Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

doktor banada süt verebilirsin dedi ama
ben pek vermiyorum.çok nadir alıştırmak için su +süt şeklinde
bilmiyorum yaa sizin dediğiniz gibi
bu doktorların bi dediği diğerini tutmuyo

ben bugün patates havuş ve brokoliyi haşladım çok çok az tuz attım. rondodan geçirdim. püre oldu. üzerinede çok az zeytinyağı ekledim karıştırdım. afiyetle yedi.

ben bugün patates havuş ve brokoliyi haşladım çok çok az tuz attım. rondodan geçirdim. püre oldu. üzerinede çok az zeytinyağı ekledim karıştırdım. afiyetle yedi.

ooohhh afiyet bal şeker olsun fıstığa.
sabah yine bebebisküvili peynirli kahvaltı ara öğün bi danino öğlen ballı irmikli kaşık maması.şimdide çorba koydun üstüne.patates,havuç,mercimek,pirinç.iyice pişsin rondodan geçiricem çok az tuz ve zeytinyağı eklicem bi kaynar daha gelir kapatırım.
bizim kız son bi kaç gündür ağzını sıkı sıkı kapatıyor yedirirken.güldürüp zorla yediriyorum bu seferde yumruklarını sıkıp bi sinirleniyorki zilli.belli olmuyo yani bi herkaşıkta ağzını güzelce açıyor bazende çok aç olsa bile kitliyo ağzını.bu bıdışları anlamak çok zor valla.

dünden beri kabız yine merve.. :1no2: kuru kayısıdan püre yaptım sulu içine 2-3 cicibebe peynir attım sulu oldu az kaşık maması ile koyulttum az yumurta sarısı ekledim kahvaltıda yedirdim .. dünden kalan patates havuç brokoli irmikli çorbasından az yedi bir kaç kaşık .. kayısı püresine pekmez katıp tatlandırdım demir ilacını da verdim böylece .. yoğurt mayalamıştım bugünlük bu kadar muhallebisini vermeyebilirim .. emsin kabızlığı düzelene kadar ek gıdayı çok vermicem .. a.s

az önce kek yapmıştım biraz kek ve yoğurt yedirdim. benimkide kek veya ekmek falan olunca, elimle verdiğim zaman ağzını açıyor, kaşıkla verdiğim bişeye kilitliyo ağzını ama tadını alınca canı isterse açıyo ağzını. eğerki canı istemezse açtırabilene aşkolsun. :)
bu arada ben danino vermiyorum. bi ara o konuda bi söylenti çıkmıştı ya, aslı varmı yokmu bilemicem ama sinek küçük mide bulandırır derler ya, öyle oldu bende. o nedenle ben büyük kızıma bile almıyorum daninoyu.

merhabalar guzel anneler.eskiden daha çok zıyaret ediyordum sayfayı şimdi bebekle uğraşmaktan fırsat kalmıyor.bu başlık güzel olmuş.biz sabahları cıcıbebeyi suyla eziyoruz içine labne peyniri koyuyoruz.yoğurt ve yumurta sarısıyla yiyoruz.1 saat sonra 120 ml anne sütü.öğlen 60 ml mama.öğleden sonra bir kase çorba.genelde sebze çorbası.ve 100 ml anne sütü.akşam 60 ml mama yine bir kase corba ve herhangı bir meyve.mesela bugün bir muz yedık.ve yatarken de 120 ml süt.gece de 90 ml mamayı ıkı kez içiyoruz.tabi bunlar daima olmuyor ama genelde böyle.ne zaman farklı şeyler yiyecekler hep çorba hep çorba yazık valla.

kanay hep çorba verme canım. ben sebzelerden yemeklerdende yavaş yavaş veriyorum valla.
ayrıca şu ölçme işini hiç yapamadım. ne kadar yerse, ne kadar emerse o kadar. hiç 100 ml falan diye ölçmedim. karnı doyana kadar.
yarında kontrolümüz var bakalım ne diyecek doktorumuz.

canım ben calıstığım için sağıp veriyorum ortalama değerleri söyledim.biz de az önce kontrolden geldik.kılosu 9300 boyu 175 olmuş bu ay 550 gr almış çok sevindim.çunku bu ay hastalık da atlatmıştık.dr sordum et köfte pilav azar azar başlayabilirsın dedi.pilavı ayrana karıstırıp öyle vermeyi düsünüyorum.et köfteyı de ızgarada pişirmeliyim.zaten corbasına ya et köfte ya da tavuk koyuyordum

boyu 175 mi olmuş, maşallah bu beni geçmiş :roflol:
şaka şaka 75 sanırım. maşallah çok iyi. kilosuda boyuda çok iyi.
bende geçen çorbaya tavuk koymuştum ama içinden tavuğu seçip tükütdü. sanırım sert geldi. halada dişi olmadığı için ezemedi.

ya cok pardon 75 demek istemiştim.ben tavuğu blandırla eziyorum yoksa bizimki de yemez cok ufak bulgurla pilav yapıp koyu ayrana karıstırıp verdim yedi şimdilik

kızlar bugün bebeler aç kaldı sanırsam bişey yazmamışsınız :)

biz yine sabah kahvaltı 10 cicibebe+sütlü muzlu kaşık maması+labne+pekmez karışımı bi kase
öğlen bakliyat ve sebzeli çorba bi kase
ikindi meyve püresi kattığım bi kase yoğurt
akşam su+süt ile yaptığım muhallebi biraz cıvık yapıp biberona koydum ama 150cc içti 60 bıraktı zilli
gün içindede bi danino yedi.
yarın tavuklu çorba yapıcam.bakalım tavuğu sevecekmi durucuk.

ben de sabah sütlü muzlu maması ile 1 tam sarı yumurta, öğle üzeri elma ayva püresi ile 8 tahıllı karışımı, akşam üzeri sebze çorbası (patates, havuç+lahana) na ceviz büyüklüğünde tavuk ile birmiktar bulguru haşlayıp ilave edip blenderda geçirirerek yanında taze mayalanmış yoğurtla yedirdim. yoğurt biraz kaldı ilerleyen saatte yedirmeye çalıştım ama canı istemedi. sonra gece maması ve ardından gece çayı hazırladım. zaten çok uykusu gelmişti emdi ve uyudu. sebze çorbasına geçen haftada kıyma ilave etmiştim. gelecek hafta yine kıyma ilave edeceğim. gelecek hafta sonu ev taşıyacağım, yerleştikten sonra da balık denemeyi istiyorum.umarım sever onu da.

maşallahh kuzumaa....
benimki sabah çok az sütlü pirinçli muhallebiiiii

doğum gününde ordan burdannn bişeyler evdede 5- kaşık yoğurtt yedş bol bol emdiii

afiyet olsun oğluşuna..emsin en güzeli. benimki 2-3 gündür iyice azaldı, stresten heralde! :1no2:

merhaba bu topiği yenı gördumm..benım oğlan bu gün sabahtan başlıyımm
sabah 10 gibi kahvaltıdaa yumurta sarısı peynırr ve takıllı muhallebi ve ve pekmez verdımm nekadar emsede kahvaltıda mutlaak bişiler yıyor bizimlee
öğlen bır büyük çay bardağı yoğurt
ikindi bır kase tavuketli çorbaa.
akşamı meyve yedıkk,muz, elma ve portakal her akşam yerızz muzu ve portakalı çok sevıyorr ufak parçalar halınde verıyorumm..
hiç ölçü kullanmadığım için böyle yazdımm kızlar anlayın artıkk aralardada benıı emiyor gecede benı emıyorr ..bu arada hiçbirşeyı rondadan geçirmıyorumm eziyorum sadecee parçalarıı yutuyorr yanıı.. mam tarzı şeylerı yedıremıyorumm sevmıyor maleseff..tatlıylada aramız yokk cicibebe vs...

maşallah kuzumaa..yesin yarasınn yemekte bizi öne geçtinizz hadii bakalım daha iştahlı olsun işeker...

sabah 900 tahıllı ve yulaflı mama karışımına yumurta ve pekmez ilavesini ıhlamurla birlikte yedi.(peynir ıslatmayı unutmuşum)
1200 de kıymalı sebze çorbasının yarısını yedi
400 de yoğurdunu bitirdi bir muz yedi
700 gibide kalan çorbasını verir uyuturum. aralardada bol bol su içiyor.
tavuğu bende blenderdan geçiriyorum kıyma iki kere çekilmiş olduğundan pişince iyice ufalıyor onu ezmiyorum. sebzeleri ve muzu çatalla eziyorum. armut ve elmayı püre yapıyorum.

ya gerçektenmi böyle bişey sölemedi bizim doktor bak bunu bilmiyordum zaten çok az katıyordum çok teşekkürler kızlar ya bu sitede olmasa napcaz bilmiyom valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…