Temzilikçi cinneti

Yaa dimi bu tip insanlar benimde çevremde var hep laf söylüyorlar bende hep kavga ediyorum ve çok üzülüyorum. Beğenmiyorsa çalıştırmasın madem kırsın bir tarafını kendisi temizlesin. Dediğin gibi hiçkimse öğretmene mühendise doktora bunu yapmıyor. Mesela ben öğretmenim mesleğimi duyunca bana astronot gibi davranıyorlar ama evlere temizliğe gidiyorum desem burun kıvırırlar
Her meslek çok değerlidir. Her meslek birbiriyle ya eşleniktir ya da dolayli yoldan bize hizmet eder. Bu döngü içerisinde olduğunu farkedemeyen insanlar dışarıdan nasıl göründüklerini bir bilseler keşke..
Mecburen bizim gibi insanlar zaman zaman diğer tip insanlarla bu sebeplerle tartisabiliyor.
Özel sektörde çalışmak artık bu tip insanlar yüzünden tiksinç geliyor.
Bu arada öğretmen olduğunuza sevindim. Sizin gibi vicdan sahibi, adalet duygusu gelişmiş insanların öğretmen olmasi çok önemli

Bir insan neden bu kadar tembel olur
Temizlikçi bulmak gerektiğine inanır
Üstüne kendi pisliği için başkasına hakaret eder
Bende bir ara öyleydim ama be varki süpürüp silmekte toz almakta

Ortadoğu kültüründe bu böyledir parası olan temizlikçi tutar hiç rast gelmedim yurtdışında evini temizletene bizde vardır çünkü zengin yoksul ayrımı var ondan
Yurtdışında adamlar kendi işini kendi yapar ama bakın Arap zenginlere hepsinin evinde hizmetçisi var
Ha diyeceksiniz ki yaşlı yapamaz ona çözüm var yaşlılara bakım evine oralara gönderirler zenginin bakım evi biraz lüxtür
Norvecte temizlik sirketleri var, saatlik ucret odeniyor. Kisisel olarak kayitsiz calisanlar da var ayni Turkiyedeki gibi.

Paranizin karsiliginda size vaadedilen hizmeti alamadiysaniz bir dahaki sefere baska biriyle anlasirsiniz, sirketle anlaştıysanız sikayetinizi onlara söylersiniz, para iadesi yapılacagını sanmıyorum.
Bizim ne dememizi bekliyorsunuz, gercekten anlamadım.
Bu isi profesyonel yapan tam gun calisanlar büyük sehirlerde 1000 dolar civarı alıyor. Paranız varsa verin ayda 1000 dolar, tam zamanlı yardımcı bulun. 3 kurus paraya tum evin isini bir günde dort dortluk bir sekilde yaptıramazsınız.

Başkası adına utanmak nedir bu konuda anladım.
Bir arkadaş da iki öğün yemek yazmış.
Bence siz kendi temizliğinizi kendiniz yapın.
Yazık kimse ekmek parası için bu hakaretlere katlanmak zorunda değil.

Evet iki öğün yemek yazdım nolmuş? Aşevi işletiyorum mu demişim? Beni aptal yerine koymaya çalışan, arkamı döndüğüm her an kaytaran, haketmediği parayı almak isteyen şark kurnazına iki öğün yemek vermek Zorunda mıyım? Siz çok iyisiniz, harikasınız, polyannasınız aman devam edin iyilikleriniZe

Her meslek çok değerlidir. Her meslek birbiriyle ya eşleniktir ya da dolayli yoldan bize hizmet eder. Bu döngü içerisinde olduğunu farkedemeyen insanlar dışarıdan nasıl göründüklerini bir bilseler keşke..
Mecburen bizim gibi insanlar zaman zaman diğer tip insanlarla bu sebeplerle tartisabiliyor.
Özel sektörde çalışmak artık bu tip insanlar yüzünden tiksinç geliyor.
Bu arada öğretmen olduğunuza sevindim. Sizin gibi vicdan sahibi, adalet duygusu gelişmiş insanların öğretmen olmasi çok önemli
Dışarıdan çok ama çok utançvericiler ama farkında bile değiller anlatırken öyle bir çıkıyor ki dağın tepesine indirebilene aşk olsun. Aslında kamu da O şekilde mesela öğretmenler odasında çay demleyen bayanlar oluyor. Bazı öğretmen arkadaşlarımız bayandan çay istiyor hep uyarırım onun görevi çay vermek değil bazen bayan getirdiğinde kendilerini bir kasarlar ne oldu yani getirdi sen kalkıp almadın ne oldu yani iş mi yaptırdın mutlu mu oldun hep tartışırım. En son lise yıllarımda ortak bir tuvaletin duvarında yazan burasını bir insanın temizlediğini bilerek bırak yazısını okuduğumdan beri herkesin her şeyi düşünerek yapması gerektiğini savunuyorum. İnşallah öğrencilerime de geçiririmde konu sahibi ve onu gibi düşünen insanlar azalır:)

Dışarıdan çok ama çok utançvericiler ama farkında bile değiller anlatırken öyle bir çıkıyor ki dağın tepesine indirebilene aşk olsun. Aslında kamu da O şekilde mesela öğretmenler odasında çay demleyen bayanlar oluyor. Bazı öğretmen arkadaşlarımız bayandan çay istiyor hep uyarırım onun görevi çay vermek değil bazen bayan getirdiğinde kendilerini bir kasarlar ne oldu yani getirdi sen kalkıp almadın ne oldu yani iş mi yaptırdın mutlu mu oldun hep tartışırım. En son lise yıllarımda ortak bir tuvaletin duvarında yazan burasını bir insanın temizlediğini bilerek bırak yazısını okuduğumdan beri herkesin her şeyi düşünerek yapması gerektiğini savunuyorum. İnşallah öğrencilerime de geçiririmde konu sahibi ve onu gibi düşünen insanlar azalır:)
Bu insanlarin yaptiklarini gorunce kendime yapilmis kadar uzuluyorum.
Sizin bu şekilde çabalamanızı disaridan gören,duyan normal insanlar siz onlara ne yapmalari gerektigini anlatmadan bile algilarlar diye düsünuyorum. Umarım pes etmeden çabalamaya devam eder ve bir nebzede olsa da dusuncelerinizi insanlara gecirebilirsiniz :)

Bu insanlarin yaptiklarini gorunce kendime yapilmis kadar uzuluyorum.
Sizin bu şekilde çabalamanızı disaridan gören,duyan normal insanlar siz onlara ne yapmalari gerektigini anlatmadan bile algilarlar diye düsünuyorum. Umarım pes etmeden çabalamaya devam eder ve bir nebzede olsa da dusuncelerinizi insanlara gecirebilirsiniz :)
İnşallah pes etmeyeceğim.:) benim gibi düşünen insanların varlığı inanın mutlu ediyor beni:KK200: artık bazı arkadaşlar ben varken çay isteyemiyor hatta kalkıp alıyor birde bana teklif ediyor:-)

Aslında önceden konuşmak lazım yani hanımla çalışmadan önce bakın ben böyle istiyorum veya şunlardan rahatsız oluyorum. Eğer uygun değilse ikimize de zaman kaybı olmasın derseniz mantıklı olur. Asla Aptal, beyinsiz diyemezsiniz.. O da bir anne, bir evlat en önemlisi bir kadın saygı duymalısınız mesleği, okulu ne olursa olsun hakaret edemezsiniz.

İnşallah pes etmeyeceğim.:) benim gibi düşünen insanların varlığı inanın mutlu ediyor beni:KK200: artık bazı arkadaşlar ben varken çay isteyemiyor hatta kalkıp alıyor birde bana teklif ediyor:-)
:KK200: Demek ki arkadaşlarınızı uyarmak işe yaramış,meyvelerini toplamaya başlamışsınız. Darısı diger insanlarin başına :)

Yatağın altInı nasıl süpüreyim diyen yardımcıyı neden kaçırdınız ki? Ben bugüne kadar bunu sorana denk gelmedim . İlla kendim söylerim . Söylemezsem kendisi çekip sileni görmedim. Ben çeker silerim sonradan. Bazayı değiştirdim sonunda eşyalarımı yerden yüksek seçtim değişim zamanı geldiğimde. Temizliğim çok rahat ve pratik oldu. Kendi işimi kendim yapıyorum para verip üzerine birde dertlenmiyorum . Oh mis .

Bir insan neden bu kadar tembel olur
Temizlikçi bulmak gerektiğine inanır
Üstüne kendi pisliği için başkasına hakaret eder
Bende bir ara öyleydim ama be varki süpürüp silmekte toz almakta
Bir nevi spor aslında, parasını da versen o kadın senin pisliğini temizliyor, bir de hakaret ediyorsunuz olacak iş değil..

Başkası adına utanmak nedir bu konuda anladım.
Bir arkadaş da iki öğün yemek yazmış.
Bence siz kendi temizliğinizi kendiniz yapın.
Yazık kimse ekmek parası için bu hakaretlere katlanmak zorunda değil.
+1
Görgüsüzüm,uslüp nedir bilmem ama para bende olduğu sürece böyle insanları aşağılar ezerim diyor.

Kızlar bugün yine yeni bir temizlikçi aldım, delirmek üzereyim !!! Aptal gibi davranıyor tam bir aptal beyinsiz bir insan gibi , bana lütfediyor sanki ya , bu nasıl işini sevmemezlik, bu nasıl yüzsüzlük ya , iprendim nefret ettim , sürekli uyarıyorum sürekli cevap veriyor
Halı Yok şuanda evde ve sadece parke süpürüp silecek ve de cam , herşeye bahane , herşeye cevap , yatak odada şimdi yatağın Altını süpürmedi gördüm , görünen yerler sadece , bi geldim silmeye başlamış yine görünen yerleri , yatağı. Altını süpürmedin dedim , nasıl süpüreyim ki diyo , başlığı sokup süpürüyoruz dedim, Giriyo başlık dedim, iyi tamam diyo, öncekiler in hepsi sorardı çekelim ya da nasıl olacak diye , her biri diğerinden beter ya :KK43: deltiecem ya , siz nasıl hallediyorsunuz
yapmayın insanları aşalamayın bende zamanında temizliğe gittim başımda beklerdi kadın elim ayağım dolanırdı ben kendi işimi bilirim önce salona girdiysem camdan sonra toz alır sonra derin bi süpürge yerleri sil çık kapa kapını enson mutfağa girdim nasılbir merhametsiz kadındı yeri silerken elim keskin bir yere geldi nasıl kanıyor geldi gördü bağıra bağıra naptın burayı heryer kan oldu silmeden gitme yahu elim kanıyor benmi istedim böyle olsun artık dayanamadım sana hakkımı helal etmiyorum nasıl kadınsın senya az merhametli ol sana boşuna komşuların kapını çalmıyo pisliğinde ölcen dedim cıktım ayyyy hatırladım sinirlerim zıpladı

Bunlar nasıl hakaretler yahu. Söyleyin yüzüne karşı şurası kalmış,abla burayı da yapmamız lazım gibi. Yani memnun değilseniz almazsınız olur biter bende biçok kadından memnun kalmadım bu zamana kadar. Ya uyardım güzel güzel yada bidaha çağırmadım bu kadar basit.

Back
X