temmuzda doğum yapan öğretmen anneler size danışmam lazım! ACİL

mehaba arkadaşlar benimde doğumum 27 temmuz.her yıl için rapor hakkımız ocak 1de başlıyor arkadaşım.yani 1 ocak 2013
itibariyle 40 günlük rapor hakkını kullanabilirsin.hayırlı doğumlar herkeze.

canım raporu kadın doğum doktorundan mı aldın yoksa başka bir doktordan mı?Bir de her hafta rapor almak için hem doktora hem de okula gidip mi veriyordun raporunu?

16 hafta sonrasına atılır mı hiç.?:S 8 haftası zaten temmuz-ağustosta gidiyor ki bir haftada ağustos içinde yine kaynıyor (yaz tatili 9 hafta) bize kalıyor başta kullanmadığımız 4 hafta (5-1) o da eylülü kapatmamızı sağlıyor. ben de temmuz başı yapıcam inşallah doğumu da ekim başında rapora geçmemiz gerekiyo hesaplarım böyle benim de canım.

Zaten milli eğitimden telefonla görüştüğüm bayanın yanına gittim ben öyle bişey demedim dedi,yani 16 haftayı sonraya atabilirsin demedim dedi,ama demişti , hatta o öyle deyince ben üstüne basa basa sordum ben 37 de çıkmamız gerekiyo diye biliyorum demiştim. Neyse 37. haftamızda ayrılırız nasipse.

Bir de bişey sorcam kızlar,doğumdan sonra 40 günlük rapor hakkımızı 5 er 5 er 8 hafta şeklinde kullnaırız demiştik ya,onu memleketimizde yani doğum yaptığımız yerde yazdırmamız lazım,yani ilk sorum şu : Herhangi bi doktor olur mu yani aile hekimi filan,yoksa kadın doğumcu mu olacak illa ki,bir de her hafta gidip 5 , 5, yazdırıcaz ya, onu her pazartesi gidip mi yazdırıcaz,ben bu konuda napcağımızı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim,yani okulumuzun kabul etmemmesi gibi bir durum söz konusu olmasın istiyorum.Her pazartesi yazdırıp bulunduğumuz yerdeki milli eğitim müdürlüğüne götürcez ve onlar da okulumuza mı gönderecekler,prosedür bu mu yani...

Ahh ahhh şu eş durumu ataması olsa da hiç bu raporlara gerek kalmasa,valla memleketimle çalıştığım yer arasında 15 saat fark olmasa hiç böyle raporla uğraşmam ama her şey bebişler için. Raporlardan sonra da aylıksız izin düşünüyorum taaa ki eş durumu ataması çıkana kadar.

Hazır sormuşken onu da sorayım kızlar , ben bu sene 1 haziranda atanıp 5 eylül de başlamak zorunda kalanlardanım, sizce eylüldeki eş durumunda bize de hak tanırlar mı?Hiç bi açıklama yok,üstüne üstlük bi de şubat atamasını kaldırdılar çok maduruz yani,sonuçta biz atandığımızda eylül olmasa şubat olur diyoduk,yani bizi eylülde dahil etmeleri lazım yoksa çokkk büyük haksızlık olur....

Bilenler yazdıklarımız ayrıntılı cevap verirlerse çokkk sevinirim arkadaşlar...

ben idareyle görüştüm doğum öncesi izni sonraya aktarabilirsin dediler.. doğumum 18 temmuz görünüyor. ben 27 haziranda doğum öncesi 3 haftalık izne ayrılacağım.. doğum sonrası da 13 hafta izin 5+5 mazeret izniyle toplamda 15 haftalık izin kullanacağım. yani eylül ve ekim aylarını kapatmış oluyorum. kasımda da ücretsiz izne çıkacağım nasip olursa...

Merhaba arkadaşlar , konu çok eski kalmış ama bu yeni anneye bir fikir verin. 32. Haftam 4 temmuzda çalışabilir raporu alıp okula resmini yolladım ( Sağlık sebebiyle ailemin yanında başka şehirde olduğumdan). Doğumum 24 temmuzda gerçekleşti yani 35.haftada. benim sorunum şu ; evet öğretmenleri olarak 1 temmuzdan sonra yasal olarak izinliyiz yani 24 gün yasal olarak izinli sayılıyorum ancak doğum öncesi 8 haftanin kullanamadığım kalan 5 haftasını okulum doğum sonrasına aktarmıyor. Aksini nasıl ispat edebilirim

Merhaba , ben de Ağustos sonu beklenen doğumu temmuz sonunda yaptım . Siz nasıl aktarabilirsiniz , idarem aktarilamaz dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…