• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temzilikçi cinneti

Konuyu lütfen bir daha okuyun konu sahibi aptal beyinsiz davrandığını falan söylememiş yani ortada bir hakaret falan yok. Sadece aptal ve beyinsiz bir insan gibi davranıyor diyerek burada kendi yorumunu yapmış. Temizlikçi kadına böyle birşey söyleyen yok yani

Aslında doğru okudum,gıyabında ya da yüzüne karşı hoş bulmadığım için kendi fikrimi belirttim sadece. Bence işini iyi yapmayan bir insanı beklentilerimizi de söyleyerek yönlendirebilir,hala savsaklarsa kibarca beğenmedim sizin çalışmanızı diye gönderip yetkiliyle iletişime geçebiliriz;böylesi bana göre daha doğru :) Bu kadar.. Dert anlatmanın da çalışmanın da bir yolu yordamı var diye düşünüyorum. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Ya hu ne zamandan beri hakaret edenleri,hakaretleri hoş görür olduk .Şu cümleyi adam karısına söylemiş olsa ya da kayinvalide geline söylemiş olsa ohoo neler neler söylenirdi şimdi .Beyinsiz insan gibi demek beyinsiz insana benziyorsun demek ha direk söylemiş ha gibi demiş arada fark var mı ? Hakaret edilmiş işte .Eve gelen kadına yapılacak isleri sıralarsin ,arada kontrol edersin beğenmezsen yeniden üstünden geçilir,gerekirse başında durulur memnun kalinmazsa aranır sirket söylenir çok zor değil .Böyle sinir küpü olmaya ne gerek vardı .

Ayni konuyu okumadik mi anlamadim ki
Kadin hakaret etmiyor, aptal ya da beyinsiz demiyor, aptal beyinsiz bi insan gibi davraniyor diyor. Yorumlarda da belirtmis, anladigina eminim ama iş yapmasin diye anlamamis gibi salak numarasi yapiyor diyor
Onlar da direk hakaret etmiş olmayayım diye kıvrılmış sözler
Ben kendini hakaret etmeden anlatamayan insanlara güvenmem mesela, kim bilir kadına da nasıl davrandı
Saygılı konuşulması gerek her ne olursa olsun.

Onlar da direk hakaret etmiş olmayayım diye kıvrılmış sözler
Ben kendini hakaret etmeden anlatamayan insanlara güvenmem mesela, kim bilir kadına da nasıl davrandı
Saygılı konuşulması gerek her ne olursa olsun.
Kivrilmis sozler falan degil anlatilmak istenen “surayi da temizle diyorum anladigina eminim ama sirf anlamamis gibi yapmak icin aptal numarasi yapiyor”
Siz hic boyle bi insanla karsilasmadiniz mi?

Kivrilmis sozler falan degil anlatilmak istenen “surayi da temizle diyorum anladigina eminim ama sirf anlamamis gibi yapmak icin aptal numarasi yapiyor”
"Aptal gibi davranıyor tam bir aptal beyinsiz bir insan gibi , bana lütfediyor sanki ya , bu nasıl işini sevmemezlik, bu nasıl yüzsüzlük ya , iprendim nefret ettim"
Bu tamamen öfkeyle yazılmış ve neredeyse küfretmeye yatkın bir dil. Burada anlatmaya çalıştığı bir şey yok bence apaçık hakaret ediyor
Karşılaştım ama kimseyi alenen aşağılamamaya çalışırım

Sevgili tavşan konu sahibinin üslubundan,gelen kişiye "şurayı temizle "cümlesini nasıl kurduğunu anlamak çok zor değil .

Off herkes de ne kadar annesinin prensesi oldu ya
Gereksiz duyardan içim çıktı yemin ederim
Okudugumuzu anlayamiyoruz ki daha, kadinin ustune yuklendiniz durdunuz
Annesinin prensesi olanlar hakaretin eleştirenler mi yoksa temizlikcisine hakaret edenlermi

Evet uslup hoş olmamış ama ne yaşadığınızı biliyorum gerçekten çileden çıkaran arkadaşlar oluyor . Malesef bana da işini severek yapan biri denk gelmedi onlarca kez denediğim halde . Bende çözümü her gün bir odayı derinden temizlemekte buldum. Böylece sinirlerim hoplamıyor. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin diyorum ben çünkü herkesin kendi işini yapacak zamanı ve sağlığı olsun

Temizlikçi kadın demek paranla rezil olmak demek. Herkes anasının gözü olmuş. Eve yardımcı alınca ben ondan fazla çalışıp yoruluyorum, sinirlerimin yıpranması da cabası. Artık almıyorum kadın falan. Size tavsiyem de almayın, planlı şekilde kendiniz yapın yavaş yavaş.

Kizlar beni biliyorsunuz,esimle bizim kavga sebebimiz temizlik düzen bende biktim bu temizlikcilerden,yrni eve tasindigimda tam zamanli,tam zamanli derken sabah 8 aksam 4 bir kadin alsam her gün.
Hem yemek yapsa,camasir yikasa,evi temizlese .mesela hergun temizlemeyecek
Ama her gun yemek yapcak.Kendi evi gibi yani
Izin de kullancak haftada 1 pazar mesela o gunde disardan yeriz.
Sizce nasıl olur asgari ucret versem? Çok mutsuzum. Bunu yapan var mi aranizda
Yarım gün temizliğe 100 liraya geliyorlar, bir de üzerine yemek olacak, asgari ücrete kimse bu işi yapmaz.

Hakaret falan hiç olmamış.
Öte yandan, işini iyi yapan temizlikçi bulmak çölde su bulmak gibi bir şey. Benim de 1 talihsiz tecrübem var, arkasından haram ettim parayı gitti.
Temizlikçi için çok sıkı araştırma yapmak lazım, sağdan soldan soruşturacaksın, referans bulacaksın. Bence.

Yeni evleneceğim sıra tuttuğum kadınlarla anlaşamadım, temizliklerine yardım ettik annemle, yemeklerini vs getirttim, öğleden sonra anlaştığım paradan daha fazlasını istedikleri yoksa devam etmeyeceklerini söyledikleri için buyrun gidin dedim. Gözlerim dolmuştu sinirden düğüne var 2 hafta, eşyalar gelecek. Hakkımı helal etmiyorum o parayı hayırla yemeyi düşünüyor musunuz demiştim. Ama hakaret etmedim. Temizledikleri yerlere girdirmiyorlardı onlar gidince gördüm ki mutfak dolaplarının içini bile toz götürüyor, bez bile değmemiş. Boş evi temizliğe anlaşmıştık öncesinde temizlik şirketi kabasını almıştı.

Daha sonra bir kadın buldum, dört dörtlük. Bazen unutur kibarca rica ederim, yapar. Unuttuğum yer olursa söyleyin der. Helali hoş olsun. Dört döner, çalışır. Hep onu çağırırım, otur dinlen derim. Çayını, yemeğini veririm. Mola verdiririm. O da insan sonuçta. Unuttuğu yer olursa hatırlatırım ya da sorarım. En önemlisi başında durmam. Bana dedi ki:
Queencim keşke herkes senin gibi olsa, başımda beklerler, emrederler, namaza durmadan şurayı da yap derler, namaz vaktim kaçar, sen seccademe kadar hazırlıyorsun. Sinirli olup, başımda didik didik bekleyince ben yapamam, strese girerim diye.
İşi olmadığı halde çekmecelerime kadar düzenler, diğer geldiğimde şunları ayarla, şuraya şunu yapalım, buraya şunu koyalım. Çekmecedeki biblolar hoşuna gitmiş kendine göre çıkartıp dizayn etmiş falan :-) ALLAH razı olsun.

Yani bazıları gerçekten çirkef oluyor, işini savsaklıyor. Öyleleriyle çalışmazsınız olur biter. Onlar kaybeder. Ama bazıları da iyi yaptığı halde ev sahibinin tutumu yüzüne yapmak istemiyorlar.

Back
X