temizlikçi çağıranlar bakabilirmi?

benım yazlık eve bi abla geliyor
evde temızlenebılcek ne varsa dolaplar harıç her yerı mıs gıbı yapıyordu sağolsun
80tl verıyordum kı o evım çok büyük

bıkere ınşaat sonrası geldı bı o zaman 100tl vermıştım ıstemedı gerçı ama ev çok pıstı

Bence yardımcı konusu çok şans ışı kımısı üstünden alıyor kımısı kendı evı gıbı özenerek tıtız bı şekılde temızlıyor
o abla bana ılk geldığınde yerlerı vıleda ıle değıl de normak el bezıyle sılmıştı çok şaşırmıştım yapma öyle vıledayla sılelım dedım çok gülmüştü bana olur mu öyle şey dıye

Umarım ıyı bırıne denk gelırsın

Bunlar normal sık alacaksanız, dikkat edilmesi gereken bir kaba temizlik artık bir ince zorlayıcı iş seçmek mesela camlar yerler her hafta fix fazladan bi hafta mutfak dolaplarının içleri bir hafta ütü bir hafta koltuklar vs gibi

Kıyamam ya işte işini ciddiyetle yapan insanlarda var boşverip üstten üstten yapanlarda..

Genelde ya dolaplari ya camlari temzliorlar.80 tlye gelenler hcbosey yapmiolar.ben her hfta cagiriorm yrm gn utumide yapio 55 tl verirorm senede 2 kezde tam gun 105 veriorm ya cami ya dolaplari sildiriorm.tmzlkci almadan once sorsaydin.ya da 150 tlye fln temzlk srketnde cagirsaydn onlar yapio sor tabii bi

Kıyamam ya işte işini ciddiyetle yapan insanlarda var boşverip üstten üstten yapanlarda..

evet bende onu anlatmak ıstedım aslında
amaan boşver bu nasıl olsa yanlız yaşıyor anlamaz dıyıp geçebılırdı de
ama öyle bır yapıyor kı ışını, her kuruşu hak edıyor
ben yardım etmek ısteyınce ızın vermıyor sen yapamıyorsun dıye bende ona yemek yapıyorum o arada

ben düzenli haftada 1 alıyorum. halıları siler söylersem ütüleri yapar ama her hafta dolap içi sildirmiyorum hatta aklıma bile gelmedi yani

Aldıgı paranın hakkını verenlerden demek ki.. helal olsun :81:

Benim kadın koltuk ve halı temizliğinide yapıyor,ekstradan sağolsun ütüleride yapıyor..ama buzdolabı ve mutfak dolaplarını ilk kez duydum

mutfak dolabı ve buzdolabı mı??? valla bende ilkkez duydum
bence bunlar hariç diğerlerini yapar.. bize gelen yardımcı abla bu ikisi hariç diğerlerini yapıyor
benim bildiğim bu saydıkarın ekstra.. onlar için başka gün alabilirsin..

bana sürekli geliyor, bunların hepsini tek günde yapanına hiç rastlamadım.

benim yardımcıdan yana pek şansım olmadı ama tutturdum birini sonunda

yıllardır çalışan ablamız artık eşi izin vermediği için işi bıraktı ,ondan sonra 4 tane denedim 4. de buldum aradığımı

birinci gelen çok derin çok güzel bir temizlik yapmıştı .15 günde bir geliyor,,diğer gelişinde ben bu paraya çalışamam ,eviniz dubleks ve yeterli değil dedi ,baştan biliyordu ve bu parayı kabul etmişti ( 80 tl veriyordum )

ikinci gelen ben çok iyyim bu işte ,yıllardır yapıyorum dedi ,ilk gelişinde camlarım çok pisti ve silmemişti ,elimi attığım her yer tozluydu ,aradım kusura bakma ama ben başka biriyle anlaştım dedim

üçüncü gelen sakin sessiz işini yapan bir kadıncağızdı ,kayınpederi ölünce kayınvalidesi bunda kalmaya başladı işi bıraktı

dördüncü ise gerçekten işe ihtiyacı olan biri olduğundan işinin hakkını vererek yaptı ..ve 7 aydır bu ablamız geliyor evime ,yaptığı işleri ise şöyle

1-sil-süpür ( silme vileda ile değil elle )
2-1 balkon ve 1 teras yıkama ( ben yıkama dedim ama yapıyor )
3-kapı tozları alma
4-cam silme ( her gelişinde değil ,bir sefer sildiyse diğer sefer silmez başka iş yapar )
5-2 banyo ,küvet duş kabini ,banyo tezgahı ve klozet temziliği
6-mutfak dolapları ( üstten siler içine dokunmaz ,ben istemiyorum )
7-halıları kaldırıp silkeler
8-cam silmediği zaman ütü yapar

ve benim ona söylemediğim ama sanırım kendi içinden gelerek yaptığı diğer şeyler
makineye çamaşır atar ,bitince asar ,kuruyunca katlar yada ütüler
halıyı beğenmediyse atar terasa yıkar ,
banyodaki havluları değiştirp temizlerini koyar
çıkarken mutfak ve banyo çöpünü atar
gözün gördüğü görmediği her ufak detayı silmeden geçmez ( prizlerin tozuna kadar )
perdeleri,tülleri yıkar ,koltuk minderlerini söker yıkar .

yani nasıl bir kadın anlamadım ,atom karınca gibi ,bayram temizliğinde biraz fazla para bıraktım ,fazlasını almamış ,aradım neden almadın diye ,ne bileyim yalnış koydun sandım dedi ,bir dahaki gelişinde tekrar verdim

allah razı olsun ondan işini çok çok iyi yapıyor ..

Bana ayda iki kere geliyor yazdiklarinizin hepsini yapiyor arti olarak vitrini siliyor ic dis. Ama her geldiginde degil tabi bi perde yikar takat bir vitrin bosaltir bir mutfak dolaplarini indirip siler yerlestiri buzdolabi silwr tabi bunlar bir gunde asla olmaz rutine binmesi lazim. Bana utu yapmiyor yaptirma diyor zaten. Evim dublex ama her geldiginde camlari siler cam silmeden temizlik olmaz der. 100 tl veriyorum ama bana basladigindan beri ekstra bir suru yeri oldu cok tavsiye ettim. Amacim hee hafta yarim gun almak ama kabul etmiyor

Ben de mutfak dolapları ve buzdolabı temizlediklerini ilk defa duyuyorum.biz de uzun yıllar aldık ama ince iş yaptırmadık,buzdolabımı niye kadın temizşesin yada vitrinin içini..kaldı ki zaten benim gibi yapmazlar 1,ikincisi muhakkak vitrinde birşeyler kırılır gerek yok..
kaba temizlik yapılır cam ,kapı, duvarlar,belki salondaki halıyı siler.ne kadar çok iş olursa o kadar baştan savma yapar bence gerek yok...buralarda günlüğü 100 tl.sabah 9/akşam 6 yada 7 gibi bitirirler en fazla..

benim ki bir şey demezsem eğer ekstra olarak;
- Camları siler ( camlarım çok vakit alıyor, balkon camı falan büyük...)
- Evi süpürüp siler ( yerleri viledayla silmez, yer beziyle siler. Toz alırken ayakkabılığın içini, gardıropların en altını da siler)
- Banyoyu duvarlar dahil siler.
- Kapıları siler.
- Mutfakta dolapların dışını, ankastrelerin dışını, tezgah arasını, tezgah üstündeki tüm alet edevatı siler.

Ben her hafta cam sildirmiyorum. Cam silmediği haftalarda duruma göre bazen ütü yapar, bazen buzdolabı ve mutfak dolapları içlerini temizler, bazen gardırop içlerini, bazen koltukları, halıları, avizeleri temizler.

Keşke Ankara da olsanız bende öyle birini bulmak isterdim (( kıskandım sanırsam

bende 12 yıldır yardımcı bayan çağırıyorum ayda iki kere geliyor... daha hiç buzdolobı sileni görmedim duymadım açıkçası tabi kastettiğiniz buzdolabının içiyse... birde bazı arkadaşlar perde yıkatıyormuş açıkçası onuda ilk kez duyuyorum.. bana gelen bayan cam kapı balkonlar mutfak dolabı tuvalet banyo yapıyor ve her yeri süpürüp tozunu alıyor sabah 8'de geliyor akşam 8'de gidiyor halı ve koltuk her zaman sildirmiyorum...

ben perde yıkatmıyorum ,kendi yıkıyor ,daha doğrusu ben yapacağı hiçbir işi söylemiyorum ev senin kolay geslin diyorum işe gidiyorum ,geldiğimde yapılan işi görüyorum ..
ayrıca bende halı sildirmiyorum zaten yıkamaya gidiyor halılarım,kendi kirli gördüyse yıkıyor üstüne birde ..koltuk ta sildirmiyorum ama diyelim ki koltukta bir leke gördüm ,akşam geldiğimde o leke yokolmuş oluyor ..demekki içinden geliyor kadının yapmak ..

nekadar şanslısınız yaa ben aylardır arıyorum bulamıyorum.camlarım battı iyice derin bi temizliğe ihtiyacım var.hamile oldugum için yapamıyorum camdı,derin temizlikti.bi tane gelmişti ilk hamileliğimde saat 9a 10 kala başladı camlara saat 16 da bitirdi.(sırf cam sildi)bide benden utanmadan 100 lira istedi.neyse dedım 80 veririm başka vermem.çok ağırdı oyle boyle deıl tamam guzel yaptı ama ben her cama 80 verirsem yandım yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…