Temmuz Anneleri bugn Bebilere ne yedirdiniz?

süper bir tarif ben de dün akşam suyunu çektirip yaptım az biraz lapa oldu ama ..

süper bir tarif ben de dün akşam suyunu çektirip yaptım az biraz lapa oldu ama ..

canım makarnanın markası pastavilla,bende diğer markalarlada denedim öyle oluyor suyunu çektirerek,,ama bu marka olmuyor,,hatta taneleri daha iri oluyor,,hele spagetti çok güzel oluyor bu yöntemle,,ay hadi sende çektiysen videoya koyda görelim çok merak ettim senin kuzu nasıl yedi,,,bayılıyorum uğraşırken o küçük ellerle onları

yorumlar için teşekkür ederim kızlar a.s. geçen yazdan beri domatesi çok sever artık mevsimide geliyo yavaş yavaş bol bol yesinler domates çok iyi antioksidan.

ayşecim bende öyle yapayım bu kez teşekkürler tarif için.opuyorumnanaktan

afiyet olsun tüm bebişlere,,
yiğit sabah tavuk çorbası yaptım,(1 tavuk baget,patates,havuç,bulgur ,mercimek,maydanoz)az yedi
10:30 gibi biraz havuç yedi
öğlen uykusundan sonra yine biraz tavuk çorbası içti ve kendi yaptığım yoğurttan yedi,
öğleden sonra arkadaşlarla aşağıda piknik yaptık ordada 2-3 kaşık kısır yedi
eve gelince 6 gibi yarım portakal ve yarım elma püresi yedi
saat 9 gibi 2 köfte yedi,veee hala uyanığız,,süte bebe bisküvisi kırdım çok az ondan yedi vee
biz yatıyoruz iyi geceler herkese

afiyet olsun yiğite

duruda bugün sabah bisküvili sütünü içti
kahvaltıda labneli ballı ekmek ve port.suyu
arada bi muz
akşama doğru bi kase etsuyuna sebze çorbası ekmekiçiyle
arada 8-10 fındık
akşamda 1 taneden iki dilim eksik portakal yedi
erken uyuduğu için süte yer kalmadı :)

yiğit kahvaltıda sahanda yarım yumurta ve 1 portakal suyu içti
yoğun ısrarlaı üzerine dayanamadım aşağı indik,orda çöpün üstünden ağzına bişey kattı,baktım malum hayvann, yarısını çıkardım ağzından,ama başıma ağrılar girdi,,çok üzüldüm,eve getirdim uyuttum
öğlen uykusundan sonra kıymalı sebze çorbası yapmıştım bir lokma biye yemedi,,
pikniğe gittik lara sahiline orda 1 mısır,1-2 cips,ve bol su içti
7:30 gibi eve geldik
1 portakal ve çeyrek elma püresi yedi ve uyudu,

duru bugün

sabah sütünü içti

kahvaltıda 1 yumurta,labne,bal,port.suyu

öğlen ev oturmasındaydık orda 4-5 yaprak sarma

ara 10 minik rulokat

akşama doğru bi kase etsuyuna sebzeli mercimek çorbası

arada biraz elma biraz portakal

yatmadanda bikaç bebe bisküvisi ezdim.

ya yiğit çok komik annesi ya. ama salyangozu çok severler datçada. mevsimi vardır o mevsimde fix menüdür. bilemeicem tadını artık da:)))
bizimde bugün gayet iyiydi.
kahvaltıda bir yumurta ilk kez sarısılya beraber ısırdı yedi. bir ince dilim peynir bir iki zeytin bir iki ısırık börek.
park sonrası bir küçük kase sütlü tarhana.
arada havuç tırtıkladı.
akşamda biraz erişte.kendi yemeye çalıştı.biraz da tahıllı meyve.
afiyet olsun herkese

kızlar yiğit kahvaltı olaraak yarım sümüklü böcek yedi(gitme:

ıyyyyyyy alem bu çocuk ne olsa yiyo maazallahhh :sinifsinif:

herkese afiyet olsun dün dışardaydık tüm gün az yedi mervoş :

kahvaltı (süt k.peyniri zeytin yumurta) - çok az tavuk patates - çubuk kraker - balık - süt.

duruşum bugün sabah sütünü içti
arada çeyrek simit yedi
kahvaltıda peynir,zeytin,bal,pekmez,port.suyu
arada bi kinder sütlü çikolata
ikindide yarım kase barbunya yarım kase yoğurt
akşam bizimle az makarna,az salata
arada iki üç diş muz
yatamdanda yine süt

süt yumurta - piriçli domates çorbası - patates köfte - muhallebi.

ya kızlar ben kaşıkla yedireceğim herşeyi iyice eziyorum .. sizde durumlar nedir çatalla makarnayı yiyo mesela ama kaşıkla yediği çorbanın içinde katı bişey olsa çıkartıyo mesela havuç parçası .. sert bişey kalsa ağzına gelse onu çıkartıyo çiğnemek yerine ???

Feride Zeynep de ole cnm kati seyleri cikariyor zaten sadece pilav ve makarna yiyor kati olarak corba ve yogurt bir de cubuk kraker cikolata hepsi bu. siviyi cok aliyor dr. meyve suyunu azaltin dedi istahini o kapiyor olabilir dedi . bakalim farkedecek mi denicem artik. Zeynep kac aydir kilo almiyor sizin de ayni mi 11 kilo kac aydir, boyu uzuyor:)

ya merve de aylarca 11.2 de çakıldı kaldı .. sonra ben ekmeği artırdım çocuğu diyet besliyorum resmen meyve yoğurt yumurta... ekmeksiz kilo almıyolar yoğurduna çorbasına filan katiyen doğramak lazım hem tok tutsun .. mesela muz ezip yoğurtla yediriyodum şimdi içine ya kek ya ekmek ya bisküvi illa ufalıyorum ..

merve kıyafetleriyle sağlık ocağında 11.65 çıktı .. son bir ayda farketti yani.. boyumuz az uzuyo ama 79-80 gibi .. neden acaba kaydirigubbakcemile3

şu tükürme çıkarma işine de hastayım .. bi tane patlatasım geliyo öyle yapınca ağzına zor tutuyorum kendimi.. sanki zehir veriyoruz ağzına yaa.. kızınca inadına yapıyolar kızdığını belli etmemek lazım da nasıl unutur bilmiyorum:1no2:

hehehe biz de hala eziyoruz iice. köfte pilav erişte elma havuç ekmek kuruyemiş kestanevs yiyor ısırarak ama diğer şeyleri hatta yemeğin içindeki pütürlü şeyleri aynen çıkarıyor merve gibi. geçen kusduğu günlerde mesela yarım kestane çıkmıştı. aslında yutabiliyor. çiğneyebiliyorda ( marul salatasını çğniyor çiğniyor un ufak edip suyunu emip posa şeklinde çıkarıyor)yani garip bi şekilde asla çorbadaki ekmeği yada pütürü yemez. sebze zaten yemez.
bununla ilgili bi değerlendirme okumuştum geçen akşam . eve gidince sizede yazayım.

çocuğun hareketi ............ ebeveyn yorumu ........ olası diğer anlam

tabağı itiyor ......... edepsizlik ediyor ........ sıkılmış yada doymuş
yemeği tükürüyor ......... edep. ediyor ........ yemek sıcak soğuk tada yada dokuya alışık değil
yemekle oynuyor ...... edep. ediyor ........ atıştırmış karnı tok porsiyonu büyük
yemeği yerlere atıyor ........ edep ediyor ........ annenin tepkisini deniyor oynuyor komiklik ediyor
yeni bir yemeği yemiyor ......... edepsizlik ediyor ........ henüz alışmmaış gelecek sefer yiyebilir
ne yemek istediğine karar veremiyor ......... karar vermesi için çok küçük
yemeği tadıyor ve reddediyor ............. tecrübe ediyor yeni tatlara alışıyor gelecek sefer yiyebilir

alıntı....

Son düzenleme:
çocuğunuzun yiyecek fobisimi var???
1. çocuğunuz herhangi bir kirlilikten rahatsızmı oluyor?
2.ıslak yada kaygan şeylere dokunmaktan nefretmi ediyor?
3. sadece kuru ve gevrek gıdalarlamı besleniyor?
4. evinizin her zaman çok temiz ve düzenli olmasından gururmu duyarsınız?
5. kişisel tarihinizde yiyecekle ilgili sorunlar yaşadınızmı?

bu sorulardan çoğuna evet yanıtı verdiyseniz çocuğunuz yiyecek korkusu geliştirmiş olabilir. aşmak içinse sizin yardımınız gerekir.
alıntı...

Zeynep de 2 aydir boy atti cnm merak etme biz de 78-79 cm dik, simdi 86 olmus. ama Zeynep sizinkilerden 1 ay buyuk 26 haziran dogumlu kilosu az ama karar verdim artik memeden kesicem canimdan bezdiriyor beni sinir hastasi oldum 2. cocuktan vazgecirtti beni o derece yani her gece kavga ediyoruz gunduz yakaladimi pesimde emene kadar mizmiz mizmiz deli oluyorum artik bu tavirlarina.....lmaz:guclubacismile

sabah süt
kahvaltı bi dilim kek,krem peynir,pekmez,port.suyu
öğlen ben evde yoktum babası biraz aburcubur yedirmiş
akşama doğru geldim acıkmıştı yavrum bi kase yoğurt çorbası 10 tanede mantı yedi.
akşam yarım muz,bikaç badem
yatarkende süt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…