta camasirlar hala asili..kaldirmam gerekiyordu zaten..niye camasirlari toplamadin? Dedim..unuttum dedi..yani boyle..bende niye unutuyosun? Dedim :D haha diyor..unutmanin sebebimi olur?

Bak biz kadinlar odaya girince bile o camasirlari gorup toplariz aklimizin bi kosesinde olur..ya gercekten unutuyorlar ya da bize kitir atiyorlar.

Ha buarada bak dun aksam ufaklikla uyudum zaten basim cok agriyodu, birsey yapacak halim olsaydi mutfagi o halde birakmazdim..

Sabah 6,30 kalktim once mutfagi toparladim..bulasiklari toparladim vs..

Sonra salona gectim daginikliklari hallettim, orayi burayi duzelttim..camasirlari toparladim..

O sirada ufaklik mizmizlandi onun sutunu isittim icirdim..biberonunu filan yikadim..o sirada meyvesini yedirdim. derken benim gitme vaktim geldi catti..hemen bi dus aldim giyindim ciktim.

Bugunluk esim evde oldugundan boyle oldu, gunluk rutinimiz bu degil tabi..ama esim benim yaptigim bu isleri hayatta yetistiremezdi o kisa sure icinde..ha zamaninda yontulmamis iste ne yaparsin :D

Ama sunu diyeyimki kadinlar cok baska dusunuyorlar genelde..erkeklerde alismissa alismistir alismadiysada cok zor alistirmak..dunyaya baska gozle bakiyorlar sanki.

Senin rahatsiz oldugun seyleri onlar gormuyor bile..ugrasmak istemiyorlar birde…bencillik mi bu? Evet bencillik bencede…

Ya boyle kendini deli ede ede duracaksin, ya kendini cok yoracaksin bebeginle daha yorucu olacak hersey..ya da bi yardimci alacaksin..

Benim yardimci almak gibi durumum olsaydi alirdim herhalde..

Su an erkek olduğumdan suphelendim, cogunuzun kocasi benim kafadan :KK70:
Benim belli bir periyodum yok, camdan disariyi gorememeye baslayinca yardimci aliyorum :KK53: haliya bisey dokulunce yikamaya gonderiyorum, koltuklari yataklari da yikatiyorum. Hayatimda bir kere cam sildim aleme maskara oldum, hic hali koltuk silmedim, dolaplarimin icleri de daginik, ama hayat guzel :KK66: ozetle çok kasmayin, banyonuz mutfaginiz temiz olsun, yemeginizi temiz yapin, bulasiginiz guzel yikansin gerisi hikaye, azcık daginikliktan kimseye zarar gelmez.

dağınıklıkta yaşanmışlık vardır,

bu sözü düstür edindim ben de.

ha ha.

yatakları yıkatıyorum demişsin, onu anlamadım, koltuk yıkamacılar mı yıkıyor?
benim yatak da yıkansa fena olmaz, oğluşumun tuvalet kazalarına ailecek maruz kaldığımız oldu bir kaç kez :(

bu arada biz eşimle bu konudaki kadınlardan çok farklı yaşıyoruz.

ben dağınığım, eşim düzenli, ben biraz pasaklı sayılabilirim bazı konularda, eşim her konuda titiz.

aslında evin dağınıklığı onu rahatsız ediyor ve ben de tembel olduğum için kadın alıyoruz.
eskiden yardımcı fikrine karşıydı eşim, evin mahremi bozuluyor diye düşünüyordu, baktı benden haır yok, şimdi istediğin sıklıkta çağır diyor :)

Back
X