• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tepki vermek istiyorum ama nasıl

Kmkmkm

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2014
290
68
18
33
Kızlar selam
Eşim dün babasıyla konuşuyordu babasına "haa evet yarın son.yaparsınız "dedi ama ben anladım rahat konuşamadığını.teli kapadı bi şey söylemedi.Benim de işim vardı soramadım.
Az önce teline baktım ve açıköğretim lisesi kayıt yenileme bugün son günmüş.
Kız kardeşi okuyor.kendi telini vermiş kuruma ona gelio msj.Ve iki üç gündür evde.dışarı Çıkmam lazım. nie die sorduğumda da arkadaşlarla görüşcez diodu.Ama bunun içinmiş.o gidip yapcak kaydı.25 tl.
Şimdi soruna gelirsek.dönem başında da o yapmıştı ve benden saklamıştı.Yine saklıyor.
Ve ben şuan öğrendim çok sinirlendim.Bi sürü borcumuz var.para biriktiriyoruz.gidip ordan harcayacak.halbuki daha dün dedim maaşa kadar paraya dokunma bitecek çeke çeke.tamm diyodu.
Benim kızacağımı bildiği için gidip bugün gizlice yapacak.
İlk defa yapsa sorun etmem
Tabii yap derdm.Ama daha önce de böyle bi kaç şey yapıyo ve tutarın bi önemi yok bana hiç danışma zahmetinde bulunmuyor.Çünkü durumumuz dar.Ayrıca benim de rızkım o paranın içinde.benim de rızamı alması gerekmez mi.
Ailesi böyle her ay arıyor bi şey için para istiyor.durumları gayet ii.Ben çoğu zaman engel oluyorum vermemesi için ama çok zor durumda olduklarını görsem ben kendim veriyorum.o ise beni bencillikle suçluyor.2 kredimiz var kiradayız.kpss öğrencisiyim.çalışmıyorm.Şuan cebinde 15 lira harçlığı tek var.Ama o kendini çok zengin görüyor.Ben dün bişey istedim.paramız yok diyor.ama kardeşinin kaydına gelince var.
Şuan çok kızgınım.Böyle gizli saklı olur mu hiç ya.ben nasıl güveneceğim ona.çarşıya çıksın güzel bi mesaj atıp fırça çekmeyi düşünüyorum. Ama ne yazsam bilmiyorum :-(
Artık sıkıldım ailesinin bitmek bilmeyen isteklerinden

eşinizin kayıt yaptırdığını bilmiyorsunuz bile,babasına yaparsınız demiş zaten,nereden biliyorsunuz kayıt yaptırmak için çıktığını,cebinden 15 tl varken 25 tl nasıl ödeyecek hem.ihtimaller üzerine eşinizle niye aranızı bozmak için uğraşıyorsunuz.

valla herşeyi laf söz ederseniz tabiki saklar.bazen erkeklere acıyorum hakkatten. kardeşine 25 lira bırakında versin.yarında siz dara düşersiniz kardeşinin elinde olur size verir.kardeşi kardeşten ayırmaya çalışan insanlardan korusun rabbim

Kızlar selam
Eşim dün babasıyla konuşuyordu babasına "haa evet yarın son.yaparsınız "dedi ama ben anladım rahat konuşamadığını.teli kapadı bi şey söylemedi.Benim de işim vardı soramadım.
Kız kardeşi okuyor.kendi telini vermiş kuruma ona gelio msj.Ve iki üç gündür evde.dışarı Çıkmam lazım. nie die sorduğumda da arkadaşlarla görüşcez diodu.Ama bunun içinmiş.o gidip yapcak kaydı.25 tl.
Şimdi soruna gelirsek.dönem başında da o yapmıştı ve benden saklamıştı.Yine saklıyor.
Ve ben şuan öğrendim çok sinirlendim.Bi sürü borcumuz var.para biriktiriyoruz.gidip ordan harcayacak.halbuki daha dün dedim maaşa kadar paraya dokunma bitecek çeke çeke.tamm diyodu.
Tabii yap derdm.Ama daha önce de böyle bi kaç şey yapıyo ve tutarın bi önemi yok bana hiç danışma zahmetinde bulunmuyor.Çünkü durumumuz dar.Ayrıca benim de rızkım o paranın içinde.benim de rızamı alması gerekmez mi.
Ailesi böyle her ay arıyor bi şey için para istiyor.durumları gayet ii.Ben çoğu zaman engel oluyorum vermemesi için ama çok zor durumda olduklarını görsem ben kendim veriyorum.o ise beni bencillikle suçluyor.2 kredimiz var kiradayız.kpss öğrencisiyim.çalışmıyorm.Şuan cebinde 15 lira harçlığı tek var.Ama o kendini çok zengin görüyor.Ben dün bişey istedim.paramız yok diyor.ama kardeşinin kaydına gelince var.
Şuan çok kızgınım.Böyle gizli saklı olur mu hiç ya.ben nasıl güveneceğim ona.çarşıya çıksın güzel bi mesaj atıp fırça çekmeyi düşünüyorum. Ama ne yazsam bilmiyorum :-(
cnm malesef bende bu durumdan muzdaripim.....biz napalım sıkalım onlar aileye akıtsınlar.....oğlum 6 aylık daha üzerine doğru dürüst bişey almadık herşey hediye geldi yatağını bile kaynımdan aldık tutumlu olmak adına ama bende doyasıya gidip çocuğuma alışveriş yapmak istiyorum , kaynım arar tamam abi annesigil gelir bütün özelde ve devlette ne masrafları varsa hastaneler için karşılanır....ben faturalı hat kullanmazdım tutumlu olmak adına köntör almaz annesinin faturasını öder.....daha neler neler sayfa yetmez yazsam başta bana söylerdi yada duyacağım şekilde bu durumlar konuşulur kime ne verecek bilirdim ne zaman ailenin durumu kötü değil abini anlarım ama kime ne verirsen benim rızkımıda paylaşıyorsun ve ben helal etmezsem helal olmaz dedim o zamandan bu yana gizli saklı da olsa eskisi gibi akıtmasada veriyor.....Hayır aile durumu kötü olsa yine anlayışlı olurum ama inankv hanım 1 valizle gelip burda 3 valizle döner gidene kadar alışveriş benim akıllı kocamda onlar gidene kadar ellerini ceplerine sokturmaz ....braz düzeldi şükür enayi yerine konduğunu bazen anlasada, onlar ailem olmasada yaparım müşkül durumdakilere yardımcı olurum diyor gelde çıldırma..

1 tl de olsa 1000 de olsa sizi mağdur edip ailesi ne istiyosa yapan adama ne desen işe yaramayacak.Saklı gizli yine yapacak.Anladığını hissettirirsen bu sefer de telefonumu kurcalıyorsuna bağlayıp atarlanacak.Canını sıkma boş yere,kendin üzülürsün yine.

Ailesi böyle her ay arıyor bi şey için para istiyor.durumları gayet ii.Ben çoğu zaman engel oluyorum vermemesi için ama çok zor durumda olduklarını görsem ben kendim veriyorum.o ise beni bencillikle suçluyor.
Mesela her ay neyi bahane ediyorlar, onlar kaç TL ? Eşin mi saf sen mi cinsin çözemedim
Ailesinin durumu iyiyse niye oğlundan 25 TL istesin

Sizin isteklerinizi karşılıyorsa sorun olmamalı ama dediğin gibi senden kısıtlıyorsa,durumunuz kötüyse ailesine söylemeli,benimde durumum iyi değil diye.Eşin hallederiz dedikçe durumunuzun müsait olduğunu sanıyorlardır.

Kızlar selam

İşte siz bu tepkileri gösterdiğiniz için gizli yapıyor artıkta yapar devamı gelir
Haksızsınız demiyorum ama adam bu durumdan rahatsız belli

cnm malesef bende bu durumdan muzdaripim.....biz napalım sıkalım onlar aileye akıtsınlar.....oğlum 6 aylık daha üzerine doğru dürüst bişey almadık herşey hediye geldi yatağını bile kaynımdan aldık tutumlu olmak adına ama bende doyasıya gidip çocuğuma alışveriş yapmak istiyorum , kaynım arar tamam abi annesigil gelir bütün özelde ve devlette ne masrafları varsa hastaneler için karşılanır....ben faturalı hat kullanmazdım tutumlu olmak adına köntör almaz annesinin faturasını öder.....daha neler neler sayfa yetmez yazsam başta bana söylerdi yada duyacağım şekilde bu durumlar konuşulur kime ne verecek bilirdim ne zaman ailenin durumu kötü değil abini anlarım ama kime ne verirsen benim rızkımıda paylaşıyorsun ve ben helal etmezsem helal olmaz dedim o zamandan bu yana gizli saklı da olsa eskisi gibi akıtmasada veriyor.....Hayır aile durumu kötü olsa yine anlayışlı olurum ama inankv hanım 1 valizle gelip burda 3 valizle döner gidene kadar alışveriş benim akıllı kocamda onlar gidene kadar ellerini ceplerine sokturmaz ....braz düzeldi şükür enayi yerine konduğunu bazen anlasada, onlar ailem olmasada yaparım müşkül durumdakilere yardımcı olurum diyor gelde çıldırma..
Canım sende bu kadar fedakarlik yapma. yemeyenin malını öyle bi güzel yiyolarki ben şimdi istediğim gibi geziyorum alıyorum kızıma herşeyin en iyisini almaya, yapmaya çalışıyorum bende senin gibiydim ilk bi sene baktım ben fedakarlik yaparken kendimce gidio para Allah var eşimde istediğimi alırdı ama diyodum sıkısmayalım, gerek yok. Baktım olmuyor harcamaktan para kalmıyor verecek :))

eşinizin kayıt yaptırdığını bilmiyorsunuz bile,babasına yaparsınız demiş zaten,nereden biliyorsunuz kayıt yaptırmak için çıktığını,cebinden 15 tl varken 25 tl nasıl ödeyecek hem.ihtimaller üzerine eşinizle niye aranızı bozmak için uğraşıyorsunuz.
Birikmiş paramız var bu ay sonu bi borcumuz var ödememiz gerekiyor ordan harcıyor

elli bin defadir diyorum parasi olmayan yetmeyen evlenmesin diye ama herkes bana kiziyor al iste
Evlenince evinin giderlerini karsilayamayan bir adam var
Ailesi var onlari da atamaz satamaz hesabi
Evlenmeyin arkadasim iste belli ki gecinemeyeceksiniz, bu hesaplari onceden neden yapamaz insanlar anlamiyorum

Sizden gizli yapması kötü tabi ancak kardeşine yardım etmesi çok normal.Acaba sizin böyle bir duruma sorun çıkaracağınızı düşünüp sizden saklamış olabilir mi?

Canım sende bu kadar fedakarlik yapma. yemeyenin malını öyle bi güzel yiyolarki ben şimdi istediğim gibi geziyorum alıyorum kızıma herşeyin en iyisini almaya, yapmaya çalışıyorum bende senin gibiydim ilk bi sene baktım ben fedakarlik yaparken kendimce gidio para Allah var eşimde istediğimi alırdı ama diyodum sıkısmayalım, gerek yok. Baktım olmuyor harcamaktan para kalmıyor verecek :))
kesinlikle haklısın şimdiki aklım olsa en baştan yapardım ancak 3 yıl sabredebildim bu sömürüye......benim komşum geldi bir gün bende bişey için tutumlu olduğumu hissettirmişim demekki bana bakıp kocanın iki tabağı varsa birini kıracaksın yoksa yaranamazsın demişti ne kadar gereksiz laf diye bakakalmıştım şimdi çok iyi anlıyorum ne demek istedi...

Siz böyle 3 kuruşu sorun yaparsanız tabii ki saklar kızacağınızı, sorun olacağını biliyor madem benim rızkım da içinde diyorsunuz eşinizde çalışıyor ailesine 25 tl yardım çok mu yani atla deve mi Allah aşkına bir de öyle merak etmişiniz ki telefonunu karıştırmışsınız. Ödemeyi o yapıyor diye mesaj ona gelmez ki okuyan kişiye kayıtlı olana gelir ki sınav tarihleri falan da geliyor çünkü. Ne olacak batacak mısınız 25 tl ile milyarlar sanki valla insanları anlamakta zorluk çekiyorum ben. Hemen bir de araya ama durumları iyi lafı sokuşturuluyor bu kardeşine bir şey yapmasına engel değil ki. Eşiniz sizin yapacaklarınızı biliyor işte ondan söylemiyor. Sanki tüm ihtiyaçlarını eşiniz karşılıyor ne yani aç mısınız açık mısınız.

Arkadaş ben de mi sorun var acaba 25 tl için mi bu olay?bakıyorum herkes kayinvalide kayinpeder olunca 1 kuruşu çok görüyorlar..ben burda bunları okuyunca kendimden şüphe ediyorum bizde daralıp para biriktiriyoruz suan nakit sadice . 200 tl var elimizde borç yatırdık çünkü ama ben kayinpederimin telefonu bozuk diye telefonlara bakıyorum nasıl yaparda alabiliriz diye.Hersey karşılıklı bu hayatta sen istesen de istemesende iyilik de kötülükte geri dönüyor kişiye, ben böyle bakinirken eşim anneme birsey aldı bugün doğum günü diye kredikartiyla almak zorunda değildi almasa neden demezdim ama o görüyor benim yaklaşımımı ailesine o da benim aileme sevgi besliyor hayat böyledir tatlı dil yılanı çıkarır deliğinden ,iyi niyet de yumuşatır gönülleri bir cebinden 25 tl çıkar bir bakarsın 70 tl girmiş diğer cebine..hiç yoktan aklımızda bile geçmezken borç ödeme zamanında 1000 tl geldi.nikaha gelemeyen kayinvalidemin tanıdıkları altın vermiş ona o da bize yolladı vs hiç aklımızda yoktu yani rızkı veren Allahtir 25 tl nin hesabını yapmak şimdi olmazsa da bir gün sana döner ama nasıl döner. ? Işte bu senin tutumuna bağlı

Back
X