Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Şöyle ki, profesyonel bir terapist yargılamaz olaylara objektif yaklaşır. İyi dir doktorsa zaten daha lk seansta rahatlarsınız. Dostunuza bile diyemediğiniz şeyleri ona anlatmaya başlarsınız. İnşallah iyi gelir.
Terapi görmüs biri olarak korkularinizi anliyorum, ama kendi tecrübemden söyleyebilirim ki bunlar yersiz. Psikologlar profesyonel bakar olaya. Siz ilk seansa korksaniz bile sonra neden daha önce gitmedim diyeceginizden eminim.
Merhaba, geçmiş konularımdan da anlaşılacağı üzere, terapi almam benim için zaruri. Hep erteledim eşimle her barışmamızda "neyse ya iyiyim her şey iyiye gidiyor" moduna giriyorum. Fakat hiçbir şey iyiye gitmiyor. Kafamda hala aynı kompleksler aynı düşünceler fırsat kolluyor sorun çıkarmak için adeta. Ertelemenin bir faydası yok. Ama malesef sırf bu konu bile benim için eziyet. Çünkü psikoloğun beni yargılamasından korkuyorum. Mesela burada bazılarının dediği gibi bu yaşta tek derdimin eşimden sevgi görememin olmasını, ona anlatacağım geçmişte yapmış olduğum aptallıkları, kaygılandıgım saçma sapan konular vs vs.. çok aptalca biliyorum. Terapi almanın amacı zaten yargılanmadan anlatabilmek.. içini dökebilmek. İşte bu kaygılar yüzünden hep erteliyorum. Bu bile ne kadar sorunlu olduğuma işaret aslında.. bana yardım eder misiniz? Nasıl kendimi gitmek için cesaretlendirebilirim?
yargılanmaktan değil de gerçeklerle yüzleşmekten korkuyor olabilir misiniz? atıyorum paranoid kişilik bozukluğu çıktı sizde, bunu kaldıramayacağınızdan mı korkuyorsunuz?
yargılanmaktan değil de gerçeklerle yüzleşmekten korkuyor olabilir misiniz? atıyorum paranoid kişilik bozukluğu çıktı sizde, bunu kaldıramayacağınızdan mı korkuyorsunuz?
Hayır kesinlikle. Zaten iyi olmadığımın farkındayım. Gerçekleri öğrenmek, kafamda olan bunca şeyin sebebini bilmek için can atıyorum. Beni engelleyen tek şey hissettiklerimi dile getirmekten pişman olacağım korkusu. O hissi birkaç kere yaşadım, psikologla değil tabi ki ama işte bende kompleks oldu sanırım bu his.
Kaygınızı anlıyorum, birçok insanın da kaygısı bu olduğu için psikoloğa gidemiyor sanırım ama psikolojik destek aldıktan sonra hayatımda ciddi değişimler yaşayan biriyim. İnsanlarla yaşadığım her konuşmada haklı mıydım kaygısına kapılırdım. 10 12 kişiye anlatıp haklı mıymışım diye sorardım. Bunlar benim için olmasa da artık eşim ve arkadaşlarıma ağır geliyordu. Şimdi kendi düşüncemin haklı ya da haksız olmasına gerekmediğine inanıyorum. Benim düşüncem benim hayatımı şekillendiriyor diyip geçmişe saplanıp kalmıyorum. Bu başkaları için basit ama benim için ciddi bir gelişme. Sizin de hayatınızda sizin için önemli şeyler vardır ve değiştirilmesi gerekiyordur. Hiçbir psikolog sizi yargılamaz, işi bu değil. Bakış açınıza yakın bir empati kurarak farklı yollar göstermek size katacağı şey
psikolojik destek alan biri olarak söylüyorum. bu işin uzmanı olan hiç kimse, seni hiç bir konuda ötürü yargılamaz. sana kendini kötü hissettirmez. fakat sen bu önyargı ile gidersen, ne olursa olsun sen yargılandığını hissedeceksin, sana bunu hissettirecek hiç bir tavırla yaklaşılmayacağı halde. belkide, gözünden anladım, kesin yargıladı beni diye düşüneceksin. böyle yaparsan aslında bunu düşünerek sen onu yargılamış olacaksın. yani aslında ben bunu yaşadım, en azından sen yaşama diye belirtiyorum. bende başlarda yargılanacağımı düşünmüştüm bazı konularda fakat sonradan fark ettimki bu bir önyargıymış. başlarda yargılanma korkum olsa dahi anlattığım hiç bir şey için şu an pişman değilim. çünkü daha verimli oluyor. yardım almak istiyorsan her şeyi tam olarak anlatmalısın ve bu sayede yardımıda tam olarak alırsın.
İyi bir terapist sizi yargilamaz çünkü mesleğinin etiğine saygınlığına uymaz. Zaten ilk önce ön görüşme yapılıyor ona göre kendinizi rahat hissettiğimiz bir psikolog bulursunuz. Birde terapistler bizim çevremiz gibi yada size arkadaş gibi davranıyorlar mesafeliler kırmızı odadaki gibi değil gerçek dünyadaki terapistler dipnot terapi gördüm fakat maddi olarak zorlandigim için bıraktım. Oysa devam ederdim kesinlikle