• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tepkisizlik. fikir verir misiniz?

belki de öyle de olmuş olabilir.Artık içinden hiç sey demek gelmiyor demek ki .Ama gerektigi zamanda söylenen söze göre cevap vermelisin.Belki de kocan o yuzden bieşy demiyodur.Sonucta o da senın konusmanı en azındna yorum yapmanı bekler dıye dusnuyorum
Yapıyorum bağırıyorum ağlıyorum ama o kadar. Kendim çalıp kendim oynuyorum.

Yanımda değil. Bakmış ben telefonunda sonradan gördüm.

amann boşver dedikçe de olmuyor işte. bence sen silkelen kendine bak. süslen püslen sık parfümlerini ohhh misss yokmuş gibi davran git gez bakalım ne oluyor.

Acaba diyorum yıllar mı çok yipratti beni. Cok mu taviz verdim. Hatta konumu şöyle almalıydım belki de VERİLEN TAVİZLERDEN GERIYE DÖNÜŞ MÜMKÜN MÜ?

Ben evli değilim ama bende tepkisizm artık bazen olmadık şeye gülüyorum bana hiç bişey ilginç gelmiyo sanırım yaşadıklarımdan ötürü...Delimiyim acaba o_O
Yaşadıklarimizdan ötürü. O kadar şaşırdım üzüldüm ki vakti zamanında baktım bi yol olacağı yok bu ruh haline büründüm herhalde. Ama çok mutsuzum.

Yaşadıklarimizdan ötürü. O kadar şaşırdım üzüldüm ki vakti zamanında baktım bi yol olacağı yok bu ruh haline büründüm herhalde. Ama çok mutsuzum.
Sürekli aynı laflar dönünce insan ister istemez tepkisiz kalıyo. Bu normal bişey. Aslında en güzelide tepkisizlik üzülmekten ağlamaktansa tepkisiz kalmak daha mantıklı

Acaba diyorum yıllar mı çok yipratti beni. Cok mu taviz verdim. Hatta konumu şöyle almalıydım belki de VERİLEN TAVİZLERDEN GERIYE DÖNÜŞ MÜMKÜN MÜ?

Malesef mümkün değil, geçmişi değil ancak geleceği değiştirebilirsiniz. Sizle beraberken görüştüğü ve sizi uğruna üzen kadının olayı neydi ki? Aldatılmak mı kıskançlık mıydı üzülmenize neden olan şey.

Sürekli aynı laflar dönünce insan ister istemez tepkisiz kalıyo. Bu normal bişey. Aslında en güzelide tepkisizlik üzülmekten ağlamaktansa tepkisiz kalmak daha mantıklı
İçimdeki sevginin azaldığını hissediyorum. Tahammülum mu bitti yoksa aradığımi mi bulamadım. Bilemedim.

Malesef mümkün değil, geçmişi değil ancak geleceği değiştirebilirsiniz. Sizle beraberken görüştüğü ve sizi uğruna üzen kadının olayı neydi ki? Aldatılmak mı kıskançlık mıydı üzülmenize neden olan şey.
Aldatilmak degildi tam olarak ortada bana oynanan bi olay vardı güya onu çözmüştu ama hatırlamak dahi istemiyorum. Cok cirkin şeylerdi. Peki gelecekte o tavizleri degistirmek mümkün mu?

Aldatilmak degildi tam olarak ortada bana oynanan bi olay vardı güya onu çözmüştu ama hatırlamak dahi istemiyorum. Cok cirkin şeylerdi. Peki gelecekte o tavizleri degistirmek mümkün mu?

Sen çok değiştin laflarına katlanmanız gerekecektir bir süre ama tepkinizi yerinde verip karşılık gördüğünüz zamana kadar inatla sürdürebilirsiniz. Bir şeyi yaptı/yapmadı diye sinir olup söylenip sonrasında unutmak bir seçenek ama o iş yapılana kadar söylenmeyi sürdürmek de bir seçenek. Bir nevi temizlik yapın, aklınızdaki düğümlerin bazılarını kendi içinizde bir daha aklınıza getirmemek üzere çözün ve unutun, bazılarını da ona rest çekerek söyleyin, "ne olmuş yani?" kadar insanı sinir eden bir laf az bulunur, neyini merak ediyorsan et ama adını bile anmanın beni kırdığını değil, sinirlendirdiğini bil deyin. Umrunda mı değil, o zaman sinirinizin etkisini görsün, normalleştirmek hiç bir şey olmamış gibi davranmak sonuçta. Ama sizi sinir eden bir şey oldu, bir daha olmaması için gerçekten söz alana kadar normalleşmeyin. O zaman tepkisizlikten şikayet edemezsiniz, göstermiş oluyorsunuz işte.

Son düzenleme:
İşte olay bu. Ben böyle davrandikca o kadar normalleşmeye başlıyor ki onun için bu durumlar. Ne olmuş yaniye dönüyor. Merak ettim başka ise girmiş mi diyor. Ben sanırım şok haliyle mi gözardı ediyorum kendimi mi kandırmaya çalışıyorum bilmiyorum. Farzedelim ki sildi geçmişi ve ben görmedim. Bu arttığı gerçeğini değiştirmiyor gibi şeyler düşünüyorum. Herşeyi yıkıp baştan yapasım var.
eşim evlendiğimizden beri kıyafetlerimi sorun haline getirdi.(dar paça pantolon, kısa üst giydirmez)
istisnasız her sabah kıyafet yüzünden bi sorun çıkardı aramızda.4 seneye giriyoruz son 3 ay önce "yoruldum artık seni uyarmaktan tartışmaktan yeter" dedi.3 aydır o karışmadıkça ben daha da cesaretleniyorum.önceden en azından giyinirken bi düşünürdüm şimdi bir sürü avur zuvur diye şimdi onun rahatlığına dayanarak ben de saldım.görüyorum çok sinirleniyor ama tepki vermeye hali mecali yok öyle bi durum.şunu söylemeye çalışıyorum sen böyle rahat gibi göründükçe o da daha çok rahatlayacaktır toparlanman lazım.

Sekiz senelik beraberlik sonunda evlendik. Lise aşkı. Dünyada başka hickimsenin bizimki gibi bi aşk yasayqmayacagina inanıtdik. Çocukluk işte...
Bunu bende düşünüyodum neyse ki ben çok geç olmadan yüzünü gördüm. İnsanlar değişiyo, bişeyi elde edince değişiyo. Sende ona karşı vurdum duymaz ol umursama. Yoksa daha çok üzülürsün.

Sen çok değiştin laflarına katlanmanız gerekecektir bir süre ama tepkinizi yerinde verip karşılık gördüğünüz zamana kadar inatla sürdürebilirsiniz. Bir şeyi yaptı/yapmadı diye sinir olup söylenip sonrasında unutmak bir seçenek ama o iş yapılana kadar söylenmeyi sürdürmek de bir seçenek. Bir nevi temizlik yapın, aklınızdaki düğümlerin bazılarını kendi içinizde bir daha aklınıza getirmemek üzere çözün ve unutun bazılarını da ona rest çekerek söyleyin, "ne olmuş yani?" kadar insanı sinir eden bir laf az bulunur, neyini merak ediyorsan et ama adını bile anmanın beni kırdığını değil, sinirlendirdiğini bil deyin. Umrunda mı değil, o zaman sinirinizin etkisini görsün, normalleştirmek hiç bir şey olmamış gibi davranmak sonuçta. Ama sizi sinir eden bir şey oldu, bir daha olmaması için söz alana kadar normalleşmeyin. O zaman tepkisizlikten şikayet edemezsiniz, göstermiş oluyorsunuz işte.
Söz verdi güya. Ama bakacak biliyorum. Neden bakıyor bilmiyorum. Geçenlerde o kız annesiyle yolumuzu kesti. Neler söyledi onlara. Bana tek kelime ettirmedi. Arkasına sakladı resmen beni. Korudu! Peki ama merak edip halen baktığı ne? Cozemiyorum. Yaralarım çok fazla. Ben bunu beğenmedim. Yıkıp baştan yapcam diyebilsem keşke. Tartısiyim eee ne oluyor tavır yapıyorum diye tavır görüyorum.

Söz verdi güya. Ama bakacak biliyorum. Neden bakıyor bilmiyorum. Geçenlerde o kız annesiyle yolumuzu kesti. Neler söyledi onlara. Bana tek kelime ettirmedi. Arkasına sakladı resmen beni. Korudu! Peki ama merak edip halen baktığı ne? Cozemiyorum. Yaralarım çok fazla. Ben bunu beğenmedim. Yıkıp baştan yapcam diyebilsem keşke. Tartısiyim eee ne oluyor tavır yapıyorum diye tavır görüyorum.

Olay açık olmadığı için, anlatıp anlatmamak sizin tercihiniz tabi ki ama hatırlamak bile istemediğiniz şey olarak sizin için hala kapalı kutu, isteseniz de umursamıyormuş gibi davranamazsınız ki, anlatın rahatlayın :KK48:

Merak edip bakma sebebi yüz bin tane seçenekten biri olabilir ama birbirini sevmeyen ve bir araya geldiklerinde ciddi kavga eden insanlar arasında bile bir bağ oluşur, ben nefret ettiğim insanı takip etmem aynı ortamda bulunmamakla yetinirim ama ola ki haberini bir şekilde aldım ne yapıcam o zaman delleneyim mi yani? Hakkında kötü bir şey söylesem aa kin mi güdüyorsun?? denecek, iyi bir şey zaten söyleyemem susup içimden oo salağa bak, yine ne haltlar karıştırmış diyorum.

Ama haberinde beni merak ettiren bir şey olabilir gider kendim de bakarım, atıyorum onun hakkında birisi laf arasında " ya ona da böyle oldu" dedi, konuşma bitiminden sonra gidip baktım facebooktan "hmm, evet öyle olmuş yazık." diye hayatıma devam ettim, ne sevindim ne de sinirlendim yani. Yapacağımı yapıp uzak duruyorum zaten ama hakkında başka bir bilgi öğrenmek sorun yaratacak bir şey değil ki?

Son düzenleme:
eşim evlendiğimizden beri kıyafetlerimi sorun haline getirdi.(dar paça pantolon, kısa üst giydirmez)
istisnasız her sabah kıyafet yüzünden bi sorun çıkardı aramızda.4 seneye giriyoruz son 3 ay önce "yoruldum artık seni uyarmaktan tartışmaktan yeter" dedi.3 aydır o karışmadıkça ben daha da cesaretleniyorum.önceden en azından giyinirken bi düşünürdüm şimdi bir sürü avur zuvur diye şimdi onun rahatlığına dayanarak ben de saldım.görüyorum çok sinirleniyor ama tepki vermeye hali mecali yok öyle bi durum.şunu söylemeye çalışıyorum sen böyle rahat gibi göründükçe o da daha çok rahatlayacaktır toparlanman lazım.
Çok haklısın. Farkındayim bunun. Her vermediğim tepkide olay bi parça daha normalleşiyor. Kendimde o gücü bulamıyorum. Eskiden kiskanirdim onu paylasmak istemezdim bu fikir beni yer bitirirdi. Simdi ise neyi farkettim biliyor musun? Bu ve benzeri olay yaşadığımda ah vah sevdiğim adam demiyorum artik. Artık bana bunu nasıl yaparsın ben haketmedim ki diyorum. Aşkım bitti mi diye kendime sormaya cekiniyorum.

Olay açık olmadığı için, anlatıp anlatmamak sizin tercihiniz tabi ki ama hatırlamak bile istemediğiniz şey olarak sizin için hala kapalı kutu, isteseniz de umursamıyormuş gibi davranamazsınız ki, anlatın rahatlayın :KK48:
Peki madem. Kanayan yarami açıyorum sana. Bir dönem o zamanki sevgilim simdiki eşim bunalımlardaydi. Neden mi? Simariklik! O dönem ona sirnasan bizi ayırmaya çalışan bir kiza bu tavizi vermişti. Güya arkadaslardi ama kötü olan aramız daha da kötü oldu. Hissettim terkettim. Kızın bize yaptıklarını ben onu terkedince farketti. İntikam almaya çalıştı. Ne kadar becerdi sormadım bile. Tamamen çocukluktu. Sacmalikti. Hayatımda ona karşı ilk kez o kadar güçsüz ve sonrasında da ilk kez o kadar güçlü olmuştum. Atamadim içimden unutmadım. Neden affettim? Yıllara kıyamadim. Sonunda ne oldu? Kendime kiydim. Şimdi olsa yüzüne bakmazdim. O olaydan sonra asla eskisi gibi olmadım.

Merhaba arkadaşlar. Benim sorunum tepki verememek. Bu nasıl oldu bilmiyorum. Eşim beni kıracak üzecek birşey yaptığında ilk an tepkimi verip sonra devam ettiremiyorum. Ne açıklama yapmaya uğraşıyor ne de gönlümü almaya çalışıyor. Acaba ben yeterince sağlam durmadigim için mi o bu kadar rahat oluyor yoksa o rahat olduğu için mi ben tepkimi devam ettiremiyorum. Şu an işyerinde oturmuş bunları düşünüyorum. Çünkü ne kadar hissizleştiğimi farkettim. Siz nasılsınız eşinizle? Kirildiginizda nasıl davranırsınız?

edit: olayı açıklayacak olursam eğer son tartışmamız ; eşimin benimle birlikteyken görüşüp vakti zamanında çok üzülmeme sebep olduğu bir kızı internette arttığını gördüm. Kızdım bağırdım sordum ağladım. Kapattım konuyu. Yoruldum sanırım artık. Düşünmek yerine unutmaya başladım. Kendimi kandırıyorum haberim yok. Ben hissizlesince hersey de normalleşmeye başlıyor.

Evliliğimin başlarında bende de tepki verme, tavrımı koyamama problemi vardı .
Ama bu durum karşı tarafa daha fazla rahatlık veriyor .
Silkelenmelisin, tabi burada şu da önemli,
evlenmeden önce nasıl bir insandın tepkilerin konusunda .

En cokta bu yuzden kaybediyoruz. Ne düşünüp hissediyosanız açıkça söyleyin sonra daha büyük problemler çıkar :KK20:

Back
X