Temmuz 2012'de tüp bebeğe başlayacak arkadaşlar, yola birlikte çıkalım...

bende öyle düşünüyordum.ama bazıları oh iyi boşver sende sorun olması dediklerinde demekki hala öyle görüyolar ve eşimi küçük düşürmüş hissettiriliyor bana

inş canım benim ya.eşimde öyle diyor bebek olursa unutursun diyor ama ben sürekli pişman olurum diye korkuyorum

kızlar size bişey söylicem ama
korkuyorum söylemeye ben tedavi ye başlamadan önde sigarayı bırakcam dedim
başlayınca
stresten bırakamadım.
sonra transfer oldu yine bırakamadım.hamileyim halaaaaaaaaaaaaa bırakamıyorum.günde 3-4 tane içiyorum ama içim içimi yiyor.çok üzgünüm.bebeğime bişe olmaz demii

Vallahi canim bendede öyle bi problem vardi birakicam dedim birakmadim taki haberi alana kadar arada bi esiminkinden cekiyorum bende bebegimi düsünüyorum hani onu cok zor bulduk hayatini riske atmak istemem sigara herzaman bulunur ama bebek sansi olurmu bilmiyorum o yüzden cok iyi düsün canimm olurmu en azindan bire düsür yapabilirsin
cünkü biz cok zor yolardan gectik bunumu atlatamicas dimi...

bende öyle düşünüyordum.ama bazıları oh iyi boşver sende sorun olması dediklerinde demekki hala öyle görüyolar ve eşimi küçük düşürmüş hissettiriliyor bana

Bi kere herkesten önce sen eşine o gözle bakmayacaksın ki, insanlarında bakış açıları değişsin. Sen olayı dramatize etmezsen insanlarda etmezler. Ben öyle düşünüyorum. Benim çevremdeki bazı zevzevklerde "aaa iyiki sorun sende değil valla sorun sende olsa çok vicdan yapardın. Daha fazla yıpranırdın. Şimdi kafan rahat nasıl olsa kocanda sorun var" dediklerinde bu nasıl bir zihniyettir ablacım, eşimde yada bende ne farkeder. Hastalığı veren Allah. Eşim yada ben bu rahatsızlığı gelip içimize koymadıkya. Kimsenin suçu yok. Ben senin gibi düşünmüyorum. Eşimde senin gibi düşünmüyor. Bunlar kenar mahalle ağzından çıkan laflar. Böyle konuşarak Allah a karşı günaha girmiş oluyorsunuz. Senin tansiyon hastalığın gibi, eşinin şeker hastalığı gibi bişey bu.

Ayrıca biz kadınlar erkeklere daha duygusalız ve paylaşımcıyız. Benim eşim hayatta hiç bir sırrımızı kimseye anlatmaz. Ben bazı konuları konuşmak isterim, paylaşmak isterim. Bizim doğamızda var paylaşmak. Dertler paylaşarak azalır, sevinçler paylaşarak çoğalır diye boşa dememiş atalarımız. Sen şimdi bizim topiğe takıl. Bak kafan nasıl dağılıyor. O şuursuz konuşma yapıp seni üzen insanlardan biraz uzak durmaya çalış. Bebişini kucağına aldığında hepsini unutursun. Hatta hamile kaldığında.

bunu söylemeye korkma, UTAN! bence, ne çabuk unuttun onun için verdiğin mücadeleleri?

sadece ilk aramada bulduğum sonuç; sen daha kapsamlısını yapıp ona neler yaptığını görebilirsin!

Gebelikte sigaranın bebek üzerindeki etkileri genel olarak şunlardır ;

1) Doğan bebeklerin bir çoğunda doğum tartısı düşük olur

2) Doğum ağırlığı düşük olan bebeklerde dış dünyaya adaptasyon zorlukları görülür

3) Bebeği doğumdan sonra koruyacak olan ve ilk olarak anneden aldığı koruyucu antikorların zarar görmesi sonucu bağışıklık sisteminde zayıflık olur

4) Düşük ihtimali artar

5) Bebeğin anne karnında ölüm ihtimali artar

6) Poş denilen gebelik zarının erken yırtılması riski daha yüksektir

7) Erken doğum tehdidini artırır

8) Gelişme geriliğine neden olabilir

9) Gebelik kanamalarında artış görülür ( placenta previa ve placenta dekolmanı gibi ölüme kadar gidebilen ağır kanamalardır )

10) Lohusa annenin süt miktarında azalmaya neden olur

11) Plasenta ( bebeğin eşi ) daha ince,çeperi geniş,kalsifikasyon ( ölü saha ) odakları daha yaygındır.Bunlar yetersiz oksijenlenmeye ( hipoksi ) karşı plasentanın cevabıdır.

12) Çocuklar genellikle hiperkinetik olurlar.

Son düzenleme:

o günler okadar istiyorum ki hamile kalıp herşeyi unutmayı.insanların düşüncelirini elbette değiştiremiyiz ama dediğin gibi sanırım ben olayı insanlara anlatırken acımdan dramatize ettim.şimdi nasıl bunu yaptım diye üzülüyorum.farkına varmadım yaparken o kadar mı üzüldüm de yaptım anlamıyorum.sadece vicdan yapıyorum işte eşime karşı.onun haberi var sölediğimden olsun nasılsa duyulcaktı diyor ama ben öyle düşünmüyorum.ben sölemesem duyulmazdı.yada düşünmüyoruz diyip geçerdik.özellikle sorunun ne olduğunu anlatmış olmam beni kahrediyor.bunun telafisinini olmamasını düşündükçe çaresiz hissediyorum kendimi.

inş canım benim ya.eşimde öyle diyor bebek olursa unutursun diyor ama ben sürekli pişman olurum diye korkuyorum

canmm bu dünyada neler unutulmamis o mu unutulmicak artik bundan sonra hata gördüyün seyi tekrarlamasin icini rahat tut olurmu...

canmm bu dünyada neler unutulmamis o mu unutulmicak artik bundan sonra hata gördüyün seyi tekrarlamasin icini rahat tut olurmu...

moral vermeye beni rahatlatmaya çalıştığın için sonsuz tşkler.atlatmayı çok istiyorum.telafisi olmayan birşeye üzülmek insaıı mahvediyor.şu an bende o durumdayım.keşkelerle yaşıyorum

Edacığım sigara tiryakiliği malesef çok kötü, sigara krizi geldiğinde insan bin bir mücadele ile elde ettiği evladını bile düşünemeyebilir. Seni çok iyi anlıyorum. Ben normalde günde 10 tane içiyordum. Transferden sonra 3-4 tane içtim. İlk transferde tamamen bırakmıştım çok stres olmuştum. Bu defa sonucu alana kadar tamamen bırakmıyorum diye karar vermiştim. Neyse sonucu aldım çok şükür hamileyim. Ve yalvardım Allah a sigaradan tiksindir beni diye. Ama midem falan hiç bulanmıyor, sigarayı canım çok istiyor. Ama Yüce Rabbim öyle bir irade verdiki içmiyorum. Haberi aldığım günden beri bir tane bile içmedim. Canım istiyor, aklımdan çıkmıyor ama içmiyorum. Hatta yanımda bile içirmiyorum. Kendime çok şaşırıyorum valla. Buda Rabbimin ikramı bana. Sende biran önce bırakmaya çalış. Çok zarar veriyorsun bebişine.

Burdada paylaşıyorsun ki sana çanak tutalım diye, yani edacım günde 3-4 taneden bi şey olmaz stres yapma dememizi bekliyorsun, yoksa zararının gayet güzel farkındasın. Ama biz öyle bi şey diyemeyiz. Çünkü bir nefesi bile zararlı. Üstelik şu anda bebeğinin organları yeni yeni oluşuyor annesi. Yazık onun minicik ciğerlerine, kalbine.

Ay edaaa... sana nasıl kızdım anlatamam, ya ben iğnelerden göbişim acıdıda ovuştururken fazla bastırmayım yumoşlarıma bişey olmasın diyorummm, ne yardan ne serden geçerim diyosunn ayyyyy.....

ay seni şiddetle kınıyorumm... kın kın kın...

canlar biliyorsunuz arunanın dün 8 yumoşu toplanmıştı...
bebişlerinden ilk haberi almış 5 yumoşu döllenmiş
pazar yada salı günü transferi olacakmış...
inş 5 bebişide son güne kadar bölünmeye devam eder
annesinde olduğu için giremiyor canlar dualarınızı eksik etmeyin

ya kizlar bende bi anormalikmi var anlamadim ben cok üsüyorum, titriyorum normal gitmeyen biseylermi var acaba....

Kızlar bi sorum olucak sizlere lucrin ilk başta nekadar kullanmaya başladınız sonra azaltınızmı ?

Selam CİCİ35.İlk 7 günü 10'luk ,8.gün 20 'lik sonrasında 5'lik verdi hala 5'liğe devam ediyorum.E2 ve yumurta durumuna göre ayarlıyor yaa ondan seninki farklı olabilir cnm.

saybell, eğer çevrendekiler doğru insanlarsa zaten senin derdine ortak olur, destek olur, bunu dedikodu malzemesi yapmaz, he doğru kişiler değillerse zaten boşverrrr gitsin...
bebiş mevzusuna odaklan, her türlü stresten ve seni olumsuz etkileyen kişi ve durumlardan uzak dur, bugün ikinci defa söylüyorum aslolan sensin, sadece sen...

anammmmmmmm....
maşallah maşallahhh
ay çok sevindim ya...
eder eder o yumoşlarda o azmi görüyorum ben (mikroskop camı gibi konuştum )

ay darısı başıma inşallah, onun yumoşcuklar transfer olurken bende yumoşcuklarımdan haber alıcam holeyy...

Hepimiz yıllarca çocuk istemiyoruz diye milleti kandırdık. Ben 6 sene kandırdım. Ne oldu herkes sonunda öğrendi. Daha kötü oldu. Sen baştan söylemişsin olmuş bitmiş boşver. Eninde sonunda öğreneceklerdi. Sen balık burcumusun ?

Canım yarında senin yumoşalr toplanıyoooooooo hadi inş güzelce atlatırsınn sonrada heyecanla beklersinnnnnn
yumoşlarınnda atağa geçmişş en büyüğü 23 fialn diye gördümmmmmmmmmdoğrumudurrrrrrrrr

hadi hayirlisi canmm arunanin bebislerin besinde son güne kadar bölünücek insallah...

doğru doğru flzaskım, sonradan şahlandı veletlerim...
yarın kuzularımı vercem amcalarına teyzelerine eti sizin kemiği benim diyerekten, ama verdiğim kadar isterim dicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…