Temizlikle kafayı bozmak üzereyim..Akıl ve tecrübelerinize ihtiyacım var:(

Sanırım burda önemli olan temizlik ölçünüz değil de yapmak istemediğiniz halde yapıyor olmanız.
Madem bu ölçü sizi yoruyor ve sıkıyorr biraz farklı şeylere yönelin o zaman düzelir.
Ayrıca yerdeki saçlarıda görüp rahatsız olsak fena olmaz zaten değil mi?
Kolay gelsin...

Son düzenleme:
bende hegun süpüruyorum ve sılıyorum,yerde 1ip görsem makına acıyomeyvahedigeldismile
sıkıntıdan tamamen ev dagınıksa hele ınanılmaz huzursuz oluyom,mutfakta 1 tane bulaşık olmıcak ıcım ıcımı yıyoeyvahedigeldismile

Bu durumun adı tıpta obsesif kompulsif bozukluktur. Aç internetten oku araştır. Tedavisi de psikiyatrsit doktora gitmektir.

temizlik hastası değilsin arkadaşım korkma.aslında yapılması gereken şeyleri yapıyosun bence.bende evde kendim kaldığımda aynen senin dediklerini yapıyodum.hatta ben yerleri günde 2-3defa sildiğimi bilirim,ev güzel koksun diye.ama artık hiç içimden gelmiyor yapmak.yaptımda kaynanam kıymetimi mi bildi sanki.

Arkadaşlarım ve ablalarım daha 2 senelik evliyim cocuğum yok
normaldede çok temiz bi insanım...
ama şu son 1 aydır deliricem resmen, hep gözüm yerlerde hep kıl saç görüyorum ve
haftada 3 kez süpürge ve hergün nerdeyse vileda yapıyorum tozları hergün alıyorum ama içime daralamalar geliyo panik geçiricek gibi oluyorum ,artık yoruyorum bedenimi...
bu kadar iyi değil ve ben bundan nasıl kurtulucam bana ne olur bi çare...
nasihat akıl verin canlarım:(

sen yine az yapiyosun bacim ben her gun supurup silip banyo tuvalet ne varsa kafayi yedim temizlikle kocam bikti banyoya birakmiyom evdeyim belki ondandir anlican beterin beteri var

kelin ilacı olsaaaa...
bende senin gibiyim aynen.kahvaltı masasını bile daha millet kahvaltısını bitirmeden toplamaya kalkarım.
dağınıklık en nefret ettiğim şeydir.
evim prıl prıl olmazsa içim rahat etmez.
öyle manyağımki birde gece tuvalete kalktığımda odaların ışıklarını yakarak bakarım düzenime mutlu olurum.
klinik vakkayım ben.
erken doğum falan yapmadan şu yolu bi tamamlasam başka bişiy istemiyorum.
şayet bu temizlik huyu yüzünden bebeğe bişiy olacak diye korkuyorum :(((
ha bide başkasının yaptığıda içime sinmez öyle yardımcı kadın falan alamam ben önce o temziler arkasından bi postada ben geçerim :))))
illa kendim yapcam sürünsemde kendim yapacam.
çok zor aslında çok...

Arkadaşlarım ve ablalarım daha 2 senelik evliyim cocuğum yok
normaldede çok temiz bi insanım...
ama şu son 1 aydır deliricem resmen, hep gözüm yerlerde hep kıl saç görüyorum ve
haftada 3 kez süpürge ve hergün nerdeyse vileda yapıyorum tozları hergün alıyorum ama içime daralamalar geliyo panik geçiricek gibi oluyorum ,artık yoruyorum bedenimi...
bu kadar iyi değil ve ben bundan nasıl kurtulucam bana ne olur bi çare...
nasihat akıl verin canlarım:(

benim annem sizn gibiydi, hatta bi gün teyzeme giderken yarı yolda banyoyu temizlemeyi unuttuğu için geri dönüp temizlediğini biliyorum. temizlik hastalrı hm kendilerini hem de etrafındakileri çok yorar.
annem dr' a gitti, dr ona " aklına ben şurayı temizlemeliyim"gelince mücadele et kendinle temizleme dem,iş.öyle öyle beynin temizlememeye şartlanmaya başlar demiş. tabii günlük yapılması gereken işleri yapın ama fazlasını yapmamaya gayret edin. kendinizi dışarı atıjn, bi komşuya akrabya falan gidin.

annem gelince eskiye göre daha iyi en azından aklına gelince "amann boş ver yarın yaparım" diyebiliyor artık

Bence psıkolog fılan hıkaye.

Pıs bır ev arkadası bulmalısın (:

Benım ev arkadasım degıl de, evımıze gelen ıkı bayan arkadasımız asırı pıstı. Bazen bızde kalırlardı, evden bır gıderlerdı. Arkalarından aglardım. Sevdıgımden, ozleyecegımden degıl. Sınırden! Her yer ama aklınıza gelebılecek her yer dagınık ve pıs olurdu.

Ee zamanla alıstım asırı tıtız olmamaya. Hayır, merak etmeyın o kadar pıs olmayı asla basaramam (: Sadece her sey daha dozunda sımdı.

Yanı sıze pıs bır ev arkadası bulmanızı sıddetle onerırım.

bazen ınsanın oyle donemlerı tutat ama 1 2 haftadan fazla surmez dolayısıyla arkadaslar haklı psıkologa gıtmelısın..

Back
X