ben perde yıkatmıyorum ,kendi yıkıyor ,daha doğrusu ben yapacağı hiçbir işi söylemiyorum ev senin kolay geslin diyorum işe gidiyorum ,geldiğimde yapılan işi görüyorum ..
ayrıca bende halı sildirmiyorum zaten yıkamaya gidiyor halılarım,kendi kirli gördüyse yıkıyor üstüne birde ..koltuk ta sildirmiyorum ama diyelim ki koltukta bir leke gördüm ,akşam geldiğimde o leke yokolmuş oluyor ..demekki içinden geliyor kadının yapmak ..
senin bayan ist ataşehire gelirse bende alayım :26: ciddiyim...
benim yardımcıdan yana pek şansım olmadı ama tutturdum birini sonunda
yıllardır çalışan ablamız artık eşi izin vermediği için işi bıraktı ,ondan sonra 4 tane denedim 4. de buldum aradığımı
birinci gelen çok derin çok güzel bir temizlik yapmıştı .15 günde bir geliyor,,diğer gelişinde ben bu paraya çalışamam ,eviniz dubleks ve yeterli değil dedi ,baştan biliyordu ve bu parayı kabul etmişti ( 80 tl veriyordum )
ikinci gelen ben çok iyyim bu işte ,yıllardır yapıyorum dedi ,ilk gelişinde camlarım çok pisti ve silmemişti ,elimi attığım her yer tozluydu ,aradım kusura bakma ama ben başka biriyle anlaştım dedim
üçüncü gelen sakin sessiz işini yapan bir kadıncağızdı ,kayınpederi ölünce kayınvalidesi bunda kalmaya başladı işi bıraktı
dördüncü ise gerçekten işe ihtiyacı olan biri olduğundan işinin hakkını vererek yaptı ..ve 7 aydır bu ablamız geliyor evime ,yaptığı işleri ise şöyle
1-sil-süpür ( silme vileda ile değil elle )
2-1 balkon ve 1 teras yıkama ( ben yıkama dedim ama yapıyor )
3-kapı tozları alma
4-cam silme ( her gelişinde değil ,bir sefer sildiyse diğer sefer silmez başka iş yapar )
5-2 banyo ,küvet duş kabini ,banyo tezgahı ve klozet temziliği
6-mutfak dolapları ( üstten siler içine dokunmaz ,ben istemiyorum )
7-halıları kaldırıp silkeler
8-cam silmediği zaman ütü yapar
ve benim ona söylemediğim ama sanırım kendi içinden gelerek yaptığı diğer şeyler
makineye çamaşır atar ,bitince asar ,kuruyunca katlar yada ütüler
halıyı beğenmediyse atar terasa yıkar ,
banyodaki havluları değiştirp temizlerini koyar
çıkarken mutfak ve banyo çöpünü atar
gözün gördüğü görmediği her ufak detayı silmeden geçmez ( prizlerin tozuna kadar )
perdeleri,tülleri yıkar ,koltuk minderlerini söker yıkar .
yani nasıl bir kadın anlamadım ,atom karınca gibi ,bayram temizliğinde biraz fazla para bıraktım ,fazlasını almamış ,aradım neden almadın diye ,ne bileyim yalnış koydun sandım dedi ,bir dahaki gelişinde tekrar verdim
allah razı olsun ondan işini çok çok iyi yapıyor ..
arkadaşlar ben ilk defa temızlıkçi cagırcam size bir sorum var.
camlar silinecek
tuvalet-banyo temızlık
mutfak dolabı -buz dolabı
balkonlar -kapılar
tozlar alınacak.
tum oda supurulup sılınecek.
bu işler normal degılmı? koltuk veya halı temızlıgı YOK.
arkadaşlar ben ilk defa temızlıkçi cagırcam size bir sorum var.
camlar silinecek
tuvalet-banyo temızlık
mutfak dolabı -buz dolabı
balkonlar -kapılar
tozlar alınacak.
tum oda supurulup sılınecek.
bu işler normal degılmı? koltuk veya halı temızlıgı YOK.
Benim kadın koltuk ve halı temizliğinide yapıyor,ekstradan sağolsun ütüleride yapıyor..ama buzdolabı ve mutfak dolaplarını ilk kez duydum
ben temizlik için yardıma bayan almıyorum,kendim yapıyorum..
ama annemler,teyzemler aynı bayanı alıyorlar ve bu zamana kadar tam anlamıyla memnun kaldıkları olmadı..
son gelen ilk geldiğinde çok güzel yapmış ama sonraki gelişlerinde hep savsaklamış işi..
en son hepsine aynı şeyi yaptı..yarım gün geleceğim yanımda kuzinimde olacak dedi..günlük aldığı ücretin biraz daha üstüne konulup bölüştürülmesini istedi..mesela 80 alıyorsa 100 alıp 50-50 bölüştürülecek ama yarım günde temizlik yapıp gideceklerdi.. gelmişler sabah kahvaltısı yapmışlar 1 saat laklakla geçen kahvaltı.işe başlamışlar aynı odadan ama birtürlü odalarda çıkamıyorlarmış..sonra demişlerki "işi yetiştiremeyeceğiz akşama kadar kalıcaz sen bize 160 ver,bir de öğle yemeği".. bizimkilerde asla laf söyleyemezler,baştan öyle söylemedin gibi...
sonuç olarak kadın kendisi yarım günü teklif etti,çocuklarıyla ilgilenmesi gerekiyormuş ve o yüzden kuzinini getirmişti..(annem-anneannem ve teyzeme) aynı şekilde davranmışlar.ve iş bittiğinde evde temizlik yapıldımı yapılmadımı kokusu bile yoktu.. kendi kaybetti bizimkilerden kaç aile alıyordu onu.. şimdi başka bir bayanla anlaştı bizimkiler..bakalım inşallah bu bayanlar gibi değildir yeni gelecek bayan..
İstanbul canım avrupa yakası..100 tl veriyorum,çok titiz bi kadın yaptığı işi beğeniyorum.Sizinki baya iyimiş hangi şehirdesinin ve ücret bilgisi verebilirmisiniz?
kendi evime ilk temizlikçi aldığım gün geldi aklıma :) kahvaltısı ve öğle yemeğine kadar hazırladım. üstten elektrik süpürgesi ile aldı,daha sonra detaylı alacagını söyledi ve camlara girişti. Evet benim camlarım çok fazla, balkon 4 tane ama bana hepsini bitirecegini söyledi. o zamanlar iyide para vermiştim, ona göre anlaşmıştık. neyse sabah 8.30da başladı akşam 6 da mesaim bitti dedi ve yaptığı balkon ve cam o kadarben bile kendim yaptığımda daha fazlasını yapıyordum. toz, banyo yer silmesi vs. hiç birşey yok. çıkarken evin içinin dağınık ve temizlenmediğini söyledimde, birde üstüne demez mi yok yaptım diye. gözümün içine baka baka yalan söyledi. Eşim bile eve geldiğinde beni temizlik yaparken gördüğünde çok sinirlenmişti işini düzgün yapan bulması zor, evine sokacak kadar güvenecek insan bulması daha zor.
Gayet iyi bence. Ben 120TL veriyorum iki bayan geliyor, öğlene kadar bu saydıklarınızın dışında ütü ve koltukta siliyorlar.
Arkadaşlar 2+1 evim için temizliğe yardımcı bayana ihtiyacım var.
Yeni evliyim ve çalışıyorum her ay 1 kere olmak üzere;
Camlar silinecek (2 salon, 1 y.odası, 1 oturma odası camı)
Yerler süpürülüp, silinecek.
Toz alınacak
Koltuk ve Halılar silinecek
Mutfak dolapları ve buzdolabı temizlenecek.
Banyo WC temizlenecek
Yapılacak işler bunlar. Anadolu yakası-Maltepe çevresinde çalıştığınız güvendiğiniz kişiler varsa tavsiyelere açığım.
canım benim ben istanbul çatalcada yaşıyorum ,umarım sende bulursun benim yardımcım gibi birini ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?