buraya konuyu açman çok isabetli olmuş. genel topicde yazıyordum ama genelde oradaki bebekelr büyük.
biz genelde 900 gibi kahvaltı yapıyoruz. tahıllı mamasına yumurta ve peynir karıştırıyorum.(bugün ayrı ayrı verdim)
1100 de pekmez tahin karışımı birer kaşık
1200 de kıymalı karışık sebze çorbası yarısını yedi
400 gibi yoğurt ve yerse meyve veririm
700 gibide akşam kalan çorbasını içer (çorbasını bititrdiği günler iyi geceler maması veriyorum)
geceleride 1200 300 ve 600 da toplam 300 cc mama içer.
biizm sorunumuz meyveyle. kakası cıvıksa muz katıysa armut şeklinde vermeye çalışıyorum. diğer meyveleri yemiyor.
maaşallah canım bebeğine.gecede iyi mama yiyormuş.ya bi kaç kez gece vereyim dedim ama pek istekli değildi gündüzde güzel yediği için gece vermiyorum.kilosuda güzel o yüzden çok ısrar etmiyorum.
mesliscim maalesef bizdede aşırı gaz sorunu var.nedense uykuda rahatsız ediyor çocuk kıvranmaktan uyuyamıyor..benim doğduğundan beri denemediğim şey kalmadı en sonunda pes ettim ve kendi haline bıraktım.3. aydan sonra azalmaya başladı ama hala gece var.bakalım ne zaman geçecek.
bu topic güzel olmuş.
.
Mayalıhamur bizim de gaz sorunumuz var. Kızım kolik bir bebekti zaten ama 3,5 ayda rahatlamıştık. 6. ayda ek gıdaya geçince çok uynmaya başladı, başta anlamadım, dişmidir, işe başladım stresmidir dedim anlamadım, ama gazmış. Biz tekrar eski gaz ilaçlarımıza geri döndük. Muhallebiyi kestim, akşam geç beslemiyorum, sadece emiyor, gece de emiyor. Gece uyukularımız düzene girdi. 6-7-8 kere uyanıyordu, şimdi şükür eski günlerdeki gibi 2ye düştü.
aman dedim ona dikkat et buna dikkat et noolucak sanki yerse vereyim yesin dedim. sanki eskiden bizim annelerimizde bizleri normal yiyecekle büyütmedilermi.
şimdi aman şunu verme aman bunu verme. ne kadar sakınırsan o kadar hasta oluyolar. bende yediriyorum valla. bazende çorbayla ekmek falan yediriyorum hele ekmeğe bayılıyo. hala dişimiz yok ama damağıyla eziyo.
sanki bide yemeyi bilirmiş gibi kibar kibar ağzını kıvırta kıvırta yemesi yokmu :) bayılıyorum valla.
bu sabah 4 cicibebe ve yine dörtte bir yumurta sarısı. üstünede emdi , uyudu
ezgibo canım kahvaltıda cicicbebe az süt demişsin, süt inek sütümü canım. inek sütünü 1 yaştan önce vermeyin diyor doktorlar. cicibebeyi suyla yumuşat canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?