Terapi, önce ve sonrası

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
333
Kızlaarrr selamlar iyi haftasonları :)
Biraz anket tadında olacak, çok kişisel olduğunu biliyorum fakat paylaşımlarınıza ihtiyacım olduğunu hissettim. .................... durumları yaşadım, psikolojik destek-terapi aldım ve gerçekten bende çok fark etti, ilerledim, kendime döndüm ve kendimi daha iyi tanıdım, mutlaka öneririm. diyen birileri olur mu ? Malum ekonomi ve seanslar 400tl'den başlıyor her hafta olduğunu düşünürsek cidden yorucu olacak benim için.

Çözmem gereken annemle geçmişten bu yana olan içsel kavgam, annemi insan olarak sevmeme rağmen annem olarak sevmiyorum, çalıştığı için beni o büyütmedi nenem büyüttü ve nenemi annem gibi gördüm hep onu sevdim onun kızı gibiyim sanki, anne kız değil de birbirine karşı birbirini çukura itekleyen iki insan gibiyiz annemle, farkındalıklarım yüksek bir insanım ama bu durumu kendi içimde çözümleyemiyorum gittikçe nefretim artıyor ona, iğnelemelerine, eleştirmelerine, empatiden yoksun oluşu ve bir çok nedeni var. Bunu düzeltmek istiyorum veya kabullenmek artık doğrusu neyse. Sadece annem değil kendi içimde de sorunlarım var. İki sene önce 7 ay kadar almıştım erkek arkadaşımla ayrılığımız sonrasında fakat iyiyim diyerek bıraktım, değilmişim, berbat bir ilişkiydi fakat ara ara eksikliğini hissetmek bile bana kendimi güçsüz hissettiriyor.

Bu konuda cümleleri olan ve önerileri olan arkadaşlarımdan destek bekliyorum :)

Ben aldim terapi. Çokta faydasını gördüm.Benimde önce annemle sonra da eşimin ailesiyle büyük problemlerim oldu. Genel olarak kimseyi kırmayan, rahatsız olduğum şeyleri bile söylemeyen bir insanım. Kendimi değersiz görüyorum ve her konuda kendimi suçlama gibi berbat bir huyum var. Büyük ölçüde düzeldigimi düşünüyorum. Hala devam ediyorum seanslara. Kesinlikle bir insanın kendine yapabileceği en büyük iyilik bana göre. Eğer imkanınız varsa mutlaka gidin.

Biraz anket tadında olacak, çok kişisel olduğunu biliyorum fakat paylaşımlarınıza ihtiyacım olduğunu hissettim. .................... durumları yaşadım, psikolojik destek-terapi aldım ve gerçekten bende çok fark etti, ilerledim, kendime döndüm ve kendimi daha iyi tanıdım, mutlaka öneririm. diyen birileri olur mu ? Malum ekonomi ve seanslar 400tl'den başlıyor her hafta olduğunu düşünürsek cidden yorucu olacak benim için.

Çözmem gereken annemle geçmişten bu yana olan içsel kavgam, annemi insan olarak sevmeme rağmen annem olarak sevmiyorum, çalıştığı için beni o büyütmedi nenem büyüttü ve nenemi annem gibi gördüm hep onu sevdim onun kızı gibiyim sanki, anne kız değil de birbirine karşı birbirini çukura itekleyen iki insan gibiyiz annemle, farkındalıklarım yüksek bir insanım ama bu durumu kendi içimde çözümleyemiyorum gittikçe nefretim artıyor ona, iğnelemelerine, eleştirmelerine, empatiden yoksun oluşu ve bir çok nedeni var. Bunu düzeltmek istiyorum veya kabullenmek artık doğrusu neyse. Sadece annem değil kendi içimde de sorunlarım var. İki sene önce 7 ay kadar almıştım erkek arkadaşımla ayrılığımız sonrasında fakat iyiyim diyerek bıraktım, değilmişim, berbat bir ilişkiydi fakat ara ara eksikliğini hissetmek bile bana kendimi güçsüz hissettiriyor.

Ben 2 defa destek aldım
İkisinden de mutlu ayrıldım
Hatta 2. Ye tekrar gideceğim. Su an dedikodu yaptığım eski arkadaş modundayiz. Ne zmn rüyama girse vakti geldi diyorum
Farkı hemen hissedeceksiniz. Mutlaka kendinizi zorlayin

Ben aldim terapi. Çokta faydasını gördüm.Benimde önce annemle sonra da eşimin ailesiyle büyük problemlerim oldu. Genel olarak kimseyi kırmayan, rahatsız olduğum şeyleri bile söylemeyen bir insanım. Kendimi değersiz görüyorum ve her konuda kendimi suçlama gibi berbat bir huyum var. Büyük ölçüde düzeldigimi düşünüyorum. Hala devam ediyorum seanslara. Kesinlikle bir insanın kendine yapabileceği en büyük iyilik bana göre. Eğer imkanınız varsa mutlaka gidin.
Çok teşekkürler, online terapi mi görüyorsunuz ? Terapistinizi önermek isterseniz özel mesajdan yazabilirsiniz çok sevinirim çünkü eski terapistimle devam etmeyi düşünmüyorum şuan.

Ben 2 defa destek aldım
İkisinden de mutlu ayrıldım
Hatta 2. Ye tekrar gideceğim. Su an dedikodu yaptığım eski arkadaş modundayiz. Ne zmn rüyama girse vakti geldi diyorum
Farkı hemen hissedeceksiniz. Mutlaka kendinizi zorlayin

Uzun süreli mi aldınız peki ? Ne kadar sürdü ?

İnanın geçen mont alacaktım bi baktım 1500, ya dedim alma eflatuns terapi sana monttan iyi gelecek, ben de bu moddayım şuan.

Uzun süreli mi aldınız peki ? Ne kadar sürdü ?

İnanın geçen mont alacaktım bi baktım 1500, ya dedim alma eflatuns terapi sana monttan iyi gelecek, ben de bu moddayım şuan.

İlki 2 yıl kadardı ani şehir değişikliği ile bıraktım. Ama bana aşırı sakinlik ve sorunlar karşısında döve döve hak arama becerisi kattı. Asla fevri olmam ama acısını feci çıkarırım. 2. Pandemideydi hala gidiyorum o oda bana çok iyi geliyor. En son temmuzda gittim sonra ihtiyacım olmasına rağmen yuzlesmemek için gitmedim aslında oda bir tedavi idi akışa bırakmayı becerdim
Ama kışın ağırlığı fazla geliyor gideceğim

İlki 2 yıl kadardı ani şehir değişikliği ile bıraktım. Ama bana aşırı sakinlik ve sorunlar karşısında döve döve hak arama becerisi kattı. Asla fevri olmam ama acısını feci çıkarırım. 2. Pandemideydi hala gidiyorum o oda bana çok iyi geliyor. En son temmuzda gittim sonra ihtiyacım olmasına rağmen yuzlesmemek için gitmedim aslında oda bir tedavi idi akışa bırakmayı becerdim
Ama kışın ağırlığı fazla geliyor gideceğim

Ben de aynı şekilde, akışa bıraktım kendi kendime çözümleyebilmeyi yetmeyi de öğrendim ama bu annemle ilgili olan mevzuyu çözemiyorum olmuyor ve çok yorucu bişey bu benim için, destek almak iyi gelecek.

Terapistimi öneriyorum diyorsanız özel mesajdan yazarsanız çok sevinirim :)

ben online terapi alıyorum şu an, sizin gibi annemle alakalı. psikologumu çok seviyorum, henüz 3 seans yapabildik. daha ben tam cümlelere dökemeden yaşadığım durum hakkında nokta atışı tespitler yapabiliyor. onun dediklerini yaparsam bende kabulleneceğim biliyorum ama tabi pratiğe dökmek biraz zor oluyor. bence size de iyi gelebilir diye düşünüyorum

Sadece terapist değil terapistin önerdiklerini uygulamanın işe yarayacağını düşünüyorum. Biz kızımız için gittik. Ciddi anlamda farkı hissettik. Tabi hayatımızın genel alanlarında da yaptığımız değişiklikler oldu sırf onun için. Terapist önermeyip de bizim farkında olduğumuz durumlar gibi. Örneğin kardeşi ile odasını ayırdık. Okulun çok yakınına taşındık. Meğer okuldan uzak olmak, anne çalıştığı için başkasının okula bırakması bile etkiliyormuş psikolojiyi 🥹 Şu an benim gözetimimde direkt okula geçmek, canını sıkan olay olursa eve gelebilmek nasıl rahatlattı onu. Kim bilir biz neler yaşadık çocukken oraya değinmek bile istemiyorum çünkü bu kadar farkındalık yoktu bu konuda. Demek istediğim; terapisti sihirli değnek gibi görmeyin fakat önerdiklerini uygular ve kötü düşünceleri geriye atıp önünüze bakarsanız anca işe yarar. Belki sizinde ufak ve önemli detaylarınızı tamamlamaya ihtiyacınız vardır. Aile dizimi çok işe yarar sizde ben hiç yaptırMadım ama anlatanlar oldu. Bunu her terapist beceremez yalnız özel merkezler var bununla ilgili.

Son düzenleme:
Merhaba, anneyle, ilişkilerle ilgili sorunlardan söz ediyorsunuz. Psikanalitik terapi almanızı tavsiye ederim. Biraz uzun bir süreç olsa da derinlikli bir çalışma ancak böyle mümkün oluyor.

Sadece terapist değil terapistin önerdiklerini uygulamanın işe yarayacağını düşünüyorum. Biz kızımız için gittik. Ciddi anlamda farkı hissettik. Tabi hayatımızın genel alanlarında da yaptığımız değişiklikler oldu sırf onun için. Terapist önermeyip de bizim farkında olduğumuz durumlar gibi. Örneğin kardeşi ile odasını ayırdık. Okulun çok yakınına taşındık. Meğer okuldan uzak olmak, anne çalıştığı için başkasının okula bırakması bile etkiliyormuş psikolojiyi 🥹 Şu an benim gözetimimde direk okula geçmek, canını sıkan olay olursa eve gelebilmek nasıl rahatlattı onu. Kim bilir biz neler yaşadık çocukken oraya değinmek bile istemiyorum çünkü bu kadar farkındalık yoktu bu konuda. Demek istediğim; terapisti sihirli değnek gibi görmeyin fakat önerdiklerini uygular ve kötü düşünceleri geriye atıp önünüze bakarsanız anca işe yarar. Belki sizinde ufak ve önemli detaylarınızı tamamlamaya ihtiyacınız vardır. Aile dizimi çok işe yarar sizde ben hiç yaptırMadım ama anlatanlar oldu. Bunu her terapist beceremez yalnız özel merkezler var bununla ilgili.

Kesinlikle öyle tabiki o sadece yol gösterici hatta yolu yürüyen benim, bizleriz.
Ben de öğretmenim ve aileler sihirli değnek olarak görüyor ama çabasız olmuyor maalesef.

Aile dizimi konusunda soru işaretlerim var çünkü şuan çok popüler ve çeşitli hocalar aile dizimi kampları yapıyorlar fahiş fiyatlara bu beni soğuttu. Yetkin bir terapistle çalışmak daha iyi gelecek :)

Merhaba, anneyle, ilişkilerle ilgili sorunlardan söz ediyorsunuz. Psikanalitik terapi almanızı tavsiye ederim. Biraz uzun bir süreç olsa da derinlikli bir çalışma ancak böyle mümkün oluyor.

Hmm... Tabi işin içine ekoller giriyor. Bunlara da dikkat etmek gerek. BDT'den farklı mı dediğiniz ? İlgilendiğim psikologlar hep bdt ekolünde şuanda.

Benim cok uzun süreli olmadı terapim. 8 seans terapi gördüm. Kaygılarımı tetikleyen biriyle ilgiliydi. Pek de faydasını görmedim sanırım. Ben de maddi sebeplerden dolayı devam etmeme kararı aldım..

Ben psikoterapinin mutlu ve iyi hissettiren bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Elbette zaman zaman böyle hislerde yaşarız ama genel olarak ya bı terapiye gittim çok iyiyim çok mutluyum diyorsa birisi oturup sorgulasin terapistini derim .
Dikkat etmeniz gereken eğitimine bakmak nereden mezun olmuş nerede yüksek lisans yapmış , çalıştığı ekol ne (bdt , şema terapi gibi)
Terapide zaman zaman kötü hissedebilir ebeveynlerinize kizabilir hatta aranıza mesafe koyabilirsiniz.
Bunu kabul etmek lazım.

Belki annen de dayanılmaz acılardan, zor şartlardan geçmiştir,değer görmemiştir, sürekli hayatın zorluğuyla mücadele etmiştir..çalışan kadınların çocuklarına genelde ya anneanne ya da babaanne bakar,kimbilir belki birgün en zor zamanınızda annenizden kalan bir aylıkla hayatınızı devam ettireceksiniz ve annem iyi ki çalışmış diyeceksiniz..kimse mükemmel değil, elbette onun da yanlışları vardır, ama nefret etmek çözüm değil,bu memlekette ailelerinden sevgi görmemis milyonlarca kız çocuğu var,bunu değiştirmek bizim elimizde,sürekli geçmısle uğraşmak yerine kendi çocuklarımıza iyi bir anne olmak için çaba göstermeliyiz artık.. kendinize hedefler koyun onlara odakların, ilişkileri irdelemeyin bence ,insan kafayı yiyiyor yoksa..sahip olduklarimiza iyi tarafından bakıp güzel bir gelecek kurmalıyız kendimize..

Sayısız terapiste gittim seans ücretleri umrumda bile olmadı yeterki çare bulayım diye sanırım bana denk geldi hepsi beni terapilerden soğuttu artık ciddi bir sorunum olsa bile falanca kişi çok harika bir terapist bir görüş dese bile gitmem. ( bu arada 2-3 seans gitmedim hiçbirine en az gittiğim bir 10 seans var)
Benimde anneyle ilgili problemlerim vardı
Babam ben çocukken vefat ediyor annem başka şehirden bir adamla evlenip beni nenemle dedeme bırakıyor (4 yaşımdaydım evlendiğinde ) 15 yaşımda beni yanına alıyor bu süreçten sonra tabi anne-kız ilşkisini koruyamadık sürekli kavga sorun. Birde ölen babamın parasını yani benim yetim paramı kullanıp yeni eşine araba aldı falan çok sıkıcı konularda var pskolojimi bozanda onlara girmeyeceğim :))
Bende olan etkileri ise mutluluğu sürekli dışarda aramak. Sürekli insanlardan onay beklemek eziklik duygusu özgüvensizlik değersizlik devamında gelen panik atak ankstyete depresyon çok sonrasında sinir hastası oldum tabi uğradığım haksızlıklardan. Okul hayatının berbatlığı iş hayatının berbatlığı. Gerçekten yaşayan bilir ölmüyorsun ama sürünüyorsun. Bir yıl önce evlendim eşimlede çok sorun yaşadım ailesiylede yaşadım (ailesinin haberi yok kendi kendime) çünkü temelden pskolojim sağlam değildi herşey benim için sorun memnuniyetsiz mutlu olmayı bilmeyen ve kimsenin beni mutlu edemeyeceğine inanmışlığın var bu olguyu yıkmak çoook zor. Şuan 29 yaşındayım birçok şeyi kabullendim sayılır. Kendimi teselli etme şeklim şu oldu.
Birgün hepimiz öleceğiz affetmeyi öğren
Senin hakkın yenmedi Allah elbet senin olanı sana başka yolla verecek
İnancını yitirme kalbini temiz tut
Artık yeni bir ailen var (2 ay sonra anne olacağım)
Önceki defteri çöpe at yeni bir defter doldurucaksın.
Şükretmeyi bil nefes aldıkça umut vardır
Allahın senin için yazdığı güzel kaderden haberin yok.
Olmasa bile imtihandasın sabret.
İyi bir annelik görmedin ama iyi bir anne olabilirsin
Olanlardan ders çıkarıp yeni ailen için yapmaman gereken şeylerin bilincindesin
Gibi şeylerle kendimi teselli ediyorum
Ben biraz manevi huzur buldum sanırım
Sürekli dua okuyorum namaza başladım (ben kapalı biri değilim ama çok inançlıyımdır)
Panik atak ve ankstyetem için sürekli inşirah suresi okuyorum kuran okuyup dinliyorum hemen geçiyor.
Annemle düşmanda değilim arar açarım nazik konuşurum kapatırım bu kadar.
Çok uzun yazdım sanki konu benim için özel açılmış gibi 😃😃😃
( bu arada en son 1 sene önce destek almıştım yine terapistim yüzünden bıraktım)

Hmm... Tabi işin içine ekoller giriyor. Bunlara da dikkat etmek gerek. BDT'den farklı mı dediğiniz ? İlgilendiğim psikologlar hep bdt ekolünde şuanda.
Evet epey farklı. Derinlemesine çalışmak ve temeldeki içsel çatışmaları çözmek istiyorsanız psikanalitik veya psikodinamik terapiden fayda görürsünüz. Diğer terapi oryantasyonları belirli bir semptomu kısa süre içinde ortadan kaldırmaya yöneliktir daha çok.

Valla psikolog olarak bazı zamanlar terapinin faydasına olan inancımı kaybediyor olsam da çok toksik ilişkisi olan bir arkadaşım vardı. Yani kendi de farkındaydı ama hep dönüp dolaşıp aynı yerde buluyordu kendini. Terapi sırasında kendisiyle, anne babasını içselleştirme yollarıyla ilgili farklı şeyler öğrendi (hepsini anlatmadı tabii ama "şöyle yapıyormuşum çünkü sebebi bu olabilirmiş" gibi birkaç şey anlatmıştı) ve hala aynı adam vıttırızıttırı yazarken asla oralı olmuyor arkadaşım çünkü kendi içinde her şeyi çözümledi. O yüzden doğru terapisti bulduğunuzda ve değişim, gelişim ve farkındalık için içinizde o hevesi buluyorsanız inanılmaz fayda sağlarsınız.

Hem ilaç ile hem de terapi ile psikolojik tedavi aldım. İyi ki aldım. Kendimi çok zorda hissettiğim bir dönemde iyi bir uzmana karşılaştım.
Evet genele baktığımızda psikolojik tedavilerin ücretleri yüksek oluyor ama ücretsiz pek çok alternatif var. Bulunduğunuz şehrin yoğunluğuna göre devlet hastanelerinde, il/ilçe sağlık müdürlüklerinde, belediyelerde hatta gönüllü bazı kuruluşlarda bile ücretsiz terapi hizmeti alabiliyorsunuz.
Ve yüksek ücretle gittiğim bir psikologtan verim alamayıp bırakmıştım. Bir başka zaman ücretsiz devlet hastanesinden terapi aldım. Hayata tekrar döndürdü diyebilirim. Tamamen kişisel olarak karşıdaki uzmanın ruh dünyamıza hitap şekli önemli. Bir kaç kişiden sonra doğru yol göstericiyi buldum kendi adıma.

Back
X