- 12 Temmuz 2006
- 8.474
- 280
- 698
- Konu Sahibi KatnissEverden
Ulaaa, denemezsem orta yerimden çatlarım, üstünede bir güzel çikolata sosu döktümmü tamamdır.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ulaaa, denemezsem orta yerimden çatlarım, üstünede bir güzel çikolata sosu döktümmü tamamdır.
2 gün önce denemezsem çatlarım dedimya, denedim dün akşam.
Bir güzel hazırladım hamurunu, fincanlara döktüm. Accuk fazla dökmüşüm kanımca neredeyse kapağı kaldıracaktı kekler pişincekaydirigubbakcemile3 (yarısına kadardı amafisfisfis) fincanları katıyağla yağladımki çıkması kolay olsun. Yine biraz zorladılar beni ama elmden kurtulamadılar. Mis gibi çikolata sosunuda bocaladım üzerlerine. Üstünede dövülmüş fındık. Mis gibi oldu, yumuşacık.:lepi:
Ama tabi normal keke göre biraz oyalıyor insanı ya:smiley-cool:
Bende bu kekten daha önce yapmıştım. yaptığım kekin resimlerini ve tarifini ekliyorum.
Benim yaptığımda yağ yok diğer malzemeler aynı.
![]()
![]()
1 Yumurta 1çay bardagı süt 1,5 çay bardağı şeker 2 çay bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu (2 ölçü olarak hazırladım ben çay fincanlarına koydum 20 tane kadar çıktı)
Bütün malzeme çırpılır. fincanlarınızın içine kağıt kek kalıplarından koyarsanız daha iyi oluyor. fincanları yağlamanızda gerekmez ve kirlenmez ikinci bir kezde kullanabilirsiniz ben öyle yapmıştım.
tencereye ılık suyu fincanların dışından yarısına gelecek kadar döküyorsunuz ve ağzı açık kaynamasını bekliyorsunuz,kaynayınca tencerenin kapagını kapatın,ağzını hiç açmadan kısık ateşte 20 dk pişirin kürdanla kontrol edebilirsiniz.
altını kapattıktan sonra 15 dk kapağı açmadan dinlendirin. Tencerenin kapağından buharlasan su damlamasın diye kağıt havlu veya temiz bir bez koyarsanız iyi olur.
Üstünü yine istediğniz gibi süsleyebilirsiniz.
Konuyu açan arkadaşada teşekkürler.
:lepi:
snakeyes çok saol emeğine sağlık harikasınız...K.K bence bir dünya ve bu dünya'nın içinde herşeyi bulmak mümkün..herkesin karşılıksız bildiklerini paylaşması ise işin en güzel tarafı..sevgiler herkese![]()
[
bişey daha sorcamm...sen kağıt havlu yada normal havluyu ocağın altını kapttıktan sonra mı koydun ?yani kapattın su damalmasın diye en sonunda örttün üzerini öle mi arkadaşım. ilk tarifte kaynarken örtülüyormuşş sen nasıl yaptınn?:bbo:
kusura bakma vede ne de cahil demzsen bişi sorcam CADIARZUşuan kafam basmadı da yaa 2 ölçü derken neyi kastettin.valla kafam basmadı yaaaa
[
bişey daha sorcamm...sen kağıt havlu yada normal havluyu ocağın altını kapttıktan sonra mı koydun ?yani kapattın su damalmasın diye en sonunda örttün üzerini öle mi arkadaşım. ilk tarifte kaynarken örtülüyormuşş sen nasıl yaptınn?:bbo:
2 ölçü dediği,2 katı malzeme kullanmış galiba.ben yaptığımda 10civarı çıkmıştı çünkü
ben bezi en başta koydum.tencereye su koyup,fincanları koyuyoruz ya ondan sonra üzerine bez örttüm,kapağını kapattım pişmeye bıraktım. a.s.
fatma arkdaşımız vermiş cevabıı aynen onun dediği gibi yaptım ben. sengözlerimebaksanab