TER KOKUSU

Bence siz söylemeyin ya, genel olarak ik herkesi uyarabilir arkadaşınızın kalbi kırılmaması için. (Gerci ben ter kokmuyorum dediyse onu üstüne alinmaz muhtemelen) Of düşündümde cok kötü bir durum ya inşallah farkina varıp biran önce toparlar kendini.

Bide tereson, driclor gibi teri tamamen önleyen spreyler var.

Böyle şeyleri söylemeyen insanlara sinir oluyorum ben de. Ter kokuyorsam bilmek isterim şahsen neden öyle gezip rezil olayım?

bu durum bir hastalık sanırım. ter koktuğunun farkında olmayan insanlar gerçekten var..
bence IK konuşsun. iş arkadaşlarının söylemesi, ima etmesi çok yanlış.

Ayyy her böyle konu okudukça panik oluyorum. Acaba bende kokumu alamıyormuyum diye. Birer gün ara ile yıkanıyorum ama koktuğunu anlamayanlar varmış

Bunun direkt söylemek dışında hiç bir çözümü yok maalesef. Yıllardır bizim şirkette bir çok yolunu denedik. En etkilisi yüzüne "Ben de söylerken çok utanıyorum ama kendi kokunu alamayabilirsin, terlemek doğal bir şey. Ama kokmanın çözümü var..." vs vs. Bir kere kırılsın ama hayatının geri kalanında dikkat etsin temizliğine, kokusuna. Eskiden ben de söyleyemezdim ama şu an söylerim. Burnum kırılacağına o kırılsın :)

Kendisi koktuğunu düşünmüyorsa deodorant hediye edilmesi, ortaya konuşulması ya da ima edilmesi asla işe yaramayacaktır. İnsan kaynaklarınız konuşmalı bence de, engel olmayın. Arkadaşınız için de iyilik yapmış olacaksınız hem.

İnsan kaynakları konuşsun. Sizlik bir durum değil bu. Kabul etmeyene net söylemekten başka yol yoktur. Yani evet üzücü bir durum ama demek ki yüzüne çarpmak lazım durumu ki anlasın.

Bazı insanlarda kıyafetlerini çok sık yıkamadığı için kokuyor. Benim vardı öyle bir arkadaşım. Kız haftada iki kere falan duş alan bir tipti. Kıyafetlerini de iki üç kez giyiyordu. Çıkardığı kıyafetleri yıkamak yerine havalandırıp, dolaba koyuyordu. E haliyle diğer kıyafetlerde kokuyordu. 🤷🏼‍♀️

Ya gerçekten yakınsanız siz söyleyin hatta şöyle konuyu açın ; ay burası ne kokuyor ben mi kokuyorum yoksa ? Lütfen bana söyle öyle bisey oldugunda cünkü şu sıra ofiste konusuluyor biri kokuyormus aman cok dikkat edelim vs vs :bicak:

Merhaba,

İşe yeni başlayan bayan bir arkadaş var.Bizim aramız iyi,ayrı departmanlardayız.Çalıştığı departmanda kişiler arkadaşın ter kokusundan şikayetçi.Yöneticilerine söylemişler,yöneticileride erkek.Yöneticide ik ya söylemiş.Bizimde aramız iyi olduğu için ik cı bize işte deodarantla ilgili muhabbet açın fln diyor.Bu arada gerçekten teri kokuyor.Lavaboya girse onun giridğini anlıyorum.Nugun kokmuyordu gerçi ama genel anlamda kokuyor,giydiği kıyafetler kalın belkı onlardan da olabilir neyse.Biz nasıl anlamasını sağlayabiliriz muhabbetini yaptığımızda baska sey üzerinden ben ter kokmam vs gibi şeyler dedi.İKcının onunla konuşmasını istemeyiz açıkçası kırılır sonuçta
Daha bugün aynı konu oldu bizim şirkette hatta bi an okuyunca konuştuğum kişi misin acaba diye tereddütte kaldım :KK48: azıcık değişik versiyonu sadece o yüzden de değilsindir dedim. Valla benden de bu konuda bi şekilde uyarmamı rica ettiler de ilgili kişiyi, faydalı bir öneri gelirse diye konuyu takipteyim. Asla söyleyemem çünkü ben böyle bir şeyi.

Back
X