Gebeliğe Hazırlık Temmuz Ağustos 2025 gebelik planlayanlar 🐣

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yemene içmene dikkat et genel kan tahlılı yaptırabilrsin insilün direnci tiroit falan olma ihtimaline karşı gün aşırı yada 2 gun ara 1 gun ilişki şeklinde gidebilirsin ama çocuk için sevişme stres en önemli etken çocukta

Kan tahlili yaptırdım, amh 1.71 civarı, tsh da bir tık yüksek. Yeme içmeye dikkat ediyoruz bakalım

Şuan reglim. Regl bitiminden sonra denemelere başlayacağız.
Sana tavsiyelerim, öncelikle detaylı bir kan tahlili vermen. Eksik olan ne varsa yerine koyman.
Dişlerin konusunda sıkıntın varsa gidermen. Çünkü gebelikte dişler bazen sıkıntı çıkarabiliyor. Çektirmen gereken ve dolgu gerektiren bir işlemi gebeyken biraz zor kaldırırsın.
Ha bir de röntgendir mr'dır bu gibi ihtiyaçların varsa halletmen gebelik öncesi. Örneğin belin ağrıyordur mr çektirmen gerekiyordur ya da ayak bileğinde ağrıyordur röntgen çektirmen gerekiyordur vs vs. Radyasyon alman gereken bir konu varsa gebelik öncesi hemen al. Gebelerde radyasyona çok dikkat ediyorlar. Ölüm kalım meselesi ya da imzalı beyanın olmadığı sürece seni asla radyasyona maruz bırakmıyorlar.
İdrar yolu enfeksiyonu veyahut mantar. Kesinlikle gebe kalmadan idrar testi ve kültürü vererek baktır. Gebelikte bu gibi durumlar erken doğum riski taşıyor ve bir an önce tedavi edilmesi gerekiyor.
Folik asit kullanımına başla. Uzmanlar gebelikten 3 ay öncesine kadar folik asit kullanımı öneriyor. Başlamadıysan hemen başla.
2 günde bir ilişki öneriyorlar ama yumurtalama dönemini takip edip sıklığı kendiniz belirleyebilirsiniz.
Stresten uzak ol, stres gebe kalmaya çok etki eden bir faktör.
Sağlıklı ve düzenli beslen eşinle beraber.
Bol su, biraz yürüyüş...
Bir hemşire ve bir anne olarak deneyimlediklerim bunlar benim. Hemen gebe kalacaksın diye bir kaide yok. Ben hep istemeye başladıktan 4-6 ay sonra kaldım. Dert etme, kafana takma. Mümkünse çevrendeki insanlara çok bebek istediğini yansıtma. Allah izin verir de gebe kalırsan da herkese haber etme. Nazar haktır unutma. Güzel haberlerini bekliyorum. Dua ediyorum, senden de dua bekliyorum

Ne kadar açıklayıcı ve güzel anlatmışsınız
Bende ilk önce dişlerimden başladım. Ufak tefek işlemler vardı, onları bitirdim.
Sonra adetimin 3.günü hormon testi yaptırdım çok şükür her şey yolunda çıktı. Adetim bittikten sonra tekrar gittim ve genel tarama testlerini yaptırdım ultrason, kan tahlili vs. Onlarda yolunda çok şükür. Takviye almaya başladım, 2 ay bitecek. Bu ay nasibimizde varsa denemeye başladık. Bakalım. Hepimizin gönlünden nasıl geçiyorsa öyle olsun inşallah

Çok teşekkür ederim detaylı anlatımın için, mutlu oldum ve desteğini hissettim kan tahlillerimi verdim, normalde 6 ay sonra filan düşünüyorduk ama doktorum daha fazla bekletme başlayın dedi, muhtemelen amh biraz düşük olduğu için, ve o ay çok stresli olduğum için yumurta hiperaktivitem vardı. Bir sürü küçük yumurta.
1.5 aydır qfolin kullanıyorum. Temmuzun başından itibaren bizde deneyeceğiz inşallah. Dişlerle alakalı filmi çektiriceğim, onun dışında bir problem yok umarım. Spora başladım, haftada 2 pilatese gitmeye çalışıyorum. Canan karatayın şekersiz ve unsuz yaşam kuralına elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum.
Allah’ın izniyle Rabbim sana da minnağını hemen nasip etsin. Nazar kesinlikle hak. Eşim harici zaten kimseye böyle bir girişimde olduğumuzu söylemedim. Evliliğimizin 7. Ayındayız. İnşallah minnak üyemiz de bir an önce aramıza katılır

inşallah siz de bir an önce minnağınıza kavuşursunuz

Amin kızlar, Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin öncelikle. İnşallah kucağımıza sağ salim bebişlerimizi aldığımızın haberlerini de veririz birbirimize

Anne olmayı isteyen her kadın en kısa zamanda bu güzel habere kavuşur inşallah bende dahil olmak üzere burda paylaşırız. Bizde eşimle 1.5 yıldır evliyiz 4 aydır çocuk düşünüyoruz ama henüz olmadı. Eşimin testlerinde hiçbir problem çıkmadı her şey normal. Benimde kan, vitamin değerlerim vs, çok iyi. Ama artık böyle çocuğum olmuyor sorunda bende gibi hissetmeye başladım. Adetin 3. Günü dediğiniz hormon testinden ve rahim filmi çektirmedim.Kafama onlar takılıyor. Aceba bir sorun mu var diye ama 4 ay önce doktora gittiğimde ben gebelik düşünüyorum baktırmam gereken bir şey var mı diye sorduğumda her şey normal sadece folik aside başlayalım. Hamile kalana kadar kullan dedi. Ne yapmalıyım sizce kızlar, biraz daha beklemeliyim hamile kalmak için yoksa rahim filmi falan mı çektirmeliyim?

Selamlar, biz de 2 aydır istiyoruz fakat Haziran'da da kısmet değilmiş. Ben geçen ay kadın doğuma gittim, üstten şöyle bir yumurtalıklara baktı bir şey yok dedi. Gebelik düşünüyorum demiştim hiç hormon testi vs önermedi daha 1 aydır deniyorsun bir şey yapamayız falan dedi ama ben bir şey yapmasını istemedim aslında sadece gebeliğe nasıl sağlıklı hazırlanırım onu öğrenmek istemiştim. Peki bir şey önerir misiniz dediğimde folik asit yazdı ama doktorun genel tavrını çok aceleci buldum, devletteydi ve randevular 1 saat gecikmişti herkesi hızlı hızlı muayene edip gönderiyordu bu yüzden yazdığı folik asiti de almak istemedim açıkçası.

Bu ay kendi muayenehanesi olan bir kadın doğum doktoruna gideceğim bakalım ne diyecek. Ben içinde folik asit de olan bir multi vitamin almaya başladım, kan değerlerim biraz düşük zaten. Bakalım bu yeni doktora gidince o ne diyecek.

Merhaba herkese biz de inşallah temmuzdan itibaren değerlendirmeye başlayacağız. Beslenmeme dikkat etmeme basladım, kan tahlili verdim güzel cıktı. Hormon testi vermedim ama onu istesem doktor hemen yaptırır mı yoksa 6 ay bekleyelim derler mi ki güzel tavsiyeleriniz için teşekkürler bu arada. Rabbim sağlıklı bebiş nasip etsin inşallah herbirimize

Kuzum 1 sene beklemenizi öneririm. Eğer yaşınız çok yok ise tabi ama yaşınız var ise beklemeden çektirin. Ben evlendikten sonra hiç korunmadığım halde oğluma 4 ay sonra kaldım. Sonraki gebeliğimde bu süre 5 ayı buldu. Kadın doğum uzmanları 1 yıl veriyor. 1 yıldan sonra hala kalamamışsan bence rahim filmidir aşılamadır falan o zaman başlanır. Sen stresten uzak durmaya çalış. Hatta sana ne diyeceğim. Oğluma hamile kaldığımda eşimle 3 aydır deniyorduk, her ay olur gözüyle bakıyordum. Hamile kaldığım ay yumurtlama dönemimde eşim kör kütük hasta yataklarda böyle. O ay dedim ki bu ay da hamile kalamam herhalde. O dönemde öylesine bir tane oldu. Bir de ne görelim çift çizgi Ama kafam çok rahattı, bebek fikri insanı çok geriyor bu da yansıyor her şekilde. Olacak mı olmayacak mı kaygısı insanı yıpratıyor..
İnşallah yakın zamanda birbirimize güzel haberler veririz

Yaşım 28 canım eşimle aynı yaştayız. Evet doktorlar 1 yıl öneriyor ama ister istemez insan stres oluyor hani bir sorun varsa en kısa sürede çözelim istiyoruz. Dediğin gibi canım stresten uzak durmak gerekiyor.Birde ben 4 aydır ovulasyon testi kullandım kesin olur gibi baktım her ay ama kısmet olmadı.Belki bende senin gibi olmaz dediğim ay hamile kalırım belli mi olur. İnşallah canım amin Güzel haber alırsam ilk buraya yazacağım.

Amin canım inşallah. Vala onun hakkında bir fikrim yok istersen belki yaparlar. Bende yaptırmadım daha. Bekleyeceğim galiba sabır

Kızlar bu lh testi gebelik varsa adete yakın pik çıkıyor hurafesi doğru galiba. Sabah yaptım silikti akşam kan verdim negatif.

Hormon testi kistim olduğu için vermiştim. Tedavi süreci hormonlarımı nasıl etkiler gözlemlemek için. Amh düzeyime de gitmişken baktıralım diye talep ettim. Ama öğrendikten sonra insan ister istemez daha stres oluyor. Biz ilk bu ay deneyeceğiz. Reglimin ilk günü şu an. Normalde biraz daha geç düşünüyorduk, bu anlamda baktırmak iyi oldu, biraz daha erkene aldık süreci. Onun dışında zaten denemeye başladıysanız, hormona ilk etapta baktırıp stres olmaya çok gerekli olduğunu düşünmüyorum açıkçası. İnşallah en kısa zamanda bebişlerimize kavuşuruz takviye olarak da Qfolin kullanıyorum ve regl 3. Günü incir kürüne başlamayı planlıyorum

Diğer ay umarım güzel güzel haberler alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…