Temizlikçi Konusunda Deneyimli Hanımlardan Fikir İstiyorum

PembePaltolu

Guru
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
11.717
12.042
498
Merhabalar

Konuyu fikir sahibi olmak için açtım:

Ben ilk defa temizlikçi alacağım tam gün ve 1 kişi olacak. Yapılacak işler de bu şekilde:
Evim 3+1 160 metrakare ama iki odayı kullanmıyorum.

-Camlar sadece içten silinecek (Havalar yağışlı olduğu için içten silmenin anlamı yok diye düşündüm)
-Mutfak dolaplarının dış yüzeyi silinecek
-Mutfak duvarlarım komple fayans, tüm fayanslar silinecek
-Salonumdaki koltuk-halı silinecek.
-Banyo kabin,fayans temizlecenek
Ben de bu arada tülleri yıkayacağım, ona vereceğim o asacak. Hamile olduğum için merdivene çıkamıyorum çünkü.

Tam gün gelecek sizce işler fazla mı? Fazlaysa neler fazla? Yoksa 1 günde yetişir mi?

160 m2 lik ev için sanki fazla gibi geldi ,yani ya fayans ya koltuk birini çıkarman daha doğru olur tabi evindeki eşya yoğunluğunu bilmiyorum

Bu seferlik ya mutfak dolap ya salon halı olsun bir dahakine de diğerini yapar
Bence çok olmuş
İş arttıkça özen detay azalır haliyle
Ben bir günde evimi herşeyiyle temizleyip çıkamıyorum gelen kadın ne yapsın

Yetisir tabi kolay gelsin simdiden bence distanda sildirin camlari temiz cama sadece leke olur.
Siz toz alirsiniz oda supurur ve elle yerleri siler dolap ustlerini falan siler biter.

160 m2 lik ev için sanki fazla gibi geldi ,yani ya fayans ya koltuk birini çıkarman daha doğru olur tabi evindeki eşya yoğunluğunu bilmiyorum

Evimde bir tek salon-yatak odası ve mutfak kullanılıyor. SAlonumda da koltuk takımı ve masa ile tv ünitesi var. Eşyam çok az yani.

ben de çok yüklenmek istemiyorum zaten, öncelikli olanları yaptırayım kalanları da zaman kalırsa yapar diye düşünüyorum. Mutfak,banyo ve camlar öncelikli benim için halı-koltuğu eşime de yaptırabilirim:)

Yetisir tabi kolay gelsin simdiden bence distanda sildirin camlari temiz cama sadece leke olur.
Siz toz alirsiniz oda supurur ve elle yerleri siler dolap ustlerini falan siler biter.
Evinin buyuklugunu hesaba katmadim ona gore mutfakta buyukse koltuk ve haliyi baska zamana birakin bence.

Halıları yıkamaya versen. Koltuk ve halı silmek bana hiç hijyenik gelmiyor. Hem de evin büyük yetiştiremeyebilir

Doğuma yakın halıları vereceğim zaten yıkamaya, sadece kabası gitsin diye şimdi yıkatsam doğuma kadar kirlenir diye. Zaten geçen ay sildim halıları pek kirli değil.

O halde ,öncelikli olanları yaptırıp zaman kalırsa diğerlerini yaptırırsın,birde zaman kısıtlı olup çok iş olunca baştan savma oluyor :)

evi süpürüp silecek mi?
yoksa bu işler tam güne az

halı sildirme bence.. koltuk silinsin.. zaten halı silinse bile temiz olmuyor yıkama en uygunu..
ben yetişir diye düşünüyorum. en azından denersiniz.. illa yetişecek demezseniz o hanım da gerilmez elinden geleni yapar. sizin de vicdanınız rahat eder..

Doğuma yakın halıları vereceğim zaten yıkamaya, sadece kabası gitsin diye şimdi yıkatsam doğuma kadar kirlenir diye. Zaten geçen ay sildim halıları pek kirli değil.

kış ayında özellikle evde ciddi bir deterjan kokusu oluşmaz mı, ne ile sildireceksiniz?

bence biraz pis oturun, yetişmez diye değil de ben pek sağlıklı bulmuyorum o sebeple.

yoksa diğer işler yetişir gibi duruyor. bunları da yaptırmazsan dolap içlerini de sildirebilirsin :)

Ben hiç halı silmedim ya sabunla mı siliniyor neyle siliniyor onu bile bilmiyorum,komik belki ama :) Açık renk olduğu için sürekli yıkattırıyorum. Koltukları da bilerek yıkanabilen kılıftan almıştım. Banyoyla mutfağın büyük değilse belki hepsi yetişir ama dediğim gibi 160 metrekare ev zor olur

Bence de fazla.

Şöyle ki yapar yapmasına. Fakat salla-pati dediğimiz öylesine bir temizlik olur.
Bir de, temizliğe yardıma gelen hanımlarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sende onun olduğu yerde olacaksın daima.
Mesela o senin salonunda cam mı temizliyor, halı mı siliyor, sende orada toz al.
Kadına ne kadar iş yapıyor ve yardım ediyor olursan o kadar hevesle iş yapıyorlar.
Aslıdna mantık şu: senin evin temizleniyor - kadın kendi evini temizlemiyor. O yüzden ondan mükemmeliyet bekleme.

Ben her kadın aldığımda dip köşe temizletiyorum ve işlerin bitmesi için de birlikte yapıyoruz.
O perdeleri söker ben atarım makinaya çıkartırım o asar, her geldiğinde bütün evin camlarını içten & dıştan temizletirim.
Her seferinde halı & koltuk tabii ki sildirmiyorum, zaten zor ve zahmetli birşey. Onun için bir geldiğinde koltuk halı sildirirsem bir geldiğinde fayans sildiriyorum ki dengelensin. Eğer düzenli alırsan sana faydası çok olur evine alışır vs. Arada sırada alınca insan ipin ucunu tutamıyor.

muhtemelen evin 100 m2 si kullanımda.
balkonları falan da yıkatmayacğını düşünerek böyle hesapladım :)

muhtemelen evin 100 m2 si kullanımda.
balkonları falan da yıkatmayacğını düşünerek böyle hesapladım :)
Aslında yetiştiredebilir gelen kadına bağlı, sadece mutfak-banyo duvarlarının temizlenmesi ve halı-koltuk silinmesi beraber olunca şüpheli :) Ne olur ne olmaz,en önemsizini en sona koysun bence

Normal şartlarda bu saydığınız işler tam gün gelen insan için fazla değil. Yetiştirebilir yani. Koltuk ve halı silme dışında çok da yorucu işler yok camlar zaten içten silinecekmiş.

Kişiden kişiye değişiyo sanırım bu dediğin bana gelen hanım yapma bu sefer gerek yok desemde herşeyi 4 , 4 lük yapıp cıkar haftada bir gelir camı ve koltuğu silmeden asla cıkmaz. 1 bucuk yaşında kızım var en cok bunlar kirleniyor.
Halıları ayda bir siler ipek ve cin halısı olduğu için devamlı yıkamaya verilemiyor.
Haftada bir gün tüm dip köşe ütü yapar hiçbişey demem sağ olsun
Bence tam gün için cok değil dediklerin eşyan azmış zaten deneyimli ve tecrubeliyse bitirmeden cıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…