temizlikçi abla almalı mıyım

dağınıklıkta yaşanmışlık vardır,

bu sözü düstür edindim ben de.

ha ha.

yatakları yıkatıyorum demişsin, onu anlamadım, koltuk yıkamacılar mı yıkıyor?
benim yatak da yıkansa fena olmaz, oğluşumun tuvalet kazalarına ailecek maruz kaldığımız oldu bir kaç kez :KK43:

Benim evimin toplanmis hali bile daginik zaten :KK70: ortada bir tek yasanmislik izi olmayan evler bana da mobilyaci showroomu gibi geliyor. Ben evi toplasam da ortada bir sehpa, ustunde laptop, laptopun yaninda bir kavanoz ceviz falan filan, yine daginik gelir normal bir kadina ama onlarin yeri orasi :KK53:
Yatak kazamiz bizim de oldu :KK51: olmasa da o yataklardan aleze carsafa ragmen acayip kir cikiyor. Koltuk yikama sirketleri var, onlari cagiriyorum, hali yikama makinesi gibi bir makineleri ve ozel deterjanlari var, onunla tazyikli puskurtup cekerek koltuklari da yataklari da yikiyorlar. Yeni alinmis gibi piril piril oluyorlar.

Benim evimin toplanmis hali bile daginik zaten :KK70: ortada bir tek yasanmislik izi olmayan evler bana da mobilyaci showroomu gibi geliyor. Ben evi toplasam da ortada bir sehpa, ustunde laptop, laptopun yaninda bir kavanoz ceviz falan filan, yine daginik gelir normal bir kadina ama onlarin yeri orasi :KK53:
Yatak kazamiz bizim de oldu :KK51: olmasa da o yataklardan aleze carsafa ragmen acayip kir cikiyor. Koltuk yikama sirketleri var, onlari cagiriyorum, hali yikama makinesi gibi bir makineleri ve ozel deterjanlari var, onunla tazyikli puskurtup cekerek koltuklari da yataklari da yikiyorlar. Yeni alinmis gibi piril piril oluyorlar.

peki aynı gün yatak kullanılabiliyor mu?
ben de bu ara koltukları temizleteceğim, yatak nedense aklıma gelmedi, onu da yaptırayım.
çok iyi oldu yorumunu okuduğum :)
teşekkürler.

peki aynı gün yatak kullanılabiliyor mu?
ben de bu ara koltukları temizleteceğim, yatak nedense aklıma gelmedi, onu da yaptırayım.
çok iyi oldu yorumunu okuduğum :)
teşekkürler.

rica ederim ne demek :)
işlemin sonunda içindeki suyu iyice çekiyorlar dışı kuru oluyor ama bana içi nemli kalmış gibi geliyor. onlar 5-6 saat havalandırın sonra kullanabilirsiniz diyorlar, ben yıkattığım gün ya peteğe yaslıyorum akşama kadar öyle kalıyor ya da yazsa güneşe koyuyorum. yani işlem sabah saatlerinde yapılırsa geceye kadar kurumuş oluyor, bir sıkıntı olmuyor.

öncelikle hamile halinizle çok fazla ev işlerine kaptırmayın kendinizi lütfen. hareket yorar sizi en basiti o deterjanlar ve bir Türk kadınlarının taparcasına sevdiği çamaşır suyunu solumak iyi değil bebek için.

erkeklerin geneli böyle ne yazık ki yapacak bir şey yok. ben de haftasonu sürekli bir toplama halindeyim. hafta içi çok fırsat olmuyori haftasonu da kızımla oyun oynarken filan hallediyorum ve kocamın da daha kendiliğinden kalkıp iş yaptığını görmedim. ite kaka, böyle bunlar :mad:

haftada bir yarım gün alıp çok detaylı olmayan bir silme süpürme bi de ev toplama isteyebilirsiniz. ayda ya da iki ayda bir de sadece camları sildirirsiniz, ya da iki haftada bir tam gün alırsınız.

Ondan sonra çıkıp ondan önce evde oluyorsunuz sanırım.

Böyle küçük şeyler için kendinizi doldurmayın ama bazı şeyler öğretebilirsiniz.

Mesela çamaşır sepetine girmeyen şey yıkanmaz gibi.

Adamın sizden beklememesi güzel valla. Kadının temizlediği evin üzerinden tekrar geçen adamlar biliyorum. Yaptığın hiç bir işi beğenmeyip, bütün gün totonun üzerine mi oturdun iması veren adamlar... Çok daha itici emin olun.

Yaşam alanınız önceliğiniz olsun, çamaşır/ ütü boş bir odada durabilir. Huzurdan önemlisi yok.

Amaan dağınık adam da duzelmiyo dun bayan aldım bugün bir baktım koltukta kirli çorabı birakmis çekmiş gitmiş

Valla eşim de çocuğum da aşırı daganik bende yapmıyorum artık 15 günde haftada alicam

Benim eşim de böyle

Annem de

Kv dem tam tersi ama

Hayata bakış açısı önemli yani yatak odam şu an dağınık size göre yani ama bu benim hayatımda eksiklik yarattı mı hayır

Ben oraları toplamak için neden yarım saat erken uyanayım mesela

Ya da bugün yorgunsam yemek yediğimiz tabaklar masada dursa neyimiz eksilir zaten biz yedik yarın masa lazım olunca toplar koyarız tezgaha dinlenince de tıkarız makinaya

Siz benden küçüksünüzdür muhtemelen 36 yaşındayım ve şimdiye kadar bu yaşantımın zararını görmedim ama siz bakın geriliyorsunuz eşinizle aranız bozuluyor vs

Tamam her şeyi salmayın ama olabilir şeyler olduğunu görün ve çok germeyin kendinizi zira bebek olunca dağınıklık da katlanacak

Bende ne yaparım ne içim rahat eder o_O
bende bir degisigim :KK53:

Bu adam degismez tatlim, cunku annesi boyle yetistirmis. O yuzden hep diyorum erkek annelerine cok is dusuyor diye. Benim esim suyunu bile kendi almazmis bekarken..gel bu adama duzenli olmayi titiz olmayi ogret..tuvalet 5 ay temizlenmese ev 1 yil suprulmese.camasirlar 3 ay yikanmasa neden boyle demez :KK70: valla iyi mi kotu mu bilmiyorum..hani cok herseye dirdir eden ve mizmizlanan,, yok pantolonum neden utulenmedi, yok gomlegim yikanmadi mi filan dese o da sinir bozucu..bu isin bi orta yolu olmali.

Dun aksam yatmadan camasirlari topla demistim, sabah bi baktim 6 bucukta camasirlar hala asili..kaldirmam gerekiyordu zaten..niye camasirlari toplamadin? Dedim..unuttum dedi..yani boyle..bende niye unutuyosun? Dedim :KK70: haha diyor..unutmanin sebebimi olur?

Bak biz kadinlar odaya girince bile o camasirlari gorup toplariz aklimizin bi kosesinde olur..ya gercekten unutuyorlar ya da bize kitir atiyorlar.

Ha buarada bak dun aksam ufaklikla uyudum zaten basim cok agriyodu, birsey yapacak halim olsaydi mutfagi o halde birakmazdim..

Sabah 6,30 kalktim once mutfagi toparladim..bulasiklari toparladim vs..

Sonra salona gectim daginikliklari hallettim, orayi burayi duzelttim..camasirlari toparladim..

O sirada ufaklik mizmizlandi onun sutunu isittim icirdim..biberonunu filan yikadim..o sirada meyvesini yedirdim. derken benim gitme vaktim geldi catti..hemen bi dus aldim giyindim ciktim.

Bugunluk esim evde oldugundan boyle oldu, gunluk rutinimiz bu degil tabi..ama esim benim yaptigim bu isleri hayatta yetistiremezdi o kisa sure icinde..ha zamaninda yontulmamis iste ne yaparsin :KK70:

Ama sunu diyeyimki kadinlar cok baska dusunuyorlar genelde..erkeklerde alismissa alismistir alismadiysada cok zor alistirmak..dunyaya baska gozle bakiyorlar sanki.

Senin rahatsiz oldugun seyleri onlar gormuyor bile..ugrasmak istemiyorlar birde…bencillik mi bu? Evet bencillik bencede…

Ya boyle kendini deli ede ede duracaksin, ya kendini cok yoracaksin bebeginle daha yorucu olacak hersey..ya da bi yardimci alacaksin..

Benim yardimci almak gibi durumum olsaydi alirdim herhalde..

Benim eşim de ev rezil olsa ses etmezdi çokta daginikti ben bir saldım
Şimdi o rahatsız oluyor topluyor
Ama dağınıGiz ailece

Ben düzenliymdir, geldiğinde tüm evi yapıyor. Çünkü alıştı artık, her hafta aynı işleri yapmaya. Tüm temizlik artı yatak örtümü değiştirir.
Bazen camları silme diyorum, gerek olmuyor, temiz oluyor.

Tüm temizlik derken
Süpürmë silme toz alma nevresim değiştirme cam silme balkon yikama
Bunların dışındadolap kapı siler mi
Ne kadar veriyorsunuz

merhabalar beylıkduxu buyukcekmece cıvarları ev ve ofıs temızlıgı ıcın eleman arayanlar 0.... nolu telefondan ulasabılırsınız

Son düzenleyen: Moderatör:
aynı benim eşim :KK70:ne gerk varmış bulaşık makinasına.ne zaman boşalt desem kağıt tabak batdak plastik kaşık alalım yiyip atalım.evi niye temizliyomuşuz işiyormuytuz biz eve napıyormuşuz.cam neden siliniyormuş zaten batıyor geri.tül niye yıkanıyor yağlı ellerimizi tülemi siliyomuşuz.kendisi kendine aşırı tititzdir ama eve gelince çok gereksiz.
Hahaha yanlız değilmişim:KK53: benim eşim de kendine çok titiz ama özellikle mutfağın canına okur. Walla biz çareyi çoğunlukla plastik tabak-bardak kullanmakta bulduk ne yalan söyleyim

Back
X