TER KOKUSU

Bi insan nasıl koktuğu halde ter kokmadığını düşünür anlamıyorum her gün duş almaya çalışırıö deodorant mutlaka kullanırım ama bazen işlerin yoğunluğu koşturmaca fazla terliyorum kendim hemen hissediyorum asla kimseyle belli mesafeden fazla yaklaşmamaya çalışıyorum. Fark edilmemesine çok çok şaşırıyorum

Lisedeyken stajda bi arkadaşımı uyarmamı istemişti hocamız benden. Kıza deodorant aldım bi alana bi bedavaymış birini sana vereyim dedim. Çözüm mü malesef aynı formayı 2 hafta giyiyordu koltuk altı sararana kadar saçlar yağ içinde duş almıyor ama deodorantı kullandı mı evet kıyafetine sıkıyordu kokuya engel oldu mu asla
😂 Malesef uyarı şart.

Merhaba,

İşe yeni başlayan bayan bir arkadaş var.Bizim aramız iyi,ayrı departmanlardayız.Çalıştığı departmanda kişiler arkadaşın ter kokusundan şikayetçi.Yöneticilerine söylemişler,yöneticileride erkek.Yöneticide ik ya söylemiş.Bizimde aramız iyi olduğu için ik cı bize işte deodarantla ilgili muhabbet açın fln diyor.Bu arada gerçekten teri kokuyor.Lavaboya girse onun giridğini anlıyorum.Nugun kokmuyordu gerçi ama genel anlamda kokuyor,giydiği kıyafetler kalın belkı onlardan da olabilir neyse.Biz nasıl anlamasını sağlayabiliriz muhabbetini yaptığımızda baska sey üzerinden ben ter kokmam vs gibi şeyler dedi.İKcının onunla konuşmasını istemeyiz açıkçası kırılır sonuçta
Genelde kabul etmiyolar.Bizim yöneticilerimizde kokan 5 tane kişi var çekmiş konuşmuşlar siz iftira atıosunuz bana gıcık olduğunuzdan demiş.Ama yok böyle bi koku.Ben yönetici olsam çalıştırmazdım.Çünkü çok büyük sorun.Bence yine bayan bi yöneticiniz tarafından uyarılmalı .Başka türlü siz suçlu olusunuz.

Odaya sürekli oda parfümü sıksınlar bi koku var bi koku var diyerek
Çünkü kadına 5 kg deodorant da alsanız kullanmayacak
Belki de kullanıyor fayda etmiyor
Belki de deri hastalığı
Bilemeyiz

Kendi kokusunu almaz diyenlere hic katılmıyorum,gayetde alır insan o kokuyu... ik uyarsın siz hic müdahil olmayın,birde inanmaz yalan söylüyorsun diye size çatar

Türlü türlü film çevirmenin anlamı yok, açık açık konusulmasi lazim... yoksa her ise yaramayan filmde hop sil bastan başka bi senaryo...

Bizim hastanede çalışan Bi abinin ayakları kokuyordu ama öyle böyle değil bide terlik giyildiği için dinlenme odasına geldiğinde terliklerini çıkarırdı odada kimse kalmazdı öyle Bi koku adamda mantar varmış belli ama Bi çözüm bulamamıştık başhekim kadar gitti olay en sonunda dedik hepimizi kontrol yapıcaklarsa muayene çıkar gibi gittik geldik bunuda yolladık mantar çıktı ilaç verdiler kullandı öyle kurtulmuştuk:)) fakat ilaçlar bitince gene aynı olmuştu

Merhaba,

İşe yeni başlayan bayan bir arkadaş var.Bizim aramız iyi,ayrı departmanlardayız.Çalıştığı departmanda kişiler arkadaşın ter kokusundan şikayetçi.Yöneticilerine söylemişler,yöneticileride erkek.Yöneticide ik ya söylemiş.Bizimde aramız iyi olduğu için ik cı bize işte deodarantla ilgili muhabbet açın fln diyor.Bu arada gerçekten teri kokuyor.Lavaboya girse onun giridğini anlıyorum.Nugun kokmuyordu gerçi ama genel anlamda kokuyor,giydiği kıyafetler kalın belkı onlardan da olabilir neyse.Biz nasıl anlamasını sağlayabiliriz muhabbetini yaptığımızda baska sey üzerinden ben ter kokmam vs gibi şeyler dedi.İKcının onunla konuşmasını istemeyiz açıkçası kırılır sonuçta
Benzerini yaşamıştık, düşün taşın isin icinden cikamayinca nahif usturuplu samimi bir dille ben wp uzerinden kendisine yazılı olarak söylemiştim. Kimseyi katmadim karistirmadim bizzat sadece benim hissiyatim diye acikladim. Herkes böyle böyle diyor konusuyor vs gibi cumleler sakın kullanmayin rencide etmemek icin extra caba harcayin. Biz bu sekilde aşmıştık bana teşekkür etti ve sonra hiç koku falan olmadi o da extra dikkat etmeye başladı ve sıkıntı çözüldü :) bazen kişinin kendisine kokmuyor kendi teri normal olagan seyler.. Doğru yöntemle asilmayacak bir sey değil neyse ki. Umarım cozersiniz siz de.

ya bence en kırmadanı şu an İK'nın küçük bir sunum/ toplantı yapması, ne biliyim belki kış geldi nasıl mikroplardan korunabiliriz diye girip her gün duş almanın iş hayatındaki önemi gibi bi yerden çıkılması ya da nasıl daha prezentabl olunur gibi bir bilgilendirme maili gibi bir şey atılması

Odaya sürekli oda parfümü sıksınlar bi koku var bi koku var diyerek
Çünkü kadına 5 kg deodorant da alsanız kullanmayacak
Belki de kullanıyor fayda etmiyor
Belki de deri hastalığı
Bilemeyiz
bu da mantıklı.havada ekşi ekşi ter kokusu gibi bir koku var diye cam açılıp bir de fış fış oda kokusu sıkılırsa onun o tarafa doğru belki anlar.

Bizde de vardı hem de bir erkek. Çocuğun babası holdingin tepesinde nasıl kaliteli bir aile. Ama çocuk ter kokusu artı kepekli kafasıyla içler acısıydı. Gözlüklerinde bile kepekler yapışık dururdu o derece.

Neyse, yöneticim uyaramıyor, İK diyor ki, uyarın yoksa işten çıkarıcaz vs bir sürü olay. Sonra yöneticim geldi bana, sen çok açık sözlüsün, lütfen konuş. Vallahi aldım çocuğu, çektim toplantı odasına. Konuyu hallettim. Onlar demese de ben konuşacaktım zaten böyle olaylara hiç tahammülüm yoktur. Söylememek daha kırıcı bana göre. Bende varsa gelsin söylesinler teşekkür bile ederim.

Cok kirici olur, ise gelmekten cekinir insan sonrasinda. Benimde vardi problemim falan diye mi konusulsa. Allahtan bir arkadasim uyardi falan. Deseniz diycem noye kendinizi harciycaksiniz. Bilemedim

Aynı durumda kalmıştım. Biz baştan dolaylı yoldan söyledik anlamadı. Hic üstüne bile alınmadı. Deo hediye ettik üstüne sıktı ama zaten kıyafet degismediginden hic fayda etmedi. En son aldım karşıma bak hepimiz kokabiliriz ama durum böyle böyle diye anlattım. Sağol falan dedi bilmiyordum dedi. Ama sonuç aynı oldu hiç değişmedi. Kokusu arkasından geliyordu. Ve bunu oradaki herkes biliyordu. sonuç olarak gitti de anca öyle kurtulmustuk kokudan.

Ben terleme için sirke kullanmam ama elma sirkesi uçucu bir kokuya sahip eksi eksi sirke kokmaz. Uzum kullanıyordur o 😃

Uçmuyor valla. Yüzüme kullanıyorum elma sirkesi gece sürsem sabah hala kokuyor. Sirke kokusunu sevmeyen anlıyor. Bi de uçucu olsa şişenin kapağı açık olunca kokusu uçar, uçuyor mu? Hayır.

Uçmuyor valla. Yüzüme kullanıyorum elma sirkesi gece sürsem sabah hala kokuyor. Sirke kokusunu sevmeyen anlıyor. Bi de uçucu olsa şişenin kapağı açık olunca kokusu uçar, uçuyor mu? Hayır.
Hiç şişenin kapağını açık bırakmadım. Ben saçıma kullaniyorum bazen ve uçuyor. Yüzüme bazen bende surerim. Eger plastik sise ve dandik bir markaysa kötü ekşi kokuyor ama cam sisede ve bilindik bir şey ise bir kez durulayinca 10 dakika sonra geçiyor. Bu arada sirke yüzde bir gece bekletilmez bence asidik yapısı ph da sıkıntı yaratır en cok 5-10 dk da durulanmali. Cok bekleyince yüzde siniyor demek ki.
Cok hassas teniniz yok sanırım kizartmiyor ama uzun vadede ph için sıkıntılı diye düşünüyorum

Back
X