temmuz 2013 anne adayları buraya:))))

2. ay aşınızı yaptırdınız mı kızlar ?
Biz bugün yaptırdık felaket derecede ağlıyor ve huzursuz...

2. ay aşınızı yaptırdınız mı kızlar ?
Biz bugün yaptırdık felaket derecede ağlıyor ve huzursuz...

Erken değil mi daha bizim saglık ocağı 25 inde gelin dedi. Yaptırması ayrı dert sonrasi ayrı bizim doktor aşıya gitmeden once calpol içirin demişti sen içirdin mı?

yok kimse birşey dememişti bana. 17 temmuzda doğdu ya benimki o yüzden dündü aşısı. akşam 7 de pili bitti uyuyakaldı sonunda... aşıdan sonra calpol içirdim öyle dedi hemşire... bugün de sabah 7 den beri hala uyumadı sadece memede uyuyor onu bırakınca da uyanıyor... şimdi fön makinasını çalıştırdım pusette sallıyorum uyuyacak gibi umarım uyur...yazık üzülüyorum yorgun düşmezmi...

Ateşi çıkmadı dimi? Uç tane ası cocuk ne yapsın yazık, valla bizimkinde kolik var akşamlarımız zaten yok 6dan sonra uyuyuncaya kadar ağlıyoruz artık o gun kaçta uyuyabilirse o yüzden sallamaya ve fon makinasına çok alışkinız biz, baska türlü sakinlesemiyor çünkü, uç ayı doldurmayı bekliyorum dört gözle umarım biter uç ayımızla birlikte kolikte.

biraz ateşlendi sanki... uyumadı yine. 2 dk uyudu sonra irkildi gözler faltaşı gibi.. yarım saattir memede emerek uyuyor...

geçmiş olsun. biz de dün yaptırdık, yaptırırken cıyak cıyak ağladı.. iğne çıkınca hemen kucağma aldım biraz sakinleşti ama eve geçene kdar huysuzluğu devam etti, evde hemen emzirdim rahatladı şükür ateş felan da yapmadı bizimkinde aşılar uyku yaptı sanırım baya bi uyudu çünkü. bi de 2 aşı olduk 2 bacaktan. verem aşısını ayın sonunda açacaklarmış o var daha bizim..

bugün 2. ay kontrolümüze gittik yeni doktorumuza (gaziantep) Kiliste yaşadığımız için mersin e gitmek artık okul döneminde zor olduğu için antepte doktor edindik:)
doktor kilo alımımızın çok güzel olduğunu söyledi. hametan verdi her kakadan sonra bez değiştirirken kullan dedi. bir başka ilaç daha verdi pişik olursa kullan dedi. bir de bizimki gece 3-4 gibi kaka yaparken herkesi ayağa kaldırıyor dedim metsil verdi günde 4 kere kullanacağız... bebeklerde gaz probleminden dolayı kaka yaparken zorlanırlar dedi... deee bu metsilden damla damlatmak ne zahmetli ben beceremedim siz kullanıyor musunuz? bana tarif edin nasıl 8 damla yapıcam :) çocuk yalıyor damlayı anlamıyorum :)))

veee dün akşam 9 gibi acile gittik kızlar... sonunda oğlumuz hasta oldu... dün AVM ye gitmiştik antepte doktordan sonra. galiba orada üşüttü... gözü akıyordu ve burnu da doluydu hırıltılıydı burnu hatta akmaya da başladı... doktor soğuk algınlığı dedi. göz ve burun damlası verdi, şurup verdi soğuk algınlığı için bir de ateşi çıkarsa diye fitil verdi... fitili yarım olarak kullandım dün gece.. ve çok şükür sonrasında da ateşlenmedi en çok sevindiğim durum bu... ilaçları kullanmaya başladık işte... şimdi daha iyi . gece biraz sızlandı ama uyudu şükür.. ara ara uyandık tabi.. emmekte de sorunumuz yoktu şükür nefes alamamak filan olmadı çok şükür... bugün akşama doğru daha iyi olacaktır... (

Çok gecmis olsun, mevsim geçişleri zor olacak hepimiz icin, ateşi çıkmamış iyiki. Allah acil şifalar versin.

Çok gecmis olsun, mevsim geçişleri zor olacak hepimiz icin, ateşi çıkmamış iyiki. Allah acil şifalar versin.

teşekkür ederiz ... şimdi daha iyi.. gerçi dün gece saat başı uyandık durduk 5 dk emdi sızdı hep :) ama şükür emerken nefes sorunu yok... dün hiç gülümsemiyordu huysuzdu... bugün daha iyi ve gülümsüyor :) ama bir sorunumuz var "tylol cold" adlı ilacı içmiyor tükürüyor hep...

Bizde asilarimizi yaptırdık bugün resmen yıktık ortalığı, inşallah ateşimiz çıkmaz bizimde.

geçmiş olsunn. bugün çocuk doktorumuza götürdüm oğlumu ilacı içmiyor diye. doktor bu aydaki bebeğe ilaç verilmez dedi. kullanma o ilacı hatta göz damlasını da kullanma kortizon var içinde dedi. sadece burun damlasını kullan dedi o doğal olduğu için... ben de zaten dün de bugün de ilacı vermemiştim iyiki öyle yapmışım :))

Teşekkür ederiz, iyi yapmissin o zaman kullanmamakla :)

hanımlar günaydın neler yaptınız görüşmeyeli ? bizim ara ara burun tıkanıklığımız devam ediyor . oğlum izin verdikçe burun aspiratörü ile biraz temizleyebiliyorum... genizde doluluk var galiba ve o rahatsız ediyor onu ara ara... dün aşırı derecede uyku düşkünüydü pazar keyfi yaptı diyebilirim :) bugün ise 6 da ayaktaydık (gerçi burnu yüzünden uyuyamadı kuzum)...
ne gibi hareketler yapmaya başladı ? sözde bu hafta yan dönmeye başlayacaklarmış diye okudum. çok beceremiyor benimki :))

Bizim burnumuzda sık tıkanıyor serum fizyolojik ve burun aspiratoru yardımıyla acıyorum. Bizimde bazen uyku problemimiz oluyor, mesela dun çok az uyuduk. El ve ayaklarımız çok hareketli, sesler çıkarmaya başladık ve karşısında konuşulunca çok mutlu oluyor. Yok henüz erken diye biliyorum dönmek icin bu ayın sonunu bulur herhalde hatta bazı bebekler 4. Ayda ancak dönmeye başlıyorlarmış.

evet el ve ayakların maşallahı var :)) hatta altını değiştirirken ayaklarıyla belini havaya kaldırıyor :)) bir de "hıhhıhııı" tarzında gülme sesi çıkartıyor :)) ellerini farketti ve emip yalayıp duruyor :)) bir de bugün saçlarıma taktı kafayı :) bakıp duruyor yaklaştırdım oynadı durdu kendi çapında :))

dün hiç kaka yapmamıştı. az önceye kadar da yapmadı kaka... bir yaptı pir yaptı :) daaa koyu sarı renkte ve içinde hiç katı parça yok sıvı yaptı normal midir ?

benim de onun da saçları dökülüyor artık.. bebek anneyi tanıyınca annenin saçları dökülürmüş diyorlar... benim bir anda aşırı dökülmeye başladı (

Kakanin rengi ınsanlarda açık sarıdan koyü yeşile kadar değişirmiş bizimde geçenlerde yeşil oldu kakanin rengi doktora sordum katı olmadıgı sürece normal oldugunu söyledi. Evet eskiler öyle dermiş ama bizim hormonlar normal hale dönmeye çalıştığı icin dökülüyor saclar benimkide kızımınki de çok dökülüyor.

ben yeşil kakayı ya çok beslenmiştir ya da üşütmüştür şeklinde bulmuştum nette...

gündüz uykumuz iyice karıştı en fazla 40 dk şeklinde uyuyoruz fazlası eksiği yok... öğleden önce 2 kere (olursa) öğleden sonra da 2 kere (olursa) olduğu oluyor...
akşam uykusu iyice karışmaya başladı 7-8 gibi yatan çocuk direnmeye başladı... uyutmak zaten bir başarı olmaya başladı hareketlendikçe daha inatçı olmaya başladı...
emme konusunda da sorun yaşatıyor kesik kesik emiyor daimi zorla 5 dk emiyor otururken... ayağa kalkınca emziriyorum inatla (çünkü beslenmediğini düşünüyorum) o zaman biraz daha uzatıyor emmeyi... 1 haftadır böyle niyeyse sizce neden ?

Artık bebekler daha kuvvetli emiyorlar o yüzden daha kisa sürüyor emmeleri. Bizimki epeydir cogu zaman 5 dk emıyor hiç şaşmıyor, ben onun bırakmasını bekliyorum hiç zorlamıyorum, ac olsa bence durmaz ortalığı ayağa kaldırır.

Geçmiş bayramınız kutlu olsun hanımlar nasılsınız? prens ve prensesler nasıllar ? gittiniz mi bu ayki kontrole ? biz daha gitmedik... ayarlayabilirsem yarın öğleden sonra gideceğiz....
ne gibi gelişmeler var bebişlerinizde ? bizimki bazen yana dönmeye çabalıyor... kafayı mükemmel bir şekilde tutamıyor halen...çok güzel gülücükler atıyor hemde sesli :) bütün damak görünüyor :) heleki beni görünce ayrı bir hayran bakışı oluyor ara ara :) buna bayılıyorum :)) gündüz uykularımız hala düzensiz... uykuya dalamadıysa acayip asabi... ayağa kalkmayı çok seviyor bayılıyor :) ellerinden tutunca hemen hazırlıyor kendisini kalkmaya... önceden oturup sonra kalkıyordu şimdi hemen kalkıyor oturmadan :) sadece yüzüstü uyuyor...ilk oyuncağımızı da aldık :) peluş minik ses çıkartan bir zürafa :) çok tatlı :) oğluşun da dikkatini çekiyor :)) her fırsatta da ağzına götürüyor :) bugün kulağını emmişti zavallının :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…