• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temmuzun başında nikahım var ve hislerim... Karmakarışık.

birkedilianne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2020
2.988
3.820
48
Merhaba kızlar
Öncelikle sevdiğim senelerdir beklediğim adamla evleniyorum. Her şeyi gönlümüzce hazırladık. Evimizi ben seçtim tam hayalimdeki ev. Lakin bende aşırı bir duygusallık ve stres var. Nişanlım ve ailesi bir dediğimi iki etmedi sağolsunlar. Kendi aileme de çok yakın oturacağım. Ama kendi ailemde annemle babamın arası iyi değil. Boşanmayı düşünüyorlar. Bir de lisede kız kardeşim var. Ve ben kendimi suçlu hissediyorum evleneceğim onların yanından ayrılacağım için. Babam eve bakmıyor annem çalışıyor. Sürekli ağlamak istiyorum durup durup gözlerim doluyor. Babama çok kırgınım içim çok dolu. Sizler bu günlerinizde nasıldınız? Gözlerim durup durup doluyor normal mi? Sürekli karnımda bir ağrı bir tedirginlik...

Herkesin bir noktada kendi hayatı var, kalsanız ne ne kadar değişecek - ki neden kalasiniz ? Evlenince hiç görüşmeyecek değilsiniz ki.

Annenizi yalnız ve savunmasız bırakacağınızı düşünerek böyle hissediyorsunuz ama yanlış.

Onun seçimleri, onun kararları ve onun hayatı onlar.
Siz kendi seçimlerinize, kendi kararlarınıza ve kendi hayatınıza bakın.

Tabiki destek olacaksınız ama illa aynı evin içinde olmasına ne gerek var.

Hem en azından nefes almak için bile gelebilecek bir ev olacaksınız ona. Birde olumlu tarafından bakın.

Babam anlaşılması zor bir insan annem boşanmayı düşünmüyor. Keşke bosansa ama malesef istemiyor. Ağustos'ta düğünüm var. Nikah oldu bizde. Ne yediğim yemeği anlıyorum ne içtiğim suyu... Aklım hep annemde yalnız kalınca ne yapacak. Nasıl yaşantısı olacak zaten pek çok rahatsızlığı var. Rabbime siginiyorum babam için hayırlı akıl fikir diliyorum.

Sende kendi hayatini kurmak zorundasin sen mutlu bir yuva kur annene kardesine destek olursun yine. Suclu hissetmene gerek yok ama anlayabiliyorum seni

Annenizi yalnız ve savunmasız bırakacağınızı düşünerek böyle hissediyorsunuz ama yanlış.

Onun seçimleri, onun kararları ve onun hayatı onlar.
Siz kendi seçimlerinize, kendi kararlarınıza ve kendi hayatınıza bakın.

Tabiki destek olacaksınız ama illa aynı evin içinde olmasına ne gerek var.

Hem en azından nefes almak için bile gelebilecek bir ev olacaksınız ona. Birde olumlu tarafından bakın.
Ne kadar nazik ve anlayışlı bir insansınız. Teşekkür ediyorum desteğiniz için. Sizin gibi insanlar olduğu için buraya içimi dökmek bana iyi geliyor

Babam anlaşılması zor bir insan annem boşanmayı düşünmüyor. Keşke bosansa ama malesef istemiyor. Ağustos'ta düğünüm var. Nikah oldu bizde. Ne yediğim yemeği anlıyorum ne içtiğim suyu... Aklım hep annemde yalnız kalınca ne yapacak. Nasıl yaşantısı olacak zaten pek çok rahatsızlığı var. Rabbime siginiyorum babam için hayırlı akıl fikir diliyorum.
Desenize benzer durumdayız. Benim annem güçlüdür daha genç deli gibi çalışıyor ama duygusal yönden çok yıprandı çok yoruldu tükendi. O beni korkutuyor üzüyor

Keşke hiç yorum yapmasaydınız. Gereksiz olmuş

Yorum istemiyorsanız konu açmasaydınız. Nİkah yapmışsınız karşı taraf isteklerinizi gerçekleştirmiş.

Siz aaa tüh evlendim o kadar insanlara masraf yaptırıp mağdur ettim ama mutsuzum havasındasınız. Bunun adı şımarıklık

Annenizi yalnız bırakacağınızı bile bile evlenmediniz mi ? Aynı konuyu bir erkek için açsalar adama demediğinizi bırakmazsınız. Siz açınca mağdur oluyorsunuz biz yorum yapınca suçlu oluyoruz.

Boşanın herkes ferahlasın ne diyeyim yani

3 kişiydiniz evlenince 4 kişiolacaksınız annenize bir evlat vir destek daha geliyor sevinmelisiniz
Sizin yerinizde olsam mutlu oldugumu herkese hissettirirdim
Pozitif yorumunuz için çok teşekkür ederim haklısınız bu yönden bakınca sevinmeliyim.

Herkes evlenir bazen o evliliğin yürütemez insanlar hatta bazıları boşanmayı bile beceremez ama senin ailen boşanmayı beceriyor ve bu evlilikte yapılan bütün sorumluluk almayı bilemez sende aile olucaksın anneni terkediyor gibi konuşuyorsun ama öyle birşey yok baban bedenen varlığı varken aslında kendisi sorumluluğu yok herşeyi akışına bırakmalısın
Sen baba değil bir evlatsın
Babanın sorumluluğunu alma lütfen

Merhaba kızlar
Öncelikle sevdiğim senelerdir beklediğim adamla evleniyorum. Her şeyi gönlümüzce hazırladık. Evimizi ben seçtim tam hayalimdeki ev. Lakin bende aşırı bir duygusallık ve stres var. Nişanlım ve ailesi bir dediğimi iki etmedi sağolsunlar. Kendi aileme de çok yakın oturacağım. Ama kendi ailemde annemle babamın arası iyi değil. Boşanmayı düşünüyorlar. Bir de lisede kız kardeşim var. Ve ben kendimi suçlu hissediyorum evleneceğim onların yanından ayrılacağım için. Babam eve bakmıyor annem çalışıyor. Sürekli ağlamak istiyorum durup durup gözlerim doluyor. Babama çok kırgınım içim çok dolu. Sizler bu günlerinizde nasıldınız? Gözlerim durup durup doluyor normal mi? Sürekli karnımda bir ağrı bir tedirginlik...
O kadar normal ki... Aile yaşamın pek parlak degil anneni ve kardeşini terkediyormus gibi hissediyorsun babandan dolayi... bu duyguyu cok iyi biliyorum ama sen benden sanslisin ben yurtdışına evlendim sen anacaginin yanına evleniyorsun. Kendi yuvanı kuracaksin hem belki baban o zaman ailesine karşı degisir bana böyle soylediklerinde gülmüştüm ama biraz duzeldigini söylüyor herkes. Ne yaparsan yap ister üzül ister sevin bugunler bir şekilde bitecek ve evlenmis olacaksin hemde evinin yakinina. Evlenmezsen guvendigin bir insani kaybedeceksin ve yine ailenin kaderi degismeyecek. Ayni yerde sayacaksin. Belki kardesin üniversiteyi kazanıp uzaklara gidecek ve sen o evde kalacaksin. Ama sen evlenirsen annenin calacak bir kapisi olacak. Kardesin uzakta okusa onun yanina tasinabilecek... güzel senaryolar üret. Hayatin insanlara ne getirecegi hic belli değil. Sen su an kendi yuvani düşün. Evlendikten sonra herseyde yaninda sana destek olacak bir eşin olacak.

Back
X