16 hafta sonrasına atılır mı hiç.?:S 8 haftası zaten temmuz-ağustosta gidiyor ki bir haftada ağustos içinde yine kaynıyor (yaz tatili 9 hafta) bize kalıyor başta kullanmadığımız 4 hafta (5-1) o da eylülü kapatmamızı sağlıyor. ben de temmuz başı yapıcam inşallah doğumu da ekim başında rapora geçmemiz gerekiyo hesaplarım böyle benim de canım.
Zaten milli eğitimden telefonla görüştüğüm bayanın yanına gittim ben öyle bişey demedim dedi,yani 16 haftayı sonraya atabilirsin demedim dedi,ama demişti , hatta o öyle deyince ben üstüne basa basa sordum ben 37 de çıkmamız gerekiyo diye biliyorum demiştim. Neyse 37. haftamızda ayrılırız nasipse.
Bir de bişey sorcam kızlar,doğumdan sonra 40 günlük rapor hakkımızı 5 er 5 er 8 hafta şeklinde kullnaırız demiştik ya,onu memleketimizde yani doğum yaptığımız yerde yazdırmamız lazım,yani ilk sorum şu : Herhangi bi doktor olur mu yani aile hekimi filan,yoksa kadın doğumcu mu olacak illa ki,bir de her hafta gidip 5 , 5, yazdırıcaz ya, onu her pazartesi gidip mi yazdırıcaz,ben bu konuda napcağımızı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim,yani okulumuzun kabul etmemmesi gibi bir durum söz konusu olmasın istiyorum.Her pazartesi yazdırıp bulunduğumuz yerdeki milli eğitim müdürlüğüne götürcez ve onlar da okulumuza mı gönderecekler,prosedür bu mu yani...
Ahh ahhh şu eş durumu ataması olsa da hiç bu raporlara gerek kalmasa,valla memleketimle çalıştığım yer arasında 15 saat fark olmasa hiç böyle raporla uğraşmam ama her şey bebişler için. Raporlardan sonra da aylıksız izin düşünüyorum taaa ki eş durumu ataması çıkana kadar.
Hazır sormuşken onu da sorayım kızlar , ben bu sene 1 haziranda atanıp 5 eylül de başlamak zorunda kalanlardanım, sizce eylüldeki eş durumunda bize de hak tanırlar mı?Hiç bi açıklama yok,üstüne üstlük bi de şubat atamasını kaldırdılar çok maduruz yani,sonuçta biz atandığımızda eylül olmasa şubat olur diyoduk,yani bizi eylülde dahil etmeleri lazım yoksa çokkk büyük haksızlık olur....
Bilenler yazdıklarımız ayrıntılı cevap verirlerse çokkk sevinirim arkadaşlar...