Temizlikçi Konusunda Deneyimli Hanımlardan Fikir İstiyorum

Bence evin kir duzeyine gore degisir

Atiyorum mutfak banyo duvar fayanslari cok kirli degildir tek silmeyle gececektir o zaman yetisebilir
Ama mesela ben su anki yardimcimi ilk aldigimda mutfak duvarlari 6 aydan fazladir hic silinmemisti ve haliyle cok zordu temizligi. Tek basina mutfak yarim gununu almisti ki mutfagim kucuktur dolabim azdir.O yuzden 100 m2lik evi iki tam gunde bitirebildi ancak.

Hepsı çok ış gucu gerektırır ılk planda olmayan bırını ele :)

Camları dıştan da sildirirsem diğerlerine hiç zaman

İşler çok yığılmasın diye bu arada da alayım dedim, zaten bayramdan beri elim hiçbir işe değmiyor detaylı olarak hiçbir şey yapmadım.

Hepsı çok ış gucu gerektırır ılk planda olmayan bırını ele :)

Şöyle karar verdim annemle de konuşup, camları tümden sildir yarım yamalak olmasın dedi.
Mutfak dolabı-camlar-fayanslar ve yetişirse banyonun fayansları silinecek. Nasıl oldu sizce böyle?

Şöyle karar verdim annemle de konuşup, camları tümden sildir yarım yamalak olmasın dedi.
Mutfak dolabı-camlar-fayanslar ve yetişirse banyonun fayansları silinecek. Nasıl oldu sizce böyle?

Camı ele ıstersen canım hos hangı ıldesın bılmıyorum ama yagıs falan . Küfür gibi silinip yagması .

Mutfağın büyüklüğü önemli bence yağlılık oranı önemli

Banyodaki fayansların miktarı da sonuçta duş dışındaki fayansların üzerinden silmek yeter banyoda sabun vs olmaz

bende ilk kez alacağım.....
ve utanıyorum başkasına şunu yap bunu yap demeye....
o yüzden kv min gelmesini bekledim o evdeyken gelecekler.
bende koltuk- halı yok. aklımdan geçmiyor değil ama fazla olur gibi geldi....
birde bana gelecek olanlar 2 kişi.... iş çabuk bitsin diye bu şekilde çalışıyorlarmış....

Bence yetişir. Ben de iki hafta önce aldım temizlikçi. Evim seninki kadar büyük değil ama pratik bir kadınsa bitirir. Camları dışarıdan silmeyecekmiş nasıl olsa. O sürede mutfak fayanslarını siler. Sen de halı da varmış tabi o oyalar.

Benim evimde oda oda yaptı çıktı.
Salona girdi camları sildi, koltukları sildi, yerleri sildi, tozları aldı, kapıyı sildi çıktı. Her odayı aynı şekilde yaptı. Sonra mutfak dolaplarını sildi. En son banyoyu temizledi.
Evim küçük olduğu için bir saat önce bitirdi hatta.

bence normal az bile tam gün gelecekse
benım abla 2veya 3 haftada bir tam gün gelıyor 9-6
3+1 evım tum evın camları+balkon camı siler
salon ve oturma odası koltukları siler
kapıları siler
mutfak fayans degıl,oyuzden dolap kapaklarını dıştan siler,dolap fırın vs çeker arkalarını da temızler,
banyo ve wc fayansları siler
ev genel toz al,süpür sil yapar,
yatak odası+bebek odası dolapları mobıltaları siler
ayda 1 duvarları siler
2 ayda bir perdeleri yıkar takar,
bende 3 ayda bir halıları yıkamaya gönderırım
günlügümüz 120 tl..
anlatınca çok gibi ama 9da başlasa öğlen yemeği sigara molaları vs derken işi 6ya kadar biter bazen daha da erken
o bu işlerle ugrasırken bende mutfak yatak odası antre dolap içleri vs. detayları düzenlerim
iki koldan çalışırız:)

Mutfağın büyüklüğü önemli bence yağlılık oranı önemli

Banyodaki fayansların miktarı da sonuçta duş dışındaki fayansların üzerinden silmek yeter banyoda sabun vs olmaz

Mutfağım öyle yağlı değil çok, sadece üst dolaplar.
Banyoda da kalorifer isinden kararmalar var, kendim yukarılara çıkamadığım için sildirmek istiyorum.

İşte eli çabuk biri biliyorum ama ne kadar zamanda ne yapar onu bilemiyorum. İnsan tanıdıkça ne kadar iş yapabilir bir günde kestirebiliyor. Umarım memnun kalırım da ben de düzenli temizlikçi bulma sıkıntısından kurtulurum.

Benim de annem gelecek:) İş çok olunca iki kişi geliyorlarmış ama ben kızı tanıyorum şimdilik tanımadığım birini istemedim. Doğum öncesi belki iki kişi alırım. İki kişiye kaç tl vereceksin?

cnm 120 tl istediler....
ama böyle halı gibi ekstra işler olursa ücret artıyormuş öyle demişlerdi.

bende hamıleyken baslamıstım düzenli almaya,
her ay gelen kişi bir zaman sonra kendı düzenini kurabiliyor,nezaman ne yapacagına karar verıyor
ben söylemiyorum artık şunu bunu yap diye..
eli çabuksa bi de elektrıgınız tutarsa zaten sen soylemeden o ne yapacagını bilir..
bana gelen abla sana geldıgımde hiç yorulmuyorum,kendı evın gibi hissediyorum diyor,hatta bazen bana valla bu gelmeyebılırmısım hıc kırlenmemıs parana yazık falan dedıgı bile oluyor:)
allaha şükür uzun arayışlardan sonra kafa dengi,savsaklamayan,eli çabuk birini buldum:)

2 kişi geldıklerınde fiyat degişmiyor aslında ama işi bitirme saatlerı degısıyor,6da biten iş oglen 1-2 de bitiyor
dolayısıyla yarım gün çalıştıkları için 60-60 paylaşıyorlar

halıları yıkamaya ver zaten40-50 tl birşey tutuyor 2-3 halı süper geliyor. ortada ahlı olmayınca işler çok azalıyor 1 günden önce bile bitebilir bu durumda işler bir dolap içi v.s. bile temizletebilirsin kalan zamanda fayans silmek atla deve değil çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…